Annemin yalanlarından bıktım😕?

Bak sen pdr okumuşssun tanı koyamamışsın, ama direkt tanıyı koymuşlar. :olamaz:
Anneniz etrafına bizim hayatımız süt liman, kızım en mükemmel çocuk, eşim harika bir koca vs vs diye göstermeye çalışıyor. Karşımıza çıkıyor bu tarz insanlar, her şeyin en iyisi onlarda mevcut gibi göstermeye bayılırlar. Ha kendi ve yakın çevresi dışında kimseye zararı olmayan bir kişilik özelliği. O mükemmelliği yakalayamadığı her konuda üzülür ve yıpranır.

benim bir arkadasda kafasinda kurdugu diologlari yasanmis gibi anlatir-
olaylari cevirir- konusulmamis konulari konusulmus gibi aktarir ve öylede hatirlar.

Merhaba,

Benim derdim annemle. Annem olmamış şeyleri olmuş gibi anlatıyor ama hastalık falan değil. Kendi düşüncelerini, söylediklerini sanki ben düşünmüşüm, söylemişim gibi anlatıyor. Ve bunu sadece bana yapmıyor babama falan da yapıyor. Mesela ben bir eteğe bakıyordum bana dedi ki fazla kısaymış bacakların cok görünür ben de üstelemedim etek gerçekten kısaydı baya. Bu olayı arkadaşına şöyle anlatıyor bir etek bakıyormuşuz annemde bana bir etek göstermiş sonra ben demişim ki anne o etek cok kısa ben onu giyemem😑😑😑😑😑 asla öyle bir şey demedim.

Diğer bir örnekte bugün oldu. Ben üniversite 4. sınıftayım ve bölümümü sevmiyorum en basından beri. Üniversiteyi kazandığım yıl babama dedim ki bu bölümü okuyacağıma bir sene daha hazırlanayım başka bölüme gideyim. Babam bana okuyacaksan oku okumayacaksan okuma dedi ben mecbur kayıt yaptırdım. Bu konu bu şekilde kapanmıştı. Bugün annem kuzenime diyor ki ‘ Biz kızımızın istediği bölümde okumasını söyledik. Hatta ilk senesi bittiğinde babası dedi ki istemiyorsan başka bölüme geç hayatını sevmediğin meslekte harcayacağına bir iki yılın gitmiş olur dedi.’ Ve kesinlikle böyle bi şey de olmadı cünkü babam bana öyle dese ben anında bırakırdım okulu.

Bu şekilde yaşadığım bir sürü olay var kendi düşüncelerini başkaları düşünüp söylemiş gibi anlatıyor, cok sinirim bozuluyor gerçekten böyle yapma diyorum umursamıyor bile bıktım bana önerileriniz var mı
sen annenin sözlerini tasdik ettiğin için böyle oluyor..

Bu yalan söylemek olmuş. Yalan söyleye söyleye kendi yalanlarına inanmaya başlamış. Bence bilerek yapıyor hasta falan değil

Bilerek mi yapıyor yoksa yaptığı şeyin farkında mı değil? Benim annemin de garip hareketleri olur, bazı çevremdeki kişilerin de olayları yorumlamaları çok alakasız yanlış olduğu olur. Ya öyle olduğuna inanmak istiyorlar ya da farkında değiller anlattıklarının gerçek olmadığının..

Psikatride bu hastalığın adı vardır annen yaşlandıkça daha da belirginleşecektir bu uydurma huyu, ilerde çok mahçup kalmamak için babanla bu konuyu konuş ki bu durumlara baban hazırlıklı olsun

Benim bir akrabam var aynen böyle, olayları işine geldiği gibi kullanmak için bu yöntemi uyguluyor, kendi dusuncelerini başkası söylemiş gibi yapıp nabız yokluyor.
Yaşlandıkça arttı hatta en son iftira boyutuna ulaştı. Çok tehlikeli buluyorum boylelerini.
Bizimkinin taktiği aynı ortama gelemeyecek insanların ağzından anlatmak ki yüzleşme gibi bir durum olmasın, kritik nokta da dışarıdan bakıldığında, (böyle dedi dediği kışinin ) o kişinin o şeyi söyleyebileceği veya yapabilecek potansiyeli olabilmesi. Yani Ahmet bunu dedi dediği zaman, Ahmet asla böyle demez diyemiyor olmak.

Birilerine söylerken yalanını çıkarıp yoo ben öyle demedim falan deseniz sürdürür mu acaba?

Back
X