Annemin maddi durumu ve benim vicdan azabım

Annenizi yanınıza alma şansınız yok mu?
Bebeği hamileleği öne sürün.
Anneniz çocuğa bakar sizde çalışırsınız annenizede yardımınız dokunur, hemde yoksulluk çekmiş olmaz.

Annenizi yanınıza alma şansınız yok mu?
Bebeği hamileleği öne sürün.
Anneniz çocuğa bakar sizde çalışırsınız annenizede yardımınız dokunur, hemde yoksulluk çekmiş olmaz.
Konu sahibinin eşinin bu durumu kabul edeceğini düşünmüyorum ben
Çünkü çalışması bile onun iznine bağlı

Otur evde çocuk bak diyebilir

Ağır denecek hasta değil, gayet çalışılabilir bir yaş...annesini bırak kızi en azından hamilelikte çalışıp parasını biriktirseydi Perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş, hemen hamile kalır kalmaz işten çıkmış, çoğu hamile çalışıyor, şimdi de kocası para yedirmiuor ne bekliyordu ki

Konu sahibinin eşinin bu durumu kabul edeceğini düşünmüyorum ben
Çünkü çalışması bile onun iznine bağlı

Otur evde çocuk bak diyebilir
çalışsa asgari civarında para alacak
adamın izin vermesi vermemesi bambaşka bir fiyasko zaten de hangi damat karısı çalışıp asgari ücret alacak diye k.validesini evine alır ki? çok mantıksız bence.
hani kendileri geçinemiyor olsalar, o başka, öyle bir durum da yok...

k.valide gelinin yanına gelse gelin bebeği bırakıp işe gitse asgari alsa
burada herkes "asgari alıyorsun zaten değmezr, ihtiyacınız da yokmuş ki zaten" der, kendi annesine gelince "yanına al" deniyor ben anlamıyorum.

Valla kusura bakmada ben adama hak verdim. 48 yasinda daha kucaginda bebek bakiyor insanlar. Annen daga sevgiliyken adamdan resmen para almis, bir yerde de bikmis adam artik yedirmekden.
Kalksin calissin, fitigi varmis troid varmis üsürmüs. Millet elsiz Kolsuz bacaksiz calisiyor yapmayin ya.

Ben katiliyorum. Kadin tek basina 2 cocuk buyutmus, yipranmis , bitmis. Hayatini hibe etmis resmen, istese evlenirdi isin kolayina kacardi ama kacmamis. Bu noktadan sonra hak olan evlatlarin bu kadina bakmasidir.

O zaman evlatlari baksin. O kadar madursa anneleri, kosa kosa evlenip ilk aydan hamile kalip sonra da kocam anneme para yollamiyor diye ortaligi ayaga kaldirmamali

Eşiniz haklı. Nişanlıyken bile anneniz için para kabul etmeniz çok yanlış. Allah korusun hastalık, kaza olur yardım etmem der o zaman kızmakta haklısınız. Ama adam niye gencecik kadının yükünü üstlensin. Allah ömür versin, anneniz 90 yaşına kadar yaşarsa 40 sene eşiniz mi bakacak? Burada kayınvalideye ara sıra para vermeye bile neler yazılıyor.

Siz 1 yaşındayken anneniz bekar kaldıysa en çok 25 yaşındaymış. Sizi okula verip çalışacaktı. Anladığım kadarıyla önce kardeşlerine yaslanmış, şimdi de size hatta damatlarına yaşlanma planında. Kusura bakmayın ama bu sürdürülebilir değil. Siz de buna hak veriyorsanız annenizin evini alıp, dışarıdan primini ödeyip maaş bağlatana kadar evlenmeyebilirdiniz. Evlenip evde durayım kocam da anneme para göndersin beklentisi doğru değil.

Benim kayınvalidem sizinkinden yaşlı. Ama emekliliği için çalışıyor. Öyle masa başı iş de değil. İlkokul mezunu kadın, sizin annenizin yapabileceği işler. Bugün işten ayrılıyorum siz bana bakacaksınız dese önce kendi oğulları karşı çıkar. Zaten kadın daha hala asgari ücretli maaşından ayırıp torunlarına hediye alma derdinde. Siz annenizi bu kadar kurban rolüne koymamalısınız.

Anneniz ne zamandır çalışmıyor o kısmı anlayamadım? Yani işsiz kalır iş arama sürecindedir tabi destek olunur ama "bu yaştan sonra çalışmasını istemiyorum" demişsiniz bir cevabınızda sonrada iş arıyor kendine uygun demişsiniz.
Her ay 5 bin tl göndeririz sanmıştım demişsiniz eşinize birde. Her ay para göndermek istemeyebilir çok ağır hasta, bakıma muhtaç biri değil nihayetinde. Evi kira ve 6 bin tl geliri olan 48 yaşında birinin çalışmak dışında pek bir seçeneği yok gibi bu durumda. Hayat şartları malum ablanızın nişanlısıda bir süre sonra e nereye kadar tamam artık diyebilir.
Olan olmuş ama 3 kadın elele verip birlikte 2-3 sene daha çalışıp maddi durumları yoluna koyup evlilik sürecine girseniz daha isabetli olurmuş.
Annem 62 yaşında ve emekli halen çalışıyor ki saydığınız hastalıklardan daha fazlası var evimiz arabamız var emekli bize yeter deyip köşeye çekilemediler .Evin eskiyen bozulan yerlerin tadilatı, eskiyen beyaz eşyalar, cam balkonu fayansı, dysonı robotu hepsini tamamladı üstüne yarın öbürgün süpriz masraf olur, canımız tatile gitmek ister vs bu hayat pahalılığında kimseye yük olmayalım diye birikim yaptılar daha yeni ayrılacak işten.
Annenizde uygun iş bulur umarım kendisi için en güzeli bu olur hem kendi yağında kavrulur hem emekliliği açısından . Çalışması konusunda hassasiyetiniz şu durumda yersiz gibi.
Ve son olarak annenizde bağımsız eşiniz size her ay bütçe ayırlamalı bence bu konuda net tavrınızı ortaya koyun o bütçe sizin tasarrufunuzda ister ihtiyaçlarınızı karşılar ister annenize fatura desteği yaparsınız bu sizin tasarrufunuza kalmış.

Öyle yada böyle annenize üzüldüm evi kira ,gelir yok denecek kadar az. eşiniz kendi annesi olsa aynı düşüncede olmazdı ama şaşırmıyorum el oğlundan bu kadar hayır gelir anca....bana kalırsa kardeşinle konuşup bı bol çizin yakında o da evlenecek o zaman ne olacak ?kimseye muhtaç olmaması için makul bir iş bulup çalışması lazım en azından evde çocuk falan bakamaz mi?

Bastan söyleyeyim diğer yorumları okumadım.benimde babam vefat etti annem tek yaşıyor.Maasi 10 bin civarı kışın gelip bende ve ablamda dönüşümlü kalıyor yazın 6 ay kendi evinde kalıyor.boylece maddi sıkıntısı pek olmuyor.En azından bir süre sonra anneniz yanınıza gelip bebeğe baksa sizde gidip calisabilirsiniz.esiniz tabiki her ay para göndermez.o konuda çokta kızmaya hakkiniz yok.Benim eşimde olsa bir gönderir iki gönderir ama maaş gibi her ay para gönderemez.

Bu arada bı dönem maddi olarak çöküşe geçmiştik babam hayattaydi o zaman. annem evden satış yapmaya başladı gittiği günlere elinde koca koca torbalara gidiyordu o paralar sayesinde eli ferahladi senelerce yaptı sonra internet üzerinden bı işe girişti çok yorucuydu evi darma duman oldu hatta dağınıklıktan ama kimseden para istemeden devam etti sanırım siz gonderseniz bile annenin de çabalamasi lazım

Benimde annem üç kardestik biz çok küçükken işe girdi, çalışmak zorundaydı o dönem çok aglardım eve geliyorsun okuldan annem yok, seneler sonra emekli oldu şükür şimdi iyi ki diyorum çalışmış. Ama şuan bir sürü sağlık sorunu var calısma şartları, üç çocuk sorumluluğu evin yükü.. Sizin de anneciğiniz kolay şeyler yasamamış ama malesef bu anlattığınız şekilde bir çözüm yolu değil kısa vadeli çünkü özellikle bebek olduktan sonra ekstra ihtiyaçlar masraflar çıkıyor. Sosyal yardım alıyor mu anneniz eğer almıyorsa bi deneyin çalışamayacak durumda ise zaten yardımcı olurlar kolaylık diliyorum .. Size de ferahlık versin Rabbim

Aslında sert değil de gençliğin kıymetini bilmemek yaşlılığı hesaba katmamak diyelim, gençken anlamıyorsunuz hayatın hızlı akıp gittiğini, hep genç kalacaksınız gibi geliyor ama yıllar gün gibi geçiyor bir bakıyorsunuz 45-50 yaşına gelmişsiniz, sonra ömür verilmişse 60-70.
40’tan sonra kronik hastalık riskiniz de artıyor, 60-70’den sonra da bütün hastalıklarınız üst seviyeye çıkıyor, sadece kira, fatura, mutfak değil sağlık harcamalarınız da oluyor, bir güvenceniz yoksa çoluk çocuğunuzun yardımıyla da bir yere kadar gidiyor, ki hani sizin giyiminiz ayakkabınız, canınız hiç mi dışarı da bir kahve içmek istemeyecek, bir sinemaya gitmek istemeyecek, hani ev eşyası, biz nasıl yaşlanıyorsak eşyaların da ömrü oluyor, bir gün çamaşır makineniz bırakıyor sizi bir gün buzdolabınız, servise gönderseniz daha kapağını açmadan servis parası alınıyor, bir makine arızası bile bugün 8-10 bin liralardan başlıyor.

Bir asgari ücretle ya da emekli maaşıyla hepsine yetişemezsiniz ama en azından yetişebildiğiniz kadarını karşılarsınız kalanı çocuklarınızın gönlünden geçiyorsa yaparlar, maddiyatın tümüyle onların 2 dudağı arasında olmasından iyidir.

Şimdi kusura bakma ama evlenirken annenizin durumu bakıma olan ihtiyacınız vs önce siz kardeş olarak sonrasında evleneceğiniz eşlerinizle konuşmadınız mı?
6 bin tl ile kira bile ödeyemez halde. Gül gibi bakmış size çok üzüldüm çok.

Ama tam tersi kadın yatalak bakıma muhtaç ta olabilir di? Bence o zaman kızları ve eşleri olarak bakımında da kesni sorun yaşanırdı. Bu davranıştan ben onu çıkardım.

Evet anne düşünememiş yapamamış
cahil olabilir. Ama 2 tane evlat yetiştirmiş.
Ne yapar eder Allaha büyük konuşmayayım kimseye muhtaç etmezdim.

Düşünsenize annenizde yok ve aç vs biliyorsunuz. Nasıl gönül rahatlığıyla yemek yersiniz ki?
Hiç birşey yapamıyorsam evden yemek yaparım pazar alışverişimde bir kişinin masrafı az olur onu karşılardım temel ihtiyaçlarına eve ne alıyorsam bir ona vermeye çalışırdım

Bilmiyorum anne kırmızı çizgim ben çok çok üzüldüm.

Eşinin bakmak gibi bir zorunluluğu yok. Kaldı ki ta sevgililikten beri destek oluyormuş adam zaten. Annenin bir şeyler yapması lazım kendi için. Ne zamana kadar böyle devam edecek? Yaşlı olsa, yatalak vs olsa o zaman anneye ve konu sahibine hak verilebilir ama mevcut durumda konu sahibinin çalışıp destek olması lazım. E o da yok

Annenız ya sız çalışacaksınız sızın çocuğunuza bakacak ya da başka birinin.
Bızım burada öyle yapıyor o yaş kadınlar.
Bulunduğum ilce küçük bır yer en az bu yıl 15bın aldı yaslı kadınlar.
Genelde öğretmen çocukları olduğu için erken saatte evlerıne gittiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…