Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay aklıma bir anı geldi buna çok benzer... Bizim bir tanıdığımız vardı kadın aynı şekilde kızıyla çok övünürdü. Bir keresinde kızı iş için Ingiltere'ye gidecekti. Bu kadın tabii bizim yanımızda kıvana kıvana anlatıyor. Bir de dedi sadece İngiltere değil,başka ülkeye de gideceklermiş dedi. Hangi ülkeye, dedik. Londra demesin mi?! Ortamda bir sessizlik... Aklıma geldikçe gülerim :)Kızlar annemi defalarca uyarmama rağmen yanında da olsam, telefonla da arasam annem sürekli eğer yanımızda birileri varsa beni övmek için ya sesli konuşur bağıra bağıra ya da böyle mesela benim konuşup kapattığım bir konuyu tekrar açar...
Ben insanlara hava atma amaçlı bir şekildeki bu tavrına inanın sinir oluyorum, uyarıyorum, o uyarı 6 ay gidiyor, ama sonra aynı noktaya dönüyoruz.
Bir örnek vereyim mesela, eşimle tatile gideceğiz bir kaç günlüğüne yurtdışına, normalde yabancı bir şirkette çalışıyordum ve bol iş seyahatim oluyordu ama işten çıkarıldım, annemle babam üzülmesin diye bunu söylemedim, saklıyoruz. Bir yandan da haldır haldır iş bakıyorum.
Akrabalarıyla kahve içiyormuş bugün aradığımda, 3 gün önce haber vermeme rağmen gideceğimizi bağıra bağıra siz ne zaman gidecektiniz diye soruyor... Dün de komşularıyla birlikteydi aynı muameleyi onların yanında da yaptı...
Bu nedir yaaa???
Bizi tanıyanlar hep diyor sen ne kadar alçakgönüllüsün ama annen biraz şey diye... Biraz şey...
Ben de biliyorum biraz şey olduğunu... Dün bir şey dememiştim ama bugün anne ayıp oluyor dün zaten konuştuk kapat bu konuyu dedim...
Bana da bozuluyor telefonda biliyorum ama yani nedir bu yaaa...
Her şeyi geçtim nazar değiyor.
Tamam anne baba evladı ile övünsün de bu nedir yaaa... İşin komik olduğunu düşündüğüm yanı, yurtdışına çıkmak marifet değil, zaten 15 senedir hayatımın bir parçası bu durum...
Akıl verin hanımlar ben annemi islah edemiyorum bu konuda ne yapayım da vazgeçsin bu tavrından... ne yapsam da anlatmasa insanlara her şeyi, iyi söyledim olmuyor kötü söyledim olmuyor... Ben her şeyi kendi kabuğumda yaşamayı seviyorum, paylaşılmasını ele güne anlatılmasını sevmiyorum.
Saçma gelen yanı şu aslına bakarsanız, benim annemin de babamında favori evladı kız kardeşim zaten. Kıyaslamak istemem ama okul hayatım boyunca hep ben başarılı oldum, en iyi okullara bursla gittim, keza yurtdışında bursla okudum. kardeşim okulda da insan ilişkilerinde de vasattı ama hep onu aile içinde el üstünde tutup beni aile içinde dışladılar maddi manevi sömürdüler (annem ve kardeşim bunu yapan, babam öyle değildir), şimdi saçma değil mi bu millete sürekli övmesi... Babam sağolsun yine çok hissettirmez o ayrımı ama annemin bazen beni sevmediğini bile düşünürüm...
O sebeple benimle aile içinde ilgilenmemesine rağmen sürekli aile dışına başarılarımla yaptıklarımla reklam yapması hepten kanıma dokunuyor... Kime ne benim ne yaşadığımdan ne başardığımdan... ya da tatilimden..
Kusura bakmayın hem uzun oldu, hem iç dökme oldu.. Bazı duygularımı sadece sizinle paylaşıyorum, eşime bile bahsetmiyorum... Hakkınızı helal edin okuyup vakit ayırdığınız için...
Hakikaten yaa benimkide önüne gelen herkese beni kötüler komşu akraba arkadaş çevremm kayınvalideme bile oturup beni kötülemiş.hatta ileri gidip iftira attigi bile olmuştur.ya ben napayımAnne babalarin oldugi ortamlarda cogu zaten cocogunu over ve bazilari oyle yer edinir ye kurkum ye ve cikar meselesi anlatsin bosverin.
Cozum olarak su onerilebilir basima kotu seyler geliyor nazar degiyor diyerek anlatin annenizin onem verdigi seyler olsun.
Size sunu da soyliyeyim cocugunu kotuleyen insanlar da var size ozenen derdim bu olsun diyenler cok olacaktir.
O böyle yaptıkça bazen diyorum söyleyeyim diye ama yine de kıyamıyorum...Isten ciktiginizi anlatin belki havasi iner![]()
ahaha ateş bükücüyü bırak beni avatar sanıyor, hepsini büküyorum ahahaha... su toprak...İsten cikarildiginizi soylememenize takildim. Soyleyin ki sizi ustun yeteneklerle donatilmis son ates bukucu sanmasin.
Benim annem okumuş kadın, inan asla o şekilde pot kırmaz, genl kültür top seviyede...Ay aklıma bir anı geldi buna çok benzer... Bizim bir tanıdığımız vardı kadın aynı şekilde kızıyla çok övünürdü. Bir keresinde kızı iş için Ingiltere'ye gidecekti. Bu kadın tabii bizim yanımızda kıvana kıvana anlatıyor. Bir de dedi sadece İngiltere değil,başka ülkeye de gideceklermiş dedi. Hangi ülkeye, dedik. Londra demesin mi?! Ortamda bir sessizlik... Aklıma geldikçe gülerim :)
Nerdeeee benimkide tam tersi her kusurumuzu ortaya doker.bu annelerin ortasi yok
Hakikaten yaa benimkide önüne gelen herkese beni kötüler komşu akraba arkadaş çevremm kayınvalideme bile oturup beni kötülemiş.hatta ileri gidip iftira attigi bile olmuştur.ya ben napayım
Yani bilemiyorum sanırım ikisi de anormal...seni cok iyi anladigimdan emin olabilirsin. ve fakat cozum yok arkadasim. bazi anneler gurur duymak ve gorgulu olamamak (gorgusuz demek istemiyorum) arasinda gidip geliyor. sen alisacaksin pasa pasa. zira annenin kac senelik karakteri:))))
Yok tatlım ne iyilikle söylemekten ne kötülükle söylemekten anlamıyor...Çok rahatsız oluyorsan annene güzel bir dille söyleyebilirsin en azından senlik kısımlarda abartılı davranmasın. He pek sanmıyorum ama.. anneni değiştirmek yerine bence onu böyle kabul etmeyi dene zamanla alışıyorsun. Millet kendine baksın boşver onları.
O böyle yaptıkça bazen diyorum söyleyeyim diye ama yine de kıyamıyorum...
Daha ziyade babama üzülüyorum çok üzülecek kahrolacak diye yoksa cidden bazen istiyorum söylemeyi belki biraz tevazu öğrenir diye...
Ya arkasından annen de biraz şey diyorlar ya ona üzülüyorum...Bence öyle kabullenik. Benim annemde öyledir :) ben kabullendim bile. O övmeye konusmaya basladiginda odadan cikiyorum lavaboya yada bir bardak su icmeye falan :) cünkü yerin dibine giriyorum![]()
Ay milleti bosverin. Herkes kendine baksin. Kimse dört dörtlük degildir :)Ya arkasından annen de biraz şey diyorlar ya ona üzülüyorum...
Hayır hayatında yokluk yüzü görmemiş, okmuş etmiş kadın, varlık içinde yaşamış... Kompleksli gibi davranmasını bi türlü anlamıyorum.
Evet ben de senin gibi olay mahallinden kaçıyorum ama telefonda yapınca yapıştırıyorum lafı...
Bi de karşıdan konuşmaya devam ediyor sanki iyi bişi demişim gibi .... şaka gibi![]()
size de üzüldüm bu da zor...yok mu bunun ortasi. babam ne bitirdigim okulu bilir. sinavi basardigimda kosa kosa eve gittim basardim diye ciglik attim bizimki, eee nolmus dedi. kac yildir bilmem kac kisiyi yönetiyorum. milyarlar benim imzama bakiyor. babam mc donaldsa calisan haci bilmem neyin kiziyla övünüyor![]()