- 3 Ağustos 2025
- 217
- 118
- 18
- Konu Sahibi erzurumunluguzel1995
-
Kardeşimin aklı varsa zaten gitmez o sözden sonra. Ablalarım da var ya biraz ona güveniyor kardeşim ama gerek yok evinde kalsınUzak durmak sürekli ona ihtiyaç varmış gibi davranmamak.Hamile kardeşiniz annenizin yanına gelince olacakları tahmin edemiyor mu,bunca yaşanmışlıklar tecrube sahibi etmedi mi??? ben bile şu iki kelimeden annenizin durup durup hakaret edeceğini erkek oğlu için doğumu burnundan getireceğini anladım....
Ona göre öyle değil diye bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Minnoş oğulları yorulmasın diye dövüp, sövüp, ölsünler dediği kızlarının parasına mı göz dikmiş. Kusura bakmayın da benim gözümde anneniz anne falan değil.Yok onlara göre değil. Biz onlara çalışıp bakmak zorundayız ama erkek kardeşlerime gelince onlar yoruluyor çalışmasınlar oldu. Annem bizden alıp onlara veriyordu.
Evet öyle. Bizden toplar kardeşlerime verir hemde seve seve. Annem kızlarına anne değil ama oğullarına çok iyi bir anne. Biz asla kardeşlerimizi kıskanmayız ama bu yapılanlar adaletsizlikten başka bir şey değil.Ona göre öyle değil diye bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Minnoş oğulları yorulmasın diye dövüp, sövüp, ölsünler dediği kızlarının parasına mı göz dikmiş. Kusura bakmayın da benim gözümde anneniz anne falan değil.
Ben asla görüşmezdim, zırnıkta vermem
Ne leş bir tip öyle. 35 senede bir kez olsun annemin başkasına bile sinirlenip o lafı ettiğini duymadım. Bir de şakaya vurup gülüyor. Tam bir geri zekalı. Nasıl tahammül ediyorsunuz bilmem ama evlenip gidince az muhatap olmaya çalışın. Mümkünse hiç. Kız kardeşiniz niye annesinin yanında doğum yapmaya çalışıyor?Hep öyle. Bazen iyi bazen ne dediğini bilmez.
Size açık konuşayım anneniz oğullarına da iyi anne değil, bağımlı bir kadın. Tembel, vasıfsız çocuklar yetiştiriyor, yarın öbür gün gelin gelince olacakları izleyin siz.Evet öyle. Bizden toplar kardeşlerime verir hemde seve seve. Annem kızlarına anne değil ama oğullarına çok iyi bir anne. Biz asla kardeşlerimizi kıskanmayız ama bu yapılanlar adaletsizlikten başka bir şey değil.
Hepimiz evliyiz Allahtan ona muhtaç değiliz. Kardeşim yalnız, yanına gelip bakacak kimsesi yok diye gitmek istedi. Ama onun aklında başka şehire gitme planı var.Ne leş bir tip öyle. 35 senede bir kez olsun annemin başkasına bile sinirlenip o lafı ettiğini duymadım. Bir de şakaya vurup gülüyor. Tam bir geri zekalı. Nasıl tahammül ediyorsunuz bilmem ama evlenip gidince az muhatap olmaya çalışın. Mümkünse hiç. Kız kardeşiniz niye annesinin yanında doğum yapmaya çalışıyor?
Aniden kopmak iki tarafada ağır geliyor bence;Biz alıştık o duruma üzülsekte yapacak bir şeyimiz yok. Kız kardeşlerimle hep konuşuruz dertleşiriz ama o kadar. Keşke bize de değer verseydi
Bizim gözümüzde de değil en çok da benim gözümde. Ben yapılanlara karşı çıktığım için o evde hep fazlalıktım. Yediğim lokmalara bakarlardı annem önümden ekmekleri alır yerdi sessiz sessiz. Kardeşlerimin de önüne doldururdu sadece kız çocuğu olduğum için. Ne zaman evlenip gideceğim diye gözümün içine bakarlardı psikolojik baskı vardı. Evlenip geldim çok uzaklara yaptıkları aklına geliyor sanırım bana daha iyi bu yüzden de bağ kesilemiyorSize açık konuşayım anneniz oğullarına da iyi anne değil, bağımlı bir kadın. Tembel, vasıfsız çocuklar yetiştiriyor, yarın öbür gün gelin gelince olacakları izleyin siz.
Kıskanmak değil ki zaten ortada bariz gözle görülür bir ayrım var. Kızlarını işaret edip keşke bunlar ölseydi diyen biri benim gözümde bırakın anneyi, anne kırıntısı bile olamaz.
Görüşmeyin konu sahibi, yetişkin kadınsınız, samimi söylüyorum
Eninde sonunda öyle olacak gibiAniden kopmak iki tarafada ağır geliyor binci;
Her oğullarını kaydırdığı sizi ilgilendiren konuda kendinize 3 küslük hakkı tanıyıp eğer 4.de aynısını yaparsa iletişimi uzunca kesme yaptırımı uygulayabilirsiniz.
Öyle de bir kesilir ki o bağ. Siz burada anlatırken bile ben sinir oluyorum ki anlattıklarınız sadece küçük bir kısmıdır daha neler vardır.Bizim gözümüzde de değil en çok da benim gözümde. Ben yapılanlara karşı çıktığım için o evde hep fazlalıktım. Yediğim lokmalara bakarlardı annem önümden ekmekleri alır yerdi sessiz sessiz. Kardeşlerimin de önüne doldururdu sadece kız çocuğu olduğum için. Ne zaman evlenip gideceğim diye gözümün içine bakarlardı psikolojik baskı vardı. Evlenip geldim çok uzaklara yaptıkları aklına geliyor sanırım bana daha iyi bu yüzden de bağ kesilemiyor
Kız olsaydılar aynı derecede düşkün olur muydu anneniz?Hayır inanın hiçbir şeyi yok. Ama erkek kardeşlerim sonradan oldu annem onlara çok düşkün. Hastalık derecesinde
Biz evlat olarak acıyoruz yine de. Babamın ne emeklisi var ne geliri var sadece dükkandan kira alıyorlar ve arada tekstil ürünlerini ütüleyip paketliyorlar. Bazen diyoruz bizim mi ahımız çıkıyor acaba yine de üzülüyoruz çok merhametliyiz bize çok haksızlık yapılmasına rağmenÖyle de bir kesilir ki o bağ? Siz burada anlatırken bile ben sinir oluyorum ki anlattıklarınız sadece küçük bir kısmıdır daha neler vardır.
Sizi dünyaya getirdi diye görüşmek zorunda değilsiniz, bırakın oğluşlarıyla yaşasın, elden ayaktan düşünce ah kızım vah kızım olur merak etmeyin
Yani ne diyeyim o zaman annenizin karakteri bu, böyle kabul edip katlanacaksınız. Ben sizden çok daha farklı davranırdımBiz evlat olarak acıyoruz yine de. Babamın ne emeklisi var ne geliri var sadece dükkandan kira alıyorlar ve arada tekstil ürünlerini ütüleyip paketliyorlar. Bazen diyoruz bizim mi ahımız çıkıyor acaba yine de üzülüyoruz çok merhametliyiz bize çok haksızlık yapılmasına rağmen
Prenses erkek kardeşin tek başına yaşayamıyor mu?Kızlar merhaba kız kardeşim hamile doğumuna 1 ay var ve gurbette dün konferans şeklinde annem o ve ben konuşuyorduk. Kardeşim dedi ki anne ben orada doğum yapmak istiyorum bana yardımcı olursunuz dedi annemde tamam dedi ama erkek kardeşim üniversitede okuduğu için annem o zamanlar şehir değişikliği yapıyor o şehirde kalıyor sonra kardeşim dedi ki ama sen yoksan bende gelmem annem de dedi ki o zaman s.ktr git üst perdeden söyledi ama kardeşim anlamadı sanırım ya da o an bir şey diyemedi ama ben dünden beri bu söz için anneme çok sinirlendim bu nasıl bir söz nasıl böyle konuşur diye. Sizce haklı mıyım sinirlenmekte ?
Yok olmazdı. Zaten okumamızı istemediler sadece ben okudum aynı şehirde ama yurtta kalıyordum. Farklı şehirde kalsaydım gelmezlerdi. Ne de para gönderirlerdi. Allah’a emanet yaşardıkKız olsaydılar aynı derecede düşkün olur muydu anneniz?
Gönül çok daha farklı davranmak istiyor ama maalesef yapamıyorumYani ne diyeyim o zaman annenizin karakteri bu, böyle kabul edip katlanacaksınız. Ben sizden çok daha farklı davranırdım
2012 de bence kıyamet koptu da biz similasyondayız, genetikler bozuldu.Ya bu annelere de bi şey mi oldu Allah aşkına? Benim bildiğim anneler baya iyi oluyodu. Ne oldu ben bu sitede ne biçim anneler gördüm hayret ediyorum!
Annemin ağzından bir gün asla küfür duymadım bize ya da başkasına salak bile demedi.
Doğum yapacak yavrusuna nasıl böyle bi şey diyor?
Bahanesi nedir neden sormadınız?
Yaşar herhalde. Onu da hiç deneyimleyemedi ki. Annem hep arkasında. Asla bırakmıyor yalnız hareket etmesini. Bir saniye gözünün önünden giderse çok tuhaf senaryolar kuruyor birisi kaçırıp öldürecek bir şey yapacak gibi.Prenses erkek kardeşin tek başına yaşayamıyor mu?
Kaçırıp mı?Yaşar herhalde. Onu da hiç deneyimleyemedi ki. Annem hep arkasında. Asla bırakmıyor yalnız hareket etmesini. Bir saniye gözünün önünden giderse çok tuhaf senaryolar kuruyor birisi kaçırıp öldürecek bir şey yapacak gibi.
Bu erkek kardeş anne babasını ilk atan kişi olacak bu dediğimi aklında tut.Yaşar herhalde. Onu da hiç deneyimleyemedi ki. Annem hep arkasında. Asla bırakmıyor yalnız hareket etmesini. Bir saniye gözünün önünden giderse çok tuhaf senaryolar kuruyor birisi kaçırıp öldürecek bir şey yapacak gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?