- 3 Ağustos 2025
- 217
- 118
- 18
- Konu Sahibi erzurumunluguzel1995
-
Yok bozulmadı bence. Karakterleri o. Kızlarına o kadar iyi davranan anneler var ki arkadaşlarım anlatınca bize çok tuhaf geliyordu biliyor musunuz ? Çok yabacı kalıyorduk o konuşmalara ama içten içe de bize de öyle davranılsın istiyorduk. Annem bize hiç harçlık vermezdi, saçımızı taramaz yeni kıyafetler almazdı çingene gibiydik eski fotoları görünce daha iyi anlıyoruz2012 de bence kıyamet koptu da biz similasyondayız, genetikler bozuldu.
Annenin imtihanı da bu çocuk olacak, biri demişti dersin. İki kız kardeş olarak ciddi anlamda mesafenizi koyun bence.Yaşar herhalde. Onu da hiç deneyimleyemedi ki. Annem hep arkasında. Asla bırakmıyor yalnız hareket etmesini. Bir saniye gözünün önünden giderse çok tuhaf senaryolar kuruyor birisi kaçırıp öldürecek bir şey yapacak gibi.
Niye annenle sakince konuşmuyosun? Belki annenin içinde tuttuğu başka öfke var öyle bi anda tutamadı kendini ? Asla savunmuyorum dememesi lazım hamile üzülür tabi ki. Ama insan durduk yere demez bunu. İletişimleri iyi değil ben öyle anladımKızlar merhaba kız kardeşim hamile doğumuna 1 ay var ve gurbette dün konferans şeklinde annem o ve ben konuşuyorduk. Kardeşim dedi ki anne ben orada doğum yapmak istiyorum bana yardımcı olursunuz dedi annemde tamam dedi ama erkek kardeşim üniversitede okuduğu için annem o zamanlar şehir değişikliği yapıyor o şehirde kalıyor sonra kardeşim dedi ki ama sen yoksan bende gelmem annem de dedi ki o zaman s.ktr git üst perdeden söyledi ama kardeşim anlamadı sanırım ya da o an bir şey diyemedi ama ben dünden beri bu söz için anneme çok sinirlendim bu nasıl bir söz nasıl böyle konuşur diye. Sizce haklı mıyım sinirlenmekte ?
Evet ona göre öyle. Kafasında tuhaf bir dünyası var. Kardeşim köşeyi dönse o senaryolar kafasında dönüyor. Yok biri arabayla onu takip ediyor yok bir şey yapacakKaçırıp mı?
Ben de böyle anne babalar okuyunca hem şaşırıyorum hem üzülüyorumYok bozulmadı bence. Karakterleri o. Kızlarına o kadar iyi davranan anneler var ki arkadaşlarım anlatınca bize çok tuhaf geliyordu biliyor musunuz ? Çok yabacı kalıyorduk o konuşmalara ama içten içe de bize de öyle davranılsın istiyorduk. Annem bize hiç harçlık vermezdi, saçımızı taramaz yeni kıyafetler almazdı çingene gibiydik eski fotoları görünce daha iyi anlıyoruz
Keşke iki kız kardeş olsak daha fazla. Erkek bulana kadar doğurmuş işte. Sonra da bize zulmetmiş. Tabiki imtihan olur çok hakkımıza girdiAnnenin imtihanı da bu çocuk olacak, biri demişti dersin. İki kız kardeş olarak ciddi anlamda mesafenizi koyun bence.
Aynı senaryolar kızları için de geçerli mi?Evet ona göre öyle. Kafasında tuhaf bir dünyası var. Kardeşim köşeyi dönse o senaryolar kafasında dönüyor. Yok biri arabayla onu takip ediyor yok bir şey yapacak
Diğer erkek kardeşime de öyle. Ama yaptıklarını görmüyor mu annem hiç mi demiyor ben kızlarıma da yapsaydım diye. Onlara göre imtihan olmaz tabiBu erkek kardeş anne babasını ilk atan kişi olacak bu dediğimi aklında tut.
Maalesef çok var böyle insanlar. Kadınlarımız bu yüzden çok özgüvensiz ne denirse kabul ediyorlar. Sorunlu anneler çocuklarını kendileri gibi yetiştiriyorBen de böyle anne babalar okuyunca hem şaşırıyorum hem üzülüyorum
Erkek çocuk sevdalısı bir anne, çok var malesef bizim toplumda. Toplumun gelişememe sebeplerinden biri de, hatta en önemli sebeplerinden biri de bu.Keşke iki kız kardeş olsak daha fazla. Erkek bulana kadar doğurmuş işte. Sonra da bize zulmetmiş. Tabiki imtihan olur çok hakkımıza girdi
Kızları onlar için bir yüktü ne zaman evlenip gittiler derin bir nefes aldılar. Bize bakmak onlara külfet gibiydi bırakın arkamızdan bakmayı. Büyük ablamı 18 yaşında ilk gelen görücüsüne verdi . Düşünün cahilliği yobazlığı. Ben açıktım diye beni yanında gezdirmezdi utanırdı sanırım . O kadar da dar görüşlüydüAynı senaryolar kızları için de geçerli mi?
Şu sözü duyduktan sonra, kizlar olarak annenizden maddi manevi beklentiye girmemeniz sizin icin daha saglikli olur.Ama bizim ne suçumuz var ki ? Babası öldüğünde biz uyurken keşke bunlardan biri ölseydi de babama bir şey olmasaydı diyen bir insan.
Sizde hala acıyoruz annemize babamıza diyorsunuz..Kızları onlar için bir yüktü ne zaman evlenip gittiler derin bir nefes aldılar. Bize bakmak onlara külfet gibiydi bırakın arkamızdan bakmayı. Büyük ablamı 18 yaşında ilk gelen görücüsüne verdi . Düşünün cahilliği yobazlığı. Ben açıktım diye beni yanında gezdirmezdi utanırdı sanırım . O kadar da dar görüşlüydü
Başlıca sebebi bu zaten. Kadın erkek ilişkilerinde ki en büyük problem erkek sevdası annelerin yetiştirdiği çocuklar.Erkek çocuk sevdalısı bir anne, çok var malesef bizim toplumda. Toplumun gelişememe sebeplerinden biri de, hatta en önemli sebeplerinden biri de bu.
Bu söz tam 23 sene önce herkes uyurken (ama ben uyumuyordum)söylenen söz. Kimse bilmez bilse de etkisini yitirmiş bir sözŞu sözü duyduktan sonra, kizlar olarak annenizden maddi manevi beklentiye girmemeniz sizin icin daha saglikli olur.
Yok acımıyorum ama eşime karşı da güçlü olmak için rol yapıyorum. Çünkü anne babasıyla problemi olan kadınları erkekler çok rahat harcayabiliyor. Bende ona yansıtmak istemiyorum. Yansıtsam ilk başıma kalkacak olan o belki de bilemem. Bunun garantisi yokSizde hala acıyoruz annemize babamıza diyorsunuz..
Başınıza kakacak diye düşündüğünüz adama zaten güvenmiyorsunuz demektir, eş hayatı paylaştığımız kişi fırsatını bulduğunda ezecek kişi değil ki.Yok acımıyorum ama eşime karşı da güçlü olmak için rol yapıyorum. Çünkü anne babasıyla problemi olan kadınları erkekler çok rahat harcayabiliyor. Bende ona yansıtmak istemiyorum. Yansıtsam ilk başıma kalkacak olan o belki de bilemem. Bunun garantisi yok
Evet ona göre öyle. Kafasında tuhaf bir dünyası var. Kardeşim köşeyi dönse o senaryolar kafasında dönüyor. Yok biri arabayla onu takip ediyor yok bir şey yapacak
Yok o hep öylr bir insandı. Kaynanasıyla görümceleriyle kavga edip sinirini bizden çıkarırdı. Başka ne öfkesi olabilir ki bizi sevmemesinden başkaNiye annenle sakince konuşmuyosun? Belki annenin içinde tuttuğu başka öfke var öyle bi anda tutamadı kendini ? Asla savunmuyorum dememesi lazım hamile üzülür tabi ki. Ama insan durduk yere demez bunu. İletişimleri iyi değil ben öyle anladım
Eşim de olsa kimseye güvemiyorum. Kendi annem babam bile bize bunları yaparken el oğlu neler yapmaz bunu bilemeyiz. Aklıma geldikçe hiç konuşmak istemiyorum belki de dediğiniz gibi minimum seviyede tutmam lazım iletişimiBaşınıza kakacak diye düşündüğünüz adama zaten güvenmiyorsunuz demektir, eş hayatı paylaştığımız kişi fırsatını bulduğunda ezecek kişi değil ki.
Siz yine de kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle yaşayın ama hiç değilse iletişimi minimumda tutun annenizle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?