annemin zengin damat hayali

Ben de kizim rahat ediyor diye boburlenemicek miyim diyor. Elin kokan kizlari bile ne adamlarla evlendi araba aldi ev aldi kocalari diyor. Sen tamam bu cocuk cok iyi ama culsuzla evlenip napicaksin diyor.
annenize soruyorum; peki aşk??, tutku?? yani o çok zengin oğlanı sevmez yada çekici bulmazsanız her gece yatağa girdiğinizde kendinizden veya annenizden nefret etmeyecek misiniz? yada sevdiğiniz adamla evlenip huzurlu mutlu ama kirada bir hayat geçirseniz o zaman kimden niye nefret edeceksiniz? ama annenizde aileyle yaşadıklarından sonra haklı olduğu taraflar var. gerçekten ileride sizide borca sokma, kefil gösterme, kredi çektirme ihtimalleri var gibi.

mutsuz bir evlilik olduktan sonra altın kafeste yaşadıkan sonra,sevmeden evlendikten sonra yemişim o zenginliği ben.

yapacağın şey 2 tane. annene bu benim hayatım bir daha bu konuda konuşmanı istemiyororum deyip resti çekmek.
ve 2ci olarak sözlüne ailesine artık yardım etmemesi gerektiğini ,yoksa seni kaybedeceğini ve bu konuda çokta ciddi olduğunu anlatabilmek.
bunları uygularkende asla taviz vermemek ve gerekirse sert olabilmek....

Annen benim annemle ayni model olabilir mi hayatimin ilk yarisi sen rahat buyudun, yokluk cekemezsin, ailemize yakisan varlikli birini bul, aman sakin bi culsuzu damat diye getirme, bilmemkimlerin kizi fakir bir oglanla evlenmis nasil pisman hikayelerini dinleyerek gecti, ben gittim culsuzla evlendim, o gun bugundur de elalemin cirkin kizlarinin zengin kocalarinin malvarliklarini, karilarina aldiklari son model arabalari, hali saha buyuklugunde evleri dinliyorum

Ama senin durumun biraz farkli, lutfen beni yanlis anlama ama cevremde boyle surekli borclarla kredilerle ugrasan coook ornek var ve hicbirinin borclari bir turlu bitmiyor aksine surekli artıyor, onu sat onu kapat yenisini al, onu ode, yapilandir bilmemne derken faizlerle bogusup duruyorlar. evlendiginde onlarin bitmek bilmeyen borclari yuzunden huzurun kacabilir. Ayni sekilde sozlunun de borcla is yapma aliskanligi var mi bunu da iyi gozlemle ki sonradan pisman olma...

ilerde cok pisman olursun nisanlinla evlenirsen..hersey para demek degil ama...paranin bu devirde onemsiz oldugunu kimse soylemesin..ilerde kendi eviniz oldugunda dahada onemli olacak..gecim derdi hele birde cocuklariniz olunca dahada onemli olacak..o zaman surekli eski konulari konusup kavga edeceksiniz...cocuk copsuz uzum degilki alasin..ailesi var...ve bu devirde olanin olmayana borcu var gibi birsey...durumlari yoksa istedigin gibi bir dugun vs vs olmayacak belki hersey icinde kalacak vs vs vs...

ama annenin zengin olanla evlenmeni istemesinide anlamiyorum...yani tamam para gerekli ama hic birsey hissetmedigin biriyle birlikte olmak dusuncesi bir korknc. Allah gonlune gore versin canim.

Ben hiç "aman kızım önemli olan aşk,sevgi boşver parayı" diyen anne görmedim :)
Öte yandan Freud'i ne kadar dikkate alırsınız bilmiyorum ama kendisinin 'evleneceğiniz adamlara iyi bakın,doğuracağınız çocuklar da onun gibi olacak' diye bi lafı vardı. Yani yanlış hatırlamıyosam böyleydi.
İstisnalar olsa da çoğu zaman babanın üçkağıtçılık geni ağır basıyor.
Bence sevgilinizi cok dikkatli gözlemleyin.

ailesi yüzünden sözlünden vazgeçmeni istemesi kabul edilebilir

ama sırf para zenginlik için diğeriyle olmanı istemesi çok kötü bir anneye yakışmayan bir davranış

Sizin iş iyice ciddileştiğinde, kesinlikle bir daha böyle maddi konulara girişmemesi gerektiğini, ailesinden 1 lira bile zarara uğrarsanız bundan onu sorumlu tutacağını ve evliliğinizin bozulacağını,ailesine güvenmediğini ve mümkün olduğunca mesafeli davranacağını ve senden fazlasını beklememesi gerektiğini söylersin.Hatta ve hatta isteklerini tek tek sıralayıp iyice anlayabilmesi için yazıp eline tutuştur. Çok ciddiyim. Ben bunu yaptım çünkü. Bir şey olduğunda çıkartıp o maddeleri yeniden okutuyorum benim Beye...

Annene gelince, her anne kızının iyi bir evlilik yapmasını ister ama sevdiği biri ile... Senin annenin mantalitesi zengin olsun da ne olursa olsuna dönüşmüş. Neyseki aklı başında bir kızsın.

Sen bu cocuk ile size olan borclari bitmeden önce evlenmeyi düsünme.
Annemin söförü gibidir öyle iyi böyle güzel diyorsun da..belki mahcup oldugundan böyle dir?
Iliskiniz onun ailesinin senin ailene olan borcuyla baslamis resmen.
Evleneceksen borc konusu bitsin ona göre evlen bence.
Hakkinda hayirlisi olsun

Son düzenleme:
Senin bir çok yorumunu görüyorum aklı başında bir kadınsın doğruyu bulacağına annemle bu meseleyi en doğru şekilde hal edeceğine inanıyorum

Yanlış hatırlamıyorsam bugün yarın diye defalarca oyalamışlardı. Ve konu sahibesi ve oğulları tavır koyunca artık yüzleri kızarıp arabayıkonu sahibesinin annesinin geçiriyorlar sanırım. Yanlışım varsa düzeltin. Ben böyle hatırlıyorum.

Bugün yarın diyerekte azar azar ödüyorlarmış.
Hatalılar kesinlikle kabulüm ama iflas etmişler , bu yüzden çok zor toparlanmaları.

Alkışlıyorum bu yorumu. Belki de borcun ezikliğiyle köprüyü geçene kadar zihniyetindedir sözlün.. Borç bitsin biraz gözlemle hala aynıysa evlen.

Bugün yarın diyerekte azar azar ödüyorlarmış.
Hatalılar kesinlikle kabulüm ama iflas etmişler , bu yüzden çok zor toparlanmaları.
Aslında ben şunu anlamadım. Kp bir işe giriyorum ve 1 yıl içerisinde güzel bir kar getiriyor. İşe girmek istermisiniz? diye teklif ettiyse ve anneside kabul edip para verdiyse ticaret bu yani batmayı da göze almalıydı. Ama kendi işi için borç isteyip ben size yine 25 bin tlnizi geri öderim mi demişti ki? Borç muydu ortaklık mı? Ortaklıksa bence bir borçları dahi yok.

Anneme diyor ki bizim borclar da var sendeki gibi bi para bende olsa ben bi is var ona yatirim yapip o borcu kapatir ustune 7 8 bin koyarim daha iyi bi araba alirsin hani 25bin degil de 30binlik alirsin dedi. Annem de lafi mi olur sizin de isiniz gorulsun alin tabi ama en gec 2 aya almam lazim parayi dedi. Adam da 1 aya geri gelir muhakkak dedi. Annem de tamam o zaman dedi Ve 11 ay oldu bunlarin isleri batti bu yuzden parayi odeyemiyorlarmis. Annem de cok zora girdi hatta evin ihtiyaclarini karsilayamayacak duruma girdi. O sirada da azar azar da olsa vermeye basladilar. Durum bu yani :)

Herkese cok tesekkurler verdiginiz fikirler cok onemli hepsini henuz okuyamadim bilgisayara gecince okuyup teker teker cevap yazmaya calisicam....

azar azar sadaka gibi verip onu borctan düşüyolar bu mu, toplu alınan para toplu ödenir ya da ikiye bölünmüş halde, bize de bi arkadaşın borcu var azar azar ödeyim diyo yok diyoruz öyle olsa harcayıp gidicez toplu gelsin ki direk bankaya atalım faiz işlesin

ailesine tavır alamıyor değil de ailemin yicek ekmeği yokken nasıl yardım etmem diyor. borcu o üstlenmiş değil sadece her ay maaşının bir kısmını verip yardım ediyordu o da geçen konumda gelen yorumları görünce onu da çok azalttı.

böyle bişeyler işte :)

ama haklısınız. annem diyorsa vardır bir bildiği...

kredi kartlarını değil de bir kredi borçları var onun ödenmesine yardımcı oluyor sevgili cryptic... babası abiis ve annesi ödüyor daha çok borcu.

durumları çok kötü çünkü 300 bin tllik bir şirketleri battı.

ben aslında hiç paraya güvenmem çünkü zaten benim bir mesleğim var yani ben sadece mutlu bi hayat geçirebilceğim birini isterim hepsi bu... ama annemin kaygısını da anlıyorum çünkü o aile yüzünden mutsuz olacağımı düşünüyor...

anneme tabi ki ben de hak veriyorum. ama ben anneme kesinlikle bununla evlenicem demiyorum ki ... zamana bırakalım bırak ben göreyim diyorum. sonuçta bana zarar veren birisi değil. çünkü bi insanı zaman olmadan tanıyamazsın. ama annem rahat evlilik yapmamı ister tabiki bu konuda çok haklı...

annem de öyle diyor. ailesi olmasa kimsesiz olsa bu çocuğa gözüm kapalı veririm. ama siz şimdi seviyorsunuz ilerde ailesi sizi sömürmeye çalışınca çok kavga ediceksiniz aşk da kalmayacak diyor. niye boşanasın diyor niye sıkıntı çekesin diyor... haklı tabi. ama ben de diyorum ki zamana bırak... hele bi borcumuzu ödesinler ben o zaman tanıcam asıl o aileyi diyorum... şimdi annemin sözüne bırakırsam hep keşke dicem belki de. bana zararı yokken anneme çocuğun okken hemen apar topar ayrılmanın ne alemi var ki...

Anneniniz sizi o kadar etmiş başınıza bunlar gelince korkmuş sanırım ve bencede ailesiyle ilgili sölediklerinde haklı olabilir. Ama annenizin amacı zengin damat olsaydı zaten başından istemezdi sözlünüzü o akrabanız varmış. Kadıncağız korkmuş belliki. Bence bir süre üstüne gitmeyin sonrada güzel güzel anlatın vs.

Canım zengin fakir diye insan ayırt etmek bence de çok yanlış ama annen ne yazık ki kaygılarında %100 haklı size bu aile ne yaparsanız yapın asla rahat vermez

eşini kaybetmiş bir kız çocuğu annesi olarak yazıyorum...kızım benim en değerlim herşeyim hatta ailenin en değerlesi gözdeswi diyeblirim el bebek gül bebek büyütmeye çalışıyorum...bende ona en iyi imkanları vereceğim yurtdışında okuma vs...ve bunun karşılığında kendini geliştirmiş ayakları üstünde duran kızımla aynı kulvarda yada en iyisi bir adım önde biriyle evlilik yapması nı isterim ..şuan aşk sarhoşusun ve bunun ilersisi var ben annenize hak veriyorum..anneninz nekadar iyi niyetliki 25bin borç vermiş...yani belirli standartalara sahip biri asla altında olan biriyle evlenmemeli ekonomik çatışmalar son derece fazla olur ve sizi okutuyor güçlü bir kadın olun diye elin adamına bakın diye değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…