Annemin sözü..

annenizin durumuna çok üzüldüm. insan ailesini ne kadar el üzerinde tutuyorsa karşı taraf o kadar değerli görüyor. eşinize bu konuda resti çekin. kendine çeki düzen versin. siz aynısını annesine yapsanız ne kadar durum hoş karşılanırdı

B biyoist arkadaşım en çok sen anlamissin benim ne anlatmak istedigimi.burdaki arkadaşlar annen haklı kocanı savunuyorsun diye aynı cümleleri söylüyor.sanki ben kocam haklı ben onun yanındayım demişim.Ben ztn o konuda fikir almiyorum yapacagimi yapiyorum.Annem de bunu bildiği halde ndn torunu ortaya atıyor diyorum.bakmak zorunda olup olmadığını da tartışmıyoruz ztn.kabul etmiş ki bakıyor annem.ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi bakıcı parasından sonra saygı duyacaksa bakıma ihtiyaç bittikten sonra göstereceği tavır daha kötü olur.o daha kabul edilemez bence

Yani hakikaten anneni babanı yok sayıyor ,suratlarına bakmıyor diye konu açmıyorsun da çocuğuma bakmıyor diye annene sitem ediyorsun burda. Iyi yine evine geliyorlar. Hâlâ da torunu niye ortaya atıyor o ayrı bu ayrı diyebiliyorsun. Ayrı falan değil. O kocan beni yok sayıcak sen de görüşme anne napimm dicen sonra da ayy çocuğuma niye bakmıyor. Allah hayırlı evlat versin iste. Senin çocuğunda büyüyüp eşi seni adam yerine koyup yüzüne bakmadiginda o zaman düşünürsün.

Ben kendi annemi düşünerek yaklaştım konuya annemin iki damadı var mesela biz kız kardeşimle eşlerimiz hakkında küçücük bir sitemde bulunsak bile annem hemen iyi yönlerini bize göstermeye çalışıyor eşleriniz sizi seviyor anlayışlı vb gibi örnekler veriyor. annem de sitem etmeye kalksa o zaman bizim evde huzurunuz kalmayacak. Hepimizin hataları vardır. Belki benim de eşimin annesine karşı hatalarım oluyordur ama buyutursek icinden cikilmaz hale gelirler. Ve söylediğiniz gibi torun başkadır bir anneannenin onu koz olarak kullanması hiç hoş değil.

Kusura bakmayın da annenizi haksız bulup verip veriştirseydik hiç de muhalefet olup kocama bunları bunları dedim demeyecektiniz.
Samimi değilsiniz. İnanamadım sonradan gelen kavga ettik beyanına.
Kimse size boşanın demedi zaten. Anneniz haklı eşiniz ayıp ediyor dendi.
EŞİNİZ HAKSIZ.
Peki şimdi bu kadar eşiniz aleyhine yorumdan sonra ne karar verdiniz?

Aman bunlar için varsa yoksa koçişleri
Aman bırakıp giderse ne yaparlar sonra
Adamlar üstüne çıkıp tepinse affeder bunlar
Allah evladın hayırlısını versin
Bazen çocuğum yok diye üzülürüyorum ama bu tip konuları okuyunca da fazla da üzülmüyorum aslında
Sen doğur okut büyüt yeme yedir giyme giydir sonra evlensin kocası sana böyle davransın bir yabancıya selam verilir be .
Bide çocuğuna baktırıyor bedavadan bakıcı
Konu sahibi de ama onların torunları diye tutturmuş kırılmış mış.sen önce anana babana üzül insan yerine konulmamış onlar o terbiyesiz kocan tarafından.bide yüzsüz çocuğuna baktırıyor.madem onları sevmiyor çocuğa da bakıcı tutsun.
Geçmişte ne yaşanmışsa yaşanmış onlar kaç yaşında eşin kaç yaşında.yaşına saygı duyar bir insan.
Konu sahibi anasına kırılmış vay be.kocam böyle yapıyor üzüldüm diyeceğine .valla bu kadar kör aşık nasıl oluyorsunuz hayret birşey.buna başka birşey derler de neyse birşey demiyeyim şimdi.
Baktı tepki geldi burdan.kocamla kavga ettik dedi.kendi gibi bulmuş bir tane sadece ona cevap veriyor .

Son düzenleme:
Bazen ben de çocuğum yok diye seviniyorum. Hayırlı olmayacaksa hiç olmasın daha iyi.

Ben anneniz olsam hem damat bir selamını kelamını esirgesin hem kızım bunu bir sebep olarak görmesin torununu ortaya attı meselesi olarak görsün.. Ya kim olursa olsun bir iyilik yapıyorsa karşıda kıymet bilsin ister bu annenin en doğal hakkı. Allah o yaşta kadindan neden çocuk yapma özelliğini alıyor çünkü onlar artık o bakımı o sabri yapamaz. Anneniz buna rağmen fedakarlık yapmissa siz ona fazla fazla minnettar olmalısınız. Çünkü bizim gibi çalışan annelere en büyük iyilik cocugumuza annemizin bakmasıdır . Bunun kıymetini sende eşinde bilecek. Ben annem çocuğuma baktığı sıralar eşimi hep tembihlerdim annemle güzel konuş Allah razı olsun anne de derdim . O kadin insan degil mi bunu duyunca mutlu olarak bakmaz mi çocuğuma. Neden içini buruk bırakayım . Annem hastayım yoruluyorum kafam kaldırmıyor çocuğu artık dedi . Kocanın yanında da kendimi heba etsem hiçbirşey yapmayan annesi kadar kıymetim zati yok kızım dedi . Ben annemi anladim . Asla kırılmadım. Dediği gün aldım oğlumu . Şimdi annem oğlumu sevmiyor mu canıyla beraber . O yüzden lutfen şu annelerime sözde degil özde kıymet verelim . Benim fikrim bu .

Annenize hak verdim. Cocuk sadece sizin cocugunuz degil,esinizin de cocugu. Bu yuzden ben de olsam benden Allahin selamini esirgeyen adamin cocuguna bakmam. Ne munasebet? Cocuk sizin,oturun esinizle caresine bakin kime baktiracaksiniz napacaksiniz diye

Ayrıca anneniz izin almana neden hayır diyor çünkü gönlü izin vermiyor . Baban kim annen kim aynı şey. Ah ah bence annenize kusura bakma annecim onun adına özür dilerim de . Kocanlada annenin yaptığını ballandıra ballandira konuşanlat ya annem bakmasaydı elin eline kalacaktı vs diye anlat maddi manevi . Oda hatasını anlaşın dikkatli davransin. Anneler çocuğunu torununu atmaz ama kırılır .
Kusura bakma biraz kırıcı olmuşumdur ama o damatlara kızgınım ben :))

ne diye burdan gelen tepkiye göre kavga ettik diyeyim ki burası mahkeme mi ki kendimi size aklamaya yada burdaki diğer kişilere aklamaya yada yaranmaya çalışayım?bence siz bana akıl verirken kendimizi bu kadar önemli gormeden konuşun.siz sadece bana fikir verebilirsiniz tepki gösterecek konumda değilsiniz.beni tanımadığınız için yargılayacak hayirli evlat olup olmadigimi ıma edecek hadde de sahip değilsiniz.onun için lütfen sadece konuyla ilgili yorum yapıp yerinizi bilin.

yok kesinlikle kırıcı değilsiniz teşekkürler yorumunuz için.gayet yapıcı bir yorum yapmışsınız.

Merhaba hanm efendi peki sizin anneniz evinize gelse kocaniz gorup selam bile vermese onlar yokmus gibi davransa sonea iyi geceler bile demese ayni seyi soylermiydiniz ? Yada anneniz kocanizi savunurmuydu. Eger bu kisinin kocasida esinin annesine saygi duysaydi eminim kisinin annesi de dagmadini sever korurdu . Ama bana selam bile vermeyen dagmadi ne yapayim ben . Bi dusunun bir anne icin kizinin evine gitmesi ve dagmadinin selam bile vermemesi onalri yok saymasi nekadar kotu bir durum benm kocam oyle bisey yapacak . Insan esinin anesine degil evine gelen hic tanimadigi biri olsa bilee selam vermeli misafirle ilgilenmeli ben anlamiyorum sizi gercekten .

inanıp inanmamak sizin probleminiz.inandırmak zorunda değilim.zaten ben bu yorumlardan önce tartistigimi ve bosanmalara kadar gittigimi söyledim.

aynen sapla saman karıştırılıyor, kadını düşünen yok, evime bile gelmez benim annem öyle birşey olsa, çocuk bırakmaya utanırım

Üzgünüm ama evine gittiğimde bana selam vermeyen çıkarken bir güle güle demeyen damat ın oğluna bakmaz tabi ki evet o kızınınzda oğlu ama bir o kadar damadında oğlu eşiniz büyak saygisizlık yapmış bence. Benim çocuğuma bakacak anne veya kv olsun eşimde bende başımızın üzerinde gezdirirz bizimkiler hiç bir sebep yokken bakmıyorlar bu yaştan sonra torun derdi çekemeyiz diye. Eşiniz oğluna bakan bin anne bulmuş bence aygıda sevgide kusur etmemeliydi.

Biz seni anladık
Kocana sesin çıkmıyor
Gücün anana yetiyor
Ben yazıcağımı yazdım sana
Hadi işine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…