- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.030
- 78
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
Senin konuları gördükçe bebek sahibi olmaktan korktum iyice
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
27 günlük dahaBu dediğini bugün yap bence...ayrıca bebek 3 aylık kendin bakabilirsin zaten annen seni görmüyormuş aç kalıp dirençsiz düşme
Kadin dogum doktorum ve çocuk doktorum o duygu degisimim kısa sürdüğü için olağan gördü suan çocuğumu tabii ki kabullendim banyo hariç herseyin tek yapabiliyorum ama uyuyorken rahat değilim saate bakıyorum çünkü sarilik tam gecmedi öğün atlamamak lazım.Ben mi hafife alıyorum acaba bebek bakmayı anlamadım ki. 2 haftaya doğuracağım inşallah, kimseyi istemiyorum yanımda. Bir şekilde kendime de oğluma da bakarım diyorum (sağlık problemim olmazsa). Sizse oldukça özgüvensiz bir şekilde kenarda duruyorsunuz. İlk başta çocuğunuzu kabullenemediğinizi konularınızdan hatırlıyorum, bu durumda yapmış olmanız gereken bir uzmandan destek almaktı. Ama gördüğüm kadarıyla almamışsınız, herhangi bir adım atmayı da düşünmüyor gibisiniz. Bir de gene yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama artık 27 gün olmuş, e bebekte zaten günün çoğunu mutlaka uyuyarak geçiriyordur. Bu durumda mutfağa girmek zor olmasa gerek, içinizden gelmiyorsa bile annenizi ya da kardeşinizi de mutfağa çağırarak birlikte bir şeyler hazırlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Hani odanız ayrı, tuvaletiniz ayrı. Bu durumda tek derdiniz mutfak, onu da yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bence en kısa zamanda destek almalısınız.
Aslında suan bebegimle ilgiliyim eşim biraz gece kendi uykusuz kalmamak için burda kalmayi tercih ediyorCanım hala neden psikolojik destek almamakta ısrar ediyorsun. Belki ki eşin senin henüz bebeğe tek başına bakacak psikolojide görmüyor bu yüzden annenle kalmanı istiyor. Toparlan artık ve kimseye muhtaç olmadan bebeğini büyüt.
bol su iç. en çok su süt yapar. bi de tadı kötü ama rezene iç hem senin hem bebeğinin gazını öyle bi çıkarırki rahatlar bebişin. bi de sarılığın en büyük nedeni d vitamini eksikliği eczaneden al yağ şeklinde zeytin yağına karıştır iç her hafta bi tane. korkma o da bi vitamin toksik etkisi yok hafta da bir içersen. Sağlıkla büyüt inşallahDogumdan sonra annem bana gelmiş bebegime beraber bakıyorduk. Ama zaten hastanede kuvezde yatmasi,çıkınca devamli kontrol için hastaneye gidip gelmesi,benim depresyon derken yeni yeni oğluma alışmış anne olduğumu anlamaya baslamistim ki annem kendi evine götürmek istedi bizi. Çok direndim ama eşimin ona destek cikmasiyla mecbur geldim. 2 Disim geçen hafta ağrım aya basladi geceye kadar agri çekmeye gece acidan uyumaya başladım. Kısaca tek bakamam maalesef suan. Ama... burda da yemek yiyemiyorum sütum gidiyor azaldi baya annem insaf etmiyor. Evde bekar erkek kardeşim var ona iftar ve sahur yapmak icin bana dönmüyor biliyor ona mecburum! Kardesim odadan çıkmaz nette oyun oynar sadece yemek yer (cogunu odasında tek başına yer)
Ben neden yemiyorum dersek ev eski yerde böcek var annem tencere ağzını açık bırakır Kızartma yağında dün küçük sinek gördüm gösterdim yağı degistirmedi,dolaba yemek koyma adeti yoktur bozulur kabulde etmez sofraya getirir. Sofra adabindan dolayi bekarkende aynı sofraya oturamazdim o konulara girmiyorum bile.
Ben bekarken evimiz burası değildi bu arada.
Eşime çok bişey diyip onu tiksindirmek istemedigimden şimdi kalkıp evime gitmek istesem destek çıkmayacak.
Bide burası sobalı oğlumun sesi kisildi gece yagmurluydu 3 gündür,eşim sesi iyi diyor,annem sen usuttun o gecti diyor.
Of.
Sarilik gecmistir canim 27. Gune sarilik kalmaz sadece izleri kalir. Kizimda sarilik oldu bilirubin 19 la yatis yaptik 1 gece isikta kaldi sonra 9 a dustu. Doktorumuz 1 gun sonra pik yapacak ve normal seviyesindeki en yuksek halini alacak sonra kendiliginden dusecek dedi. Dedigi gibi ertesi gun 14 oldu. Sonraki gun 8 boyle boyle dustu toplam 4 gun icinde sarilik bitmisti zaten. Ama yizundeki gozlerindeki sari renhin gecmesi 1 ay i gecti. Saat basi emzir 40. Cikinca 1.5 saatte 1 emzireceksin. Sonra 2 saatte bir. Hatta cocugunun gece gunduz uykusunu ayirt ediyorsa gunduz saatte 1 emzirirken gece 2 yada 3 saatte bir olabilir. Gece emmek icin uyanmiyorsa saat basi uyandirma cocugu.Kadin dogum doktorum ve çocuk doktorum o duygu degisimim kısa sürdüğü için olağan gördü suan çocuğumu tabii ki kabullendim banyo hariç herseyin tek yapabiliyorum ama uyuyorken rahat değilim saate bakıyorum çünkü sarilik tam gecmedi öğün atlamamak lazım.
Eşimde burda. Ben sezeryan olunca ayağa kalkmaya fırsat olmadan çocuğum kuveze girdi. Ben o kuveze girince ayaklandim daha hafta dolmadan farklı ilçeye de gittim bugüne kadar hiç daha oturmadan yatmadan geçiyor zaman. O günlerde annem kaldı bizimle ben çok paniktim hiç uyumadim hastaneden cikinca gece kusar mi uyanmaz mi vs diye. Annrm evine dönerken eşimin ve annemin israriyla geldik buraya bikaç günlüğüne. Şimdi eşim geri dönmüyor annem de ne bırakıyor ne benimle geliyor. Neyse bugün annem çocuk emsin emsin derken sinirlendim dedim burda yemek yemem tencere de bişey gördüm sen o yagla devam ettin yemek yapmaya diye. Yağı dokmus. Kendin pişir ye diyor. İşin aslı maddi yetersizlik. Dogum oncesi ve sonrası biz eşimle üç beş maaş borç almak zorunda kaldık yoksa dışardan yerdim simdi her akşam. Annemlerde beklenmedik borçlar oldu ufak şeylerin hesabi oluyor.Bu ne sacma bisey ya. Nedemk cocuguma bakamam. Sebep ne ? Disim agriyor kanal yaptirdim!
Kendiniz yemek dahi yiyemediginiz bir evde el kadar cocugu yasatiyorsunuz.
Sezaryrnliyseniz en fazla 10 15 fun yaninizda insan isterseniz egilip kalkarken cocugu kicakalrken caniniz acir cunku. Normal dogumsa sayet kimseye ihtiyaciniz olmaz ama yine bi 10 15 fin yaninizda biri olsa evinizi derleyip toparlasa yemeginizi yapsa yeter. Ama evini birak annene git, kocaya hic bir sorumluluk verme adam da annende kal desin oh ne guzel dunya.
Siz o cocugu emzireceksiniz babasini gazini cikaracak siz gunduz bakacaksiniz babasi aksam ilgilenecek. Su dogum yapinca yatagi o dayi hatta evi ayiranlar bana cok komik geliyor.
Kanser degilsiniz, verem degilsiniz, cok sukur eliniz ayaginiz tutuyor. Yuzyillardir tum kadinlari yaptigi seyi yaptiniz Dogum!
Lutfen bi silkelenin esinizi arayin gelip alsin sizi o yavru da temiz bir yerde anne babasinin yaninda dursun.
Arkadaşım senin cocuğun hic mi uyumuyor? O kucağındayken bi sandvic de mi yapamazsın kendine? Ne borcu ne yemeği yahu?Eşimde burda. Ben sezeryan olunca ayağa kalkmaya fırsat olmadan çocuğum kuveze girdi. Ben o kuveze girince ayaklandim daha hafta dolmadan farklı ilçeye de gittim bugüne kadar hiç daha oturmadan yatmadan geçiyor zaman. O günlerde annem kaldı bizimle ben çok paniktim hiç uyumadim hastaneden cikinca gece kusar mi uyanmaz mi vs diye. Annrm evine dönerken eşimin ve annemin israriyla geldik buraya bikaç günlüğüne. Şimdi eşim geri dönmüyor annem de ne bırakıyor ne benimle geliyor. Neyse bugün annem çocuk emsin emsin derken sinirlendim dedim burda yemek yemem tencere de bişey gördüm sen o yagla devam ettin yemek yapmaya diye. Yağı dokmus. Kendin pişir ye diyor. İşin aslı maddi yetersizlik. Dogum oncesi ve sonrası biz eşimle üç beş maaş borç almak zorunda kaldık yoksa dışardan yerdim simdi her akşam. Annemlerde beklenmedik borçlar oldu ufak şeylerin hesabi oluyor.
Kendi evim dışında ben normalde de yemek yemem herseyi incik incik ederim. Dışardan yesem de tek parça fast foot yerim ki bakması kolay olsun içine. Okulda da yerli malında,piknikte ben servis yapandim. Asla yemezdim. Eşim çok yardımcı aslında ama keyfi varsa. Burda da gece sahura kadar eşim uyanık.sonra annem alıyor çocuğu.ben ablası gibiyim. İnat değil ama kendi evime gecmeden tek başıma sorumluluk almak istemiyorum olmuyor çünkü. Mesela üstünü ortsem ortme deniyor kiyafet secsem giydirmek istesem annemin başka bir fikri oluyor. En kötüsü ben annemle ters düşünce eşimin ondan taraf olup bana senden is beklemiyoruz emzir yeter dediğini biliyorum. Resmen evlilik öncesine döndüm ciddiye alınmıyorum. Bende çok stres yapmamak takmamak istiyorum yoksa ilk günler kaçıp gidesim vardı aralarindan.
Kendi evim dışında ben normalde de yemek yemem herseyi incik incik ederim. Dışardan yesem de tek parça fast foot yerim ki bakması kolay olsun içine. Okulda da yerli malında,piknikte ben servis yapandim. Asla yemezdim. Eşim çok yardımcı aslında ama keyfi varsa. Burda da gece sahura kadar eşim uyanık.sonra annem alıyor çocuğu.ben ablası gibiyim. İnat değil ama kendi evime gecmeden tek başıma sorumluluk almak istemiyorum olmuyor çünkü. Mesela üstünü ortsem ortme deniyor kiyafet secsem giydirmek istesem annemin başka bir fikri oluyor. En kötüsü ben annemle ters düşünce eşimin ondan taraf olup bana senden is beklemiyoruz emzir yeter dediğini biliyorum. Resmen evlilik öncesine döndüm ciddiye alınmıyorum. Bende çok stres yapmamak takmamak istiyorum yoksa ilk günler kaçıp gidesim vardı aralarindan.
Bizde bu sebeblerden kendi düzenini kur diyoruz arkadaşım kötü bi niyetimiz yok anlasana.Kendi evim dışında ben normalde de yemek yemem herseyi incik incik ederim. Dışardan yesem de tek parça fast foot yerim ki bakması kolay olsun içine. Okulda da yerli malında,piknikte ben servis yapandim. Asla yemezdim. Eşim çok yardımcı aslında ama keyfi varsa. Burda da gece sahura kadar eşim uyanık.sonra annem alıyor çocuğu.ben ablası gibiyim. İnat değil ama kendi evime gecmeden tek başıma sorumluluk almak istemiyorum olmuyor çünkü. Mesela üstünü ortsem ortme deniyor kiyafet secsem giydirmek istesem annemin başka bir fikri oluyor. En kötüsü ben annemle ters düşünce eşimin ondan taraf olup bana senden is beklemiyoruz emzir yeter dediğini biliyorum. Resmen evlilik öncesine döndüm ciddiye alınmıyorum. Bende çok stres yapmamak takmamak istiyorum yoksa ilk günler kaçıp gidesim vardı aralarindan.