Annemle aramizdaki iliski(sizlik)

Benim de esimden baska kimsem yok,esimin memleketinde degil kendi memleketimde oturuyoruz bunu bilmesine ragmen esimle huzurum kavga etmem mutlu olmam ayrilip bosanmam hic onemli degil onun icin.varsa yoksa oglu.2oglum var benim,kardesimin 2kizi.gecende diyorki baskalarina kiz cocugu baska oluyormus dogumgunlerinden falan cok anliyorlarmis.baskalarinin dediklerini bana getiriyor..oysaki ben kiz evladiyim ve benim kiymetimi hic bilmediler.dune kadar oglan baska derdi.simdi ise oglunun gonlunu yapmak icin..gercekten is cigrigindan cikmaya basladi.benim cocugum olmasaydi cocugu olmuyor diye aglardi.gerci aglamazdi zannediyorum umrunda olmazdi.bizim durum da cok farkli,maddi durumlari iyi oldugu icin ev alirken babam yardim etti, ben calisiyorum ama..belki de bunlar herseyi ona yapabilirim para veriyorum durumuna getirdi ama eskiden beri boyle iste.gecen koca yazi hamile evde gecirdim yanima ugramadi oglundan korktugu icin.yazlikta gecirdiler yazi benim evime cok yakin.babamla iki dk. ugrasa ayakustu kacar gibi giderlerdi.eskiden de bir kiyafet alsam sakinmaz 2tane alirdi.ama beni ezer ablalariyla buyuk kuzenlerimle bir olur benimle dalga gecer onlarin yaninda azarlardi.hep aglardim.hep kederliydim.hep kendimi eksik gorurdum.insan icine cikmaz istemezdim.zamanla kendimden utanir hale geldim.berbat bir ergenlik gecirdim.ama butun guc babamdan geliyordu.ogluna hayran bir baba.kardesimi universiteye yerlestirmeye goturdugumuzde babam durup "ablanla idare edicez iste "demisti o da ne diyosun sen demek yerine gulmustu aklimdan cikmayan cok sahne var.

Son düzenleme:
Ouffff oufff dıyorum sadecee

Kim enerjinizi düşürüyor ise görüşmelerinizi azaltın hayat bir gün o da bugün siz iyi olun ki evlatlarınıza iyi anne olun sizi iyi hatırlasınlar deresif agresif öfkeli geçmişi ile hesaplalaşamayan bir kadın hatırlamasınlar bırakın geçmiş orada kaldı siz ilerleyin hayatı yaşayın eşinizle çocuklarınız ile hayatı güzelleştirmek elinizde

Şükretmek lazım hayata sağlığımıza evlatlarımızın sağlığına olumsuz şeylere takılıp kalmamak lazım hayat bu kimse dört dörtlük değil

Onu o sekilde kabul edip soylediklerinin sizi uzmesine izin vermeyin. Bu yastan sonra degismez

kardeşim Allah yardımcın olsun bende anne konusunda aynı şeyleri yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum, görüşmemek mümkünse en aza indirmek en doğru karar
nerelisiniz, erkek kardeşin kaç yaşında, sen baba tarafına mı benziyorsun, annenle babanın arası nasıl

Şükretmek lazım hayata sağlığımıza evlatlarımızın sağlığına olumsuz şeylere takılıp kalmamak lazım hayat bu kimse dört dörtlük değil

Zaten sukrediyorum en azindan taviz dayak siddet gormedim iste bunlari da yasayan niceleri var Allah beterinden saklasin diyorum her zaman.Sadece benim gorunmeyen taraf psikolojik boyut

anneniz çıkar şortu diyorsa çıkarmayacaksınız dinlemeyeceksiniz
kocaman kadınım anne aklım fikrim var diyebileceksiniz

diğer konularda ise malesef bir çok anne böyle
duymazdan gelin ve çok fazla görüşmeyin

Yok ne kardesimde ne babamda boyle birsey yok.tamamen kendi kuruntulari.beni ezme çabasi.ama eskiden kendi ailesinden akrabalarindan yasamis olabilir bilemiyorum.siz diyince de aklima bu geldi.
Allahım böyle bir travmayıda kimseye yaşatmasın.Yapanlarıda rabbim cezalandırsın.Sen her zaman dik dur güzel arkadaşım.Bir yerde okumuştum adamın biri " anne babamdan öğrendiğim en güzel şey nasıl anne baba olunmayacağı idi " demiş.Sen aslında annenden çok şey öğrendin farkında mısın?

Aslinda bu kadar bu konularda hassas oldugu icin acaba eskiden kucuklugunde genc kizliginda falan boyle seyler yasadi mi acaba diye aklima dustu.birdaha yaptiginda ciddi ciddi soracagim.belki onune de boyle gecerim.cunku ben buyumeye basladigim donemden tibaren hep bir basima birsey gelebilecegi beni bu anlamda koruyup bastirma cabasi var.bu kadari nedensiz olamazdi.annemden en azindan ne yaparsam cocugumu mutsuzluga iterim bunu ogrendim.ama insanin dna'larina mi isliyor nedir bazen cocugumu azarlarken buluyorum kendimi sonra uzuluyorum.tahammulum kalmamis ki.bazen kendime tekin veriyorum rahatla sonucta kafana vuran yok hayat senin,bir bakiyorum butun kaslarim butun vucudum aninda gevsiyor.o zaman anliyorum kendimi ne kadar sıktıgımı.

Son düzenleme:

Neler dedim hic boyun egmedim once ama evin tek kiziyim babamla bir oluyor sonra vazgectim herseyden teslim oldum iste.esim de bana bu konuda hic karismaz giyinmemi ister.zaten diger turlu kizini cok seven bir anne olsaydi benim annem,bu konuyu bile onemsemezdim.ama niyet belli demekki.

tekrardan azat edin kendi kendinizi duymayın dediklerini tek bir kez söyleyin söyleyeceğinizi

birincisi eşinizle iyiyseniz bitmiştir olay. eşinize sarılın sımsıkı. 2 tane çocuğunuz var onları özgüvenli yetiştirin. gerekirse yardım alın.

Oturdum bebegime bakip agliyorum.Ev hamam gibi.Cok sicak.Cok yakinda yazlik sezonunu acarlar bizimkiler.Ama bizim gitmememiz icin de ellerinden geleni yaparlar.yapiyorlar.Gideriz kardesim ve esi tek kelime konusmaz biri cocugunu uyutmaya goturur kardesim ya tlfa bakar ya oturdugu yerde sayiklar.ya da cocuklari uyumasi icin yuruyuse giderler.Ustune pazar sabahi orda kalmissak pide vs. Yemeye gitmeye niyetlenirler bizim en son haberimiz olur kapidan cikarken.cocuklarim oranin guzelliklerinden hic faydalanamayacak evin sicaginda catlayacaklar.sonra dugun dernekte gorunce niye gelmiyorsunuz olacak.oysaki bu aylarda babam bile arayi acar mesafeyi koyar.onemli bir neden de yok.tek neden kardesimle beraber calismalari.yani is yine maddiyata cikiyor ve ben boguluyorum.babam bana msj atiyor iban numarani yaz bana harclik atacak kopegin onune kemik atar gibi.Ben bunlari hakediyor muyum acaba.Yada hangi kiz evladi hakeder.Icim aciyor artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…