annemin kusursuz damat istegi

Mesela onceki gorucu dayimin cok eski bir arkadasinin ogluydu. Adam oglum bekar, evlenme zamani geldi, bu zamanda temiz aile kizi bulmak zor. Diyor ve dayimin tanidigi bekar bir kizin olup olmadigini soruyor.. dayim da benden bahsediyor. Anneme soyleyince dayim annemden buyuk oldugu icin annem kirmadi gelsinler kismetse olur, degilse olmaz dedi. Dayim tabiiki oyle olacak dedi. Geldiler, baktimki cocuk bana hic uygun degil, hal ve hareketleri hic hosuma gitmedi meshur tabirle elektrik alamadim. Adam cok itici geldi bana.hoslanmadim iste. Sirf arada dayim- yengem oldugu icin istemedigim halde evet diyemezdim. Ben onlara uygun bir dille anlattim ama anlamadilar. Sonra yengem kustu iste. Sizce de gereksiz degil mi kusmesi. Sirf eve kabul ettik diye evet demek zorunda miydik? Bastan soylendi zaten iki tarafta memnun kalirsa bu is olur diye ama yengem ve dayim unuttu iste bunu.

Onerini dikkate alacagim:)

Herseyin bi zamani var acele etme derim ben yinede. olacagi varsa annen bi sekilde ikna olur. Ama illa görücü usulü istemeni pek anlamadim. Özel bi sebebi mi var. yazdiysan kacirmis olabilirim o kismi

Birincisi Istesemde ask evliligi yapamam cunku cevrem yok. Ikincisi, gorucu usulu bana daha mantikli ve saglikli geliyor. Cevremde yapilan ask evliliklerin cogunun husranla sonuclanmasi beni bu dusunceye iten nedenlerden biri iste..

o cocugun herhangi bir fotografını gosterebilirlerdi,
ya da seninle bir sekilde karsılasmasını saglayabilirlerdi.

begenmek zorunda degilsin ama hicbir bilginiz yokken kabul edip sonra da begenmedik güle güle denilmesi de hoş degil.
demek ki daha temkinli davranmak gerekiyormus, annen de su an onu yapıyor.
fakat her kosulda dogru olan şu ki, annen iyi birisi olsun istiyor... dilerim o da karsınıza cıkar

Hayat ne ilginç :) Bir arkadaşın annesi de şöyle kızım var, böyle kızım var diye herkese duyurup kızına koca arardı.

Birincisi Istesemde ask evliligi yapamam cunku cevrem yok. Ikincisi, gorucu usulu bana daha mantikli ve saglikli geliyor. Cevremde yapilan ask evliliklerin cogunun husranla sonuclanmasi beni bu dusunceye iten nedenlerden biri iste..

Annen yalnız kalmak istemediği için seni evde tutmak istiyor olabilir.
Sadece evlenme konusu değil,herhalde senin çalışmana veya çıkmana da izin vermiyor,seni eve bağlıyor.
Bence biraz çevreni genişletmelisin,hatta anneni de teşvik etsen güzel olur.
Anne kız birlikte de dışarıda birşeyler yapabilirsiniz.
Yeni arkadaş edinme şansın yoksa,eski arkadaşlarını arayabilirsin.
Evde boş oturan kızlar,oturmuş koca bekliyor gibi düşünüldüğü için görücü haberi çok gelir.
Çalışmıyorsan bir işe girmeni veya bir kursa yazılmanı öneririm.

bazı arkadaşlara bende katılmıyorum. 21 yaş evlenmek için çok erken bence. üstelik severek de değil görücü olarak. nedir bu acele?
üniversite okumadığını söylemişsin. hayatına karışmak gibi olmasın ama bir işe girip çalışabilirsin? hem sosyal bi çevren olmuş olur, hem sevebileceğin biri çıkar karşına belki. annende erken olduğunu düşündüğü için reddediyor olabilir.

Görücü usulü ile gelen birinin mükemmel olduğunu nasıl anlayacaksınız? Belli testler ya da sınavlar mı var?

Devir uzay devri. Her geleni eve kabul edeceginize foto vs isteyin, milleti de kirmamis olursunuz. Lise mezunuymussunuz, kariyerli bir adam kendine denk egitimli birini ister beklentinizi cok yukseltmeyin zaten. Hele ust duzey kariyerliler hic. Anneniz reel hayattan epey kopuk belli ki.

Sekerim gencecik bir insansin, neden kendi ayaklarin uzerinde durmak, calismak ya da okula gitmek gibi amaclarin yok?

Evlenip evde oturup cocuk bakacaksin, canin sikilimayacak mi, yazik degil mi gencligine?

Senin yasindaki genc kizlar geziyor, egleniyor, yasitlariyla arkadaslik ediyor, flort ediyor, sen de yapmak istemez misin?

Hmm anladim hakkinda hayirlisi olur insallah… bence sen taliplerini eve beklemeden önce bi foto iste. Bende öyle yapiyorum daha mantikli. Eger adami begenmessen zaten en bastan dersin yok begenmedim diye, onlar uygun bi dille kendilerine iletir kendilerine.

Ben adamin hal ve hareketlerini, tavirlarini begenmedim. Dis gorunusu, yuz guzelligi, boyu posu degildi umrumda olan. Ben hep soyluyorum yakisikli olmasi yetmiyor. Oyle insanlarvardir tipi hic begenilmez ama sempatiktir. Konustukca konusasi gelir insanin. Onemli olan budur sizin de bildiginiz gibi. Benim icinde yanlis olan bir insanin fotografina bakip "bunu begenmedim, gelmesin" demektir... budenli on yargili olamam iste.

Onceki konumu okur musunuz?

Görücü usulü ile gelen birinin mükemmel olduğunu nasıl anlayacaksınız? Belli testler ya da sınavlar mı var?

Oyle bir test ya da sinav yok sizin de bildiginiz gibi. Tanima sureci var ve bu surec hic de kisa degil. Hemen kimse nikah masasina oturmuyor. Ha derseniz bir insani kisitli surede ne kadar taniyabilirsin diye, taniyamam evet onun kendini tanittigi kadariyla tanirim. Ama bu yalnizca gorucu usulunde olmuyor nice yillarca harika bir flort yasayip evlendikten sonra hayalkirikligina ugrayan cok kisi gorduk. Gerek KK de gerek cevrede cok ornek var.

Ayrica mukemmeli istemiyorum ben. . Iyi bir insan olsun, nerede nasil davranacagini bilsin, en onemlisi allah tan korksun yeterli. Tabi boyle biri karsima cikinca evlenecegim demiyorum. Gordugum zaman elbette hosuma gitmesi gerekiyor. Yanlis anlasilmasin yakisikli olsun demiyorum, hosuma gitsin. Tanidikca da icim isinsin, ben bu insanla omrumu paylasabilirim diyebileyim. Hepsi bu...

Mükkemmeliğe vurguyu sizin icin değil anneniz icin yapmıştım ben cünkü gördüğüm kadarıyla görücü kabul etme durumlarınıza siz değil anneniz karar veriyor.

Evlilik zaten baslı basına kumar, ister sevgili ol ister diğer türlü tanış ne olacağını önceden kestiremiyorsun.

Evet cok haklisiniz. Annem gercekten mukemmeli istiyor.:)

Umarim herkes evlilik denen kumarda kazanan taraf olur. Ben de dahil:)

Öncelikle kimse kusursuz değildir. Benim anlamadığım şuan en güzel yaşların. Aşkı yaşayacağın, gezeceğin, sevdiğin insanla en güzel zamanlarını geçireceğin yıllar. Niye görücü usulü olayını bile annene bırakıyorsun ki ? Senin isteklerin, düşüncelerin, hislerin hiç mi önemli değil ? Biraz arkadaş arasına katıl, sosyalleş birileriyle tanışırsın belki kusursuz olmazlar ama kalbinin çarptığı, seni mutlu eden birisi olur :) Annelerimiz tabi ki mutlu olmamızı ister. Fakat ben insanın biraz kendi kararlarını alması taraftarıyım. Sonuçta çocuk değilsin.

Bu ön yargi degil. Sen adama bakip yok bundan koca olmaz demiyosunki. Kendince hakli olabilirsin tabi ama insan evlenecegi kisiyi begenmek ister gözüne hos gelmesini ister degilmi. ben sahsen sirf adamin ici güzeldir belki ama zerre kadar begenmedim dedigim bi insanla evlilik hakkinda konusamam

Senin dediginde dogru tabi ama ben kim olursa olsun konusmasini, davranislarini baz alarak olcup tartmak istiyorum. Gorunus olarak hosa gitmeyen bir insan hareketleriyle, tavirlariyla, konusmasiyla kendini sevdirebiliyor.

Ayrica eve gelen insanlarda her turlu cevaba hazirlikli olarak geliyor. Bu isteme, soz degil ki. Biz vazgectik demiyoruz ki. Onlar da biliyor ki kiz/erkek konusacaklar eger ki birbirlerini begenirse tekrar gorusecekler begenmezlerse zaten siz yolunuza biz yolumuza olacak. Burda evimize kabul ediyoruz, kiz sizindir gibi bir durum soz konusu degil umarim anlatabilmisimdir :)

Annem yanlis yapmamdan korkuyor. Bazi sikintilar yasiyoruz aile icinde. Sirf kurtulmak icin evlenip mutsuz olmamdan korkuyor. Ama oyle bir hata yapmaya hic niyetim yok. Kalan hayatimi kendi ellerimle mahvedemem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…