Babamı 19 yıldan sonra ilk kez bu kadar yakından gördüm .

Kıyamam sana ya gzyaslarım ıstemsız aktı neden aramadı evlendımı baska cocugu varmıı bu yuzden mı aramadı senı ama uzulme guclu bı kadının kızısın sen dık dur herkesın hayatında bıseyler eksık evet bunu ancak yasayan bılır ama degıstıremeyecegın seyler ıcın uzulme Allah hep ıyı kullarıyla karsılastrsın senı ınsallah...

Konunu okuyunca aklimdan ilk gecen seyi yazmaya cekiniyorum ama yazmadan edemiycem
yere batsin oyle baba
Nasil olur yillarca evladini arayip sormaz
Sen onun hasretiyle yanarken
Bende bosandim ve 7 yasindaki kizim babasini gormedigi icin psikoljisi altust oldu
2yildir psikologlarda dolasiyorum bunaldim artik
Babanin umurundami ?Hayir tabiki degil
sanki eslerindn bosaninca cocuklarindanda bosaniyorlar
Yazik degilmi o gunahsiz cocuklara
oyle babalar olmaz olsun iste

Allah yardımcınız olsun ıste bu yuzden cennet anaların ayakları altında... anneler hıc bı durumda evlatlarını grmeden duramazlar evladı ıcın evlenmez evladı ıcın calısır bazende evladı ıcın bsanmaz ama adamlar kırk yıl grmese umrunda olmz hele bırde yenı es bulduysa hıııc gerıye bakmaz

Benim de babam var ama yok. Küçükken ben artık yokum bakın başınızın çaresine demiş arkasına Bile bakmadan çekip gitmiş. Allah ona rahmet etsin dedem bizim babamız oldu. Okuttu büyüttü evlendirdi. Dedemin evinden gelin çıktım ben. Baba diye onun elini öptüm. Nefret etmiyorum. Ona karşı hiç bir duygu hissetmeyecek kadar boşum çünkü. Küçük erkek kardeşim parkta babası ile oynayan çocuk gördüğünde böle bakar kalırdı. Şaşkınlıkla, hayranlıkla. Hiç yasamadı ki çünkü. Ben ki o zaman bende küçüğüm, aaaa bak şurda ne varmış diye dikkatini başka yöne çekerdim. Şimdi o çocuk büyüdü 17 yaşında ve benim düğünümde eşimin kulağına ablamı üzme. O üzülürse neler yapabilirim tahmin bile edemiyorum diyebilecek kadar cesur bi delikanlı oldu. Zor zamanlar geçirdik. Benim ve kardeşlerimin boğazında sıkışıp kalmış bi yumruk benim babam.
Sizin bi de konu sahibinin yazdiklarinda her cümlenizde tüylerim diken diken oldu , içim titredi resmen.. Cok zor ya , nasıl taştan bi kalpleri var ki böylesine acımasız olabiliyolar? Siz artık kendi düzeninizi kurmuşsunuz inşallah konu sahibide evlenir mutlu olur. Bi daha da onu görmeye hiç ihtiyaç bile duymaz (inşallah) .. Sizde babada görmediğiniz sefkati eşinizde görmüssünüzdür diye umuyorum

Bizim eltinin yakın arkadaşıda babasız büyümüş oda kaynanadan dolayı evlilik yıkılmış çok sinirlendiğinde babama küfrede biirsiniz diyor ilk başta anlamamıştım neden babasına küfür etmesini istediğinde sonra bana anlattılar
Benim de babam var ama yok. Küçükken ben artık yokum bakın başınızın çaresine demiş arkasına Bile bakmadan çekip gitmiş. Allah ona rahmet etsin dedem bizim babamız oldu. Okuttu büyüttü evlendirdi. Dedemin evinden gelin çıktım ben. Baba diye onun elini öptüm. Nefret etmiyorum. Ona karşı hiç bir duygu hissetmeyecek kadar boşum çünkü. Küçük erkek kardeşim parkta babası ile oynayan çocuk gördüğünde böle bakar kalırdı. Şaşkınlıkla, hayranlıkla. Hiç yasamadı ki çünkü. Ben ki o zaman bende küçüğüm, aaaa bak şurda ne varmış diye dikkatini başka yöne çekerdim. Şimdi o çocuk büyüdü 17 yaşında ve benim düğünümde eşimin kulağına ablamı üzme. O üzülürse neler yapabilirim tahmin bile edemiyorum diyebilecek kadar cesur bi delikanlı oldu. Zor zamanlar geçirdik. Benim ve kardeşlerimin boğazında sıkışıp kalmış bi yumruk benim babam.

Zaten duygusal bi dönemimdeyim.. Bebeğimin düşmesini bekliyorum okuyunca ağladım.. Çok zor olsa gerek yaşanmadan anlaşılmaz. Senin daha önceki yorumlarını görmüştüm babanla ilgili bi kaç kere ama işte insan bazen kendisiyle bile yüzleşmeye utanıyor.. Gerçekler acı geldiği için..
Sizi üzdüğüm için daha çok üzüldüm bak şimdi :( Sabırlar diliyorum . Sağlıklı bi evlat sahibi olursunuz inşallah..

Ne olursa olsun içinde kalacak bak malesef silip atamiyorsun ne olursa olsun atilmiyor ben son bir kez gorusurum.ben 13 yıldir annemi görmüyorum vefat etti.senin baba hasretin bebeklikte beri var ve konusmadigin sürece ömrünün sonuna kadar babana söylemek istediklerim boğazında düğüm gibi kalacak.kendini de kurtarmış olacaksin bence yükün ağır evet daha onceden sen adım Attın ama bir adim at yine ayni tepkiyle karşılaşırsanız kafanda biter ama en azından söylemek istediklerini söylersin.
İyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum kafam çok karıştı . Ama annem ciddi anlamda karşı çıkar artık aramama çünkü daha önce aradın olanları biliyorsun der .

O zaman çok güzel bir kızmışsın Allah nazarlardan saklasın.Babana gelince çok hatalar yapmış sana karşı ve hala da yapmaya devam ediyor.Fakat baba neticede unutamazsın ,atamazsın,lazım değil diyemezsin.Bu içgüdüsel birşey yapmaya çalışsanda yapamazsın hep bastırırsın içinde ama bir bakmışsın daha büyük yaralar açmış.Git konuş bence ona iki seçenek sun ya seninle sürekli irtibat halinde olsun yada seni unutup ölene kadar yüzünü görmesin.Bu ne ya yazık değilmi sana kesin cevap al ağzından ya birlikte bir yola girin yada sana umut verip yıkımlar yaşatmasın sana gençliğine güzelliğine hayallerine umutlarına yazık.
Çok teşekkür ederim insanın bahtı güzel olsun en önemlisi oymuş .. Arama konusunu biraz daha düşüneceğim ama annem izin vermez karşı çıkar daha önce aradığımda ne hale geldiğimi biliyor çünkü antidepresan haplara geri dönmek istemiyorum . Biraz düşüneyim bakalım . Çok sağol :KK19:

Sizi üzdüğüm için daha çok üzüldüm bak şimdi :KK43: Sabırlar diliyorum . Sağlıklı bi evlat sahibi olursunuz inşallah..

Yok hiç üzülmeyin . insan böyle yazarak rahatlamazsa başka ne şekilde rahatlayacak ki?.. Umarım herşey gönlünüzce olur bundan sonra.

Kıyamam sana ya gzyaslarım ıstemsız aktı neden aramadı evlendımı baska cocugu varmıı bu yuzden mı aramadı senı ama uzulme guclu bı kadının kızısın sen dık dur herkesın hayatında bıseyler eksık evet bunu ancak yasayan bılır ama degıstıremeyecegın seyler ıcın uzulme Allah hep ıyı kullarıyla karsılastrsın senı ınsallah...
Evet evlendi ama o kadından da boşandı . İki tane daha çocuğu oldu . Yani babadan iki kardeşim var aslında :) Şuan bekar 5 yıldır falan . Yani arasa arayabilirdi . Teşekkür ederim hepimizin kaderi güzel olsun

Merak ediyorum da, insan kac senedir kiziyla meraktan gorusur ya. Buyudu mu, nasil giyiniyor, erkek arkadasi var mi, buyudukce kime benzedi, vs. yani sevmese bile kendi canindan, genlerinden biri ya. Inanamiyorum.

Biraz uzun olabilir şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim .
Annemle babam ben 1 bucuk yaşındayken kaynana problemlerinden dolayı ayrılmışlar . 6 yaşına kadar belirli aralıklarla babamın dükkanına giderdim .Aynı ilçede yaşıyoruz. Az çok hatırlıyorum her gittiğimde dizlerine kapanır ağlardım . Enişteme yalvarıyor muşum ne olur babama götür beni diye . En son gittiğimde enişteme 'bunu bi daha getirme işim gücüm var benim' demiş . Ve o günden sonra eniştem 'shanna bana yalvarmasın üzülüyorum götüremem artık' demiş .
Sonra okula başladım , liseye gittim babamla hiç görüşmedim . Liseye giderken bi dönem psikolojim bozuldu ciddi anlamda okulda sürekli ağladığım için okuldaki psikoloji hocası benimle konuştu sonra annemi çağırdı .
Benim hayatımda baba rolü eksikmiş ve görüşmesi onu tanıması lazım yoksa ciddi anlamda psikolojik sorunlar artış gösterir demiş .
Sonra o dönem karar aldım ve babamı aradım . Bana 'kızım nasılsın' falan dedi .' Ben görüşmek istiyorum seni tanımak istiyorum senden maddi anlamda hiç bir beklentim yok ' dedim . 'tamam kızım ben seni arayacağım bekle bu hafta içinde ' dedi ve sonra ne aradı ne de benim telefonlarıma cevap verdi . Hatta yolda bile karşılaştık ve yabancı gibi geçti .
Yıllar geçti ve ben şuan 25 yaşındayım . 6 yaşından beri babamı sadece uzaktan gördüm .
Bugün annemle işimiz vardı çarşıda . Tam işimizin olduğu yerde babam oturuyordu . Aramızda 1 -2 metre ya var ya yok . İlk defa onu bu kadar yakından izledim . O bana bi kez baktı bi daha bakmadı . Ama ben yüzünü , ellerini inceledim . Orada beklediğim süre boyunca gözlerimi ayırmadan baktım . Hiç şefkatini hatırlamadığım ellerine baktım .Gözleri yemyeşilmiş meğer . Yılların verdiği yüzündeki kırışıklara baktım . Gözlerim doldu dudaklarımı ısırdım ağlamamak için çünkü annem yanımdaydı .
Bugüne kadar 'o benim için öldü artık yokluğunu hissetmiyorum' derdim ama hepsi kendimi kandırmak içinmiş meğerse ...
Bunları anlatacağım kimsem yok . Daha doğrusu bu kadar içimi dökmek istemiyorum çünkü ağlarım biliyorum .
Dilerim hiç bir çocuk bu durumu yaşamaz . Tekrar sabırla okuyan herkese sonsuz teşekkürler..

Canim ya diyecek sözüm yok. Allah yardimcin olsun kuzum :((((( içim acıdı :(

Çok sağolun sizi de üzmek istemezdim ama bazen insan doluyor ve kendisini tanımayan birilerine içindekileri dökmek istiyor :KK43:
Seni çok iyi anlıyorum canım, Ben de babadan yana dertli olduğum için, hislerini tahmin edebiliyorum....

Benim babam 24 yıldır yanımda ama inan gözleri ne renk tam olarak bilmiyorum ya da ellerini ya da gözlerinin altındaki çizgileri bilmiyorum.
Hangisi daha kötü karar veremedim,
sürekli yanında olan ama sevgisini asla belli etmeyen sarılmana, onunla konuşmana bile müsade etmeyen baba mı
yoksa hiç görmediğin seninle yaşamayan sevgisini göstermeyen baba mı ?
Seni çok iyi anlayabiliyorum.
Umarım eşin sana hem baba hem koca hem de dost olur.

Ben babamı hiç görmedim cidden eksikliğini de yaşamadım,hiç görmediğin tanımadığın birinin eksikliğini yaşamazsın çünkü.
Telefonda birkaç kere konuştuk.Gelcem seni görmeye yok çok özledim zırt pırt ama ne geldi ne beni aradı,
Bu bana hiç dokunmadı çünkü tanımadığım insan o .Ha sokaktaki Mahmut emmi ha o.
Kan bağı o bu saçmalıklara da inanmıyorum çünkü yapımda öyle aile,bağ,kan can vs yoktur.Tek sorumluluk hissettiğim kişi annem ve ablamdır.
30 küsur yaşımdan sonra da destek olmayacak adam köstek de olmasın hayatımda.
Aynı olay, zıt fikirlerdeyiz.
Olur da bir gün gelirse tanışmaya başım üstü,ama gerisi tırt bende.

Back
X