Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

Aynen bende 41 yaşındayım, masabaşı çalışmasam bir çok işi yapmazdım, alerjik astımım ve kalp sorunum var. Mesleğim olmasaydı evdeydim yani.

O nedenle çocuklarımıza meslek sahibi olun diyoruz. Özellikle kızlara, erkekler bir şekilde çalışırsa kızlar seçici olmalı. Adamlar köprüyü geçene kadar, kocası köprüyü geçmiş, çocukda yapmış, şimdi bakmam diyor. Yazık yani.

Evlenme arifesinde olan kızlar okumalı konuyu.

Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut
Türk dramasını bırakın. Bunlar neredeyse herkeste olan hastalıklar. Bunların hiçbiri çalışmaya engel değil. Komşuma temizliğe gelen hanımın bile daha çok hastalığı var ama çalışıyor. 48 yaş nedir ki? Genç daha. Çalışsın bir zahmet. Siz acımayı bırakırsanız o da ayakta durmayı öğrenir. Sonuçta hiç evlenmeyeceğinizi düşünmüyordu değil mi? Elbet bir gün evleneceğinizi biliyordu. Planı neydi?

Kurban Zorba Kurtarıcı üçgenine bir bakın.
Eşinizi durduk yere Zorba seçmişsiniz.
Çünkü anneniz kurban siz de kurtarıcı rolünü oynamak istiyorsunuz.

Bu yaş dediğiniz 48????

Çalışamayacak kadar hasta???

Şaka gibi

Konu sahibi ben sizi çok iyi anlıyorum. Annem biz küçükken boşandı 3 kızıyla ortada kaldı. Farklı farklı işlerde çok çalıştı ama ihtiyacı olduğunu bildiklerinden, geçmişte haklarını çok bilmemesinden kaynaklı doğru düzgün sigortası bile olmadı ne emekli olabilecek ne başka bir şey. Hala ara ara iş buluyor çalışıyor, bizlere yük olmak istemiyor. Birde üstüne deprem oldu konteynrda yaşamaya başladı. Öyle destek olan kardeşleri vs de yok. İnsan o kadar üzülüyor ki. Hele üniversite için gittiğimde kardeşimle evde tek kalmışlardı kardeşim hem liseye gidip hem çalışıp anneme destek olmaya çalışıyordu. Bazı zamanlar fatura ödenmedigi icin ankarada soğukta doğalgazımızı keserlerdi. İnan o zaman yurt odasında sıcakta oturmaktan bile nefret ederdim. Birde herkes çalışsın demiş ama yaş ilerledikçe iş bulmak zorlaşıyor. Kimse belli bir yaşın üstüne iş vermek istemiyor. Bizim farkımız eşim çok merhametli ve o vermese bile ben kendi paramı kazanıyorum. Keşke hamile olduğunuz için işten ayrılmasaydınız annenize destek olmaya devam ederdiniz. Benim bebeğim de daha 2 aylık olacak. Eşim asla paranın lafını yapmaz ben istemeden verir ama yine de kenara az biraz para koydum o bitince işe başlarım diye düşünüyorum. Keşke siz de bu şekilde ilerleseydiniz. Bu arada bu kadar destek olmama rağmen bazen acaba evlenmeyip annemle mi yaşasaydım diyorum onun bir başına yalnız kalması beni çok üzüyor. Şimdi bebeğe bakmak için biraz yanıma geldi de içim daha rahat. Olmadı siz de eşiniz ile konuşun hamilelik ilerleyince anneniz size destek olmak için yanınıza gelsin 1 lap fazla yemek konulmasından da gocunmaz diye düşünüyorum

Çalışamayacak kadar hasta???

Şaka gibi
Bence konu sahibinin anlatmak istediği 48 yaşında birisi eğer düzgün iş deneyimleri yoksa hem iş bulmakta çok zorlanır hem de bu şartlarda bulsa bile ağır şartlarda çalıştırırlar. Kurumsal yerler hatta kurumsal olmayanlar bile 40 yaş üstünü kolay kolay işe almıyor. Alan yerlerde gerçekten çok çok kötü şartlarda çalıştırıp hakkını vermiyor. Ben kendi annem bu şekilde çalışsın istemezdim. Çünkü yıllarca o şekilde çalıştı. Bence 5bin tl lafı edilecek bir para değil ama konu sahibi de işten çıkarak hata etmiş. Hamile kadınlarda çalışabilir zaten doktor risk gördüğü zaman rapor veriyor. Hatayı istifa ederek yapmış

Evet anne bakıma muhtaç yatalak da olabilirdi, bunu vicdansızlıktan yazmıyorum aksine elin insanlarının vicdanına kalan hayatına üzüldüğüm için yazıyorum.

Hayatınızı başkasının vicdanına bıraktığınızda elin oğlu böyle burun kıvırıyor çünkü, evlatlar da ben sana bakarım çalışma işi bırak diyen eşlerine inanıp iş bırakınca annelerine yapacakları pazar alışverişinin dahi hesabını vermek zorunda kalıyorlar, bakınız kızın kendi hesabı varsa dahi hesapta para yok, adam eşine lazım olur diye düşünüp kadına özel para bile vermiyor belli ki veya kredi kartı çıkartmamış.

Eğer kızın parası olsaydı en azından annesinin faturalarını öderdi, hesabına 3-5 bir şeyler atardı, yani kısaca genç kadınlara ve annelerine diyorum ki yeri geliyor kocanızdan bile fayda yok, çalışın 1 lira dahi olsa kenara para atın.

Erkekler canım cicim gülüm der kendisine inandırır ama mevzu para olunca bir anda 50 yıllık kocanız bile el gibi davranır, çevremden gördüm de yazıyorum.

şu kkda kadınların her şeyi kendi yaşamlarına göre değerlendirmelerine bayılıyorum yahu
ihtimal ki en az 30 sene önce evlenmiş okutulmamış çalıştırılmamış üstelik iki çocukla tek başına kalıp onları büyütmeye uğraşan bir kadından söz ediyorsunuz
o zamanın şartlarına göre değerlendirir misiniz lütfen
48 yıl boyunca çalışmamış hiç bir mesleği olmayan bir insan nerde nasıl ne şartlarda hangi maaşla iş bulabilir
he bulur tabi de ne kadar sürede bulur ne şartlarda çalışır ne kadar kazanır
tamam konu sahibi bakmasın elbet ama 5 binin lafı da edilemez yani
konu sahibi üzgünüm ama bebeğinde ananın yanına dönecekmiş gibi duruyorsun,ona göre düşünüp hareket et
eşinde o ışık var

bir de koşa koşa gidip bebek yapmış
inanılır gibi değil

dünya tersine dönse kıyamet kopsa 48 yaşında veya daha genç annemin temizlik yapmasına izin vermem

Kurban Zorba Kurtarıcı üçgenine bir bakın.
Eşinizi durduk yere Zorba seçmişsiniz.
Çünkü anneniz kurban siz de kurtarıcı rolünü oynamak istiyorsunuz.
bu anne kocanın annesi olsaydı şimdi oğluyla beraber yaşıyordu
konu sahibine soran bile yoktu
annem o bakmayıp da ne yapacağım istemiyorsan kapı orda denmişti
bu toplum asla düzelmeyecek,bunları yazan muhtemel çocuk büyüten bir kadın/anne

Büyük konuşmayayım böyle bir durumda bekarken ablamla birlik olup tek gözde olsa gecekondu da olsa bir ev alınmasına yardımci olurdum sanırım.

Eger kadının bir evi olsaydi gir diyeni olmaz çık diyeni olmaz ama aç ama tok idare eder en azindan faturalarıni ödenirdi.
Konu sahibinin kocasi kesinlikle merhametsiz bir adam ama maalesef toplumda çoğu yerde olan insanlardan (kadin erkek bu durumda fark etmez)
O yüzden ben evlenmeyi hamileligi erteler gerekirse evlenmeden kredi ceker o evi alirdim.
Konu sahibinin yanlışı henüz adami tanimiyorsun, annenin durumunu biliyorsun niye evlenir evlenmez hamile kalip üstüne işten çıkıyorsun.
Adam evlenene kadar he dedi geçti olay bu

Ben de kıyamet kopsa evladıma muhtaç olmak istemem damadım bile olmayan kızımın sevgilisinden destek istemem valla. Çünkü anne baba belli çocuk belli bu kadın 60 70 yaşında değil birden düşmedi

Eee hiç mi öyle kadınlar yok restoranda bulaşık yıkayan okulda hastanede temizlik yapan fabrikada çalışan hiç mi kimse yok? Bu kadınlardan farkı ne bu annenin

Tabi ki izin vermeyin.
Ben de izin vermem annemin temizlik yapmasına.
Ama ben izin vermem işte. Eşim değil.

Gelinin kv ile yaşaması da kendi cahilliği kusura bakmayın. Kendi fikirlerinin önemsenmediği bir evliliğe çocuk yaptıysa otursun çeksin. Zerre üzülmem.

bu toplum asla düzelmeyecek,bunları yazan muhtemel çocuk büyüten bir kadın/anne
Buna da o kadar katılıyorum ki.
Gencecik kadını çalışmaya teşvik etmek yerine, güçsüz bakıma muhtaç kadın rolüne sokanlar olduğu sürece ne toplum düzelir ne de toplumdaki kadının rolü

Annem bizim icin evlenmedi demissiniz ya siz de evlenmeseydiniz madem. Esiniz nisanliyken yardimda bulunmus, ablanizin nisanlisi yardim ediyormus. Kimse bunlari yapmaya mecbur degil. Sonucta yeni ve ani gelisen bir durum degil bu. Evlenirken bunlari dusunmeniz ve konusmaniz gerekirdi. Esiniz kabul etmiyorsa evlenmeyecektiniz o zaman. Herkes evlendi diye bir baskasinin yukunu sirtlayamaz.

emin olun o kadının ruhsal durumu troidinden fıtığından daha beterdir
70 yaşındadır o 48 değil
İyide kadın bi anda 48 yaşına gelmedi ki, çocukları ortaokulda lisedeyken aklı nerdeydi? Binlerce kadın var bu şekilde çalışan. İlla herkes üni mezunu meslekli mi çalıştı, gayette yan destek işlerde çalışıp bi emekliliğim olsun diye emek verdi. Konu sahibide, anneside azıcık aşım ağrısız başım kafasındaki insanlar değil. Bir kadın çocuğunun sevgilisinden nasıl para alabilir. Bahsettiği hastalıklar çalışmaya zaten engel değil, engel olsa memlekette adam kalmaz.
30 sene önce diyoruz da bizim annelerimizin dönemi işte 30 sene öncesi, 30 sene öncede bu gerçek vardı 5 sene öncede var.
Konu sahibi 5bin verse ne çözülecek 11 bin ile ev mi döner, kiraya zam gelse ne olacak. Yani hiç savunulcak yada vah dencek bi tarafı yok. Kocaya gitmek yerine 1 göz oda alsalarmış annelerine

Konu sahibinin annesi boşandığında 25 yaşındaymış. Yeni bir durum değil ki bu. 48 sene çalışmadıysa, bir düzen oturtmadıysa kendisinde suç bulsun.

Evi de ablamla ben geçindiriyorduk demiş konu sahibi. Annesi ilk zamanlar çalıştıysa bile çocuklar belli bir yaşa gelince bırakmış belli ki. Kimin 40 yaşında işi bırakma lüksü var? Hem de bu devirde...
Ev yok, iş yok, kirayı kardeşler ödesin, geçimi kızların sevgilileri, nişanlıları sağlasın ama sırf erken evlendirildi diye 40 yaşındaki kadın kendi kendine emekliliğini ilan etsin.
Okutulmayıp zorla evlendirildiğine dair bi bilgi de yok sanırım. Belki de kendisi okumak istemedi, evlenmek istedi. 90'lı yıllardan bahsediyoruz sonuçta.

İnsan annesine 5 bin harcayabilmeli tabii ki. Ama kendi parasıysa harcar işte.
Çalışma diyen adamın aklına uyup işten çıkan konu sahibi 50 yaşına geldiğinde annesiyle aynı hayatı yaşıyor olacak muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…