- 17 Aralık 2015
- 27.005
- 49.326
- 598
- Konu Sahibi kafasikarisikbirisii
-
Konu sahibinin eşinin bu durumu kabul edeceğini düşünmüyorum benAnnenizi yanınıza alma şansınız yok mu?
Bebeği hamileleği öne sürün.
Anneniz çocuğa bakar sizde çalışırsınız annenizede yardımınız dokunur, hemde yoksulluk çekmiş olmaz.
Ağır denecek hasta değil, gayet çalışılabilir bir yaş...annesini bırak kızi en azından hamilelikte çalışıp parasını biriktirseydi Perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş, hemen hamile kalır kalmaz işten çıkmış, çoğu hamile çalışıyor, şimdi de kocası para yedirmiuor ne bekliyordu kiGerçekten bazı yorumlar beni benden alıyor. Daha 20-30 yaşında olmasına rağmen evde yan gelip yatan bazı kadınlar oturduğu yerden yorum yapıyor. Neymiş 48 yaşamdaki kadın çalışabilirmis. Yahu bu kadın ağır denecek kadar hasta ve 48 yaş çalışmak içinde hiçte genç bir yaş değil. Birde bel fıtığının grip zannedenler var. Bel fıtığı ciddi bir sorun ve bir çok insanın yaşam kalitesini ciddi derecede etliyor.
çalışsa asgari civarında para alacakKonu sahibinin eşinin bu durumu kabul edeceğini düşünmüyorum ben
Çünkü çalışması bile onun iznine bağlı
Otur evde çocuk bak diyebilir
Ben katiliyorum. Kadin tek basina 2 cocuk buyutmus, yipranmis , bitmis. Hayatini hibe etmis resmen, istese evlenirdi isin kolayina kacardi ama kacmamis. Bu noktadan sonra hak olan evlatlarin bu kadina bakmasidir.
O zaman evlatlari baksin. O kadar madursa anneleri, kosa kosa evlenip ilk aydan hamile kalip sonra da kocam anneme para yollamiyor diye ortaligi ayaga kaldirmamali
Aslında sert değil de gençliğin kıymetini bilmemek yaşlılığı hesaba katmamak diyelim, gençken anlamıyorsunuz hayatın hızlı akıp gittiğini, hep genç kalacaksınız gibi geliyor ama yıllar gün gibi geçiyor bir bakıyorsunuz 45-50 yaşına gelmişsiniz, sonra ömür verilmişse 60-70.Valla biraz sert mi yazdim bilemedim. Ama annem benim de canimdir.
Mesele anne babalarin gelecegi icin cabalamamasi. Ailemin ne zorluklardan geldigini bildigim icin, cabalamak ne biliyorum. Gencken tasi sikip suyunu cikarmalilar. Suan ben de cocuklarimin gelecegi icin ugrasiyorum
Konu sahibinin annesi ne is yapti bilemem. Ama kizlar da yetiskinler artik, onlari iyi yonlendirememis. 3 kisi calismayip, el elinebakmamalilardi.
Üçü birden calisip, 3 5 yila ev bile alabilirlerdi.
Şimdi kusura bakma ama evlenirken annenizin durumu bakıma olan ihtiyacınız vs önce siz kardeş olarak sonrasında evleneceğiniz eşlerinizle konuşmadınız mı?Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edin hamileyim fakat çok husursuzum çok vicdan azabı çekiyorum. Öncelikle lütfen hamile olduğumu aldırmayıp haksızsam haksızsın diye yüzüme vurun. Geceleri uyuyamıyorum huzursuzluğumdan. 5 aylık evliym 4 aylık hamileyim. Eşimle senelerdir beraberdik. Annem ve babam daha ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Bir ablam var birde ben. Annemin dayanacağı başka kimsesi yok. Yıllardır biz çalışıyorduk evi geçindiriyorduk. Ben arttık düzenli bir hayatım olsun istedim sevdiğim adamla yolumu birleştirdim. Herşey çok ani oldu. Evlilikte bebekte. Biz sevgiliykende ben çalışıyorken kira vs eşim yardımcı oluyordu hakkını yiyemem. Evlendik kısa bir süre sonra ablamda nişanlandı. Annemin sadece 6 bin tl geliri var. Şuan üç ay kira zorluğu da yok kardeşleri ödedi. Annem 48 yaşında bel fıtığı tiroid sürekli üşüme vs hastaLığı mevcut ve kadında hayatın yorgunluğu yıpranmışlığı var. Gitti günü birlik işlere yapamadı. Bende evlendikten sonra iki üç defa 5 bin 6 bin anneme gönderdim. İlk başta çalışıyordum bende hamilelikten dolayı işten çıktım. Şimdi çalışmıyorum. Eşimde bundan önce ben huzursuz olup ağladığımda demişti ki ağlama 5 10 bişeyler göndermeye çalışırız diye. Ama iki ay oldu ses yok. Kadın da istemiyor Allah var ama 6 binle ve ablamın nişanlısının gönderdiğiyle ev mi geçinir fatura mı ödenir karın mı doyar ? Bugün gece dedim ki eşime sen böyle demiştin ben direk 5 bin gönderelim demiyorum bana hesap aç beş at aydan aya bi ihtiyaç olursa bi fatura vs ben halledeyim direk hepsini gönderim demiyorum çünkü bilet olduğunda utana sıkıla üç günde dile getiriyorum anca isteyebiliyorum ondan. Bana döndü dedi ki ne diyorsun ben anlamadım ben kendi anneme göndermiyorum ben her ay senin annene beş bin göndermek zorunda mıyım ? Çok üzüldüm çok gururuma dokundu. Gözlerim doldu. Sesimi çıkarmadım kusura bakma dedim ben sanmıştım ki sen her ay 5 göndeririz demiştin. Pardon dedim. Çok içime dokundu. Annemin kimsesi yok. Eşimin maddi durumu da iyi ödemesi falan çok ev yaptırıyoruz diye bu aralar belki yetiştiremediği noktalar da oluyor ama 5 bin koyacak bir insan değil. Lafa gelince 5 neyki diyen insan. Çok üzüldüm ben evlendiğimden beri huzursuzum bu konu için annemi yarı yolda koymuş gibi hissediyorum çok vicdan azabı çekiyorum o bizim için başkasıyla evlenmedi ne bileyim hayatını bize adadı ben şimdi bir elim yağda bir elim balda evimde oturamıyorum onlarda yokken. Evim bana batıyor. İçtiğim su yediğim yemek gözüme geliyor. Çoğu zaman ne yemek yaptığımı bile söylemiyorum canları çekmesin belki yoktur diye. Şimdi böyle onu orda bırakıp hayatıma devam etmek çok zor geliyor. Ne yapayım ne düşüneyim bilmiyorum bazen çıkıp annemin yanına gitmek istiyorum açsakta beraber aç olalım benim karnımın doyması zoruma gidiyor çünkü. Bu arada farklı ildeler. Ben şimdi ne yapayım siz olsanız ne yaparsınız nasıl düşünmeliyim bana birleyler söyleyin lütfen üzülürler diye ablamla da paylaşamıyorum paylaşacak kimsem yok..
Galiba evlendiğim için pişmanım..
+arkadaşlar bir düzletme yapayım annem iş arıyor zaten yapabileceği düzgün bir iş bu geçici bir süreç.
+hanilelikte de yorum yapanlar çok haklısınız maalesef dolduruşa geldim bebeğiniz olmaz korunursanız yıllarca denersiniz gibi gibi hata zaten benim farkındayım
Ama tam tersi kadın yatalak bakıma muhtaç ta olabilir di? Bence o zaman kızları ve eşleri olarak bakımında da kesni sorun yaşanırdı. Bu davranıştan ben onu çıkardım.Aslında sert değil de gençliğin kıymetini bilmemek yaşlılığı hesaba katmamak diyelim, gençken anlamıyorsunuz hayatın hızlı akıp gittiğini, hep genç kalacaksınız gibi geliyor ama yıllar gün gibi geçiyor bir bakıyorsunuz 45-50 yaşına gelmişsiniz, sonra ömür verilmişse 60-70.
40’tan sonra kronik hastalık riskiniz de artıyor, 60-70’den sonra da bütün hastalıklarınız üst seviyeye çıkıyor, sadece kira, fatura, mutfak değil sağlık harcamalarınız da oluyor, bir güvenceniz yoksa çoluk çocuğunuzun yardımıyla da bir yere kadar gidiyor, ki hani sizin giyiminiz ayakkabınız, canınız hiç mi dışarı da bir kahve içmek istemeyecek, bir sinemaya gitmek istemeyecek, hani ev eşyası, biz nasıl yaşlanıyorsak eşyaların da ömrü oluyor, bir gün çamaşır makineniz bırakıyor sizi bir gün buzdolabınız, servise gönderseniz daha kapağını açmadan servis parası alınıyor, bir makine arızası bile bugün 8-10 bin liralardan başlıyor.
Bir asgari ücretle ya da emekli maaşıyla hepsine yetişemezsiniz ama en azından yetişebildiğiniz kadarını karşılarsınız kalanı çocuklarınızın gönlünden geçiyorsa yaparlar, maddiyatın tümüyle onların 2 dudağı arasında olmasından iyidir.
Eşinin bakmak gibi bir zorunluluğu yok. Kaldı ki ta sevgililikten beri destek oluyormuş adam zaten. Annenin bir şeyler yapması lazım kendi için. Ne zamana kadar böyle devam edecek? Yaşlı olsa, yatalak vs olsa o zaman anneye ve konu sahibine hak verilebilir ama mevcut durumda konu sahibinin çalışıp destek olması lazım. E o da yokŞimdi kusura bakma ama evlenirken annenizin durumu bakıma olan ihtiyacınız vs önce siz kardeş olarak sonrasında evleneceğiniz eşlerinizle konuşmadınız mı?
6 bin tl ile kira bile ödeyemez halde. Gül gibi bakmış size çok üzüldüm çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?