annemin ricası üzerine yazılmıs bir soru:bir evin bir oğluna kız verilmezmiş

bayanmutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
98
1
46
Sakarya
kızlar büyük konusmayacaksın derler ya benim annem yıllardır "bir evin bir oğluna kız vermem " deyip dururdu,bende gittim bir evin bir oğlunu buldum:)annemle tanıstırdım,sevdi ama hala kafasına takılıyormus.1 evin 1 oğluna kız verilirmiymiş,sorumluluğu fazlaymış falan filan...kadınlar kulübüne sor bi bakim benle aynı düşünen varmı dedi bana:)sanki 1 evin 1 oğlanları evde kalacak haa:):49:

bence boşuna kuruntu yapıyor anneniz :)) Kalıplaşmış şeyler bunlar her zaman dogru olacak diye bir şey yok. Hayata esnek bakmak lazım çünkü bu hayatta her şey var... :)) Mutluluklar.

Ayol ne alakası var :27: bende bir evin bir oğluyla sözlüyüm canım. Annen kaynanan ve ya kayınpederine sen bakmak zorunda kalırsın diye mi vermem demiş? Yani vermem derken amacı neymiş?

Valla doğru demiş...Kayınbaba sana kaynana sana kalacak :DDD

Yıllar geçsinde bi annene hak verirsin..."ah benim annem, canım annem nasılda bilmişte vermek istememiş meğerse beni" DERSİN! dersin deeersiiinnnnnnnnn :)))

Bence gayet güzel ne görümceniz olacak ne kaynınız olacak ne de eltiniz:27::27:Herkes böyle şanslı olmaz:27::27:

Bende bir evin bir oğlu ile evliyim kayınpeder kayınvalide kalacak vs bunlar güzel düşüneceler değil annenizin bunu düşündüğünü sanmıyorum oğlu ile evlenmişim annem babam olmuşlar ömrümün sonuna kadar başımın üstünde yerleri var annenizin demek istediği paylaşmayı bilmez şımarık olur gibi birşey sanıyorum.
Gerçekten bu konularda haklı ama zamanla öğreniyorlar kardeşiniz kardeşi oluveriyor hiç canını sıkmasın anneniz 10 kardeş olsada hayırlı kardeşleri olmadıktan sonra onların sıkıntısını da çekmek var mutluluk için bu değil nasıl bir insan olduğu önemli iyice tanısın içi rahatlar annenizin sevgiler...

Bende bir evin bir oğlu ile evliyim kayınpeder kayınvalide kalacak vs bunlar güzel düşüneceler değil annenizin bunu düşündüğünü sanmıyorum oğlu ile evlenmişim annem babam olmuşlar ömrümün sonuna kadar başımın üstünde yerleri var annenizin demek istediği paylaşmayı bilmez şımarık olur gibi birşey sanıyorum.
Gerçekten bu konularda haklı ama zamanla öğreniyorlar kardeşiniz kardeşi oluveriyor hiç canını sıkmasın anneniz 10 kardeş olsada hayırlı kardeşleri olmadıktan sonra onların sıkıntısını da çekmek var mutluluk için bu değil nasıl bir insan olduğu önemli iyice tanısın içi rahatlar annenizin sevgiler...

:46::46::46::46::46:

yanlış düşünüyosun bir eşin annesine düşkün olmaması gerekiyo hele bir tane öyle bir sorun varsa çok çeker

Sizin gibi düşünmüyorum. Evlat bu elbet düşkün olacak ama herşey dozunda sizde annenize düşkün olursunuz ama eşinizi kıracak derecede değil. Bir evin bir oğlu diye evlenilmeyecek mi yani? Bence çok saçma bu tarz düşünceler yarın öbür gün sizinde bir oğlunuz olursa size düşkün olmasın mı? Eşimin anne babasıdır saygı duyarım bir ihtiyaçları varsa elimden geldiği kadar yardımcıyı olmaya çalışırım bakıma muhtaçlarsa bakarım vs. vs. Bunlar insanlıktır bence çekme değil.

Her türlü fikre saygımız var elbet ama bence biraz empati yapmayı deneyin..

benim eşim evin 2 oğlundan büyük olanı ama tek oğlan sanki..ve bir de görümce var...küçüğün bişeye faydası yok ölürler onu için...eşim herşeylerine koşturur,her lafı söylerler çekinmeden ama bizden kötüsü yok...birde derler ki onlara bakarsa birtek benim eşim bakarmış:52:tek çocuk sanki.....şöyle düşünün en azından sinirlerinizi bozacak çok sayıda insan olmaz,yok görümcem eltim hiçbir işe elini sürmedi,bana surat yaptı demezsiniz....bakım gerektiği zaman da sizden başka kimse olmayacağı için daha farklı düşünürsünüz ama kardeşleri olsa yok ben baktım onlar bakmadı falan gibi muhabbetler doğar....herşeyin hayırlısı:34:

Evet anneniz doğru söylemiş bence. Ben hiç evlenmedim ama burada yazılanlardan okuduğum kadarıyla bir evin bir oğullarına anneleri çok düşkün oluyor. Bu yüzden sıkıntı çekersiniz annesinin her şeye karışabilir, eşiniz siz yerine annesinin ağzına bakabilir. Hatta ben olsam eş adayımın başka erkek kardeşleri varsa onlar içinde en büyüğü olmamasına dikkat bile ederdim çünkü birden fazla erkek çocuk varsa anneler en büyüğüne düşkün oluyor genellikle.

canım bende bir evin bir oqluyla evliyim...kimseyle kıyaslamıyorlar seni...teksin herşeyi sana rahatça yapabiliyorlar..maddi manevi...birine alırsam diqeri alınır vs.. gibi şeyler yaşamıyorsun..anne baba başımızın tacı...3tanede olsa 5 tanede olsa mevzu bakmaksa anne babaya hepimiz bakıcaz...2 oqlu olur bir insanın teki hayırsızdır yine sen bakarsın...böyle hurafe şeyler yüzünden mutluluquna engel olma...sorunlar tabiki olucak ama bu bir evin bir oqlu olmasıyla ilgili deqil kesinlikle...3-5 kardeş olanlarda eltilerinden görümcelerinden yada eşlerinden muzdaripler..anneciqine çok selam söyle...kaderinde ne varsa onu yaşarsın nacizane iletiver cnm..

Bir evin bir ''oğluna'' bağlı bu durum.

Eğer sevdiğiniz kişi akıllıysa, kendini eğitmişse, sorumluluğunu biliyorsa bu durumun zorluğunu yaşamazsınız, aksi ise gerçekten sıkıntılar yaşanıyor.

canım böyle bir kriter olamaz ki.... ben de 1 evin 1 kızıyım. tek çocuğum. "şımarık, ev işi falan bilmeyen, kaprisli" olmam lazım o zaman. dantelden, mantı açmaya, ufak ev aletleri tamir etmeye kadar elimden çok iş gelir. kaprisi bırak sürekli olumlu yanından düşünür ve insanlara ferahlık vermeye çalışırım. güleryüzümü kimseden esirgemem... yani 1 evin 1 kızı diye eşim benden çekinseydi kendi pişman olurdu. ayrıca annemin babamın tek çocuğu olmama rağmen, eşimin ailesi şehir dışında olduklarından her bayram onlara giderim ki benim ailemin bayramda benden başka gidecek evladı yok. yani sürekli annemlerden çıkmayan bir tip olacağımı da zannedebilirdi insanlar...

bunları boşver, erkek arkadşaına ve aile ilişkilerine bak.

merhaba.bence insan evlenin evin bir oglumu var diye bakmaz.en onemlisi sevgi saygidirbirde caliskan olmasi tabii.burda arkadaslarin baziralari kaynanan basina kalacak diyor.her kesin fikrine sayqim var.ben olsam seve seve bakarim.ya benimde bir oglum olsaydi.gelinim boyle dusunmesine cok uzulurdum.ve en onemlisi o dunyaya giderken kendimizle beraber sadece emel goruturucez.bu hayirli emeldende kendimi mahrum etmem.tabii bence siz ailenizle ortak karar alin.cunki anne ve babanin razi olmasi cok onemli..sayqilar:42::42:

bence sorun olmaz :
1- bir evin 1 gelini olucaksiniz (hersey istedigin gibi olur)
2- kiymet bilirler

ben öyle düsünüyorum bende 1 evin 1 ogulunu buldum... daha evli degiliz ama sorun cikicani sanmiyorum cünkü annesi hep gelinimi/kizimi kizdirma o ne isterse o olur diyor benim yanimda..

Sizin gibi düşünmüyorum. Evlat bu elbet düşkün olacak ama herşey dozunda sizde annenize düşkün olursunuz ama eşinizi kıracak derecede değil. Bir evin bir oğlu diye evlenilmeyecek mi yani? Bence çok saçma bu tarz düşünceler yarın öbür gün sizinde bir oğlunuz olursa size düşkün olmasın mı? Eşimin anne babasıdır saygı duyarım bir ihtiyaçları varsa elimden geldiği kadar yardımcıyı olmaya çalışırım bakıma muhtaçlarsa bakarım vs. vs. Bunlar insanlıktır bence çekme değil.

Her türlü fikre saygımız var elbet ama bence biraz empati yapmayı deneyin..

kesinlikle sana katılıyorum canım,gayet güzel izah etmişsin zaten

canım bende bir evin bir oqluyla evliyim...kimseyle kıyaslamıyorlar seni...teksin herşeyi sana rahatça yapabiliyorlar..maddi manevi...birine alırsam diqeri alınır vs.. gibi şeyler yaşamıyorsun..anne baba başımızın tacı...3tanede olsa 5 tanede olsa mevzu bakmaksa anne babaya hepimiz bakıcaz...2 oqlu olur bir insanın teki hayırsızdır yine sen bakarsın...böyle hurafe şeyler yüzünden mutluluquna engel olma...sorunlar tabiki olucak ama bu bir evin bir oqlu olmasıyla ilgili deqil kesinlikle...3-5 kardeş olanlarda eltilerinden görümcelerinden yada eşlerinden muzdaripler..anneciqine çok selam söyle...kaderinde ne varsa onu yaşarsın nacizane iletiver cnm..

yazını aynen okuyacağım anneme canım,ağzına sağlık:49:

Back
X