Annemin ve kardeşimin bencilliği

fridabaci

Yağmur, kahve, müzik
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
799
1.715
63
Merhaba gerçekten bir derdim var sabahtan beri düşünmekten kendimi yedim bitirdim. Ben doğu Karadeniz'de de ailem batı da oturuyor. Kardeşim henüz 18 yaşında ve evlenmeye karar verdi. Bu kararı biz duyduktan 2 hafta sonra ailemle tanışmaya geldiler dün aldıkları kararla da 2 hafta sonra söz nişan hepsini bir arada yapacaklarmış. Sorun şu ki benim de orda olmamı istiyorlar. Ben de gitmek istiyorum ama maddi olarak sıkıntı yaşadığımız bir aydayız. Zaten annemlerin yanından geleli 2 ay oluyor. ( ki ben eşim ve çocuğumla ordayken, evlenecek olan kız kardeşim evi terketti) ben de gelmemin zor olacağını söyledim. Annem de her zamanki gibi uzağa evlenirsen böyle olur dedi. Benim doğumumda hiç kimse yoktu yanımda. Kardeşim 1 hafta sonra annem 3 hafta sonra geldi. Sizce giitmeli miyim biraz karışık anlattım kusura bakmayın

Yani abla olarak gidilmesi gerekiyor diye dusunuyorum hepsi bir arada oldugu icin. Sadece tanisma olsa gitmeyin derdim ama hepsi bir aradaymis. Evi neden terketti bilmiuorum hani sizde gitmesseniz baya uzar aranizdaki kırgınlık. Ama baya can sikiciysa terketmesi sizi uzduyse ben olsam gitmezdim. Bilemedim gercekten. Otobus fiyatlarida felaket ucak olmasa otobus diyecegim sadece siz gidin hemen donun esiniz evi idare etsin iki gun diyecegim ama en kotu gidis gelis yolda yemek ivir zivir takisi bes bini bulur gibi. Oda ceyrek yada gram takarsaniz

Merhaba gerçekten bir derdim var sabahtan beri düşünmekten kendimi yedim bitirdim. Ben doğu Karadeniz'de de ailem batı da oturuyor. Kardeşim henüz 18 yaşında ve evlenmeye karar verdi. Bu kararı biz duyduktan 2 hafta sonra ailemle tanışmaya geldiler dün aldıkları kararla da 2 hafta sonra söz nişan hepsini bir arada yapacaklarmış. Sorun şu ki benim de orda olmamı istiyorlar. Ben de gitmek istiyorum ama maddi olarak sıkıntı yaşadığımız bir aydayız. Zaten annemlerin yanından geleli 2 ay oluyor. ( ki ben eşim ve çocuğumla ordayken, evlenecek olan kız kardeşim evi terketti) ben de gelmemin zor olacağını söyledim. Annem de her zamanki gibi uzağa evlenirsen böyle olur dedi. Benim doğumumda hiç kimse yoktu yanımda. Kardeşim 1 hafta sonra annem 3 hafta sonra geldi. Sizce giitmeli miyim biraz karışık anlattım kusura bakmayın
Engel olmak için gidin de 18 yaşında evlenmesin😬

Kardeşiniz evi neden terketmişti? Siz yine de gidin bence ya böyle şeyler hayatta 1 kere oluyor

Yani abla olarak gidilmesi gerekiyor diye dusunuyorum hepsi bir arada oldugu icin. Sadece tanisma olsa gitmeyin derdim ama hepsi bir aradaymis. Evi neden terketti bilmiuorum hani sizde gitmesseniz baya uzar aranizdaki kırgınlık. Ama baya can sikiciysa terketmesi sizi uzduyse ben olsam gitmezdim. Bilemedim gercekten. Otobus fiyatlarida felaket ucak olmasa otobus diyecegim sadece siz gidin hemen donun esiniz evi idare etsin iki gun diyecegim ama en kotu gidis gelis yolda yemek ivir zivir takisi bes bini bulur gibi. Oda ceyrek yada gram takarsaniz
Kızım var 1.5 yaşında evi terkedip sevgilisinin yanına gitmişti ev tutup hayatını yaşamak için bana da tatilde ailemi teselli etmek kaldı

Dogumunuzda anneniz niye zamanında gelmedi yanınıza.Kardesiniz için birşey diyemem bunları akıl edebilecek yaşta değilmiş.
18 yaşında evlenmek bence aptallik ama madem olacak ben olsam gitmeye çalışırdım.
Paramız yok dedi, işten izin alamam dedi kardeşime ben de çok anlattım ama pek dinlemiyor beni

Kızım var 1.5 yaşında evi terkedip sevgilisinin yanına gitmişti ev tutup hayatını yaşamak için bana da tatilde ailemi teselli etmek kaldı
Ay kızım var Allah korusun valla.
Bu yaşta evlenip 3,5 yıl sonra boşanmak isteyecek büyük ihtimal. Üzüldüm
Gitmeniz gerek sonuçta en yakınınız

Benimde öyle arsız bir kardeşim var. Demediği, yapmadığı kalmadı. Ona rağmen “ablayız, gidilmesi gerekir” falan fistanlardan dolayı, her nesi olduysa işimi gücümü bıraktım gittim. Hatta düğününden bşr hafta önce kaza geçirdim, toparladım yine gittim.
Sonuç olarak ben ondan 3 sene sonra evlendim, kardeşim tenezzül etmedi. Üstelik günleride onun tatiline göre ayarlamıştık. Buna rağmen!
Yani demem o ki, eğer sizin için sıkıntı olucaksa, ki maddi, uzaklık ve küçük çocukda varmış - gitmeyin. Sizin doğum yaptığınızda, onlara ihtiyacınız olduğunda onlar bile misafir gibi sonradan gelmiş. Gitmeyin derin

Normal şartlarda gidilir.

Herkes de sorar, abla nerede diye. Ama sizin aile içi ilişkilerinize çok hakim değiliz. Böyle şeyler sizin için normalse, idare edilebilir şeylerse bir şey diyemeyiz.

Ama doğum daha kişisel bir şey, düğün nişan gibi şeyler daha toplumsal, diğer insanlar da işin içine giriyor. Hani çok istemeseniz, zor bulsanız bile gidilir.

1.5 yaşında kızım var otobüsle 20 saat bilmiyorum çok zor benim için
Bu mesajı ve yazdıklarınızı okudum.Ben fikrimi değiştirdim.Ben olsam hayatta gitmem.Kiz küçük.20 saat otobüs yolculuğu çoook uzun
Kardeşiniz 18 yaşında ailesini cigneyip,erkek arkadaşına gitmiş.Bosverin,gitmeyin.Zaten bosanirlar 1-2 yıla.Kiz çok hasta diyin.

Back
X