Annemin Kaybolan(!) Bilekliği

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Arkadaşlar sabahtan beri annemle düşünüyoruz işin içinden çıkamadık. Birde sizlere soralım dedik.

Annemler arkadaş grubundan davet alıyor, yeşillikler içinde küçük bir köy var, oraya gidelim dut yer döneriz diye. annemlerde kabul ediyorlar, annem ogün imitasyon bir bileklik takıyor altın rengi (normalde annem altın dışında takmaz alerji yapar, ama çok beğendiği için bunu almış). Arabadan iniyorlar, 50 metre yürüyüp masaya oturuyorlar. Masaya oturduklarında annem bilekliğin kayıp olduğunu farkediyor. Arabaya gidiyor bakmaya, o sırada babama değerli birşey miydi diye oradaki bayanlar soruyor. Babamda altın zannediyor annem imitasyon takmadığı için, altın diyor. Neyse annem arabaya da bakıyor o yürüdüğü yola da bakıyor bileklik yok.

Aradan 2 saat geçince, 15 dk ilerdeki dut ağacına yürüyorlar, orda dut yiyorlar akşam kalkıp eve geliyorlar.

Annem baya üzüldü imtasyon da olsa daha taksidini ödemedim, kaybettim çok da beğenmiştim dedi. Bende annecim olsun iyi oldu alerji yapardı zaten koluna dedim konu kapandı.

Bugun annem o arkadaş grubuyla buluşmaya gitti. Ordaki adamlardan biri, bir peçete uzatmış anneme, annem bu ne demiş, bilekliğiniz demiş. Annem almış bakmış bileklik 5 parçaya ayrılmış, ve sarı imitasyon olan kısımları beyazlamış. Teşekkür ederim nerde buldunuz bunu demiş, adama 3 kere sormasına rağmen adam cevap vermemiş, boşverin vs vs demiş geçiştirmiş. annemde .... bey biz çok aradık nerde buldunuz diye ısrar edince, adam dur yemeğe gittiğimiz ağacın başında buldum demiş, açıkta dükkan olsa yaptıracaktım ama bulamadım demiş.

Şimdi bu adam bu bilekliğin altın olduğunu nerden biliyor, babam sadece bayanlara bahsetmiş.

Annemin daha önce kaybolduğunun farkına vardığı bir nesneyi 2 saat sonra 15 dk uzaklıkta yerde nasıl buluyor? Biz bir türlü işin içinden çıkamadık. Adamın günahını da almak istemedik. Acaba buldu altın mı diye baktı olmayınca geri getirdi diye düşündüm ben ama annem günahını alma dedi. Sabahtan beri başka birşey bulamıyorum ben. Normal bir insan bulur bulmaz getirip vermez miydi?

Birde bilekliğin imitasyon olduğunu biz bayanlar anlarız, yani altın görünümünde değil, ama bir erkek o sarı rengi altınla karıştırır diye düşünüyorum . Sizce ne olmuş olabilir? Çünkü annem sürekli o grupla aynı ortamda, eğer kötü birşey varsa ben bir daha onlarla buluşmasını itemiyorum.

----------------------- Ekleyeyim;

Arkadaşlar bir arkadaşınızın altın bilekliği kaybolsa, siz onu o gün bulsanız aynı gün akşam onu arayıp .... hanım altın bileklik kaybetmişsiniz deyip haber vermezmisiniz ben buldum diye ? Yani 1 hafta beklenir mi, altın olduğu düşünülen birşey için?

ayrıca, bayanlarda bulduğunda yaında olabilir, o yüzden geri vermek zorunda kalmış oalbilir.

Son düzenleme:
yani adam aldı desek annenizin bileğindeymiş oradan asılıps alamaz... düştü desek o kadar aramışlar.. sama böyle olunca göz görmüyo onu da düşünmelisiniz. altın olmadığı için şanslıymışsınız bazı şeyleri önlemek pek mümkün olmuyor hadi o arkadaşlardan uzarklaştı insan bu herzaman başına gelebilir.

Adam annemin bileiğinden aldı değilde, benim aklıma gelen, annem arabadan o masalara kadar olan yere yürüken adam arkadan gelirken almış olabilir, o yüzden annem geri dönüp baktığında, bulamamıştır. Aklıma tek gelen bu ayrıca bileklik neden beyazlaşır ki acaba?

Çok karışıkmış..acaba sahte mi gerçek mi olduğunu anlamak için bir şey mi yaptılar da altın rengi yerler beyazladı.Bence o adam başka yerde bulmuş da olabilir , kendisi suçlu olsa getirip vermezdi heralde.Hem getirip verdiğine göre adam hala altın zannediyor.Emitasyon beş parçaya ayrılmış hali için getirip verilir mi bilemedim.Belki bulduğu yeri söylese başkasını ele vericekti , o yüzden söylemek istememiştir.

Adam gerçek altın sanıp alsa neden kuzu gibi size gelip geri versin ki
Atar giderdi,mantıksız geldi bana :44:

Gercekten dusmus olabilir guneste durdugu icin beyazlasmis olabilir e biride bastiysa 5 e bolunmustur gunahini almayin oyle bisey olsa adamin niyeti calmak olsa geri getirip supheyi ustune cekmezdi:26:

Ben şöyle düşündüm.Birisi aldı , altın olmadığını anladı.Tabi bunu geri bir yere attı , beş parçaya ayrılmış rengi solmuş filan.Sonra adam bunu buldu , bulduğu yerden kimin almış olabileceğini tahmin ettiğinden nerede bulduğunu söylemek istemedi.Sonra da altın diye düşünüp annesine geri getirdi.
Çok mu abarttım bilmiyorum , hikaye yazmış olabilirim

Ben aynen böyle düşünüyorum ama yanında bir bayanla kalkmışlar o gün, belki o kadın da kendisini bulurken gördü diye mecburen gelip verdiyse? hem 5 parçaya ayrılmış şey verilir mi? Belkide verilir bilemedim ki. Hem neden bulduğu yeri söylemekten bu kadar kaçınsın ki?

Ben olsam .... hanım ben sizin bilekliğinizi şurda buldum bakın baya hasar görmüş ama belki tamir edilir der veririm yani. Bulduğu yeri kaçırması, enteresan gelmiyor mu? Ayrıca hala altın nasıl zennetsin ki? Beyazlamış bir kısmı. İnsan anlamaz mı beyazlayan kısmından altın olmadığını? Altın konusunda bilgim de yok da beyazlamaz herhalde?

Ben sabahtan beri bunun gibi kaç tane üretiyorum dediğiniz aynen benimde aklıma geldi ama beyazlamasından altın olmadığını anlaması gerekmez mi? Yani verirken hala altın gibi yansıtmış anneme :S

Bence o adam değildir o olsa neden geri getirsin ki böyle düşünüceğinizi az çok anlardı ve bence üstünü kapatırdı.

Kesinlikle o adam olamaz hiçbir suçlunun aldığı eşyayı geri getireceğini sanmam hem de kırık üstüne kalma ihtimalini bile bile.Boşuna günahını almayın adamın bence adam birinde görmüş olabilir ondan boşverin demiştir.O kişiyi ispiyonlamak istememiştir.

Arkadaşlar bir arkadaşınızın altın bilekliği kaybolsa, siz onu o gün bulsanız aynı gün akşam onu arayıp .... hanım altın bileklik kaybetmişsiniz deyip haber vermezmisiniz ben buldum diye ? Yani 1 hafta beklenir mi, altın olduğu düşünülen birşey için?

Ben sabahtan beri bunun gibi kaç tane üretiyorum dediğiniz aynen benimde aklıma geldi ama beyazlamasından altın olmadığını anlaması gerekmez mi? Yani verirken hala altın gibi yansıtmış anneme :S

Beyaz altın filan sanmıştır belki , erkek sonuçta ne biliyim.

altın olmadığını anlamış onem vermemiştir, adam niye getirip versin ki? boşu boşuna şüphe çekecek

O adamın eline sonradan geçmiştir diye düşünüyorum ben, adam bulduğu yeri yanlış söylemiş.

Ya ama sizce normal mi allah aşkına neden bulduğu yeri saklasın? Ayrıca diyorum kaç kere yanında bulurken bir kadın var o da görmüş olabilir o yüzden geri vermek zorunda kalmış olabilir. Yani siz arkadaşınız altın bilekliğini kaybetse 1 hafta hiç arayıp sormazmısınız demezmisiniz bilekliğini kaybettin diye? Normal mi bu? ayrıca bu adam ilk gün tanıştıklarında anneme kocanızın ayrı sizin ayrı arabanız mı var demiş, yani sizce doğru mu ilk gün tanıştığı bayana bunu sorması? Bilemiyorum :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…