annenize soruyorum; peki aşk??, tutku?? yani o çok zengin oğlanı sevmez yada çekici bulmazsanız her gece yatağa girdiğinizde kendinizden veya annenizden nefret etmeyecek misiniz? yada sevdiğiniz adamla evlenip huzurlu mutlu ama kirada bir hayat geçirseniz o zaman kimden niye nefret edeceksiniz? ama annenizde aileyle yaşadıklarından sonra haklı olduğu taraflar var. gerçekten ileride sizide borca sokma, kefil gösterme, kredi çektirme ihtimalleri var gibi.Ben de kizim rahat ediyor diye boburlenemicek miyim diyor. Elin kokan kizlari bile ne adamlarla evlendi araba aldi ev aldi kocalari diyor. Sen tamam bu cocuk cok iyi ama culsuzla evlenip napicaksin diyor.
mutsuz bir evlilik olduktan sonra altın kafeste yaşadıkan sonra,sevmeden evlendikten sonra yemişim o zenginliği ben.merhaba kizlar ve ablalarim. problemim baslikta da belirttigim gibi.
2 yillik bi iliskim var bir yildir sozluyuz. daha onceki bi konumda sozlumun ailesinin anneme borcu oldugunu - 25 bin tl kadar- ve isleri battigi icin odemediklerini, ev ve arabalari olmasina ragmen satmadiklarini anlatmistim. hepiniz evi arabayi satsinlar ya da sevgilin maasindan kredi ceksin demistiniz. Evlerinin ustunde haciz varmis, arabalarini satmaya ugrasiyorlarmis bu hafta arabayi ustumuze gecirecekler sevgilimin maasindan da kredi odemelerini yapiyorlarmis. Yani problem hala cozulmedi ama arabayi ustumuze vereceklerini soylediler.
Sozlum ailesiyle bu konudan dolayi hala konusmuyor ve anneme de her firsatta ailemi yuzde bir bile savunamam yuzde yuz haklisiniz elmden geleni yapiyorum diyor ve yapiyor da goruyorum. Hatta ben baski kurduktan sonra daha cok ugrasiyor...
Gel gelelim annem artik kesinlikle o aileye gelin gitmeni istemiyorum diyor. Damat cok iyi caliskan terbiyeli oglum gibi seviyorum ama o aile onda oldukca sizin elinizdeki parayi da somururler sizi rahaf birakmazlar diyor. Kizimin goz gore gore mutsuz olacagi bi aileye gelin gitmesine izin vermem diyor.
Ayni zamanda yillardir uzaktan akrabamizin bi oglu beni istiyor. Bunlar cok zengin yani nasil desem istanbulun unlu sitelerinde bikac evleri arabalari cok yuksek geliri falan var cocugun. Annem tutturmus o cocukla evlen diyor. Maddi sknti cekme diyor.
Annem okumus kendini gelistirmis bir kadindir. Onun boyle mahalle kafasinda davranmasini anlayamiyorum ve tabiki hayal kirikligi yasiyorum. Ben de kizim rahat ediyor diye boburlenemicek miyim diyor. Elin kokan kizlari bile ne adamlarla evlendi araba aldi ev aldi kocalari diyor. Sen tamam bu cocuk cok iyi ama culsuzla evlenip napicaksin diyor.
Annem beni okutuyor gercekten iyi bi yerde okuyorum . 2 yabanci dili iyi derecede konusabiliyorum. Ben de diyorum ki madem beni zengin kocaya vercektin niye okuttun? yani ben annem kafasinda bi kadinin bu kadar sig dusunmesini kendime yediremiyorum anneme yakistiramiyorum.
Benim gozumde zengin koca aramak sirf zengin diye biriyle evlenmek tamamen duskunluk ve basitlik. Asla ama asla yapmicagim bisey. Zaten kendi kazancim olcak sozlumun de kazanci var yani anlamiyorum ne istiyor annem? Hergun bana problem cikarmaya basladi...
Napsam nasil etsem cok doluyum... fikirlerinize acigim.
not: telefondan girdigim icin alinti yapamayabilirim... tesekkurler...
Yanlış hatırlamıyorsam bugün yarın diye defalarca oyalamışlardı. Ve konu sahibesi ve oğulları tavır koyunca artık yüzleri kızarıp arabayıkonu sahibesinin annesinin geçiriyorlar sanırım. Yanlışım varsa düzeltin. Ben böyle hatırlıyorum.Daha öncede söylemiştim; bu kişiler böyle bir ticari ilişkiye girdikleri için hatalı, annenizde kabul ettiği için iki kez hatalı.
Ancak bu aile paranın üzerine konmuyor, borçları olduğu için ellerinden geldikçe azar azar ödüyorlar ve çabalıyorlar ; arabayı devretmek gibi.
Nişanlınızda ailesine gerekli tavrı koymuş. Konuşmaması da hata. Küsülecek bir durum yok bence .
Eğer ödemiyoruz deselerdi o zaman annenizin dediği aile profili olmuş olurdu.
Yanlış hatırlamıyorsam bugün yarın diye defalarca oyalamışlardı. Ve konu sahibesi ve oğulları tavır koyunca artık yüzleri kızarıp arabayıkonu sahibesinin annesinin geçiriyorlar sanırım. Yanlışım varsa düzeltin. Ben böyle hatırlıyorum.
Alkışlıyorum bu yorumu.Sen bu cocuk ile size olan borclari bitmeden önce evlenmeyi düsünme.
Annemin söförü gibidir öyle iyi böyle güzel diyorsun da..belki mahcup oldugundan böyle dir?
Iliskiniz onun ailesinin senin ailene olan borcuyla baslamis resmen.
Evleneceksen borc konusu bitsin ona göre evlen bence.
Hakkinda hayirlisi olsun
Aslında ben şunu anlamadım. Kp bir işe giriyorum ve 1 yıl içerisinde güzel bir kar getiriyor. İşe girmek istermisiniz? diye teklif ettiyse ve anneside kabul edip para verdiyse ticaret bu yani batmayı da göze almalıydı. Ama kendi işi için borç isteyip ben size yine 25 bin tlnizi geri öderim mi demişti ki? Borç muydu ortaklık mı?Bugün yarın diyerekte azar azar ödüyorlarmış.
Hatalılar kesinlikle kabulüm ama iflas etmişler , bu yüzden çok zor toparlanmaları.
Aslında ben şunu anlamadım. Kp bir işe giriyorum ve 1 yıl içerisinde güzel bir kar getiriyor. İşe girmek istermisiniz? diye teklif ettiyse ve anneside kabul edip para verdiyse ticaret bu yani batmayı da göze almalıydı. Ama kendi işi için borç isteyip ben size yine 25 bin tlnizi geri öderim mi demişti ki? Borç muydu ortaklık mı?Ortaklıksa bence bir borçları dahi yok.
Vardir annenin bi bildigii...
O akrabayla evlen diye demiyorum ama inan bana vardir bir bildigi.
Sozlune gelecek olursak; bilirim simdi sizle bir olup kendi anasini babasini kotuluyordur.. Evlendikten bikac ay sonra o benim annem, babam diyecektir. Bu yanlismi? Hayir degil ama sen sen ol bukadar guvenme fazlada atip tutma ailesi hakkinda.
Hele ki ailesine karsi tavir alamiyorsa kork derim ben
Hem okadar borcu ustlendigine gore ailenin maskarasi galiba senin sozlun
canım kredi kartlarını sözlün ödediğine göre ailsinin evini geçindiriyor..yazık günah aile çok düşüncesiz..sözlün onlara bakmasa açlar demekki bu devirde ev geçindirmek kolaymı..çok ama çok zor..maalesef durumları çok kötü sanırm
Hayattan ne beklediğiniz ile alakalı hersey. Keske hiç bir varlık ne Rabb'ini ne de ölümü bir anlık bile olsa unutmasa. Bir insanin parası olması o insanla maddi anlamda iyi yaşayacağınız anlamına gelebilir suphesız. Ama unutmayın ki o varlığın icinde baska seylerden de yoksun kalabilirsiniz. Aynı sekilde suan azimle sizin icin çabalayan sözlünüz ile standart bir gelîrin altında bir ömür geçirebilir fakat cok mutlu olabilirsiniz. Yada aksine bin pişman... Dedim ya siz ne kadar kanaatkar, sabırlı karsi taraf ne kadar caliskan ve geniş yürekli hersey onunla alakalı. Insanlara laf anlatmak onları değişmek zordur (kendileri istemedikce). Kendi tecrübelerime bakarak yazıyorum bu yorumu asla sadece mantık degil kalbin ve mantığın bir oldugu bir karara yönelin. Allah yolunuzu açık gönlünüzü îse geniş eylesin. Dünyalık seylere takılabilirsiniz ama unutmayınız ki zengini de fakiri de herkesın gîdecegi yer aynıdır. Insanlar biraz cömert olmayı bilseler zor ver imkansız görünen hersey asılabilir derecededir.
Ben bu konuda ne olursa olsun anneyi dinleme taraftarıyım. Diyelim ki evlendiniz, ailesiyle yine aranızda böyle bir olay geçerse anneniz demeyecek mi ben demiştim sana diye. Bunun modern olmayla alakasi yok, her anne kızı rahat bir evlilik yapsın ister. kisacasi ben annenize hak verdim
Üzgünüm ama annenize hak vermek durumundayim. Balık baştan kokar, çocuk çok iyi biride olsa aile bu atsan atilmaz satsan satılmaz.bende olsam Kızımın bu aileye gelin gitmesini istemezdim kesinlikle. Diğer kişi hakkındaki yorumuma gelirsek, maddi durumu iyi olduğu için kızım rahat yaşar diye içten içe isterdim ama sevgi olmadan evlilik olmaz. Yok tanış görüş evlen demeZdim.o açıdan bakınca hak veremiyorum.ama sozlunuzle kesinlikle olmazdı istemezdim. Net yani.
Canım zengin fakir diye insan ayırt etmek bence de çok yanlış ama annen ne yazık ki kaygılarında %100 haklı size bu aile ne yaparsanız yapın asla rahat vermezmerhaba kizlar ve ablalarim. problemim baslikta da belirttigim gibi.
2 yillik bi iliskim var bir yildir sozluyuz. daha onceki bi konumda sozlumun ailesinin anneme borcu oldugunu - 25 bin tl kadar- ve isleri battigi icin odemediklerini, ev ve arabalari olmasina ragmen satmadiklarini anlatmistim. hepiniz evi arabayi satsinlar ya da sevgilin maasindan kredi ceksin demistiniz. Evlerinin ustunde haciz varmis, arabalarini satmaya ugrasiyorlarmis bu hafta arabayi ustumuze gecirecekler sevgilimin maasindan da kredi odemelerini yapiyorlarmis. Yani problem hala cozulmedi ama arabayi ustumuze vereceklerini soylediler.
Sozlum ailesiyle bu konudan dolayi hala konusmuyor ve anneme de her firsatta ailemi yuzde bir bile savunamam yuzde yuz haklisiniz elmden geleni yapiyorum diyor ve yapiyor da goruyorum. Hatta ben baski kurduktan sonra daha cok ugrasiyor...
Gel gelelim annem artik kesinlikle o aileye gelin gitmeni istemiyorum diyor. Damat cok iyi caliskan terbiyeli oglum gibi seviyorum ama o aile onda oldukca sizin elinizdeki parayi da somururler sizi rahaf birakmazlar diyor. Kizimin goz gore gore mutsuz olacagi bi aileye gelin gitmesine izin vermem diyor.
Ayni zamanda yillardir uzaktan akrabamizin bi oglu beni istiyor. Bunlar cok zengin yani nasil desem istanbulun unlu sitelerinde bikac evleri arabalari cok yuksek geliri falan var cocugun. Annem tutturmus o cocukla evlen diyor. Maddi sknti cekme diyor.
Annem okumus kendini gelistirmis bir kadindir. Onun boyle mahalle kafasinda davranmasini anlayamiyorum ve tabiki hayal kirikligi yasiyorum. Ben de kizim rahat ediyor diye boburlenemicek miyim diyor. Elin kokan kizlari bile ne adamlarla evlendi araba aldi ev aldi kocalari diyor. Sen tamam bu cocuk cok iyi ama culsuzla evlenip napicaksin diyor.
Annem beni okutuyor gercekten iyi bi yerde okuyorum . 2 yabanci dili iyi derecede konusabiliyorum. Ben de diyorum ki madem beni zengin kocaya vercektin niye okuttun? yani ben annem kafasinda bi kadinin bu kadar sig dusunmesini kendime yediremiyorum anneme yakistiramiyorum.
Benim gozumde zengin koca aramak sirf zengin diye biriyle evlenmek tamamen duskunluk ve basitlik. Asla ama asla yapmicagim bisey. Zaten kendi kazancim olcak sozlumun de kazanci var yani anlamiyorum ne istiyor annem? Hergun bana problem cikarmaya basladi...
Napsam nasil etsem cok doluyum... fikirlerinize acigim.
not: telefondan girdigim icin alinti yapamayabilirim... tesekkurler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?