Annemin sürekli mutsuz olması hayatımı etkiliyor

Hangi bölüme gitti
Psikolog mu psikiyatri mi
Annem daha önce psikiyatriye gitmişti iyi gelmedi şu anda da antidepresan içiyor fakat yine aynı
Başka ne yapabiliriz şaşırdım kaldım

Hangi bölüme gitti
Psikolog mu psikiyatri mi
Annem daha önce psikiyatriye gitmişti iyi gelmedi şu anda da antidepresan içiyor fakat yine aynı
Başka ne yapabiliriz şaşırdım kaldım
Psikiyatriye gitti annem. İlaç iyi gelmediyse derdini dinleyecek, onun yanlış düşüncelerini kendisine gösterecek bir psikoloğa götürebilirsin. Terapi daha iyi gelir belki. Ben çok ama çok rahatlıyorum terapiyle. Fiyatlar uçuk malesef ama böyle yaşamak daha kötü.

Bipolar o duymuştum ama hiç araştırmadım
Psikiyatriste gitmişti daha önce ama iyi gelmedi haplarda uyutuyor,ben iyi gelicek ya bu kadına
Üzüldüm çok üzüldüm bende bipolarim ataklarim için değil çocuklarım için şifa arıyorum. Evladım birgün benim rahatsızlığımi arastirmamis dahi olsa ve atak donemlerindeki saçmalamalarima bir cozum arasa cok üzülürdüm.
O hasta ve kontrol edilmesi gereken bir duygu bozukluğu var. Bosansa ne olacak 2 gün sonra pişman . Kararlarından emin değil yarın intihar bile edebilir. Böyle ağır bir hastalığı heleki ilaç bile almamışken görmezden gelmeyin ve acil bir psikiyatriye gidin. Bölge hastahanelerinde olsun mümkünse

Valla ben de kavga içinde büyüdüm,o günleri bir ben bir Allah bilir babamın annemi dövdüğüne şahit oldum
Şu an ben de anneyim ama annemle uğraşmaktan kendi çocuğumla ilgilenmiyorum ki
Her telefon ettiğim de acaba nasıl acaba morali nasıl diyorum artık ben de bunaldım
Allah yardımcımız olsun

Boşanınca gör bak nasıl mutlu ve neşeli olucam diyor,geçende intihar etmeyi düşündüm Allah ya babanın canını alsın ya da benim diyor
Bir gün çok mutlu ve özgüvenli bir gün çok keyifsiz,psikiyatriyi kabul etmiyor
Ben yapıcam ben kafayı yicem artık

Katılıyorum,annem sürekli kendini anlatıyor şöyle kötüyüm böyle kötüyüm intihar etmeyi düşündüm vs diye
Bilmiyoru ki Kardeşim de ben de çok üzülüyoruz,ben kaç aydır evde doğru düzgün eşim ve kızımla ilgilenmiyorum sürekli aklımda annem var
Kardeşimde öyle sürekli mutsuz ben yüzü asık ki ikimizde 30 şu yaşlardayız kocaman insanlarız ama hala çocuk gibi üzülüyoruz bizi çöm etkiliyor
Annem inde babamında sürekli kavga yapmasından mutsuz olmasından sıkıldım keşke başka ailem olmaydı diyorum bazen
Annem bu evlilikte çok haklı babam çekilecek bir adam değil ama neden yıllarca evli kaldı yaş gelmiş 55 e şimdi ayrılıcam diye tutturuyor

Bipoları bilenler daha net bilgi verebilir mi nasıl blr hastalık tedavi edilmezse ne olur yaşayan bilen var mı

Ayrılmaz onlar
Benim annemde haklıydı çok çekti
Hatta hep bizi bahane ederdi
Çocuklar olmasa çekmem diye
E herkes evlendi barklandı
Hala evli ve hala mutsuz hala boşanacak
Bizim için çekti doğrudur da bizde çektik onunla farkında değil
Geçenlerde konusu açıldı da dayanamadım söyledim bende
Sen çile çekerken biz Paristemiydik
Seninle birlikte bizde o evde çile çektik

Anneniz depresyonda....sizde etkileniyorsunuz...psikiyatriye götürün annenizi... ilaç başlanırsa kendine gelir...

Amin.. Ben annemi psikologa ikna edemiyorum kesinlikle, kısır döngü resmen

Ayrılıcam diyor sürekli bak boşanınca nasıl mutlu olucam diyor
Bir gün çok iyi mutlu bir gün kötü durumda başımın üstü yanıyor stresten diyor
Valla elimden geleni yapıyorum ama olmuyor tabi onun böyle olmasında babamın da etkisi var çekilicek kahrı yok ta annem neden bu kadar oldu onu anlamıyorum babam yine aynı babam yaşananlar aynı şeyler ama neden annem 3 4 aydır bu kadar mutsuz ve duygu durumu karışık
Annenizin böyle olmasında babanız un payı çok mu çoğunluk kimde suç ve siz annenize boşan diyor musunuz merak ettim

Anneniz depresyonda....sizde etkileniyorsunuz...psikiyatriye götürün annenizi... ilaç başlanırsa kendine gelir...
Şu an ilaç içiyor ama ben boşanınca gidicem diyor
Ama intihar lafı bile yaptı çok korkuyorum annemin bu durumlarından

Dün anneme psikiyatriste götürelim seni iyi değilsin dedim,bana bağırdı sen de başka birşey demiyorsun dedi
Ben de bir insanın intihar etmeyi düşünmesi normal mi diyorum normal diyor
Baban yüzünden ben böyleyim boşansam mutlu olucam diyor
Az önce internetten baktım menopoz döneminde kadınlara eşinin diğer hareketleri batıyormuş,çocuklar için çektim artık çekmek istemiyorum hayatımı yaşıcam diyorlarmış
Belki tedavi görse bunlara gerek bile kalmıcak,dün ağlayıp duruyordu ne yapacağımızı şaşırdık kaldık
Büyüye çok inanmam ama artık büyü yapıldı mı acaba diye düşünmeye başladım
En zor zamanlarda babamı çeken kadını tanımamıyorum,kardeşimde ben de çok üzülüyoruz,var mı sizin yakınınız da böyle kadınlar ne yapıcam ben

Yok mu hiç yardım edicek kimse ne yapıcam hiç bilmiyorum burdan yorum almak istiyorum hiç benim gibi yaşayan yok mu

Anneni anliyorum fakat yaptigida bencillik kac yasina gelmis kadin tek bosanan o degil size tavsiyem fazla yuz vermeyin o yastaki kadinlar nazi cok seviyor onun iyiligi icin kendisinini toparlamasi icin uyarin senin herzaman yaninda olamayacağını sonucta yasayacagini yasamis bitmis sanada yazik genc evlisin

Var canim benimde annem cok nazlandi ama babamla sorunlari yok menopozdan dolayi biz nazladikca daha kötü oldu o yuzden sonucta aklini basina almasi lazim sizinde hayatinizi etkiliyor ergen degil ki trip atsin yasadiklari normal degildir tabiki fakat evlatlarinin hayatlarini düşünerek hareket etmeli diye dusunuyorum

Merhaba arkadaslar,
Umarim yazdiklarimi okursunuz birgün.
Ben büyük bir cikmaz icindeyim. Nerden baslasam...evliyim ve annem babam kendimi bildim bileli kavga eder. Hepsinde babam suclu cünkü annemi aldatti kac defa. Ama bu aldatma hep telefon konusmalariyla oldu. Babam herzaman evdeydi yani kimseyle bulusmaz biyere gitmeyen hep koltukta yatan biri. Annem ise sürekli sikayetci bu durumdan.. iste yardim etmiyorsun, benle gezmiyorsun bana bakmiyorsun sürekli basinda. Ikisi 16 yasindayken evlendirilmis tanimadan. Babam sürekli anneme seni istemiyordum sevmiyorum nefret ediyorum diyor. Annem cocuklugumkzda cok hircindi bize karsi. Sürekli azarlaniyorduk megersem bu yüzdenmi. Simdi büyüdüm babam hala ayni ve annem cok agliyor sürekli mutsuz. 15 senedir annemin derdine ortagim, ben dert teknesine dönüstüm. Onca senedir hep anneme nasihat verdim, o anlattikca rahatladi ama megersem ben dolmusum. Artik ufacik seylere bile tahammülüm kalmadi, cok yoruldum. Bosan diyorum ben onsuz yapamam diyor, ona cok baglanmis. Anne tarafida yok kimsemiz yok yani. Ben annemin durumuna cok üzülüyorum. Bende cok stresli bir dönemden geciyorum ve en son tek bir günüm bostu. Annemlere gittik ve babam yine sinir krizi gecirib evden gitmis. Annem sürekli bana napcam simdi nolcak deyib bunaltti üstüme cok geldi Bana yalvariyor ara diyor yani 15 senedir ayni seyler. Bendede birden birsey oldu zaten cok bunalmistim aglamaya basladim beni rahat birak artik dedim. Annemin caresizligini görmek beni cok üzüyor ama yardimda kabul etmiyor. Kendimi dert teknesi gibi his ediyorum sanki herkes dertlerini üstüme yikib gidiyor. 15 sene dinledim artik ama vücudum cok yoruldu artik ne yapabilirim? Annemde cok özü diledi sonra ben seni daraltmak aglatmak istemedim diye ama ben arkama bakmadan ayrildim o gün evden, cok kizgin öfkeli üzgündüm. Sanki ben annesiyim. Dedimki iste sende sürekli mutsuzsun ve ben ne denediysem mutlu edemiyorum seni dedim bunun icin agliyorum. Artik bisey anlatmam sana okadar üzdügümü bilmiyordum dedi ve yanlis anladi, simdi tüm gün agladim esimede yazik dert süngeri gibiyim yoruldum artik. Ilk defa baskalarina fikir danisiyorum sizce napmaliyim?

Ne yazık ki bir şey yapamazsın.
Mutsuz olmayı seçen annen.
Saplantılı kalmış babana.
Onsuz bir hiç olacağını düşünüyor.
Baban da bunun farkında ve bu yüzden rahat rahat aldatıyor.
Annen kendine yapıyor aslında.
Benim annem de babamla ilgili dert yanınca boşamayacağına göre kalkıp bana dert yanma,ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin diyorum.Koca senin kocan beni ilgilendirmiyor diyorum.Ayrılmak istemiyorsan susup oturacaksın oturduğun yerde diyorum.Benim başımın etini yemeye hakkın yok diyorum.
Sen de öyle yap ve hiç bulaşma.

Öncelikle cok tesekkür ederim yorumunuz icin.
Evet cok iyi anladiniz. Annemdeki saplanti.. sevgi degil. Babamda kac sene bosancam deyib durdu ama iki gün sonra geri dönüyordu annemin yalvarmasiyla. Bu sefer annem basladi bosancam diye babam diyor ayrilmayalim. Ikisininde ruh sagligi yerinde degil. Ee haliyle babamda yaslandi artik evdeki rahatindan vazgecemiyor. Anneme kac defa dedim. Kabullen sen ondan bosanirsan dahada mahf olursun, elalem ne der rezil oluruz diyor hep. Senin dedigini uygulicam artik ablam ve kardesimde duymazdan geliyor odalarina kapaniyorlar. Annemi yanliz birakmak istemiyorum ama doktordan randevu istiyecegim tedavi olmasi icin. Cok tesekkür ederim tekrar, sanirim sizde buna benzer durumla karsi karsiya kalmissiniz. Hicbirzaman düzelmiyecek degilmi? ..

"Nehirler aşağı doğru akar"

Siz ve anneniz yukarı doğru akıtmaya çalışıyorsunuz, bu mümkün değil...

Rolleri değişmeyin...

Anneniz size acımıyor, peki siz neden kendi çocuklarınıza acımıyorsunuz...

YouTube'de psikolog Tülay Kök'ü dinleyin... hatalarınızı çok net göreceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…