• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yasattiklari...

Simyada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2015
1.640
1.473
133
38 yaşında hayatin en büyük imtihanlarindan geçmiş bir insanim.
Konuyu kimseye anlatacak gücü kendimde bulamiyorum. Sorun annem...
15 yaşındayken hafif zihinsel engelli bir insanla zorla evlendirilmis. 1 yıl sonra ben doğmuşum. Annem bosansam mi diye aklindan gecerken bi cocugu daha olmuş ve cocuklari icin bosanamamis zaten gidecek yeri de yok. Ben 13 yaşımdayken hatırlıyorum erkeklerle telefondaki muhabbetlerini. Sonrasinda aldatmalarini. Yillarca annem hep nefsinin pesinde gitti. Cocukken derdim keske yaşlansa da biraksa. Kac kez yüzleştim, yapmayacam dedi ya da kabul etmemeler... unv okurken 4 yil annemin hatasindan dolayi hic ama hic konuşmadım. Su an 57 yaşında babam 1 yıl önce vefat etti zaten annemin hesap verecek kimsesi olmadi babam engelli oldugu icin. ama bugün cep tel konusmalarina kulak misafiri oldum. Konuştuğu kişi erkek. Eşiyle konusmalarini anlatiyor. Sanirim onun karısı bu durumdan haberdar olmuş ve anneme hakaret ve tehdit ediyor. Benim adımı soyadimi ogrenmis bana soylemekle tehdit ediyor. Eşini annemle gördü ya da duydu , bilemiyorum...
Butun aksam ağladım nasil davranacagimi bilmiyorum ustelik annem maddi yonden bize muhtaç ve ben aliyorum ihtiyaclarini. Yarin erkek kardesime anlatmayi düşünüyorum.
Gerekirse annemi bir daha asla gormemeyi..
Sizce nasıl davranilmali?

Çok zor bir durum.. Evlatlarini kaybetme korkusu yasarsa belki akli başına gelir diycem ama daha once mesafe de koymuşsunuz degisen bir şey olmamış..
Erkek kardeşiniz evli mi?

Merhaba, yanlis yonlendirmek istemem ama siz annenize maddi desteginizi surdurun, kim, ne olursa olsun analik hakki odenmez. Fakat irtibatinizi kesin. Sizi arayan olursa da onu anneniz olarak kabul etmediginizi soyleyin(ki sizin basiniz agrimasin). Erkek kardeslerinize zorda kalmadikca soylemeyin :( Ofkeyle kalkip zararla oturabilirler Allah korusun.

Anneniz icin soylenebilecek bir sey yok. Her koyun kendi bacagindan asilir. Allah hidayet versin.

Merhaba, yanlis yonlendirmek istemem ama siz annenize maddi desteginizi surdurun, kim, ne olursa olsun analik hakki odenmez. Fakat irtibatinizi kesin. Sizi arayan olursa da onu anneniz olarak kabul etmediginizi soyleyin(ki sizin basiniz agrimasin). Erkek kardeslerinize zorda kalmadikca soylemeyin :KK43: Ofkeyle kalkip zararla oturabilirler Allah korusun.

Anneniz icin soylenebilecek bir sey yok. Her koyun kendi bacagindan asilir. Allah hidayet versin.
Bende zaten merhametimden okurken ve evlenirken bi kuruş dahi yardim etmeyen ya da edemeyen anneme en cok ben yardim ettim. Erkek cocuklari onun için hep daha önemliydi.

Dikkatimi bir şey çekti. Anneniz sizi 16 yaşında doğurmuş. Şuan 38 yaşında olduğunuzu söylemişsiniz. O zaman şuan anneniz 57 değil 54 yaşında olmalı.

Merhaba, yanlis yonlendirmek istemem ama siz annenize maddi desteginizi surdurun, kim, ne olursa olsun analik hakki odenmez. Fakat irtibatinizi kesin. Sizi arayan olursa da onu anneniz olarak kabul etmediginizi soyleyin(ki sizin basiniz agrimasin). Erkek kardeslerinize zorda kalmadikca soylemeyin :KK43: Ofkeyle kalkip zararla oturabilirler Allah korusun.

Eşim annemle gorusmedigimi ogrenince eşime nasıl açıklama yapacağım?

Bende zaten merhametimden okurken ve evlenirken bi kuruş dahi yardim etmeyen ya da edemeyen anneme en cok ben yardim ettim. Erkek cocuklari onun için hep daha önemliydi.

Annenize olan öfkenizle hareket etmeyin lutfen. Erkek kardesleriniz biz bayanlar kadar merhametli olmayabiliyor. Cok agir bir konu. Ama yolunuza devam etmelisiniz. Bu yasa gelmissiniz sukur. Varliginiz annenize bagli degil. Cok da dert etmeyin artik onu. Onun secimi, onun hayati. Ceremesini cekmissiniz elbet ama elden gelen bir sey yok. Ya onu kabul edin ve ozel hayatiyla ilgilenmeyin ya da tamamen hayatinizdan cikarin. Olan size olur manevi anlamda...

Aile içinde huzuru bozulabilir belki söylerseniz. Öfkelenip yanlis şeyler yapabilir. Simdilik söylemeyin..
Annenizle ciddi bir konusma yapın. Konusmayi duydugunuzu söyleyin. Ilerde yeniden evlenebilir tabi ki ama bu sekilde devam ederse evlatlarini kaybedeceğini söyleyin..
Kardeşim çok mantıklı ice kapanik ve sabırlı biri. Öfke kontrolunu kaybedecek biri degil ayrıca cocukken o da birazini biliyordu.

Her doğuran anne mi ya?
Annelik mi bu?
Üstelik yuva yıkan bi insan bu kişi
Sizin yuvanızı yıkan biri olsa ne düşünürdünüz?
Çocuklarını küçüklükten beri böyle şeylere şahit olarak bütüyen ve yaşlanmasına rağmen buna devam eden bi insana hiçbir şey değmez. Karısı sizi bulmuş söyleyecek söylese ne olur ki bu şekikde annenizle ilişkinize devam ederseniz ödüllendirmiş olursunuz. Silerdim ben böyle bi kadını.

Ben olsam akıllanana kadar yüzüne bakmam.Paraya ihtiyacı varsa hesabına yollayın. Benim hayatımın hiç bir yerinde olamazdı o, annem bile olsa..

Aile içinde huzuru bozulabilir belki söylerseniz. Öfkelenip yanlis şeyler yapabilir. Simdilik söylemeyin..
Annenizle ciddi bir konusma yapın. Konusmayi duydugunuzu söyleyin. Ilerde yeniden evlenebilir tabi ki ama bu sekilde devam ederse evlatlarini kaybedeceğini söyleyin..
Artik evlensin yeter ki bunlari bıraksın.. Yaşlandı ama uslanmadi. Alışmış gizli gizli yapmaya. Birakamaz gibi gelior

Ayrıca para ihtiyacını neden karşılayacaksınız evli sevgilisiyle daha çok gezsin tozsun diye mi?

Eşim annemle gorusmedigimi ogrenince eşime nasıl açıklama yapacağım?

Konunun hassasiyeti ortada. Aciklayip aciklamamak size kalmis. Gecmisten gelen yaralariniz oldugunu ve bu yaralari kapatmadiginizi soyleyebilirsiniz. Daha ne denir ki? Esiniz de saygi gosterip insallah kaşımaz.

Her doğuran anne mi ya?
Annelik mi bu?
Üstelik yuva yıkan bi insan bu kişi
Sizin yuvanızı yıkan biri olsa ne düşünürdünüz?
Çocuklarını küçüklükten beri böyle şeylere şahit olarak bütüyen ve yaşlanmasına rağmen buna devam eden bi insana hiçbir şey değmez. Karısı sizi bulmuş söyleyecek söylese ne olur ki bu şekikde annenizle ilişkinize devam ederseniz ödüllendirmiş olursunuz. Silerdim ben böyle bi kadını.
Soylemek kolay ama o kadar kolay degil inanin. Yoklukta asevinden yemek getirip bizi doyururdu. Zor sartlarda okuduk

Back
X