- 9 Mart 2011
- 12.431
- 11.017
- 498
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
resmen kısır döngü aslındaÇalışma diyen adamın aklına uyup işten çıkan konu sahibi 50 yaşına geldiğinde annesiyle aynı hayatı yaşıyor olacak muhtemelen.
Dante kendi adıma yazmam gerekirse yaşamıma göre değil çevremdeki yaşanmışlıklara göre yazdım topikte.şu kkda kadınların her şeyi kendi yaşamlarına göre değerlendirmelerine bayılıyorum yahu
ihtimal ki en az 30 sene önce evlenmiş okutulmamış çalıştırılmamış üstelik iki çocukla tek başına kalıp onları büyütmeye uğraşan bir kadından söz ediyorsunuz
o zamanın şartlarına göre değerlendirir misiniz lütfen
48 yıl boyunca çalışmamış hiç bir mesleği olmayan bir insan nerde nasıl ne şartlarda hangi maaşla iş bulabilir
he bulur tabi de ne kadar sürede bulur ne şartlarda çalışır ne kadar kazanır
tamam konu sahibi bakmasın elbet ama 5 binin lafı da edilemez yani
konu sahibi üzgünüm ama bebeğinde ananın yanına dönecekmiş gibi duruyorsun,ona göre düşünüp hareket et
eşinde o ışık var
Bu toplum 48 yaşındaki kadının hayatını düzene sokması için önce sağlık sorunlarını çözüp aktif hayata dahil olmasını sağlamak yerine damadı ve kızının sevgilisinin verdiği 5000 lik sadakayı mantıklı gören zihniyetler yüzünden düzelemeyecek maalesefbu toplum asla düzelmeyecek,bunları yazan muhtemel çocuk büyüten bir kadın/anne
Bürolarda yemek-çay yapacak personel o kadar çok aranıyor ki. Günümüzde beyaz yaka işleri bulmak zor. Diğer işleri bulmak gayet kolay. Hele eviçi yardımcılar burunlarından kıl aldırmıyor. Çocuk bakıcısı ya da gündelikçi karaborsada. Bugün bu işlerden birini yapmaya niyetlenip sağa sola haber salsa 10 güne kalmadan bulur. Büro işinde kazancı asgari ücret olur ama ev içi yardımcı işlerinde çok daha yükselir. Hiç de burun kıvrılacak kazançlar olmaz.şu kkda kadınların her şeyi kendi yaşamlarına göre değerlendirmelerine bayılıyorum yahu
ihtimal ki en az 30 sene önce evlenmiş okutulmamış çalıştırılmamış üstelik iki çocukla tek başına kalıp onları büyütmeye uğraşan bir kadından söz ediyorsunuz
o zamanın şartlarına göre değerlendirir misiniz lütfen
48 yıl boyunca çalışmamış hiç bir mesleği olmayan bir insan nerde nasıl ne şartlarda hangi maaşla iş bulabilir
he bulur tabi de ne kadar sürede bulur ne şartlarda çalışır ne kadar kazanır
tamam konu sahibi bakmasın elbet ama 5 binin lafı da edilemez yani
konu sahibi üzgünüm ama bebeğinde ananın yanına dönecekmiş gibi duruyorsun,ona göre düşünüp hareket et
eşinde o ışık var
Yaramı deştin bacım İstanbul’da bakıcı fiyatları 30-35ten aşağı değil. Birçok ofis çalışanı almıyor bu maaşı.Bürolarda yemek-çay yapacak personel o kadar çok aranıyor ki. Günümüzde beyaz yaka işleri bulmak zor. Diğer işleri bulmak gayet kolay. Hele eviçi yardımcılar burunlarından kıl aldırmıyor. Çocuk bakıcısı ya da gündelikçi karaborsada. Bugün bu işlerden birini yapmaya niyetlenip sağa sola haber salsa 10 güne kalmadan bulur. Büro işinde kazancı asgari ücret olur ama ev içi yardımcı işlerinde çok daha yükselir. Hiç de burun kıvrılacak kazançlar olmaz.
bunu bugün gerçekleştiremeyeceğimize göre bugün yapabileceğimize bakmamız gerekiyorBu toplum 48 yaşındaki kadının hayatını düzene sokması için önce sağlık sorunlarını çözüp aktif hayata dahil olmasını sağlamak yerine damadı ve kızının sevgilisinin verdiği 5000 lik sadakayı mantıklı gören zihniyetler yüzünden düzelemeyecek maalesef
Hamilesin diye işten çıkmana gerek yoktuMerhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edin hamileyim fakat çok husursuzum çok vicdan azabı çekiyorum. Öncelikle lütfen hamile olduğumu aldırmayıp haksızsam haksızsın diye yüzüme vurun. Geceleri uyuyamıyorum huzursuzluğumdan. 5 aylık evliym 4 aylık hamileyim. Eşimle senelerdir beraberdik. Annem ve babam daha ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Bir ablam var birde ben. Annemin dayanacağı başka kimsesi yok. Yıllardır biz çalışıyorduk evi geçindiriyorduk. Ben arttık düzenli bir hayatım olsun istedim sevdiğim adamla yolumu birleştirdim. Herşey çok ani oldu. Evlilikte bebekte. Biz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem. Evlendik kısa bir süre sonra ablamda nişanlandı. Annemin sadece 6 bin tl geliri var. Şuan üç ay kira zorluğu da yok kardeşleri ödedi. Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut ve kadında hayatın yorgunluğu yıpranmışlığı var. Gitti günü birlik işlere yapamadı. Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim. İlk başta çalışıyordum bende hamilelikten dolayı işten çıktım. Şimdi çalışmıyorum. Eşimde bundan önce ben huzursuz olup ağladığımda demişti ki ağlama 5 10 bişeyler göndermeye çalışırız diye. Ama iki ay oldu ses yok. Kadın da istemiyor Allah var ama 6 binle ve ablamın nişanlısının gönderdiğiyle ev mi geçinir fatura mı ödenir karın mı doyar ? Bugün gece dedim ki eşime sen böyle demiştin ben direk 5 bin gönderelim demiyorum bana hesap aç beş at aydan aya bi ihtiyaç olursa bi fatura vs ben halledeyim direk hepsini gönderim demiyorum çünkü bilet olduğunda utana sıkıla üç günde dile getiriyorum anca isteyebiliyorum ondan. Bana döndü dedi ki ne diyorsun ben anlamadım ben kendi anneme göndermiyorum ben her ay senin annene beş bin göndermek zorunda mıyım ? Çok üzüldüm çok gururuma dokundu. Gözlerim doldu. Sesimi çıkarmadım kusura bakma dedim ben sanmıştım ki sen her ay 5 göndeririz demiştin. Pardon dedim. Çok içime dokundu. Annemin kimsesi yok. Eşimin maddi durumu da iyi ödemesi falan çok ev yaptırıyoruz diye bu aralar belki yetiştiremediği noktalar da oluyor ama 5 bin koyacak bir insan değil. Lafa gelince 5 neyki diyen insan. Çok üzüldüm ben evlendiğimden beri huzursuzum bu konu için annemi yarı yolda koymuş gibi hissediyorum çok vicdan azabı çekiyorum o bizim için başkasıyla evlenmedi ne bileyim hayatını bize adadı ben şimdi bir elim yağda bir elim balda evimde oturamıyorum onlarda yokken. Evim bana batıyor. İçtiğim su yediğim yemek gözüme geliyor. Çoğu zaman ne yemek yaptığımı bile söylemiyorum canları çekmesin belki yoktur diye. Şimdi böyle onu orda bırakıp hayatıma devam etmek çok zor geliyor. Ne yapayım ne düşüneyim bilmiyorum bazen çıkıp annemin yanına gitmek istiyorum açsakta beraber aç olalım benim karnımın doyması zoruma gidiyor çünkü. Bu arada farklı ildeler. Ben şimdi ne yapayım siz olsanız ne yaparsınız nasıl düşünmeliyim bana birleyler söyleyin lütfen üzülürler diye ablamla da paylaşamıyorum paylaşacak kimsem yok..
Galiba evlendiğim için pişmanım..
+arkadaşlar bir düzletme yapayım annem iş arıyor zaten yapabileceği düzgün bir iş bu geçici bir süreç.
+hanilelikte de yorum yapanlar çok haklısınız maalesef dolduruşa geldim bebeğiniz olmaz korunursanız yıllarca denersiniz gibi gibi hata zaten benim farkındayım
Aaa bunu dediyse zorla alın ne demek vermiyorum demekEvet hayatımda en büyük hatam büyük adımlar oldu düşünmeden hala da yapmaya devam ediyorum. Kira meselesi de şöyle eşim işten çıkmamı istedi karşılayacağını kendi söyledi inanın
Eşin sana bunu diyorsa boş adammış zaten sen demeden vermesi lazım düşüncesiz. Eşinle konuş içindekileri buraya anlattığın gibi anlat dök içini seni anlayacaktırMerhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edin hamileyim fakat çok husursuzum çok vicdan azabı çekiyorum. Öncelikle lütfen hamile olduğumu aldırmayıp haksızsam haksızsın diye yüzüme vurun. Geceleri uyuyamıyorum huzursuzluğumdan. 5 aylık evliym 4 aylık hamileyim. Eşimle senelerdir beraberdik. Annem ve babam daha ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Bir ablam var birde ben. Annemin dayanacağı başka kimsesi yok. Yıllardır biz çalışıyorduk evi geçindiriyorduk. Ben arttık düzenli bir hayatım olsun istedim sevdiğim adamla yolumu birleştirdim. Herşey çok ani oldu. Evlilikte bebekte. Biz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem. Evlendik kısa bir süre sonra ablamda nişanlandı. Annemin sadece 6 bin tl geliri var. Şuan üç ay kira zorluğu da yok kardeşleri ödedi. Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut ve kadında hayatın yorgunluğu yıpranmışlığı var. Gitti günü birlik işlere yapamadı. Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim. İlk başta çalışıyordum bende hamilelikten dolayı işten çıktım. Şimdi çalışmıyorum. Eşimde bundan önce ben huzursuz olup ağladığımda demişti ki ağlama 5 10 bişeyler göndermeye çalışırız diye. Ama iki ay oldu ses yok. Kadın da istemiyor Allah var ama 6 binle ve ablamın nişanlısının gönderdiğiyle ev mi geçinir fatura mı ödenir karın mı doyar ? Bugün gece dedim ki eşime sen böyle demiştin ben direk 5 bin gönderelim demiyorum bana hesap aç beş at aydan aya bi ihtiyaç olursa bi fatura vs ben halledeyim direk hepsini gönderim demiyorum çünkü bilet olduğunda utana sıkıla üç günde dile getiriyorum anca isteyebiliyorum ondan. Bana döndü dedi ki ne diyorsun ben anlamadım ben kendi anneme göndermiyorum ben her ay senin annene beş bin göndermek zorunda mıyım ? Çok üzüldüm çok gururuma dokundu. Gözlerim doldu. Sesimi çıkarmadım kusura bakma dedim ben sanmıştım ki sen her ay 5 göndeririz demiştin. Pardon dedim. Çok içime dokundu. Annemin kimsesi yok. Eşimin maddi durumu da iyi ödemesi falan çok ev yaptırıyoruz diye bu aralar belki yetiştiremediği noktalar da oluyor ama 5 bin koyacak bir insan değil. Lafa gelince 5 neyki diyen insan. Çok üzüldüm ben evlendiğimden beri huzursuzum bu konu için annemi yarı yolda koymuş gibi hissediyorum çok vicdan azabı çekiyorum o bizim için başkasıyla evlenmedi ne bileyim hayatını bize adadı ben şimdi bir elim yağda bir elim balda evimde oturamıyorum onlarda yokken. Evim bana batıyor. İçtiğim su yediğim yemek gözüme geliyor. Çoğu zaman ne yemek yaptığımı bile söylemiyorum canları çekmesin belki yoktur diye. Şimdi böyle onu orda bırakıp hayatıma devam etmek çok zor geliyor. Ne yapayım ne düşüneyim bilmiyorum bazen çıkıp annemin yanına gitmek istiyorum açsakta beraber aç olalım benim karnımın doyması zoruma gidiyor çünkü. Bu arada farklı ildeler. Ben şimdi ne yapayım siz olsanız ne yaparsınız nasıl düşünmeliyim bana birleyler söyleyin lütfen üzülürler diye ablamla da paylaşamıyorum paylaşacak kimsem yok..
Galiba evlendiğim için pişmanım..
+arkadaşlar bir düzletme yapayım annem iş arıyor zaten yapabileceği düzgün bir iş bu geçici bir süreç.
+hanilelikte de yorum yapanlar çok haklısınız maalesef dolduruşa geldim bebeğiniz olmaz korunursanız yıllarca denersiniz gibi gibi hata zaten benim farkındayım
Neden vermesi lazım?Eşin sana bunu diyorsa boş adammış zaten sen demeden vermesi lazım düşüncesiz. Eşinle konuş içindekileri buraya anlattığın gibi anlat dök içini seni anlayacaktır
Canım bak, radyoloji neden atanmıyor bilmiyorum sen daha iyi bilirsin. Ara bölümler cabuk atanır diye duymuştum.Anlıyorum demek istediğinizi sadece tam okumadan cevap yazıyorsunuz bu geçici bir süreç diye bir çok kişinin yorumuna yazmışım. Kimse kimsenin eline bakmıyor ben bir evlat olarak bi fatura bir aidat bi telefon faturası ödemek istiyorum eve yetişemedim eşim çok titiz temizliğe yemeğe yetişemedim fazla ve hamilelik olunca heryerim tutuldu en başından beri yürüyemez hale geldim bir ara tutulmaktan yemin ederim işten çıktım bu yüzden ve bebeğini taşıyorum işten çıkmamın sebebi yine evdeki huzura bağlanıyor bir yerde. Bu geçici süreçte bende beneğini taşırken işten çıkmışken benim için bile olsa bunu yapamaz mı veya yapamıyorsa bu şekilde mi söylemesi gerekirdi sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?