- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
- 63
Işte anneler kızlarını en güzel yerlerde görmek ıstıyorlar ama en güzel yerde sevdıgı sevıldıgı yerdır düşünün altından şatonuz olsa ıcınde sevmedıgınız bi adam ......ve sız...teşekkürler.
o benim annem tabiki karışıcak tabiki fikir belirticek ama böyle bi çabaya girişmesi hali hazırda damat adayını bu hale sokması hoş değil benim takıldığım nokta bu. bir de zengin diye evlendirmeye çalışması yani... bunları yapan sanki annem değil de böyle cahil kızının hayatının kurtulmasının tek yolu zengin damatmış diye düşünen bi kadın...
Kusura bakma da, bu para konusunda annende çok hatali. Ne demek dünür iliskisine para muhabeti dönsün? Sonuçta adamlar silah dayatmadilar annene. Annen bu parayi istiyerek verdi. Ki ben olsam asla yapmazdim. 25bin lira az para degil, madem annen üniversite felan okumus, islerin kötü gidecegini hiç düsünemedi mi? Ve öyle bir olayda, siz gençler üzerinde etkisini düsünemedi mi? Yani sözlünün ailesi ne kadar yalnis ise, senin annen de o kadar yalnistir benim gözümde.
Ayrica daha 2 sene berabersiniz ve hemen sözlendiniz, bak aileler yüz göz olmus, sende bu konuda yalnis karar almissin. Keske bir kaç yil daha flört edip, birbirini iyice tandiktan sonra sözlenip ve evlenseydiniz. Olan olmus tabikis, simdiki tek tavsiyem hemen evlenmeyin. Sözlünü bir iki yil daha takibe al. Bi gör bakalim annesigile nasil davraniyor para konusunda? Ayirca bu 2 yilda kendiniz toparlanirsiniz ve para biriktirirsiniz diye düsünüyorum.
Her ne olursa olsun, tabiki baska biri ile sirf zengin diye evlenme.
Ha o zaman hata konu sahibinin annesinde. Hem riske girip hem dövünmenin gereği yok.Ben önceki konuyu okudum. Parayı alan sözlüsü değil ailesi.. Hatta sözlüsü karşı çıkmış ben kefil olmam siz bilirsiniz demişti galiba. İstememişti ama annesi vermişti.
Eee olmuşla ölmüşe çare yok.
Işte anneler kızlarını en güzel yerlerde görmek ıstıyorlar ama en güzel yerde sevdıgı sevıldıgı yerdır düşünün altından şatonuz olsa ıcınde sevmedıgınız bi adam ......ve sız...
Ha o zaman hata konu sahibinin annesinde. Hem riske girip hem dövünmenin gereği yok.
Çok zor bir durum. .
Sözlünüz baya bi borçlu..
Sevginiz bir yana anneniz haklı..
merhaba kizlar ve ablalarim. problemim baslikta da belirttigim gibi.
2 yillik bi iliskim var bir yildir sozluyuz. daha onceki bi konumda sozlumun ailesinin anneme borcu oldugunu - 25 bin tl kadar- ve isleri battigi icin odemediklerini, ev ve arabalari olmasina ragmen satmadiklarini anlatmistim. hepiniz evi arabayi satsinlar ya da sevgilin maasindan kredi ceksin demistiniz. Evlerinin ustunde haciz varmis, arabalarini satmaya ugrasiyorlarmis bu hafta arabayi ustumuze gecirecekler sevgilimin maasindan da kredi odemelerini yapiyorlarmis. Yani problem hala cozulmedi ama arabayi ustumuze vereceklerini soylediler.
Sozlum ailesiyle bu konudan dolayi hala konusmuyor ve anneme de her firsatta ailemi yuzde bir bile savunamam yuzde yuz haklisiniz elmden geleni yapiyorum diyor ve yapiyor da goruyorum. Hatta ben baski kurduktan sonra daha cok ugrasiyor...
Gel gelelim annem artik kesinlikle o aileye gelin gitmeni istemiyorum diyor. Damat cok iyi caliskan terbiyeli oglum gibi seviyorum ama o aile onda oldukca sizin elinizdeki parayi da somururler sizi rahaf birakmazlar diyor. Kizimin goz gore gore mutsuz olacagi bi aileye gelin gitmesine izin vermem diyor.
Ayni zamanda yillardir uzaktan akrabamizin bi oglu beni istiyor. Bunlar cok zengin yani nasil desem istanbulun unlu sitelerinde bikac evleri arabalari cok yuksek geliri falan var cocugun. Annem tutturmus o cocukla evlen diyor. Maddi sknti cekme diyor.
Annem okumus kendini gelistirmis bir kadindir. Onun boyle mahalle kafasinda davranmasini anlayamiyorum ve tabiki hayal kirikligi yasiyorum. Ben de kizim rahat ediyor diye boburlenemicek miyim diyor. Elin kokan kizlari bile ne adamlarla evlendi araba aldi ev aldi kocalari diyor. Sen tamam bu cocuk cok iyi ama culsuzla evlenip napicaksin diyor.
Annem beni okutuyor gercekten iyi bi yerde okuyorum . 2 yabanci dili iyi derecede konusabiliyorum. Ben de diyorum ki madem beni zengin kocaya vercektin niye okuttun? yani ben annem kafasinda bi kadinin bu kadar sig dusunmesini kendime yediremiyorum anneme yakistiramiyorum.
Benim gozumde zengin koca aramak sirf zengin diye biriyle evlenmek tamamen duskunluk ve basitlik. Asla ama asla yapmicagim bisey. Zaten kendi kazancim olcak sozlumun de kazanci var yani anlamiyorum ne istiyor annem? Hergun bana problem cikarmaya basladi...
Napsam nasil etsem cok doluyum... fikirlerinize acigim.
not: telefondan girdigim icin alinti yapamayabilirim... tesekkurler...
Aileler sizden habersiz samimi olarak durduk yerde başınıza dert açmış.ya annem iyi niyetli davrandı aslında. ama hesaba katmamıştık böyle olabilceğini...
Sevgilinin maasiyla ödemeyi birakirlarsa ve sevgilin ikiniz için para biriktirmeye baslarsa belki annen yumusar
Aileler sizden habersiz samimi olarak durduk yerde başınıza dert açmış.
Sözlünüzü siz daha iyi tanırsınız. Devam etmeye karar verirseniz de kendi hesabınızı bilin, ailelerle mümkün olduğunca maddi mevzulara girmeyin derim.
Bence bu para ısınden dolayı annene de gına gelmıs olabılır bır turlu odenmedı diye annen de sınırlenmıstır artık.. Bır de bır ömür gecıreceksınız sonucta hep yuz yuze bakacak aıleler. Annen bunları da dusunmeye başlamıştırannem tabiki çok haklı benim güzel bi kalitede yaşamamı istemekle. ama çok seviyorum oğlum gibi seviyorum dediği ailesinin bütün saçmalıklarına rağmen üstümüzde çok emeği olan birini atıp da zengin diye bunla görüş demesi ne kadar doğru... beni çok iyi anlarsın sen.
yani sözlüm öyle biri ki annemin şoförü gibi heryere götürür getirir kapısında bekler ... neden birden dönüş yaptı anlayamıyorum
Bence bu para ısınden dolayı annene de gına gelmıs olabılır bır turlu odenmedı diye annen de sınırlenmıstır artık.. Bır de bır ömür gecıreceksınız sonucta hep yuz yuze bakacak aıleler. Annen bunları da dusunmeye başlamıştır
Yaniaynen bunları düşünüyor. hep görmek zorunda kalcam diyor. ..
aslında o da kendince haklı.evlilik ne zaman bilmiyorum ama biraz sözlülüğü uzatsanız iyi olur.her anne kızının rahat etmesini ister.bunda yanlış bişey yok da sırf maddiyyat için insan kendi değerlerinden vazgeçmemeli tabiki.
2 senedir sen çocuğu tanıyosun ailelerde 1 yıldır tanışıyor tanışıklığın kaçıncı ayında 25 bin TL borç isteyecek ve verecek kadar samimi olundu bana tuhaf geldi
Akraba ile evlilik konusuna değinmeyeceğim ama sozlunuz konusunda anneniz haklı.merhaba kizlar ve ablalarim. problemim baslikta da belirttigim gibi.
2 yillik bi iliskim var bir yildir sozluyuz. daha onceki bi konumda sozlumun ailesinin anneme borcu oldugunu - 25 bin tl kadar- ve isleri battigi icin odemediklerini, ev ve arabalari olmasina ragmen satmadiklarini anlatmistim. hepiniz evi arabayi satsinlar ya da sevgilin maasindan kredi ceksin demistiniz. Evlerinin ustunde haciz varmis, arabalarini satmaya ugrasiyorlarmis bu hafta arabayi ustumuze gecirecekler sevgilimin maasindan da kredi odemelerini yapiyorlarmis. Yani problem hala cozulmedi ama arabayi ustumuze vereceklerini soylediler.
Sozlum ailesiyle bu konudan dolayi hala konusmuyor ve anneme de her firsatta ailemi yuzde bir bile savunamam yuzde yuz haklisiniz elmden geleni yapiyorum diyor ve yapiyor da goruyorum. Hatta ben baski kurduktan sonra daha cok ugrasiyor...
Gel gelelim annem artik kesinlikle o aileye gelin gitmeni istemiyorum diyor. Damat cok iyi caliskan terbiyeli oglum gibi seviyorum ama o aile onda oldukca sizin elinizdeki parayi da somururler sizi rahaf birakmazlar diyor. Kizimin goz gore gore mutsuz olacagi bi aileye gelin gitmesine izin vermem diyor.
Ayni zamanda yillardir uzaktan akrabamizin bi oglu beni istiyor. Bunlar cok zengin yani nasil desem istanbulun unlu sitelerinde bikac evleri arabalari cok yuksek geliri falan var cocugun. Annem tutturmus o cocukla evlen diyor. Maddi sknti cekme diyor.
Annem okumus kendini gelistirmis bir kadindir. Onun boyle mahalle kafasinda davranmasini anlayamiyorum ve tabiki hayal kirikligi yasiyorum. Ben de kizim rahat ediyor diye boburlenemicek miyim diyor. Elin kokan kizlari bile ne adamlarla evlendi araba aldi ev aldi kocalari diyor. Sen tamam bu cocuk cok iyi ama culsuzla evlenip napicaksin diyor.
Annem beni okutuyor gercekten iyi bi yerde okuyorum . 2 yabanci dili iyi derecede konusabiliyorum. Ben de diyorum ki madem beni zengin kocaya vercektin niye okuttun? yani ben annem kafasinda bi kadinin bu kadar sig dusunmesini kendime yediremiyorum anneme yakistiramiyorum.
Benim gozumde zengin koca aramak sirf zengin diye biriyle evlenmek tamamen duskunluk ve basitlik. Asla ama asla yapmicagim bisey. Zaten kendi kazancim olcak sozlumun de kazanci var yani anlamiyorum ne istiyor annem? Hergun bana problem cikarmaya basladi...
Napsam nasil etsem cok doluyum... fikirlerinize acigim.
not: telefondan girdigim icin alinti yapamayabilirim... tesekkurler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?