Annemin Ömrünü yiyenler...

Bir kere o başı eğmeyeceksin.Eğdikçe daha çok vururlar. Sen eğildikçe daha çok eğerler. Onlar vursun sen eğme bak gör nasıl pes ediyorlar iki üç hamleden sonra.Ana kolay gelirse eğilmek orasını bilemem.Su dunyada eğersem cocuguma boyun eğerim. O da neden biliyor musunuz. Çünkü onu ben yetiştirdim. Zalim olursa zalim ettim hakettım demektir arsız olursa arsız ettım hakettım demektir. Onun dısında gerisi beni bağlamaz.

Halısısınız. Götürüp bakmak isteyene gitmiyorlar. Yani Allah için diğer çocukları da çok hayırlı. Ama neymiş. Yeri yurdu yok dedirtmezmiş. Oğlunun yanına sığmalıymış. Kızının yanına sığmalıymış.

Yanında annemin olunca zaten hiç ezdirmiyoruz. Fakat uzağız. Babamla kaç kere konuştuk. Babam sanki kapıya koyduk gibi bize muamele etti.

O götürüp bakmak isteyenleri bilirim ben. Onlar anca konusur. Babaannem de boyleydı kızları hep bız bakarız derdi. Bir gun babaannem bunlara guvenıp gıttı 1 ay dayanamadılar. Yuvamız yıkılacak annem bundan sonra memleket sınırlarından girmesın dıye haber yolladılar.O bakarız diyenlere ınanmayın onlar sadece annelerının gelmeyecegını bılıp ara gaz verıyorlar.

Hani gençliklerini bilmesek tamam haklısınız. İnanın zihinleri müthiş sağlam. Çok aktifler. Oturup sizinle siyaset, din vs herşeyi tartışırlar. Eve ne alındı ise hepsini hesap ederler. Kendileri hariç evde kim misafir gelse yediklerine içeriklerine laf ederler. Hep bu şekilde idiler.
Zaten 20 gün kadar yanıma alacağım inşaAllah. Bakmak isteyen tok değil. Fakat hanımların gönüllerince olmuyor.

Annem çok küçük yaşta evlenmiş. Ben de çok kızardım. Fakat 18 yaşında kız çocuğu neye direnebilir? O kadar zor ki...

Çok baskın karakterler. Suratları ile bile insanın moralini bozuyorlar. Ee babam da arkasında değil. Anneannem annemi bakıyor daha çok eziyor. Annem de artık gidecek kapıda yok. Ee eski zaman ve zihniyet. Katlanmış mecbur. Artık karakteri haline gelmiş.

Bizim zorlamamızla artık lafını az da olsa söylüyor. Ama giden gitti işte.

Ama artık 18 yasında kız cocugu değil ki.Bundan sonrası onun için bir seçim olmus.

Yok gerçekten gelip götürmek istiyorlar. Geçen bir halama bıraktık. İki gün sonra kendisi aman gelin beni alın diye mahvetti annemle babamı. Neden? Halamın durumu pek iyi değil. Yemeklerde pek istediği gibi değil. Hizmet tam değil. Dayanamadı.

Hakeza anneannemde öyle.

Ama artık 18 yasında kız cocugu değil ki.Bundan sonrası onun için bir seçim olmus.

Dediğim gibi artık karakteri oldu. Önceden yanlarında sürekli oturur yatmazdı. Ama şimdi diye diye yatmaya başladı. Yat yat artık dokuz çocuk doğurursun diyorlar. Zalimler.

bosa dememisler can cikar huy cikmaz kotu insanlar gam yemez yaradan bilir herseyi. hak soranda yardan bu tarafin diger tarafida var bu dunya kimseye kalmaz sulatan suleymana bile kalmadi

Cekmeseymis deme hakkimi kullaniyorum. Bebekligimizde,cocuklugumuzda basimiza gelenleri saymazsak yetiskinlikte cektigimiz butun mantiksizliklar bizim sorunumuz cunku. Benim annem de babaannemden cok cekti,ama cekmeseydi napayim.

Temelli size geldim desin siz halanızı bir de o zaman görün

Cekmeseymis deme hakkimi kullaniyorum. Bebekligimizde,cocuklugumuzda basimiza gelenleri saymazsak yetiskinlikte cektigimiz butun mantiksizliklar bizim sorunumuz cunku. Benim annem de babaannemden cok cekti,ama cekmeseydi napayim.

Annem herkes benim gibi sanırdım diyor. Çünkü hiç dışarı vs çıkmasına arkadaşı vs olmasına izin vermemişler.

Bize de hep der. Bana akıl veren olmadı. Beni görün ve ona göre davranın der.

Şimdi ise babam bugün var yarın yoklar diye annemi ele almaya çalışıyor. Bende 'Annem bu hastalıklarla asıl yarın ölür.dedim

Temelli size geldim desin siz halanızı bir de o zaman görün

Yok eniştem de kaç kere dedi. Allah için. Fakat kendi kalmak istemiyor. Çünkü halamın durumu iyi değil. Et her gün pişmiyor ve de halam çok güler yüzlü değil.

Ama annem güler yüzlü bir kadın. Sabahtan akşama kadar hizmet. Yatana kadar. Çerez çay.

bosa dememisler can cikar huy cikmaz kotu insanlar gam yemez yaradan bilir herseyi. hak soranda yardan bu tarafin diger tarafida var bu dunya kimseye kalmaz sulatan suleymana bile kalmadi

Benim de en şaşırdığım konu bu. Mecbur bakmak zorunda kafası. Bir de beddua seansları olması çabası. En ufak hizmet eksikliğinde sende gelininden gör. Ya hu anneme ne hakkın geçmiş de bunu diyorsun?

Platon'un Mağaradakiler kitabını okudunuz mu bilmiyorum. Orda çok güzel bir ifade vardı. Mağaradan dışarı çıkmayan kişi herşeyi mağaranın duvarına yansıyan gölgelerden ibaret sanırmış diye. Aynen böyle benim annemde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…