Annemin Ömrünü yiyenler...

Evet haklisiniz da yapacaginiz en fazla sey annenizi yaniniza almak. Bu bile tam cozmez isi. Herkes kendi hayatini kendisi ciziyor. Magaradan cikmak annenizin kendi elindeyken yapmamis olmak da kendi secimi.

Sizi anlıyorum o yüzden böyle söylüyorum zaten. Bu yapıdaki insanların gençliği de böyle oluyor. Aslında gençken sınır koyup yaşlıyken idare etmek lazım ama tahammüller tükenmiş. Yanlarına almak isteyen akrabaların olması çok iyi. Anneniz sizin yanınıza gelince belki diğerlerine giderler. Allah yardımcınız olsun. Yine de biraz daha sakin ve sabırlı olmaya çalışın yaşları çok fazla çünkü

Annenizi sık sık yanınıza alın bence. İşte on beş gün ara ara bir hafta filan. Bekar kardeşlerinizi de tembihleyin kendilerine bakma konusunda. Annen biraz nefes alsın arada. Ben rahat edemem öyle yazık kadıncağıza.

eve gidip bocek atasim geldi

ilaclancak deyip sepetlerdiniz bi kac gun de olsa. annenizin secimi bu. bu yasima kadae kadar allah rizasi icin baktim su saatten sonra da bakarim. yapmadigim sey degil diye bakiyo olabilir.

benim annem hep bu yaptıgi kolelik ve kullanılmayi sonunda mukafati olcak diye dusunerek memnuniyetle yapiuodu. simdi ne salakmisim diyo.

Merhaba,benim anladigim konu sahibide bu yukten rahatsiz ve nasil kurtulacagini ogrenmek istiyor.Affetmek ideali.Ama yuregi yangin yeriyken simdi bunu yapamaz.

Cekmeseymis deme hakkimi kullaniyorum. Bebekligimizde,cocuklugumuzda basimiza gelenleri saymazsak yetiskinlikte cektigimiz butun mantiksizliklar bizim sorunumuz cunku. Benim annem de babaannemden cok cekti,ama cekmeseydi napayim.
Merhaba,yorumunuz cok dogru,cekmeseymis yapmasaymis kendini ezdirmeseymis.Ama bu saglikli bir bireyin vermesi gereken bir tepki.Ya saglikli tepki verecek durumda degilse?Mantiken kimse kendi aleyhine is yapmaz degil mi?Ama yapiliyor.Ben gozden kacirmis olabilirim,bu kadinlarin babalari kocalari nerede?Butun bunlar olurken niye sessiz kalmislar.Kizini,hanimini,gelinini niye korumamislar.Bu is kiz torunun meselesi haline gelmis,kimse engel olmamis.

Herkesin isine gelmistir. Ben de cocukken annemi kim eziyor kim napiyor bilemezdim ama buyuyunce yonlendirdim annemi. Olan olmus giden gitmisken bir sey yapilsa ne yazar diye dusunuyorum

Eski toprakların çoğu böyleydi maalesef. Kendisi de çekmemiş değil, emin olun vakti zamanın da onlarda çok çekmiş. Ne görmüşlerse onu uygulamışlar. Mesela sizin ile annenizin gençlik yılları bir mi mesela? Bu onları haklı çıkarır mı? Hayır ama o dönemlerde hep öyle.

Benim babaannem Allah rahmet eylesin ama anneme çektirdikleri koca bir köyün dilindeymiş. Annem bize hala anlatır. Bir başladı mı susturabilmek mümkün değil. Aynı şeyleri tekrar tekrar dinlemekten beyin artık eror veriyor. Ancak bizim asla kin beslememize müsaade etmedi. Babaannem anneme çok çektirmiş ama ben onı bana olan sevgisi ile anımsıyorum. O da 90 küsür yaşında vefat etti. Dedem de 90 küsür yaşında. O da çok şey yapmış ve hala hayatta.

Kısaca annenizin çektikleri annenizin sorunu sizin değil. Size bunu nasıl yansıtmışlar bilemem ama öfke duyacaksanız dedeleriniz ile babanızı da o öfkeye dahil edin.

Ama artık 18 yasında kız cocugu değil ki.Bundan sonrası onun için bir seçim olmus.
Biz Trabzon'luyuz. Teyzelerim 16, 17 yaşlarında evlenmiş. Annem de 22 yaşında. Herkes evde kaldın diye dalga geçermiş. Annem çok üzülürdüm ama o zaman öyleydi, öyle bilirdik der.

Maalesef o zamanlar o yaşlardaki kızlar çocuk olarak görülmüyordu -ki dönemine göre annenin evlendiği yaşlar normal. Belki batı tarafları daha moderndi. Fakat, doğuya kaydıkça bu yaşlar anormal karşılanmıyordu.

Ben 18 yasında evlenmesi ile ilgili bir şey demedim. Su anda 18 yasında degıl ona gore davransın demek istedim

Mecbur gidecek. Amin inşaAllah. Bu zamana kadar zaten kimse kalplerini kırmadı emin olun. Hem evlatlar hem de torunlar diyeyim. İnanın bazen diyorum biz bu kadar kıymetli olur muyuz diye?

Aramızda 18 saat var maalesef. Ablamda uzakta. Gelinin yanına da göndermek istemiyoruz. Çalışıyor yazık. Ha annem durmaz iş yapar. Fakat belki kızcağız gelir yatmak ister. Çekinir diye.

Kardeşlerimizi sürekli tembihiyoruz zaten. Fakat ikisi de okuyor.

Aynen dediğiniz gibi. Biliyorum annemde çok acıyacak kendine. Diyoruz uyarıyoruz fakat bu sefer baba engeli çıkıyor karşımıza. Çünkü annem çekilse aradan, babam iki dakika babaannemi çekemez.

İşten gelince gelir nasılsın der. Bu kadar. Sabah çıkar akşam gelir. Gün boyu annemin başındalar.

Merhaba,benim anladigim konu sahibide bu yukten rahatsiz ve nasil kurtulacagini ogrenmek istiyor.Affetmek ideali.Ama yuregi yangin yeriyken simdi bunu yapamaz.

Aynı şekilde. Fakat çok öfkeleyim. 2 kişi sebebiyle hayatı kararan çocuklar ve bir kadın var. Annem çok rahatsızlandı. Yine aynı şekilde olmasından korkuyorum.

ya siz daha oncede konu acmis miydiniz acaba bu sorunla ilgili sanki oyle hatirladim

iste anneniz de pişman olacak sagligi gidip de gun goremedigini anlayinca da keske o duruma kadar gelmese...

Zaten anneannem en başta ezdirmiş. Akraba laf söz gelmesin diye. Babam zaten aşırı rahatına düşkün biri. Rahmetli iki dedem de babaannemin ve anneannemin kurbanı. Onları da mahvedip pasifize etmişler.

Herkesin isine gelmistir. Ben de cocukken annemi kim eziyor kim napiyor bilemezdim ama buyuyunce yonlendirdim annemi. Olan olmus giden gitmisken bir sey yapilsa ne yazar diye dusunuyorum

Size katılıyorum. Herkes işine bakmış.

Aslında gerçekten bizimkiler müthiş rahat yaşamışlar. Dedemler mükemmel insanlardı. Kv ve kb ları ise erkenden vefat etmiş.

Önceden bebek ölümleri çok olduğu için yaşayan bizimkiler kalınca çok kıymetli büyümüşler. Evlenmişler aynı şekilde.

Çocukları deseniz hakikaten bu devirde böyle insanlara bu şekilde merhamet duyan olur mu dersiniz.? Evet evlatları kırgın ve kızgınlar. Fakat kesinlikle bunu yansıtmadılar.

Beraber yaşayınca şahit oluyoruz. Ayrıca hanımlar bizi de eve istemiyorlar. Çünkü kız çocukları olarak kaşık düşmanıyız.

O kadar yazacak şey var ki...

İnanın aynı zihniyet her yerde varmış. Bu doğu batı değil...

Zaten gidecek deyip ezmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…