Annemin kız kardeşime kurduğu cümle :(

E hamile kızı da başka şehirde yaşıyor onu gözü görmüyor mu?

Kardeşim iyi bir bölüm okuyor asla eşinin sırtından geçinmez ama annem böyle yaptıkça ona bağımlı yetişir olan eşine olur yani
Hayir sirtindan gecinmek derken ev isleri vs anlaminda dedim. İyi bir bolum okuyorsa ozellikle de hamile ablaniza ve size karsi da duyarli olup annenizi uyarmasini beklerim acikcasi. Anneniz cok duskunse sozunu dinler boylece.

İkinci sınıf bile çok iyidi bizim yanımızda. Ben öyle diyeyim siz anlayın
Erkek kardeşlerim sonradan oldu demişsiniz, yani aslında maksat anne olmak değil oğlanı bulana kadar doğurmakmış.
Üzülmeyin diyeceğim de haklısınız yani

Biz alıştık o duruma üzülsekte yapacak bir şeyimiz yok. Kız kardeşlerimle hep konuşuruz dertleşiriz ama o kadar. Keşke bize de değer verseydi

Hayir sirtindan gecinmek derken ev isleri vs anlaminda dedim. İyi bir bolum okuyorsa ozellikle de hamile ablaniza ve size karsi da duyarli olup annenizi uyarmasini beklerim acikcasi. Anneniz cok duskunse sozunu dinler boylece.
Onun yanında olmalı o okurken. O dese bile dinlemez kulağı sağır oluyor o durumlarda. O şehire gidilecek denildiyse bitmiştir

Küsseniz ne olacak annem yine kendi bildiğini yapacak siz küsmenizle kendinizi üzmenizle kalacaksınız
Yoo siz alışmışsınız annenizin sizi zorbalamasına her durumda ona muhtaç eteğinde gezdiğinizi gördükçe bu kötü huyu büyümüş ,ailecek kadının oğul takıntısını beslemiş durmuşsunuz,niye düzelsin ???babanız bile tepki yerine köşesine çekilmiş.Çğnkü kadın hepinizin üstünde hakimiyet kurmuş,bir uzaklaşın,arayıp sormayın aradaki bağı bir kırın bakalım ne olacak böyle anne anne diye peşinde gezdikçe doğru yaptığına kendinin haklı olduğuna inanıyor......

Benim bir kızım var, oğlum da olsa sevgim, tavrım, ilgim değişmezdi. Gerçekten aklım almıyor benim bu olayı, daha çok sevmesi bir yana kadıncağız ikinci sınıf insan bile bizim yanımızda daha iyiydi diyor. Bir kız annesi olarak çok üzüldüm

Erkek kardeşlerim sonradan oldu demişsiniz, yani aslında maksat anne olmak değil oğlanı bulana kadar doğurmakmış.
Üzülmeyin diyeceğim de haklısınız yani
Ama bizim ne suçumuz var ki ? Babası öldüğünde biz uyurken keşke bunlardan biri ölseydi de babama bir şey olmasaydı diyen bir insan.

Bende uzaktayım anne anne demiyorum inanın yaptıkları hep aklımda ama ne yapılabilir ki o anlamadıktan sonra?

Kızım olursa asla annemin yaptığı muameleyi yapmam. Bizde çok büyük bir yara maalesef ki.

Ya bir şey soracağım, neden hala görüşüyorsunuz?
Bilmiyorum bizi küçükken onlara bakmak zorundaymışız bir şey dersek kötü evlat oluruz cehennemlik oluruz diye yetiştirildik o yüzden şu an tepki veremiyoruz. Aslında ben bunlara karşıydım ama karşı gelirken bedduayı ve dayağı göze alarak karşı gelmem lazımdı

Hiçte öyle bir şey yok. Biz çocuklarımızı sormadan kendi isteğimizle dünyaya getiriyoruz, görevimiz onlara bakmak, yetiştirmek ve korumak. Bir ana baba bunları yaptı diye çocuk minnet duyacak değil, bunlar zaten ebeveynlik görevleri.

Bende uzaktayım anne anne demiyorum inanın yaptıkları hep aklımda ama ne yapılabilir ki o anlamadıktan sonra?
Uzak durmak sürekli ona ihtiyaç varmış gibi davranmamak.Hamile kardeşiniz annenizin yanına gelince olacakları tahmin edemiyor mu,bunca yaşanmışlıklar tecrube sahibi etmedi mi??? ben bile şu iki kelimeden annenizin durup durup hakaret edeceğini erkek oğlu için doğumu burnundan getireceğini anladım....

Yok onlara göre değil. Biz onlara çalışıp bakmak zorundayız ama erkek kardeşlerime gelince onlar yoruluyor çalışmasınlar oldu. Annem bizden alıp onlara veriyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…