Annemin isteği...

çocuğuna bakmayan bir baba yine ... öle çok görüyorum ki çevremde ... nasıl bir vicdandır bu ....arkadaşım face falan ekleme sakın .. yolda görüyor kızım diye sarılmıyor ne demek yaa ..insan çocuğuna bakar her sıkıntısında yanında olur ...yani eşinden boşanınca çocuğundanda mı boşandın ?yazık...

Anlattığının tam olarak aynısı benim yaşadığımda.
Yan yana siteler de oturuyoruz yıllardır görmedim ama.
Ekleme sakın.Hatta olabildiğince uzak dur ondan.
Çünkü sen ona yaklaşınca canın daha çok yanacak.
Babasız büyüyüp babaya adım atmaya çalışmaktan daha can yakan bir şey yoktur.
Karşında sana sahip çıkmamış ve umursamayan bir baba varsa.
Annenin de bunu düşünmesi gerekirdi.Konusunu açmamalı seni üzeceğini bilmeli.
Biz ne kadar babasız büyümeye alışmış olsak ta ,
O olmayan babanın gittiği yaşta ki küçük kız büyüyemiyor.
Ve ne yazık ki ailelerimizi seçemiyoruz.
İnşallah çocuklarımız baba sevgisiyle büyür ki anlarız babalık nasıl olur.

bence ekleme canım, kabul etmezse tamamen üzülürsün,
yada kabul ettiğinde umutlanırsın ve umduğun sıcaklığı göremediğinde iyice üzülürsün.
zaten bu internet çıktı çıkalı gerçek duygular kayboldu gibi hissediyorum.

Merhaba bayanlar :)
Bilenler bilir annemle babam ben 1 bucuk yaşından beri ayrılar. Babam en son 6 yasında beni almış sonra enişteme 'getirme bunu bi daha işim gücüm var benim' demiş.O günden sonra görüşmedik.Aynı yerde yaşıyoruz hatta yolda karşılaşıyoruz ama yabancı gibiyiz.Ben lisede bazı psikolojik sorunlar atlattım ve psikolog bu durumumun hayatındaki baba sembolünün eksikliğinden olduğunu söyledi.Neyse aradım babamı beni bekle arayacağım seni falan dedi üstünden 6 yıl geçti.Yolda karşılaştık yine bi değişiklik olmadı.Babam malum siteye üye faceye yani.Annem diyor ki ekle bakalım ne yapacak ? Ama ben istemiyorum bilmiyorum zaten aradım kendisini yıllar önce istese arardı beni.Şimdi siteden arkadaslık yollasam ne olacak yüzsüz gibi :/ Sizce ne yapmalıyım ?

Ne yaparsan yap, atamazsın satamazsın. o senin baban. sen böyle yaparsan, suçlu duruma düşüyorsun. Böyle yapma.
bırak küçüklük sende kalsın. dini açıdan da hiç değilse vicdanın rahat olur. Ben uğraştım çalıştım dersin, gururun incilecek birşey yok ortada.
Sen pes etme, mağdem doktorda öyle söylemiş. bir baba kız ilişkisi olmasada, arada bir görüşün. ne sıkıntılar yaşıyordur belki, bunu bilebilirmisin??
hayır! allah sığın ve dua et. babasızlık kolay değil. günaha girme. o aricam diyorsa, ertesi gün yine ara. neolacak ki???
Babasını hiç görmemiş veya vefaat eden babalar var, o evlatlar babalarıyla tanışmak için neler yapmazdıki. karşılık beklemeden sev.
insanlar karşılıksız severse severler. ara, şurada buluşalım de. buluş ve havadan sudan konuş. onuda sıkmadan. babalık vasifesini zaten bu saaten sonra yerine getiremez, çünkü baba olduğunda demekki hazır değildi babalığa veya annenden ayrıldığı için, senide kabul etmemiş olabilir.

şimdi sıra sende, senin yapacağın hal ve hareketlerden dolayı, babanı utandırabilirsin. ona güzel bir ders verebilirsin. bu senin elinde.
yapki, babanın gelecekte başka bir kadından çocuğu olacaksa, bağrı senin yaşadıklarını ona yaşatma!!!! Bunu düşün, küçüçük bebeğin babasız nasıl büyüdüğünü en iyi sen biliyorsun. o çocuklara acı. Ben bunu der bunu söylerim.

Bu yazdıklarımda hiç mantıksız bir yan yoktur. Sana yardımcı olmak istiyorum. herşeyin hayırlısı

KIZLAR
bu durumuyasayan kızlar
benım hıkayemı cogu kısı okumustur
sımdı babasız buyudunuz ama annenız evlenseydı benım gıbı
2.5 yasınızdayken ve 14 aylıktan berıde bu kısıye baba deseydınız.
yarın obur gun gerceklerı ogrendınızde hala ıcten sevmeye devam edermıydınız??
bı adam dusunun annenızı sevmıs ılıskının en basında 2 genc olarak degılde bır cocukla bır kız cocuguyla cıkmaya baslamıs
dogum gununde ay donumlerınde annenızın yanında onada hedıye almıs
annenız ısteyken sızı ananenızden teslıma lmıs parklara goturmus
dugunde sızı eksık koymamıs herseyın usuluyle yapılmasını saglamıs sızı hıc ayrı dusurmemıs
aksam eve gelırken sutu nu bezını danınosunu cıkolatasını sevdıgı oyuncakları dusunmus almıs
sıze oturmus saatlerce yemek yedırebılsın dıye esek olmus
haftanın bazı gunlerınde evdeymıs bu adam annenızde sızı ona emanet edermıs
sız kacta kalkarsanız kalktın sızınle kalkmıs kahvaltıızı etmıssınız sız kendı odanızda oynamayı cok severmıssınız
o adamda sızın odanızda gunlerını gecırmıs
sıze verebılecegı tum sevgıyı olabıldıgınce vermıs ustunuzden hıc eksık etmemıs gelecek planlarında fıstıgın(fıstıgım demesı hosuma gıdıyor) okul masrafları dugunu dıye konular acmıs
bırını gercegı ogrendınızde sevmeme ıhtımalınız varmı?
genede ınsan bıyolojık babayı ararmı?

Son düzenleyen: Moderatör:
rabbim baba olmayı haketmeyenleri baba yapmış
böyle baba olmaz olsun
eklemeyin bence
siz bir adım atmışsınız zamanında
unutun babanızıda o sizleri yıllar önce unutmuş ve hayatından silmiş vicdansız:43:

Ne yaparsan yap, atamazsın satamazsın. o senin baban. sen böyle yaparsan, suçlu duruma düşüyorsun. Böyle yapma.
bırak küçüklük sende kalsın. dini açıdan da hiç değilse vicdanın rahat olur. Ben uğraştım çalıştım dersin, gururun incilecek birşey yok ortada.
Sen pes etme, mağdem doktorda öyle söylemiş. bir baba kız ilişkisi olmasada, arada bir görüşün. ne sıkıntılar yaşıyordur belki, bunu bilebilirmisin??
hayır! allah sığın ve dua et. babasızlık kolay değil. günaha girme. o aricam diyorsa, ertesi gün yine ara. neolacak ki???
Babasını hiç görmemiş veya vefaat eden babalar var, o evlatlar babalarıyla tanışmak için neler yapmazdıki. karşılık beklemeden sev.
insanlar karşılıksız severse severler. ara, şurada buluşalım de. buluş ve havadan sudan konuş. onuda sıkmadan. babalık vasifesini zaten bu saaten sonra yerine getiremez, çünkü baba olduğunda demekki hazır değildi babalığa veya annenden ayrıldığı için, senide kabul etmemiş olabilir.

şimdi sıra sende, senin yapacağın hal ve hareketlerden dolayı, babanı utandırabilirsin. ona güzel bir ders verebilirsin. bu senin elinde.
yapki, babanın gelecekte başka bir kadından çocuğu olacaksa, bağrı senin yaşadıklarını ona yaşatma!!!! Bunu düşün, küçüçük bebeğin babasız nasıl büyüdüğünü en iyi sen biliyorsun. o çocuklara acı. Ben bunu der bunu söylerim.

Bu yazdıklarımda hiç mantıksız bir yan yoktur. Sana yardımcı olmak istiyorum. herşeyin hayırlısı

Niye günaha girsin yahu? O bakmadığı çocuğundan dolayı günaha girmiyorda konu sahibi hayırsız babasının peşinden koşturmayınca mı günaha girecek? Babaya en muhtaç olduğu zaman adam ortalarda değilken artık kendi başının çaresibe bakacağı zaman mı babasına ihtiyacı olacak? Kaç senedir kızını arayıp sormayan adam kızı peşinde koşunca mı utanacak? Bırakın Allah aşkına! Madem işe dini karıştırdınız bende bir ekleme yapayım. Kimse bakmadığı çocuğunun gidipte ahirette yakasına yapışamaz, hak iddia edemez.

Babanızla mı büyüdünüz ?

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Çok haklısınız.Zaten eklemedim ve eklemeyeceğimde.Annem bi daha konusunu açmadı..Şuan gayet iyiyim Allaha şükür :)

ekleme bence canım ıstese mutlaka ulasırdı sana demekkı ıstemıyor...sende baba sevgını annende gider...yapacak bir şey yok..

Niye günaha girsin yahu? O bakmadığı çocuğundan dolayı günaha girmiyorda konu sahibi hayırsız babasının peşinden koşturmayınca mı günaha girecek? Babaya en muhtaç olduğu zaman adam ortalarda değilken artık kendi başının çaresibe bakacağı zaman mı babasına ihtiyacı olacak? Kaç senedir kızını arayıp sormayan adam kızı peşinde koşunca mı utanacak? Bırakın Allah aşkına! Madem işe dini karıştırdınız bende bir ekleme yapayım. Kimse bakmadığı çocuğunun gidipte ahirette yakasına yapışamaz, hak iddia edemez.

Arkadaşım öncelikle sende haklısın, fakat babasının girdiği günah beni ilgilendirmiyor. Bu kız cağız yardım istediği için, birazıcık vicdanlık büyüklük sende kalsın diye yorum yapmak istedim. ben sizlerin yaşadığınızı yaşamadım, inşallah da yaşamam, fakat bunun nasıl kötü birşey olduğunu az da tahmin ediyorum.
Beni bu arkadaşımız ilgilendiriyor, dolayısıyla şerden hayır yapmasını istedim, anneside zaten kızını destekliyor.
Bi kere durduk yere git babanla görüş de demedim. doktor da bu arkadaşımıza babanla görüşmen iyi olacak dediği için, öncelikle sağlık yönünden bakıyorum.

Öbür dünya da bu arakdaşımıza sorulacak, imkanın vardı çokta yakında oturuyordu niçin gidip elini bir kez öpüp helallik istemedin diye.
sonuçta bu arkadaşımızın annesi kızını büyütmüş olabilir, fakat babası karşılamıştır yardımcı olmuştur, dolayısıyla hakkı geçsede geçmesede hakkını babasına helal etmiyorsa bile, kendisine hellalik alsın. sonuçta 1 yaşındayken ayrılmışlar. bu adam istesede istemesede adamın parasıyla sonuçta süt yicek vs alınmıştır.
yapmayın allah aşkına. işi inada bindirmeyin. o istemedi zamanında, ben niye şimdi onun ayağına demeyin arkadaşlar lütfen.
olumlu yönden arkadaşımı yönlendirelim.
can ciğer kuzu sarması olmasada olamazda zaten, fakat ayda 1x görüşse yeter.

Arkadaşım öncelikle sende haklısın, fakat babasının girdiği günah beni ilgilendirmiyor. Bu kız cağız yardım istediği için, birazıcık vicdanlık büyüklük sende kalsın diye yorum yapmak istedim. ben sizlerin yaşadığınızı yaşamadım, inşallah da yaşamam, fakat bunun nasıl kötü birşey olduğunu az da tahmin ediyorum.
Beni bu arkadaşımız ilgilendiriyor, dolayısıyla şerden hayır yapmasını istedim, anneside zaten kızını destekliyor.
Bi kere durduk yere git babanla görüş de demedim. doktor da bu arkadaşımıza babanla görüşmen iyi olacak dediği için, öncelikle sağlık yönünden bakıyorum.

Öbür dünya da bu arakdaşımıza sorulacak, imkanın vardı çokta yakında oturuyordu niçin gidip elini bir kez öpüp helallik istemedin diye.
sonuçta bu arkadaşımızın annesi kızını büyütmüş olabilir, fakat babası karşılamıştır yardımcı olmuştur, dolayısıyla hakkı geçsede geçmesede hakkını babasına helal etmiyorsa bile, kendisine hellalik alsın. sonuçta 1 yaşındayken ayrılmışlar. bu adam istesede istemesede adamın parasıyla sonuçta süt yicek vs alınmıştır.
yapmayın allah aşkına. işi inada bindirmeyin. o istemedi zamanında, ben niye şimdi onun ayağına demeyin arkadaşlar lütfen.
olumlu yönden arkadaşımı yönlendirelim.
can ciğer kuzu sarması olmasada olamazda zaten, fakat ayda 1x görüşse yeter.

Konu sahibi hiç adım atmasa anlayacağım. Arayacağım deyip adam 6 yıl toz olmuş bu adam için mi hesap sorulacak? Çok şükür inancım da, az çok bu konularda bilgim de var. Ana baba hakkının da ne olduğunu biliyorum. Bu konuda malesef baba eksik konumda. Konu sahibi hayır yapmak istiyorsa annesine yapsın ona dört elle sarılıp hakedene değeri versin. Kızından utanıp gizli saklı görüşmek isteyen bir adama değil. İnsan kızından utanır mı? Bu adam utanmış işte!

bence babanın öldüğünü düşün bu adam bundan sonra babalık ne yapsa ne olur hem zorla nereye kadar olurki bence yıne hayallerın yıkılır hiç uğraşma öldüğünü varzet ozaman hiç beklentınde olmaz sevgı ilgi anlamında bır beklentı

Sevgicankurt arkadasım çok haklı.Ben kndisine yıllar önce adım attım Allah bana o soruyu soramaz neden aramadın diyemez çünkü aradım, kendisi istemedi :) Bundan sonra yapacaklarım kendimi daha cok üzmek dışında, küçük düşürmek dışında hiç bi işe yaramaz :)

of off.. ıcım acıdı yaa.. neyse annecıgın bu yasa getırmıs senı.. babana ıhtıyacın yok bence.. belkıde bırgün onun sana ıhtıyacı olur..ozaman yardım edermısın bılemem ama bence suan eklemen gereksız..

Bırak arkadaşım ya,
adam zamanında babalık yapmamış, şimdi yeri gelir her şeyine karışır,
babalık yapacagı tutar...

O seni silmiş, sen de sil onu hayatından...

Anlamıyorum ben böyle insanları :( bir kızın hayatında baba sembolü okadar büyüktürki nekadar anneye yakın olsada
sen arayıp sormussun canım özlem duymuşssun ama karsıdaki adam baba olsa dayanamaz 1kezde olsa arardı. Bence ekleme belki birşey der yada kabul etmez nebiliyim tekrar üzülmeni istemem

Back
X