Bir kere o başı eğmeyeceksin.Eğdikçe daha çok vururlar. Sen eğildikçe daha çok eğerler. Onlar vursun sen eğme bak gör nasıl pes ediyorlar iki üç hamleden sonra.Ana kolay gelirse eğilmek orasını bilemem.Su dunyada eğersem cocuguma boyun eğerim. O da neden biliyor musunuz. Çünkü onu ben yetiştirdim. Zalim olursa zalim ettim hakettım demektir arsız olursa arsız ettım hakettım demektir. Onun dısında gerisi beni bağlamaz.
Öbür tarafta rahat eder merak etme nefret ediyorum böyle insanlardan
O götürüp bakmak isteyenleri bilirim ben. Onlar anca konusur. Babaannem de boyleydı kızları hep bız bakarız derdi. Bir gun babaannem bunlara guvenıp gıttı 1 ay dayanamadılar. Yuvamız yıkılacak annem bundan sonra memleket sınırlarından girmesın dıye haber yolladılar.O bakarız diyenlere ınanmayın onlar sadece annelerının gelmeyecegını bılıp ara gaz verıyorlar.Halısısınız. Götürüp bakmak isteyene gitmiyorlar. Yani Allah için diğer çocukları da çok hayırlı. Ama neymiş. Yeri yurdu yok dedirtmezmiş. Oğlunun yanına sığmalıymış. Kızının yanına sığmalıymış.
Yanında annemin olunca zaten hiç ezdirmiyoruz. Fakat uzağız. Babamla kaç kere konuştuk. Babam sanki kapıya koyduk gibi bize muamele etti.
Geçmişte yaptıkları sizi çok yıpratmış anlıyorum ancak 90 yaşında yaptıklarını umursamayın diyeceğim sadece. Bizim de çok yaşlı aile üyeleri öyle. Hatta herkesinki öyledir. Kafaları gitmiş, muhakeme yok ki hak hukuk düşünsünler. Laf anlamaz çocuklara kızmak boşuna olduğu gibi...
Yaşlı, hasta bakmak zordur. Ama bu yaşta bu huysuzlukları çok garip değil.
Sorundan ziyade çözüm üretmeye odaklanın. Bunun çözümü de annenizin biraz dejarj olması için bir süre diğer çocuklar baksın. Bir ay bile annenize iyi gelir. Ya da annenizin yanına gelsin, yardım etsinler
Bir şey diyim mi tamam çilekeş kadınlar var. Her devirde var. Ama cocuklarını ikinci plana atmıs onları memnun etmek için demişsiniz. Sizce bu bir seçim değil mi?Nedeni ne? Zaten mutsuzsun zaten ezilmişsin neden korkup onları mutlu etmeye calısıyorsun hala?Hangi anne daha çilekeş?Ne olursa olsun cocuklarını on plana alıp herkesle kötü olan mı? Yoksa herkesle iyi olmaya calısıp cocuklarını ıkıncı plana atan mı?
Ama artık 18 yasında kız cocugu değil ki.Bundan sonrası onun için bir seçim olmus.Annem çok küçük yaşta evlenmiş. Ben de çok kızardım. Fakat 18 yaşında kız çocuğu neye direnebilir? O kadar zor ki...
Çok baskın karakterler. Suratları ile bile insanın moralini bozuyorlar. Ee babam da arkasında değil. Anneannem annemi bakıyor daha çok eziyor. Annem de artık gidecek kapıda yok. Ee eski zaman ve zihniyet. Katlanmış mecbur. Artık karakteri haline gelmiş.
Bizim zorlamamızla artık lafını az da olsa söylüyor. Ama giden gitti işte.
O götürüp bakmak isteyenleri bilirim ben. Onlar anca konusur. Babaannem de boyleydı kızları hep bız bakarız derdi. Bir gun babaannem bunlara guvenıp gıttı 1 ay dayanamadılar. Yuvamız yıkılacak annem bundan sonra memleket sınırlarından girmesın dıye haber yolladılar.O bakarız diyenlere ınanmayın onlar sadece annelerının gelmeyecegını bılıp ara gaz verıyorlar.
Ama artık 18 yasında kız cocugu değil ki.Bundan sonrası onun için bir seçim olmus.
bosa dememisler can cikar huy cikmaz kotu insanlar gam yemez yaradan bilir herseyi. hak soranda yardan bu tarafin diger tarafida var bu dunya kimseye kalmaz sulatan suleymana bile kalmadiKardeşler olarak annemize karşı hep öfke doluyduk. Fakat maalesef ki annemi o hale getiren iki kadın olduğunu yaşımız ilerledikçe farkettik. Annemin ayarını bozan iki kadın: Anneannem ve babannem...
Annemde torun sahibi bir kadın artık. Anneannem ve babannem hayatları boyunca çile çekmemiş, istedikleri gibi yaşayıp 90 yaşını deviren, gençlere taş çıkartan bir sağlığa ve akla sahip iki kadın.
Yani annemin ömrünü yiyerek ömürlerine ömür kattılar. Onlara karşı o kadar öfkeliyim ki. Çünkü annem onlar memnun olsun diye hep bizi ikinci plana attı. Küçükken annemin güldüğünü hatırlamıyorum. Zaten anneannem olacak kadın annemi çok küçük yaşta evlendirmiş. Okumaya çok meyilli, çok zeki bir kadın annem. Sonra tabi açıktan okudu okulları ve bitirdi şükür.
Anneannem yengem ve dayımlar için annemi ezdi. Onların işi için annemi harcadı. Babaannem ise klasik kv. Hiç kimse için bir bardak su bile vermemiş. Kendinden başka kimseyi düşünmemiş, evlatlarına ayran içirmiş bir kadın. ( Nasıl hayattalar merak ediyorum.)
Evlatları haklarını helal etmiyor o kadar.
Ve ben bu iki kadına çok öfke duyuyorum. Şuanda ise hala eski zulümler devam. Ben uzaktayım. Anneme de yardım edemiyorum. Çok canım sıkkın...
Hepimizi de gömerler. O kadar sağlıklılar . İnanın abartısız. Hiç bir hastalıkları yok. Annemin ise her yanı nodül. Romatizma ve her üzüldüğünde nükseden yaraları var. Farkındayım çok karışık yazdım. Ama gerçekten artık tahammülümüz kalmadı. Sadece anneme acıyorum. Yalniz...Tek başına. Evlere şenlik iki kadınla... Azrailden bile sıyrılan iki kadınla.
Gebersin mesela? Cehennemin dibine gitsin?İki kardeşim var. 20 gün inşaAllah yanıma getireceğim zorla da olsa. Ama babannem ben ne olacağım kafasında.
Mecazi yani. Ayran içtik ayrı düştük diye bir deyim var ya. Yani evlatlarına ayran içirip ayrı düşmelerine sebep olmuş.Ayran mevzusu ?
Temelli size geldim desin siz halanızı bir de o zaman görünYok gerçekten gelip götürmek istiyorlar. Geçen bir halama bıraktık. İki gün sonra kendisi aman gelin beni alın diye mahvetti annemle babamı. Neden? Halamın durumu pek iyi değil. Yemeklerde pek istediği gibi değil. Hizmet tam değil. Dayanamadı.
Hakeza anneannemde öyle.
Cekmeseymis deme hakkimi kullaniyorum. Bebekligimizde,cocuklugumuzda basimiza gelenleri saymazsak yetiskinlikte cektigimiz butun mantiksizliklar bizim sorunumuz cunku. Benim annem de babaannemden cok cekti,ama cekmeseydi napayim.
Gebersin mesela? Cehennemin dibine gitsin?
Mecazi yani. Ayran içtik ayrı düştük diye bir deyim var ya. Yani evlatlarına ayran içirip ayrı düşmelerine sebep olmuş.
Ben öyle anladım.
Temelli size geldim desin siz halanızı bir de o zaman görün
bosa dememisler can cikar huy cikmaz kotu insanlar gam yemez yaradan bilir herseyi. hak soranda yardan bu tarafin diger tarafida var bu dunya kimseye kalmaz sulatan suleymana bile kalmadi
Cekmeseymis deme hakkimi kullaniyorum. Bebekligimizde,cocuklugumuzda basimiza gelenleri saymazsak yetiskinlikte cektigimiz butun mantiksizliklar bizim sorunumuz cunku. Benim annem de babaannemden cok cekti,ama cekmeseydi napayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?