annemin ricası üzerine yazılmıs bir soru:bir evin bir oğluna kız verilmezmiş

benim eşimde bir evin bir oğlu bitane ablası var bı de ama ben kendı durumumdan örnek vereyım herkes oyle oalcak dıye bısey yok tabıkı benım esım gec evlendıgı ıcın aılesı cok üsütne gıtmıs hadı evlen evlen dıye yanı cok ıstıyolarmıs muradını görmeyi o yüzden bana cok kıymet verırler tek gelın olmaktan mutluyum bütün ilgi benim üzerimde şükür yeri gelir annem babamdan sıcak davranırlar hatta ılk zmaanlarda alısamamıstım bıle bu kadar bartı deıl mı dıye :1: ama 4 yıl oldu hala aynılar yalnız surda meın deılım erkek tek cocuksa orda bıra zproblemler olabılır ama gene de yetiştirmeye baglı hersye dıye düşünüyorum:34:

Eşim tek çocuk ve kaynanamın 2 bebegi vefat etmiş

ufak tefek herkesin yaşadığı sorunlar dısında bişey yasamadım

kişiden kişiye , aileden aileye değişir

hemen olumsuz bakmamak lazım :34:

Benim babam tek cocuk.Anneme dedemin verdigi kiymeti, öz babasi vermedi.Dedem biz 1 isterken 5 alirdi.Adam bizi en iyi okullarda okutmaya calisti..Hepimiz 30 yasindayiz, dedem öldü, üzerine yemin ederiz.
Bense 4 oglu olan bir aileye gittim.Kaynanamlar birak bize yardim etmeyi, benden sürekli birseyler bekliyor.Cok garip geliyor hala bana.Umarim kayinbaban dedem gibi olur.Benim kayinbabam gibi olursa, kac git bacim.;)

Benim babam tek cocuk.Anneme dedemin verdigi kiymeti, öz babasi vermedi.Dedem biz 1 isterken 5 alirdi.Adam bizi en iyi okullarda okutmaya calisti..Hepimiz 30 yasindayiz, dedem öldü, üzerine yemin ederiz.
Bense 4 oglu olan bir aileye gittim.Kaynanamlar birak bize yardim etmeyi, benden sürekli birseyler bekliyor.Cok garip geliyor hala bana.Umarim kayinbaban dedem gibi olur.Benim kayinbabam gibi olursa, kac git bacim.;)

ay canım öldürdün beni gülmekten ya:1:Allah sanada kolaylık versin,belki zamanla düzelirler:49:

yanlış düşünüyosun bir eşin annesine düşkün olmaması gerekiyo hele bir tane öyle bir sorun varsa çok çeker

Öyle şey olur mu, kadın bilmem kaç sene oğlunu büyütecek emek verecek, bir gelin çıkacak oğlunu anneden uzak tutacak bu mudur? Bir evlat annesine ne kadar düşkünse eşine ve çocuklarına da o kadar düşkün olur bilginize... Bir erkeğin annesine olan davranışlarına bakın, gelecekte size nasıl davranacağını rahatlıkla görürsünüz bu şekilde... Annesine düşkün olmamasını istemek son derece yanlış... Tabii psikolojik sorunlu anne kuzularından bahsetmiyoruz burada...

Konu sahibi arkadaşım, benim ağabeyim evin tek erkeği, babamızı uzun yıllar önce kaybettik ağabeyim bize ve anneme çok düşkündür, şimdi ise evleneli 5 ay kadar oldu,aramızda hiç bir sorun yok, gelinimize de bize gösterdiği ihtimamı gösteriyor, zaten yanlış bir harekette bulunacak olsa önce annem uyarır yapma oğlum diye... Annenizin korkusu yersiz bir korku bence...

benim kardeşimde bir evin bir oglu biz iki kızızzz ama sözlüsüde bizimlede araydaki dengeyi hem o hem bizz koruyoruzzz yaniii neden olmasın ?

bu erkeğe ve ailesine bağlı.eğer erkek ve ailesi birbirine aşırı düşkünse bu düşkünlük bağımlılık boyutundaysa sorunlar mutlaka çıkacaktır ama olgun insanlarsa erkeğin kişilği oturmuşsa pek problem olacağını sanmıyorum.yani böyle genelleme yapmak pek doğru değil bence:31:

kızlar büyük konusmayacaksın derler ya benim annem yıllardır "bir evin bir oğluna kız vermem " deyip dururdu,bende gittim bir evin bir oğlunu buldum:)annemle tanıstırdım,sevdi ama hala kafasına takılıyormus.1 evin 1 oğluna kız verilirmiymiş,sorumluluğu fazlaymış falan filan...kadınlar kulübüne sor bi bakim benle aynı düşünen varmı dedi bana:)sanki 1 evin 1 oğlanları evde kalacak haa:):49:

Kişisine, ailesine göre değişir ama çoğu ailede oğul evlilik aşamasına girdiğinde aşırı bir evlat sevgisi oluşuyor.Bu bilhassa annelerde oluyor.Hele ki başka kardeşi yoksa uğraş dur.Kızkardeşi bile olsa kayınvalidenin dikkati başka kana kayar.Ben kendi eşimin tek kardeş olduğunu düşününce (3 kardeşler) bu konu pek hoşuma gitmedi.:52::27:

valla anneler ne diyosa doğrudur...
ben dinlemedim cehennem oldu hayatım....:18:

bence bir evin bir oğluyla evlenmek daha şanslı bişey
çünkü o ev halkının birtanecik gelini oluyosunuz ve el üstünde tutuluyosunuz bunun için

bizim çevrede de bir evin bir oğlu diye insanların hemen hoşuna gider.tamam buna kız verilir falan..herhalde maddi yönden tek olmanın rahatlık olacağını düşünüyorlar.

şimdilik oğluşum tek..hem gelinimi el üstünde tutmak isterim, :31:
hem oğlumun durumunu gözlemlerim.. :15:
gelinim birtanecik oğlumla, eviyle nasıl alakadar oluyor diye..:23::52::34:.

Henüz 2 yaşında kız çocuğu annesi olarak annene hak veriyorum.Sana şimdi herşey tozpembe, kaynana pamuk şekeri, kayınpeder tonton amca geliyor da evlenince bu tontonların tırnakları çıkıyor.MAzallah pazara bile yollayamasın biricik oğullarını.KAynana ölür kayınpeder size yerleşir, kayınpeder ölür kaynanayla evler birleşir.Gerçi iz ne dersek diyelim sen kararlıysan evleneceksin.HAkkında hayırlısı olsun canım.Sadece evlenince kendi ailenin yakınlarında oturmanı şiddetle tavsiye ederim.

bence bir evin bir oğluyla evlenmek daha şanslı bişey
çünkü o ev halkının birtanecik gelini oluyosunuz ve el üstünde tutuluyosunuz bunun için

bende bir evin bir oğluyyla evlendim gel görki öle olmuyor hadi ben kendimden geçtim ailesi eşime hiçbi şekilde yardımcı olmuyor tek yaptıkları,hep onların istediği gibi olsun herşey rabbim gözlerini doyursun dünya kadar varlıkları gelirleri var eşim ameliyat oldu işten çıktı bigün bile sormadılar saolsunlar haşlığınız varmı yokmu diye,benim kendi ailemin durumu fazla iyi değil ama onlrla ne zaman konuşsam sorarlar kızım bi skntınız varmı paranız varmı diye tabi ben kabul etmem o ayrı mesele... yani tek olunca herşey güllük gülistanlık olmuyorrr

Bende bir evin bir oğlundayım, eh hal böyle olunca bende bir evin bir geliniyim.Kayınbabam malı mülkü eşimin üstüne yaptı maddi açıdan çok destekleri oldu....O açıdan şanslıydık Allah razı olsun.
Artılarıda eksileride çok fazla, ben şahsen tek gelin olmaktan memnunum, ama bir evin bir oğlunda olmakta ayrıyeten bir sürü sorumluluğuda peşi sıra getirir...
Annen büyük konuşmuş, zaten ne istemezsen burnunun dibinde bitermiş, sizinkide o hesap olmuş. :1:

Benim eşim bir evin bir oğlu ama hiçde şımarık değil. Bu tamamen yetiştirme tarzı ile ilgili..
Son derece sorumluluk sahibi...Onunla evlendiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Ailem bile bunun farkında damatların içinde birtane der mesela:nazar:

Back
X