etrafımda böyle insanlar var anlayabiliyorum ama sizi haklı göremiyorum.. çocuk konusu başlı başına maddi külfet.. üstünde uzun süre düşünülüp karar verilmesi gereken bir konu.. bazıları öyle rahat oluyorki bu konuda yaptım oldu mantığındalar.. çocuk istiyorsan öncesinde biraz birikim yapıcaksın bu çocuk arada kaynayıp büyüyüp gidecek bi varlık değil bunun hastalığı var iyi günü kötü günü var..birikimin varsa zaten bakıcı da tutarsın kreşe de verirsin..
bide çocuk konusunda ucuza kaçmayı anlayamıyorum.. o senin evladın evden arabadan çok daha değerli bir şey insan için.. zaten ailelerimiz bizi büyütmüş yani kimse torununa bakmak zorunda bırakılmamalı.. bırakılmamalı diyorum çünkü sizin borçlarınızı bildikleri için mecburiyetle bakma konusu giriyor işin içine.. bazıları da kreşe ver diyorlar bende eğitimciyim evet kreş bakıcıdan daha ucuza gelir ama kreşte o çocuğa nasıl bi muamele gösterileceğini de az çok düşünün bakalım daha yaşı çok küçük onca çocuğun arasında bir bakıcının gösterdiğini ilgiyi göremeden sizin işten gelmenizi bekliycek çocuğunuz..
Sayeste, sakın babanızı duyup doldurmayın içinizi. Anlattığınız kadarıyla eşiniz elinden geleni yapıyormuş zaten.
Bir erkeğin kapasitesini aşmasını istemek onun isyanına neden oluyor.
Babanızın sözlerinide asla söylemeyin eşinize, biliyorsunuz ki ters teper bu.
Sizin anne babanız olmasına rağmen siz bunalmışsınız, düşünün eşinizin halini.
Biraz kendinizi sıkıştırıp şimdiden bir bakıcı tutmanız imkansız mı ?
Eğer mümkün değilse babanızla konuşun. Çok bunaldığınızı bu şekilde konuşmasının sizi üzdüğünü anlatın.
Ona anlatmak güçse annenizden destek isteyin.
Bazen borçları ödeyelim-hayatın akışını kendimize çevirelim diye aile hayatını zedeliyoruz.
Dikkat etmek gerekiyor.
Kendi ailenizden bile bu kadar bunaldığınıza göre kayın validenize nasıl katlanacaksınız?
Bence aileniz gidince çocuğu direkt kreşe vermelisiniz, bir kendi aileniz bir kayın valideniz aynı evin içinde zor iş..
ikinci çocuğu sırf kızım kardeş istediği için yaptık ama sizin dediğiniz gibi çocuk için birikim falan yapmadık ama şimdiki aklım olsaydı hiç çocuk yapmazdım çünkü onlara annelik yapamadım o kadar canım yanıyor ki anlatamam madem eğitimcisiniz bana yardım eder misiniz ben kızımı da kreşe verdim memnun kaldım bakıcıdan daha iyi kreş bana göre ama eğitimci değilim belki bilmediğim şeyler olabilir buraya yeni taşındık hiç kimseyi tanımıyorum o yüzden bakıcıyı düşünmüyorum mayıs ayında 17 ayılk falan oluyor kreşe vermem doğru olmaz mı sizce lütfen yardımcı olun bana
sayeste seni şuanda en iyi ben anlarım. özel sektörde çalışıyorum, 9 aylık bebeğim var, ilk çocuğum ve yaşadıklarımdan sonra bir daha da çocuk yapmayı düşünmüyorum. annemle babam bakıyorlar ve benim evde kalıyorlar. öyle diğer arkadaşların onlar anne babadır diye çıkışmalarını anlayamıyorum, kimse o evde neler yaşanıyor öncesi ve sonrası nedir net bilmeden ahkam kesmesin lütfen. kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil ama bende konu sahibi arkadaş gibi ailem için çoook fedakarlıklar yaptım. ama bugün bakıyorum da çocuğuma bakarken hayatı burnumdan getiriyorlar. ne olursa olsun ev ev üstüne olmuyor. özelin kalmıyor, herşeyine karışılıyor ve bunalıyorsun. bende bugünler nasıl geçecek diye bekliyorum. istediğimiz aslında sağolsunlar çocuklarımıza bakıyorlar ama biraz daha hoşgörülü olabilirler. fazla alınganlıkları, sürekli kavgacı ve eleştirel tutumları insanı mahvediyor kaldı ki ben evlenmeden önce de geçimsizlikleri yüzünden işten eve dönmek istemezdim. kreşe yada bakıcıya vermek her istediğinde mümkün olmuyor, çok zor şartlarda kalabiliyorsun. bu konu burada anlaşılmaz. yaşanılanlar ve şartların iyi bilinmesi lazım.
Dışardan bakılınca öyle görünüyor haklı olabilirsiniz. ama inanın hayatımı anlatsam ayrıntılı bir şekilde bana hak verirsiniz ..bu sizin düşünceniz tabii ama hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil
sizi aslında çok iyi anlıyorum 7 aydır hep evimde birileri var ya annem ya kayınvalidem Allah razı olsun çocuğumada bizede yardımları çok ama eşimle çok sorun yaşamaya başladık.Özelimiz kalmadı..doğru düzgün tartışamıyoruz bile...paylaşımlar hep eksik yada hiç yok....Gerginlik tavan yapıyor...Birşeyi istediğim yerde bulamaz oldum herkes kendince düzen yapar oldu...katlanmak zorundayım çocuğum çok kçük ama 2. ciyi uzun süre yapmıycam ...Oğlum büyüsün kreşe göndercem ama bu yıl sabretmek zorundayım bakıcılara güvenmiyorum...
bu içinden çıkılası zor bi durum burda çoğu anne adayı veya anneler bundan şikayetçi ama ya işten çıkıp çocuğa kendiniz bakıcaksınız eşiniz üstlenecek yada uzun bir süreee katlanmak zorundasınız malesef....:26:
size önerim eşinizle arada dışarı çıkın çocuklara bakacak biri varken 1 günde olsa farklı biyere gidin erkeklerde ilgi ister çocuk gibi heleki sizin eşiniz ilgiyi hakkedesi bir yapısı var alkışlıyorum benimki hiç yardımcı olmaz
inşallah alışabilirniz yada farklı çözüm yolu bulursunuz
Ben sizi tebrık edıyorum.Kendi annenz bıle olsa durumu fark ettınız..
Burada kayınvaldesıyle kalmak ıstemeyen gelınler olunce hemen hak verırler sıze kızmışlar..
Szı bır aılesınız..eşinizle tabı ozelınız olacak..Benımde sızın gıbı ıkı cocugum var..Anneme gel cocuga bak dıyorum..
Annem ben sızı rahtsız edememe kendımde edemem der.En fazla acıl ıhtıyacımız varsa 20 gunlugune gelır.
Onda da her seferınde eşıne hurmet et..Çalışıyorsun dıye ondan herseyı bekleme.Kapıyı sen ac guler yuzlu ac dıye nasıhatlar eder...
Aılelerden hangı taraf olursa olsun cocuk bakınca sorunalr oluyor..Şimid degılsede ılerıde cıkıyor.Bır sekılde bakıcı bulun bence...
Eşınızle ıkı cocukla tam aıle olun tum sorumlulukları uzerıne alın
Şuan derdınız maddı sıkıntı ama ılerıde eşinizle sorunuz olur..
öyle bir anneniz olduğu için bence çok şanslısın .çünkü bizimkiler daha hiç bir zaman kapıyı sen aç güler yüzlü ol eşine hürmet et falan demezler daha çok beni kışkırtırlar.Sende çalışıyorsun bırak her şeyini kendi yapsın kendini ezdirme sakın gibi laflar söylerler.
sadece ilk mesaja istinaden yazıyorum
canım bak sebebi çok iyi anlıyorum ama bu bir süreçtir,
benim 4 yaşında oğlum var kreşe gidiyor bende eşimde çalışıyoruz
çocuğu okula bırakıp akşam alıyoruz eve geliyoruz
ama birde 7 aylık ikiz kızlarım var onlara gündüzleri ablam bakıyor saolsun
bizde kalıyor gece gündüz çünkü mecburuz ikizler ve birde oğlum.. tek başıma çok zor oluyor
neyse evdeki düzenim tamamen alt üst olmuş durumda
oğlumun kendi odası var ,
kızlarımın kendi odası var,
şimdi 7 aylık bebekler ve geceleri kaç defa kalkıyorlar ikiz olunca mecburen bende ablamda kızların odasında uyuyorduk
ee böyle olunca bende eşimde rahatsız oluyordu ayrı odalarda yatmaktan
ama napabilirdimki ablam gündüzleri bakıyor birde gecelerimi tek başına uğraşsın bebeklerle
oldukça zor bir dönemdeyiz ama allahtan eşim çok anlayışlı vs
artık ablamda sıkıntımızı hissetti sanırım sen git kendi odanda yat gerekirse sana seslenirim felan dedi..
öyle böyle idare ediyoruz
yani çocuklara aileden birilerinin bakmasının hem avantajları hemde dezavantajları var bu durum bir süreçtir
umarım kolaylıkla atlatırsınız
size tavsiyem ; öncelikle annenizle konuşun o mutlaka babanızla bu durumu paylaşacaktır
olmazsa aileniz kendi evlerinde baksa çocuğunuza olmazmı buda bir çözümdür
bak bazen ben öyle yapardım
oğluma annemler bakmıştı küçükken bazen kendi evlerine götürür orda bakarlardı
vallahi belki yanlış anlaşılacağım ama konu sahibi arkadaşım seni gerçekten çok iyi anlıyorum insanın kendi ailesi de olsa sürekli aynı evi paylaşmak çok zor yaa
hiçbişey yapmasalar bile rahat olamıyorsun ki
eskiden eşimle tv izlerken pat diye öpüşmek vardı şimdi ise kaçak göçek :)vs vs
allah kolaylık versin canım
ailenizin eşine karşı özel vi problemi falan mı var? çünkü ben kimi görsem kendi ailesi akıl verir yapma, etme iyi ol, o yapmazsa sen yap gibisinden. ailenizin eşinizle sıkıntıları varmış gibi geldi bana.
öyle bir anneniz olduğu için bence çok şanslısın .çünkü bizimkiler daha hiç bir zaman kapıyı sen aç güler yüzlü ol eşine hürmet et falan demezler daha çok beni kışkırtırlar.Sende çalışıyorsun bırak her şeyini kendi yapsın kendini ezdirme sakın gibi laflar söylerler.
canım anemler ankarada oturuyor biz hatayda kendi evlerinde bakmaları imkansız
canım bak ben evli bir kadınım .benim eşim annesine çok düşkündür bu ana kuzusu olduğu anlamına gelmez .tabiki önemseyecek anasıdır .benim yerim ayrı onun yeri ayrı .sürekli sapla saman karşışıyor .bizde böyle birşey yok .eşim banada annesinede düşkündür .hayatta sadece eşlerimiz yok bir ailemizde var .o yüzden ben bu tarz şeyleri sevmiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?