• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin kardeşime olan davranışları

Sen atamıyorsan kocan atar.
Bizde de babam çalışıyor ama her sabah işe giderken balkondan çöpü alır, sokağın girişindeki konteynira atar. Çöp yani bu, eline mi yapışır adam atsa?
Bir de iki yaşında çocuğunuz var, iki yıldır evsizsiniz. Bir orada bir burada, istenmediğiniz, devamlı kovulduğunuz evlerde sığıntı gibi yaşıyorsunuz. Yani nasıl hamile kaldınız ki?
Koca çocuğun yanında mi giriştiniz bu işe? Hadi yaptınız neden korunmadiniz? Suriyeli sığınmacılar gibisi hem yurtsuzsunuz hem peşpeşe çocuk doğuruyorsunuz.
Neresinden tutsanız elinde kalıyor. hala daha kardeşinize 'bir işe yara, git calis' diyecek Motivasyona sahipsiniz.
Üstelik diğer konularda yanlış okumadıysam kaçarak evlenmissiniz. Yani ailenizin sizi evinde istememeye biraz hakkı var . Eşinizle jandarmalik olmuşsunuz,adamın sülalesi sizinkileri arayıp bir torba küfür tehdit falan etmiş. Yani eşinizi de istememeye hakkı var.
Barıştığıniz yetmemiş bir de yeni bebek getirmişsiniz. Ne denir ki, bari susun kimseye laf etmeyin, kimseden de laf duymayin
Oturup bin şükür etmeleri lazım karı koca, böylesine dönüp bakılmaz, o damat müsveddesi desen görüldüğü yerde dalınır ama onlar kucak açmış. Şansını fazla zorluyor konu sahibi, bence ablasının gazına çok gelmesin, iş seçim yapmaya kadar giderse zararlı çıkarlar.

Eski konularin ozetlerini okudum uye arkadaslar sagolsun. Siz hic sesinizi çıkarmadan oturmaya devam edin annenizin evinde. 3 kisinin yemesi, tukketigi elektrigi, suyu daha fazla yani harcadiginizi ödüyorsunuz. Harcadiginizdan daha azini bile ödüyor olabilirsiniz. Tuketime 2yasindaki cocugunuzda dahil. 13 aylik bebegim benden fazla yiyor, camasirlari daha sık yıkanıyor. Izmire kış gelmedi, sadece onun odasinin kalorifer petegi açık aylik 530tl fatura geliyor. Ustelik kira vermiyorsunuz. Esiniz cocuklariniz ve siz artik ayri bir ailesiniz. Kardesiniz ve annenizin duzenine müdahale edemezsiniz

spiralle kaldım evet hiç istediğim bir çocuk değildi aldırmayı bile düşündüm zorla durdurdular yoksa keyfi yere niyw kalayımki
Bakın, öncelikle şunu bir degistirmeniz lazim, sizin hayatınıza surekli birileri bu kadar müdahale edemez. Isten cikartti, duzen kurmadi, zorla durdurdular vs hep birileri size bsy yapmis veya yapmamis. Peki siz tam olarak ne yapmakla yükümlüsnz mesela? Hic istemiyorduysaniz mesela, gozunuzu seveyim gerekirse cift, gerekirse 3-5 koruma yapacaksınız. Doktor korur dedi biz guvendik nedir yahu, oncelikle her doktor hicbir korunma yöntemi için full korur demez su kadar pay vardir der ama velev ki doktor hata etti, siz hic istemediginiz halde neden ve nasil arastirmaz veya daha dikkatli davranmazsiniz ben asla anlayamıyorum. Gerekirse prezervatif+ geri cekilme + spiral+ yumurtlama dongusune gore hareket edeceksiniz.

Canim kadın, lutfen ama lutfen hayatini daha fazla baskalarinin yonetmesine izin verme, lutfen guclu ol, bir durusun olsun ve lütfen baska cocuk olmasin.

Sen atamıyorsan kocan atar.
Bizde de babam çalışıyor ama her sabah işe giderken balkondan çöpü alır, sokağın girişindeki konteynira atar. Çöp yani bu, eline mi yapışır adam atsa?
Bir de iki yaşında çocuğunuz var, iki yıldır evsizsiniz. Bir orada bir burada, istenmediğiniz, devamlı kovulduğunuz evlerde sığıntı gibi yaşıyorsunuz. Yani nasıl hamile kaldınız ki?
Koca çocuğun yanında mi giriştiniz bu işe? Hadi yaptınız neden korunmadiniz? Suriyeli sığınmacılar gibisi hem yurtsuzsunuz hem peşpeşe çocuk doğuruyorsunuz.
Neresinden tutsanız elinde kalıyor. hala daha kardeşinize 'bir işe yara, git calis' diyecek Motivasyona sahipsiniz.
Üstelik diğer konularda yanlış okumadıysam kaçarak evlenmissiniz. Yani ailenizin sizi evinde istememeye biraz hakkı var . Eşinizle jandarmalik olmuşsunuz,adamın sülalesi sizinkileri arayıp bir torba küfür tehdit falan etmiş. Yani eşinizi de istememeye hakkı var.
Barıştığıniz yetmemiş bir de yeni bebek getirmişsiniz. Ne denir ki, bari susun kimseye laf etmeyin, kimseden de laf duymayin
Allahım sana geliyorum. Okurken bile hayat kalitem düştü. Bir de yaşıyorlar bunu…

ben kaçmadım kocaya falan nerde yazıyor? keyfi yerede üremiyorum
Zaten 'yanlis okumadiysam' diye başladım cümleye. Siz "altinsiz, düğünsüz evlendik,bana para bile takılmadı, kaynanam eşimle evlenmeden yakınlık yaşadığımı yüzüme vuruyor, düğünsüz evlendin diyor" demişsiniz. Ben de parçaları birleştirdim, demek ki kaçmış dedim..onda da zaten cümleye 'yanlis hatırlamıyorsam' diye girdim. Kacmamissiniz demek ki,köy yerinde düğünsüz altinsiz ve bahşişsiz evlenmissiniz. Olabilir
Çocuğu da hem spiral hem kondomla yaptık demişsiniz. dünyada en korktuğum şey istenmeyen gebelik. O yüzden büyük konuşmak istemiyorum ama hem spiral, hem kondom, hem başkasının odasında ve yanında cinngibi cocuk olduğu için sayıca az birleşmeden hamile kaldıysaniz o çocuk mesih bile olabilir . Ben olsam ben de dogururdum

ben kaçmadım kocaya falan nerde yazıyor? keyfi yerede üremiyorum
Kocaya kaçmamışsınız, ben orasına korkunç demedim. Jandarmalık olmalar, ailelerin birbirine hakaretleri, jandarma eşliginde ailenize dönmeniz, sizi bebekle kapiya atmaları çok korkunç. Bundan daha korkuncu kapıya atilip geri dönmeniz... sahi bu olaydan sonra nasil affettiniz?

Isiniz zor arkadasim suan hamile ve duygusalsiniz sizi burda recm edenlere artik kulak vermeyin olan olmus zaten istenmeden oldugunu belirtmissiniz rizki veren Allah insallah bu bebek hatrina isinizi duzene koyar bu bir
Ikincisi malesef bu dunya bir garip evlenince aile evine yabanci uluyorsun bizim tain cikip gelince esyalarda pesimizden gelecek bir zaman gerekiyor arada neyse ben iki cocugumla 2.3hafta annemde esimde hatta kendi ailesinde kaldigi halde ben acikinca bile annemin duzenini bozup kizdirmamak icin acim demedim.
Esim son hafta gelince annem bize incecik sunger serio altimiza ustte bos daireye ki yun yatagida vardi onu bile cocuklarimin altina sermedi ses etmedim.esyalarim gelecek ve ben bu sıginmaci kimligimden kurtulacaktim .bu nasil bir his bilirim Allah kimseyi bu duruma dusurmesin diyecegim duzene karismayin

Simdi annem ihtiyac hakinde birgun olurda yanima gelio misafirim olmak zorunda kalirsa emin ol ben onu oyle misafir etmiyicem ama o gunler icimde hep kalacak ahiretim icin ona hatirlatip kirmiyicamda umarim ne kimse bana ne ben kimseye muhtac olmam.

Uzun uzun yazdim ki bir sen degilsin oluyor boyle seyler ama hakkini yiyemem annem beni incitmezdi tabi esyalarim gelecekti esimin egitimin bitip ist yerine atanmasini bekliyorduk sizin anne sizden bikmis diyim benjmkide olsa bikardi.
Iyisi ya susun ya tasinin.

Zaten 'yanlis okumadiysam' diye başladım cümleye. Siz "altinsiz, düğünsüz evlendik,bana para bile takılmadı, kaynanam eşimle evlenmeden yakınlık yaşadığımı yüzüme vuruyor, düğünsüz evlendin diyor" demişsiniz. Ben de parçaları birleştirdim, demek ki kaçmış dedim..onda da zaten cümleye 'yanlis hatırlamıyorsam' diye girdim. Kacmamissiniz demek ki,köy yerinde düğünsüz altinsiz ve bahşişsiz evlenmissiniz. Olabilir
Çocuğu da hem spiral hem kondomla yaptık demişsiniz. dünyada en korktuğum şey istenmeyen gebelik. O yüzden büyük konuşmak istemiyorum ama hem spiral, hem kondom, hem başkasının odasında ve yanında cinngibi cocuk olduğu için sayıca az birleşmeden hamile kaldıysaniz o çocuk mesih bile olabilir . Ben olsam ben de dogururdum
puahajjajzjxkx yengeç ya

eşim işten çıkartıp bizi köye götürdü köyde kaynanam çocuğumu ve beni evden attı yani kalacak bir yerim yurdum yok
İşsiz güçsüz çocuğu olan bir gelini, en kötü kaynana bile evden öyle torunuyla beraber yakapaça atmaz.
Allah bilir o raddeye getirene kadar ne yaptınız kadına.

ben hamileyim koca çöpü ben çıkartamam. ailem bem öz ailem birsürü para harcatıp odasından çıkmıyor ordan burdan borç bulup yaşamaya çalışıyorlar ablam öğretmen ve aileme para veriyor oda kızıyor çalışmamasına babamda kızıyor geçinemiyorlar çünkü bizede gelin diyen onlardı bize para verin eve geçmeyin diye

Ya kusura bakmayın ama altı üstü çöp ne kadar koca olabilir. Hamile olunca koca çöp atılmıyorsa, sizde çöpü kocaman olmadan atın. bu kadar çok sorununuz varken tek derdiniz kardeşinizin çöp atmaması ve sigarası mi.

Babanız kızıyorsa bırakın o kızsın. Kardeşlerin birbirine müdahale etmesine şahsım adına sinir oluyorum.

Kardeşinize karışmaya ne hakkınız var şu durumda yahu?
Söylene Söylene oradan da kovulacaksınız en sonunda. Öyle bir aya ev tutup çıkmak kolay mı ayrıca? 3 kişi birde hamilelik, eşinizin çalışmaya gönlü de yok, simdi ev tutsaniz iki aya ne olacağınız belli değil. Susun oturun yani bir zahmet. Hayatınızdaki tüm sorunlar çözülmüş de kardeşiniz kalmış halledilecek.

Evlerindeki düzen yanlış olabilir ama misafir olarak gittiğinizi unutmayın. Ev onların ve o eve ihtiyacınız var. Çöpü eşiniz atsın veya siz atın. Sigaradan nefret ederim ama isteyen içer, yapacak bir şey yok. İdare etmelisiniz, siz yokken o evde bir düzen oluşmuş. Siz onlara uyacaksınız, onlar size değil. Annenizin söyledikleri de çok çirkin. Huyunu biliyorsunuzdur, keşke en baştan hiç o eve gitmeseydiniz. Ama olan olmuş, şimdi huyuna gitmekten başka çare yok.

Back
X