annemin tepkisi mahvetti beni :(

maalesef etraf normalleştirdi. erkekler yaşamayana yobaz gözüyle bakıyor..
Ergenlikte böyle bakıyorlar olabilir ama bugünden yedi sekiz sene sonra evlenirken bakire arayacaklar bugün YOBAZ diyen erkekler.
Normallesen bir şey yok sadece ergenlikte filmlerin ve hormonların etkisiyle aklın beş karış yukarıda olması var.

anneler böyle işte :) onların zamanında yoktu ki el ele tutuşmalar komşu gösterirdi oğlan beğenirdi istemeye gelirlerdi
bende nişanlımın evinde kalıyorum diye arkadaşımın annesi kalma kızım kalma yarın bi gün pişman olursun demişti o öyle deyince harbi haa normalde garip bişey bu diye şaşırmıştım bana gayet sıradan geliyodu çnkü

tabiki kötü kız olarak görmüyordur ama senin daha ileri gitmeni önlemek için böyle tepki göstermiştir..annelerimiz bizi hep korumaya çalışır..ona kızma ve haklısın birdaha yapmam de gönlünü al..

Yargılamak benim haddim değil. Kınarsam başıma gelir diye korkuyorum. Sadece genel fikrimi söyleyeceğim.
Evlilik öncesi el ele tutuşmak, sarılmak sevdiğini göstermek başka bişeydir. Cinsel birliktelik yaşamak çok ayrı bir şey. Anneniz öpüşmenizin, el ele tutuşmanızın sonunun cinsellik olacagından korktuğu için size sert çıkmış. Kızını da iyi tanıyormuş, haksız da değil. Ufak bi sarılmadan, el ele tutuşmadan ve bir çok masum tavırdan da çekimin olup olmadığı anlaşılır. Modernleşme, geniş düşünce yapısının ardına sığınıp yozlaşmaya gerek yok.

cinsel birliktelik yasamadim. evlenmeden opusme yasadigim icin pismanim..

Sevgilin olabilir, öpüşebilirsin, sarılabilirsin, ya da daha fazlasını yaşayabilirsin. Bu ancak senin isteğinle olacak şeyler. İstemezsen de yapmazsın. Ama hayatını kendi ahlaki değerlerine göre yaşarsın, annenin değerlerine göre değil. Sen bir bireysin, annen değilsin. Onun şartlarında büyümedin, onun şartlarında yaşamayacaksın.

Yaptığın eylemler, sana mantıklı geliyorsa devam edersin. Bir durum senin için uygun değilse, uzaklaşırsın bu kadar basit.

Şimdiye kadar yaptıkların için kimseye verecek hesabın yok. Hataysa senin hatan, bedeli de senin boynuna. Eğer yaşadıkların seni rahatsız ediyorsa, bunun vicdani rahatsızlığını sen çekeceksin. Başkası değil.

Hayatını başkasına göre yaşama. Bundan sonrası için kendi kırmızı çizgilerini belirle ve ona göre yaşa. Başkasının değer yargılarına göre yaşayamazsın çünkü. Yaşayanlar da, aslında o değer yargılarını kendi hayat biçimi haline getirdiğinden bunu başarmıştır.

Sen kendi değerlerini oluştur, onlara göre yaşa. Yaşadıkların içinde kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Seni ilgilendirir sadece.

Annen büyük ihtimal yaşadıklaınızı az çok tahmin ediyor, belli etmediğini sanmış olabilirsin ama anneler her zaman bilir, tepkisi de bundan kaynaklı olmalı. Bundan böyle adımlarını kendin için daha dikkatli at, değmeyecek insanları da hayatına sokma.

Edit: Olay sırf öpüşmeyle kalmış, abartacak bir şey yok,annen biraz saçmalamış. El ele tutuşmayı bile ahlaksızlık olan gören bir toplumda kendini kirlenmiş hissetmen tamamen toplumun dayatması ve bana göre saçmalık.

Cocugu dogurduktan sonra onun hayatini sahiplendigini dusunen aileler, hayatlari boyunca hayalkirikligi yasamaya mahkumlar. Evet o cocugun dunyaya gelmesine sen sebep oldun ama en az senin kadar onlarda birer birey. Karsilikli saygi olmayan yerde sevgi baglilik hic birsey kalmiyor.

Cinsellikte, ilişkide 2kişi arasında yaşanır.
Hayatta yaşanan herşey tecrübedir.
Bi insanla birlikte olmak için sonunun evlilik olması şart değil, evlendikten sonra birlikte olmakta şart değil.

Annen geride kalmış be ağır konuşmuş.
Onun değerleri onu ilgilendirir seninkiler seni.

konu sahibinin sayfa içinde diger bir kaç yorumlarini da okusaydiniz bu edit 'e hiç gerek kalmayacakti...

konu sahibine gelince; keske dereyi görmeden paçalari sivamasaydin...
daha iyi mi oldu böyle?

herseyide yasayabilirsin ama annenin tepkisi bu olmamalı..anneler cocuklarının zarar gormemesini engellemeye calısırken daha cok canlarını yakıyor farkında degiller..biz kadınlarda ozaman daldan dala konan erkegim ben yaparım diyenleri istemeyelim hangi anne kızına oylesini ister desinler..iki kisinin arasındaki en onemli seyin sadakat oldugunu unutup gecmişe bagımlı olarak kaldıgımız surece bu boyle surer gider

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bdv-bolum-kurallari-lutfen-okuyunuz.737655/

Lütfen şu bölüm kurallarını okur musunuz? Dini yorum yapmayın.

Konu sahibesi,
bende kız annesiyim, kızım benim değerlerime göre yaşamasa ve yaptıklarını hata olarak görsem yine de anneniz gibi bir yaklaşımım olmazdı, gençlerin bizce hata bulduğumuz hareketlerine çekidüzen vermesi için oturup konuşmak yol göstermek gerekir, erkek annesi olsam senin gibi gelinim olsun istemem demek çok ağır bir tavır bence.
Siz kötü değilsiniz yalnızca düşünmeden hareket etmişsiniz.

mahalle baskısı kıskacından çık, geçen yüzyılda kaldı bu tarz düşünceler, eğer bunlardan etkilenirsen hiçbir şey kazanmayacağın gibi, hata üstüne hata yapar kendin kaybedersin
her el ele tutuşan evlenmeli mi yani

Aynılarını yazmak için hamle yaptım ama benden önce davranmışsınız. Birebir aynısını düşünüyorum. Elinize sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…