- 7 Kasım 2023
- 2.234
- 3.871
- 53
- 41
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
Aynen bendeAma tam tersi kadın yatalak bakıma muhtaç ta olabilir di? Bence o zaman kızları ve eşleri olarak bakımında da kesni sorun yaşanırdı. Bu davranıştan ben onu çıkardım.
Evet anne düşünememiş yapamamış
cahil olabilir. Ama 2 tane evlat yetiştirmiş.
Ne yapar eder Allaha büyük konuşmayayım kimseye muhtaç etmezdim.
Düşünsenize annenizde yok ve aç vs biliyorsunuz. Nasıl gönül rahatlığıyla yemek yersiniz ki?
Hiç birşey yapamıyorsam evden yemek yaparım pazar alışverişimde bir kişinin masrafı az olur onu karşılardım temel ihtiyaçlarına eve ne alıyorsam bir ona vermeye çalışırdım
Bilmiyorum anne kırmızı çizgim ben çok çok üzüldüm.
Türk dramasını bırakın. Bunlar neredeyse herkeste olan hastalıklar. Bunların hiçbiri çalışmaya engel değil. Komşuma temizliğe gelen hanımın bile daha çok hastalığı var ama çalışıyor. 48 yaş nedir ki? Genç daha. Çalışsın bir zahmet. Siz acımayı bırakırsanız o da ayakta durmayı öğrenir. Sonuçta hiç evlenmeyeceğinizi düşünmüyordu değil mi? Elbet bir gün evleneceğinizi biliyordu. Planı neydi?Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut
Bu yaş dediğiniz 48????Ya kadın zaten kendi çalışabileceği bir iş bulursa çalışırım diyor çalışmam demiyor. Gitti denedi kat temizliği falan ama yapamadı elleri kollarını kaldıramadı. Bu yaştan sonra onu çalıştırmakta zoruma gidiyor. Ha ben bir maaş gönderim de demiyorum bi beş bin tl sadece hiç hakkım yok mu bu evlilikte ?
Gerçekten bazı yorumlar beni benden alıyor. Daha 20-30 yaşında olmasına rağmen evde yan gelip yatan bazı kadınlar oturduğu yerden yorum yapıyor. Neymiş 48 yaşamdaki kadın çalışabilirmis. Yahu bu kadın ağır denecek kadar hasta ve 48 yaş çalışmak içinde hiçte genç bir yaş değil. Birde bel fıtığının grip zannedenler var. Bel fıtığı ciddi bir sorun ve bir çok insanın yaşam kalitesini ciddi derecede etliyor.
Bence konu sahibinin anlatmak istediği 48 yaşında birisi eğer düzgün iş deneyimleri yoksa hem iş bulmakta çok zorlanır hem de bu şartlarda bulsa bile ağır şartlarda çalıştırırlar. Kurumsal yerler hatta kurumsal olmayanlar bile 40 yaş üstünü kolay kolay işe almıyor. Alan yerlerde gerçekten çok çok kötü şartlarda çalıştırıp hakkını vermiyor. Ben kendi annem bu şekilde çalışsın istemezdim. Çünkü yıllarca o şekilde çalıştı. Bence 5bin tl lafı edilecek bir para değil ama konu sahibi de işten çıkarak hata etmiş. Hamile kadınlarda çalışabilir zaten doktor risk gördüğü zaman rapor veriyor. Hatayı istifa ederek yapmışÇalışamayacak kadar hasta???
Şaka gibi
Evet anne bakıma muhtaç yatalak da olabilirdi, bunu vicdansızlıktan yazmıyorum aksine elin insanlarının vicdanına kalan hayatına üzüldüğüm için yazıyorum.Ama tam tersi kadın yatalak bakıma muhtaç ta olabilir di? Bence o zaman kızları ve eşleri olarak bakımında da kesni sorun yaşanırdı. Bu davranıştan ben onu çıkardım.
Evet anne düşünememiş yapamamış
cahil olabilir. Ama 2 tane evlat yetiştirmiş.
Ne yapar eder Allaha büyük konuşmayayım kimseye muhtaç etmezdim.
Düşünsenize annenizde yok ve aç vs biliyorsunuz. Nasıl gönül rahatlığıyla yemek yersiniz ki?
Hiç birşey yapamıyorsam evden yemek yaparım pazar alışverişimde bir kişinin masrafı az olur onu karşılardım temel ihtiyaçlarına eve ne alıyorsam bir ona vermeye çalışırdım
Bilmiyorum anne kırmızı çizgim ben çok çok üzüldüm.
bir de koşa koşa gidip bebek yapmışEvet anne bakıma muhtaç yatalak da olabilirdi, bunu vicdansızlıktan yazmıyorum aksine elin insanlarının vicdanına kalan hayatına üzüldüğüm için yazıyorum.
Hayatınızı başkasının vicdanına bıraktığınızda elin oğlu böyle burun kıvırıyor çünkü, evlatlar da ben sana bakarım çalışma işi bırak diyen eşlerine inanıp iş bırakınca annelerine yapacakları pazar alışverişinin dahi hesabını vermek zorunda kalıyorlar, bakınız kızın kendi hesabı varsa dahi hesapta para yok, adam eşine lazım olur diye düşünüp kadına özel para bile vermiyor belli ki veya kredi kartı çıkartmamış.
Eğer kızın parası olsaydı en azından annesinin faturalarını öderdi, hesabına 3-5 bir şeyler atardı, yani kısaca genç kadınlara ve annelerine diyorum ki yeri geliyor kocanızdan bile fayda yok, çalışın 1 lira dahi olsa kenara para atın.
Erkekler canım cicim gülüm der kendisine inandırır ama mevzu para olunca bir anda 50 yıllık kocanız bile el gibi davranır, çevremden gördüm de yazıyorum.
Türk dramasını bırakın. Bunlar neredeyse herkeste olan hastalıklar. Bunların hiçbiri çalışmaya engel değil. Komşuma temizliğe gelen hanımın bile daha çok hastalığı var ama çalışıyor. 48 yaş nedir ki? Genç daha. Çalışsın bir zahmet. Siz acımayı bırakırsanız o da ayakta durmayı öğrenir. Sonuçta hiç evlenmeyeceğinizi düşünmüyordu değil mi? Elbet bir gün evleneceğinizi biliyordu. Planı neydi?
bu anne kocanın annesi olsaydı şimdi oğluyla beraber yaşıyorduKurban Zorba Kurtarıcı üçgenine bir bakın.
Eşinizi durduk yere Zorba seçmişsiniz.
Çünkü anneniz kurban siz de kurtarıcı rolünü oynamak istiyorsunuz.
Büyük konuşmayayım böyle bir durumda bekarken ablamla birlik olup tek gözde olsa gecekondu da olsa bir ev alınmasına yardımci olurdum sanırım.Evet anne bakıma muhtaç yatalak da olabilirdi, bunu vicdansızlıktan yazmıyorum aksine elin insanlarının vicdanına kalan hayatına üzüldüğüm için yazıyorum.
Hayatınızı başkasının vicdanına bıraktığınızda elin oğlu böyle burun kıvırıyor çünkü, evlatlar da ben sana bakarım çalışma işi bırak diyen eşlerine inanıp iş bırakınca annelerine yapacakları pazar alışverişinin dahi hesabını vermek zorunda kalıyorlar, bakınız kızın kendi hesabı varsa dahi hesapta para yok, adam eşine lazım olur diye düşünüp kadına özel para bile vermiyor belli ki veya kredi kartı çıkartmamış.
Eğer kızın parası olsaydı en azından annesinin faturalarını öderdi, hesabına 3-5 bir şeyler atardı, yani kısaca genç kadınlara ve annelerine diyorum ki yeri geliyor kocanızdan bile fayda yok, çalışın 1 lira dahi olsa kenara para atın.
Erkekler canım cicim gülüm der kendisine inandırır ama mevzu para olunca bir anda 50 yıllık kocanız bile el gibi davranır, çevremden gördüm de yazıyorum.
Ben de kıyamet kopsa evladıma muhtaç olmak istemem damadım bile olmayan kızımın sevgilisinden destek istemem valla. Çünkü anne baba belli çocuk belli bu kadın 60 70 yaşında değil birden düşmedidünya tersine dönse kıyamet kopsa 48 yaşında veya daha genç annemin temizlik yapmasına izin vermem
bu anne kocanın annesi olsaydı şimdi oğluyla beraber yaşıyordu
konu sahibine soran bile yoktu
annem o bakmayıp da ne yapacağım istemiyorsan kapı orda denmişti
bu toplum asla düzelmeyecek,bunları yazan muhtemel çocuk büyüten bir kadın/anne
Eee hiç mi öyle kadınlar yok restoranda bulaşık yıkayan okulda hastanede temizlik yapan fabrikada çalışan hiç mi kimse yok? Bu kadınlardan farkı ne bu anneninşu kkda kadınların her şeyi kendi yaşamlarına göre değerlendirmelerine bayılıyorum yahu
ihtimal ki en az 30 sene önce evlenmiş okutulmamış çalıştırılmamış üstelik iki çocukla tek başına kalıp onları büyütmeye uğraşan bir kadından söz ediyorsunuz
o zamanın şartlarına göre değerlendirir misiniz lütfen
48 yıl boyunca çalışmamış hiç bir mesleği olmayan bir insan nerde nasıl ne şartlarda hangi maaşla iş bulabilir
he bulur tabi de ne kadar sürede bulur ne şartlarda çalışır ne kadar kazanır
tamam konu sahibi bakmasın elbet ama 5 binin lafı da edilemez yani
konu sahibi üzgünüm ama bebeğinde ananın yanına dönecekmiş gibi duruyorsun,ona göre düşünüp hareket et
eşinde o ışık var
dünya tersine dönse kıyamet kopsa 48 yaşında veya daha genç annemin temizlik yapmasına izin vermem
bu anne kocanın annesi olsaydı şimdi oğluyla beraber yaşıyordu
konu sahibine soran bile yoktu
annem o bakmayıp da ne yapacağım istemiyorsan kapı orda denmişti
bu toplum asla düzelmeyecek,bunları yazan muhtemel çocuk büyüten bir kadın/anne
Buna da o kadar katılıyorum ki.bu toplum asla düzelmeyecek,bunları yazan muhtemel çocuk büyüten bir kadın/anne
Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edin hamileyim fakat çok husursuzum çok vicdan azabı çekiyorum. Öncelikle lütfen hamile olduğumu aldırmayıp haksızsam haksızsın diye yüzüme vurun. Geceleri uyuyamıyorum huzursuzluğumdan. 5 aylık evliym 4 aylık hamileyim. Eşimle senelerdir beraberdik. Annem ve babam daha ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Bir ablam var birde ben. Annemin dayanacağı başka kimsesi yok. Yıllardır biz çalışıyorduk evi geçindiriyorduk. Ben arttık düzenli bir hayatım olsun istedim sevdiğim adamla yolumu birleştirdim. Herşey çok ani oldu. Evlilikte bebekte. Biz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem. Evlendik kısa bir süre sonra ablamda nişanlandı. Annemin sadece 6 bin tl geliri var. Şuan üç ay kira zorluğu da yok kardeşleri ödedi. Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut ve kadında hayatın yorgunluğu yıpranmışlığı var. Gitti günü birlik işlere yapamadı. Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim. İlk başta çalışıyordum bende hamilelikten dolayı işten çıktım. Şimdi çalışmıyorum. Eşimde bundan önce ben huzursuz olup ağladığımda demişti ki ağlama 5 10 bişeyler göndermeye çalışırız diye. Ama iki ay oldu ses yok. Kadın da istemiyor Allah var ama 6 binle ve ablamın nişanlısının gönderdiğiyle ev mi geçinir fatura mı ödenir karın mı doyar ? Bugün gece dedim ki eşime sen böyle demiştin ben direk 5 bin gönderelim demiyorum bana hesap aç beş at aydan aya bi ihtiyaç olursa bi fatura vs ben halledeyim direk hepsini gönderim demiyorum çünkü bilet olduğunda utana sıkıla üç günde dile getiriyorum anca isteyebiliyorum ondan. Bana döndü dedi ki ne diyorsun ben anlamadım ben kendi anneme göndermiyorum ben her ay senin annene beş bin göndermek zorunda mıyım ? Çok üzüldüm çok gururuma dokundu. Gözlerim doldu. Sesimi çıkarmadım kusura bakma dedim ben sanmıştım ki sen her ay 5 göndeririz demiştin. Pardon dedim. Çok içime dokundu. Annemin kimsesi yok. Eşimin maddi durumu da iyi ödemesi falan çok ev yaptırıyoruz diye bu aralar belki yetiştiremediği noktalar da oluyor ama 5 bin koyacak bir insan değil. Lafa gelince 5 neyki diyen insan. Çok üzüldüm ben evlendiğimden beri huzursuzum bu konu için annemi yarı yolda koymuş gibi hissediyorum çok vicdan azabı çekiyorum o bizim için başkasıyla evlenmedi ne bileyim hayatını bize adadı ben şimdi bir elim yağda bir elim balda evimde oturamıyorum onlarda yokken. Evim bana batıyor. İçtiğim su yediğim yemek gözüme geliyor. Çoğu zaman ne yemek yaptığımı bile söylemiyorum canları çekmesin belki yoktur diye. Şimdi böyle onu orda bırakıp hayatıma devam etmek çok zor geliyor. Ne yapayım ne düşüneyim bilmiyorum bazen çıkıp annemin yanına gitmek istiyorum açsakta beraber aç olalım benim karnımın doyması zoruma gidiyor çünkü. Bu arada farklı ildeler. Ben şimdi ne yapayım siz olsanız ne yaparsınız nasıl düşünmeliyim bana birleyler söyleyin lütfen üzülürler diye ablamla da paylaşamıyorum paylaşacak kimsem yok..
Galiba evlendiğim için pişmanım..
+arkadaşlar bir düzletme yapayım annem iş arıyor zaten yapabileceği düzgün bir iş bu geçici bir süreç.
+hanilelikte de yorum yapanlar çok haklısınız maalesef dolduruşa geldim bebeğiniz olmaz korunursanız yıllarca denersiniz gibi gibi hata zaten benim farkındayım
İyide kadın bi anda 48 yaşına gelmedi ki, çocukları ortaokulda lisedeyken aklı nerdeydi? Binlerce kadın var bu şekilde çalışan. İlla herkes üni mezunu meslekli mi çalıştı, gayette yan destek işlerde çalışıp bi emekliliğim olsun diye emek verdi. Konu sahibide, anneside azıcık aşım ağrısız başım kafasındaki insanlar değil. Bir kadın çocuğunun sevgilisinden nasıl para alabilir. Bahsettiği hastalıklar çalışmaya zaten engel değil, engel olsa memlekette adam kalmaz.emin olun o kadının ruhsal durumu troidinden fıtığından daha beterdir
70 yaşındadır o 48 değil
şu kkda kadınların her şeyi kendi yaşamlarına göre değerlendirmelerine bayılıyorum yahu
ihtimal ki en az 30 sene önce evlenmiş okutulmamış çalıştırılmamış üstelik iki çocukla tek başına kalıp onları büyütmeye uğraşan bir kadından söz ediyorsunuz
o zamanın şartlarına göre değerlendirir misiniz lütfen
48 yıl boyunca çalışmamış hiç bir mesleği olmayan bir insan nerde nasıl ne şartlarda hangi maaşla iş bulabilir
he bulur tabi de ne kadar sürede bulur ne şartlarda çalışır ne kadar kazanır
tamam konu sahibi bakmasın elbet ama 5 binin lafı da edilemez yani
konu sahibi üzgünüm ama bebeğinde ananın yanına dönecekmiş gibi duruyorsun,ona göre düşünüp hareket et
eşinde o ışık var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?