annemle babam bizde kalıyor çocuklara bakıyorlar ama...

Ben sizi cok iyi anladim
evde kim olursa olsun 3. bir kisi insani rahatsiz eder
ozellikle de uzun sureli kalmalarda...

Benim de kayinvalidem kpderim kizima bakiyorlar
oglum da oglenci oglene kadar o da evde oluyor ,
okula dedesi birakiyor ,
biz cikmadan her sabah geliyorlar, biz gelince de gidiyorlar .
ustelik evleri bize cok yakin da degil

Ama boyle uzun sureli kalmali durum olsaydi ben de bakici tutardim kaldi ki kendileri bakmak istediler..

Bence bakici tutun. seneye de krese verin
ben oglumu 16 aylikken krese verdim o zaman baska bir ildeydik
Hic de pisman olmadim

Siz mutlu olmazsaniz bu durum evdeki herkese yansir

Ayrica anne babanizin yaptigi cok yanlis
bunu esinize de yansitirlarsa ki bence yapiyorlardir
esinizle iliskiniz bozulabilir...

ben kayınvalidemden bunaldım deseydide aynı tepkiyi veriridim çünkü ortada bunaltıcı birşey yok .çocuklarına bakıyolar yinede yaranamıyolar insanlar .üstelik öz anne baba .neyse herkesin kendi görüşü ama ben yanlış buldum .bağlı olmak başka saygı başkadır .bence ortada saygı gösterilmesi gereken birşey var .babası onun iyliği için demiş ama kocasına toz kondurmuyor o yüzdende yanlış anlıyor .bence çözüm kreş yada bakıcı .başka türlü çözülmez bu iş .ben ailemden hiç bunalmadım şu yaşıma kadar Allah razı olsun hepsinden umarım bendende razı olurlar .

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun,demekki çok dolmuşsun.
baban ve annenin, eşine tutumu çok yanlış.eşin böyle bişey söylediklerini bilse annen ve babana karşı
haklı olarak tavır takınabilir. benim oğlumda 23 aylık.kayınvalidemle kalıyorum.ilk zamanlar çok zor gelmişti.
kreş yaşını iple çekiyordum.ama şimdi senin aksine keşke biraz daha bakabilseler diye düşünüyorum.
aileden birinin bakması bence çok büyük nimet.sen çok bunalmışsın ama.2 yaşını beklesen daha iyi olur bana göre.
normalinde 3 yaşından önce kreşi pek önermiyorlar.

selamlar;

benimde yakında bebegim olacak bende sizin gibi evimde 3.kişileri istemedigim için (annem,kv,kp )şimdiden bakıcı aramaya başladım kızım 9 aylık olana kadar ben evdeyim zaten sonrasında da ya özel kreş yada bakıcı bulacagım kimseyle yaşamak istemiyorum hem onlara hem bize eziyet zaten kp kv ile aynı şehirde degilim bakmakk isterlerse beraber yaşamak zorundayız onlar düzenini bozup yanımıza yerleşmek zorunda kalacaklar ki bende böyle bir şeyi istemiyorum, annemde hem bir kulagı rahatsız duymuyo hemde şeker hastası istesede bakamaz yani kendisi bakıma muhtaç gibi (14:
benim işimde sabah 7 akşam 7 az bir saat degil ki o yüzden eşimlede konuştum kimseyi istemiyorum kendi başımızın çaresine bakalım diye o da kabul etti ev üzerine ev hiç bir şekilde olmazz bende rahat edemem eşimle özelim olmaz paylaşımlarımız azalır diye düşünüyorum bakalım hakkımızda hayırlısı zamn neyi gösterecek bilmiyorum sadece hakkımızda hayırlısı diyorum amin...

canım bence snde çok bunalmışsın eşinle konuş bir an önce bakıcı bul hem senin için hemde eşin için daha iyi olur gibi geldi bana canım:26:

valla en iyisini yaparsın canım aynı şehirde otursan sabah verir akşam alırsın ama aynı evin içinde olmuyor ne kendi ailen ne eşinin ailesi ile ..hele ki kültürler farklıysa ben ankaralıyım ama eşim antepli o yüzden de çok sorunlar oluyor aynı evde .

zor durum..Babanda çok ilginçmiş ..bizde sabahları çok zor kalkarız yeri gelir kahvaltı edemeyiz..burda neden bi enayilik ,düşüncesizlik, ezilmek vs olsun ki..yardım ediyormuş işte. Bence kulağını tıka konuşsun boşver. Sonuçta kendi baban.
ben sırf bunları yaşamamak için çocuğum olunca işten ayrılmayı düşünüyorum. Belki sıkıntı çekeceğim ama olsun kimseyi de zorlamaya grek yok sanırım.. Allah yardımcın olsun..

anne baba da olsa evde 3. şahıslarla yaşamak zordur özelliklede herşeye karışan insanlarsa bu durum daha da zorlaşır babanın tavırlarından dolayı eşinle aranda açılabilir belki baban iyi niyetli seni düşünerek konuşuyor ama bazen anne babalar fazla korumacı oluyorlar eğriyi doğruyu göremeyebilirler gereksiz tavır yapabilirler bence çocuğunu kreşe ver yada eve bakıcı tut kimseyi yanına çağırma

ben zamanında babamın annemin eşime laf sokmalarından okadra çok çektimki anlatamam,aslında laf sokma değilde düşünmeden eşimin kırılabileceği lafları söylediler hep çekinmeden bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum keşke imkanınız olsada bi bakıcı tutabilseniz...

sıkılmanız normal insan kendi evinde rahat etmek ister
ancak 2.çocuğu ev borcunuz varken düşünmeseydiniz keşke..
birazda kendiniz bu ortamı oluşturmuşsunuz..
emin olun onlarda pek memnun değillerdir kabile hayatı yaşamayı... evlat hatrına bakıyolar çocuklarınıza..
çocuğunuz kreş yaşına gelene kadar böyle yaşamaya devam edeceksiniz..

hem karnim doysun hem pastam dursun
cocugunuza bakici tutun basiniz agrimasin
özel hayatinizi dolu dolu yasarsiniz
eminim anne babanizda cok memnun degildir yaninizda durmaktan
ama iste maksat size yardimci olmak cocugunuza iyi bakmak

kimseye yaranilmiyo
kendi torununda olsa bakmayacaksin kimsenin cocuguna
ama o zamanda annem babam iste anneannelik/babaannelik yapmadi
cocuguma bakmadi vs

öncelikle şunu söyleyim çocuğu olmayan bir insanın bakıcı bul veya kreşe gönder demesi çok kolay ve çok anlamsız.
hem kayınvalide hem bakıcı hemde kreşi tecrübe etmiş bi hemcinsin olarak sana şunu söyleyeyim;
sanmaki bugün bi bakıcı bulsanız,yarın aileniz kendi evlerine dönseler ve siz başbaşa kalsanız çok daha fazla mutlu
ve rahat olucaksınız.benim eşimin annesi ilk yıl sabah sekizden onikiye kadar baktı oğluma,bir tabak çorba dahi yapmadı,
sağdığım sütlerimi döküp mama içirmeye çalışıyodu.evime geldiği hergünü laflarıyla burnumdan getirip eşimin yanında
melek oluyodu.bütün arkadaşlarım bu kadına nasıl katlanabiliyosun bul bi bakıcı diyolardı ama ben oğlumun mutluluğunu ön
planda tutup görmezden ve duymazdan geliyodum çünkü babaannesinin yanında çok mutluydu,derken ikinci yıl kışın ortasında
ben bakamıycam artık diyip çekti gitti günlerce rapor aldım,ilk bulduğum bakıcıyla anlaştım,bir hafta beraber baktık sonra
ben işe başladım ve sıkıntılarda başladı.anladımki kayınvalideyi çekmek bir yabancıyla uğraşmaktan cok daha kolaymış.
çocuğumun piskolojisi bozuldu.çocuğunun mutsuz olduğunu görünce diyosunki keşke ben kayınvalidemle mutsuz olsaydım
ama çocuğum iyi olsaydı.bakıcı iyi çıksaydı farklı olurdu tabi herşey.bi arkadasım baktı sonra oğluma Allah bin kere razı olsun
kendi çocuğu olmuyodu,benim kadar iyi baktı ve oğlum çok mutluydu,oğluma bakmaya başladıktan bi ay sonra hamile kaldı,
şimdi kendi oğlunu büyütüyo
bakıcıdan ağzım yandığı için 27 aylıkken kreşe verdim,hala kreşte.kreş çok iyi geldi oğluma,konuşmaya başladı bi anda,
yanlız büyüdüğü için çok antisosyaldi,şu an aşırı sosyal.kreşin artıları saymakla bitmez ama çok fazla hastalanıyo.iki yaşına kadar
hiç antibiyotik içmemişti, bu yıl onbeş günde bir doktordayız.eğer kreşe göndericeksen çocuk hastalandığında evde istirahat
etmesini sağlıycak birileri olmalı yakınında.ben ateşli ateşli göndermek zorunda kaldım birçok defa.her hastalandığında izin alma
şansım olmadı çünkü.sizin ailelerde uzaktaymış sende benim gibi olursun kreşe gönderirsen.ve kreş için çok küçük,öğretmenine
derdini söyleyemez,okulda sıkıntısı olsa sana anlatamaz.kreş fikrini ertele bence.
senin yerinde olsam annemler yanımdayken bulurdum bi bakıcı,yarım gün başlatırdım,bikaç ay annenlerle beraber baksınki annenler
bakıcıyı gözlemlesinler,tanısınlar ve çocuğuna nasıl baktığınız konusunda kadına yol göstersinler.hem cocuğun güvenmeside kolay olur
anneannesiyle beraberken,yoksa bir yaşına gelmiş çocuğu hop diye tanımadığı birinin kucağına bırakırsan çocukda yadırgar ve
yabancılar.bikaç ay sonra baktınki kadından memnunsun annenler evlerine döner sende için rahhat bi şekilde emanet edersin çocuğunu.
sakın olaki kendim rahat edicem diye fevri çıkışlarla annenleri gönderipde bi yabancıyı evine sokma.ortada kalırsın kimseden yardım
istemeyede yüzün olmaz...en iyi yaşayan bilir arkadaşım,iyi düşün doğru karar ver,şakası yok bu işlerin...
Allah kolaylıklar versin...

canım ya ben seni çok iyi anlıoum kadın burda annesine babasına bişe dememişki kadın azcık bişey ya azcık bişe nefes almak istemiş zaten bu kadar sıkılmasının sebebide sürekli yanında birilerinin olması hiç rahat kalamaması belki banada tepki gösterceksiniz ama bende ailemle belli bi yaştan sonra çok fazla bi arada kalamıorum ilk günlercanım kızım cicim sonra başlıo sorunlar hep aynı bi kere kuşak farkı var
ha hakları ödenirmi aslaaaaaa ödenmez zaten bizi büyütmüşler bide bizim danamızla uğraşıolar mecburlarmı diiller onlarda çok rahat diillerdir muhakkak kimsenin kendi evi gibi olmaz aslında nırmal şartlarda bu kadına babası eşine söyle yardım etsin kahvaltı hazırlasın dese konu sahibi normal şartlarda belki o an duyar geçer ama kadın sıkılmış bunalmış her olan olay bomba etkisi yaratıo normalde takılmıcağı şeylere takılıyo
şuda var hiç bi bakıcı hiçbi kreş annanesinden babannesinden iyi bakamaz........
çocugu kreşe ver bakıcı bul dmek çocugu olmayan biri için çok kolay bende hamlie kalana kadar ne kaynanam bakcak (evlenmeden hatta eşimle tanışmadan önce) veririm kreşe bakıcıya diodum ama şu an hamileyim yapabilirmiyim el kadar yavruyu bilmiorum minimum 2 -2.5 yaşına kadar ...
bende çalışıorum bizde gençken ev almak istioruz hamileyimde..........
napcam kaynanam dünden razı sen doğur ben gelir bakarım diyo evden kaçmaya yer arıyo
kaynanamı severmiyim aslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aslaaaaaaaaaaaaaaaaaa ama mecburum benimde sıkıldığım bunaldığım zmanlar olcak ama bu sürekli kaynanamla aynı ortamda yaşadığım için olcak birikmişlikler yüzünden sıkılcam........
ama çocugum için el kadar bi bebeğe kimse benden ve kaynanamdan iyi bakamıcağı için gelcek bakcak......

benim eltim verdi 2 yaşında çocugunu kaynanam aldı götürdü kendi evinde bakıyo uzakta ,ben bunuda yapamam çocugum yanımda olsun ayrılmasın benden isterim ama oda kaynanamla yaşamaktan sıkıldı bunaldı verdi çocugu al götür evinde bak dedi
ben diyemem o yüzden 2-2.5 sene kaynanamla yaşıycam........

sizinde sadece biraz rahatlamaya nefes almaya ihtiyacınız var yoksa bunlar inanmıorumki sizin tahammül edemiceniz şeyler olsun
sanmıorumki çocugunuzu kocanızla özel hayatınıza değişin o herşeyden önemli değerli oldugu için bunları yaşıosunuz bu kadar takmayın kafaya arada eşinizle dışarda kaçamkla yapmayı deneseniz olmazmı babanızda söylesin ali kahvaltı hazırlasın desin kocanıza zaten söylemeyin ama ''hayatım yarın bana kahvaltı hazırlarmısın seninle yapmak istiorum yarın diyin babanızda bi kaç kere görsün....... idare edin:)
bebğiniz çok küçük.....
bunun paraylada çok fazla ilgisi oldugunu düşünmüorum...... en az 1 sene daha bekleyin

Kayınvaliden gelince daha çok sorunlar çıkacak emin ol.

En iyisi çocuğunu kreşe ver.

Annenlerde gider zaten kreşe verince.

Evde bi başkası bu başkası öz anne baban bile olsa rahatlık olmuyor.

İnsan iki büklüm oluyor kendi evinde.Eşin de zorlanıyordur ama adam ne desin yazık.

Ne güzel de yardımcı oluyormuş bak sana.Maşallah subhanallah...

Allah ağzınızın tadını bozmasın başka dert vermesin.

bütün yorumları dikkatlice okudum.şu anda tek düşündüğüm konu bu.yakında işe başlayacağım.bebeğime kim baksın,taşınsak mı,kreş mi,işe gitmesemmi die sorularla boğuşuyorum.

sizin yerinizde olsam bakıcı kesinlikle düşünmezdim.ne güzel aileniz bakıyor.bebeğiniz güvende.

ev işlerinde,yemek konusunda rahatmısınız anneniz yardım ediyor mu? bu da önemli.herşey size bakıyorsa bunalmanız normal.ama size alışveriş,yemek,iş,çocuk yani her konuda yardımcı oluyorlarsa sadece sıkılmışsınız diyeceğim bu durumda bir kaç gün eşinizle küçük bir tatil yapın kafanızı dağıtın derim.

Arkadaşın sıkıldığı konular annesinin lider ruhlu oluşu, bir çok şeyi babası yapıyormuş annesi ev hanımı olduğu halde, ve arkadaşa da böyle olması, yani eşinin babası gibi olmasını istiyorlar. Arkadaşta bu yaptırımlardan bir taraftaki ailesi, bir taraftaki eşi olduğu için arada kalıyor, bu yüzden sıkılıyor zaten.

Son düzenleme:

evet haklısınız bu durumdan sıkılıyorum eşimi olduğu gibi kabul etmek yerine sürekli başkalarıyla kıyaslıyorlar kendi aile yapılarına benzetmeye çalışıyorlar.ama benim eşim antepli o da öyle görmüş ama yine de yardım ediyor elinden geldiğince daha fazla da yardımcı olabilir ama zamanla diye düşünüyorum.Annem babam da benim iyiliğimi istiyor biliyorum ama gerçekten arada kaldım vallahi ..bol bol duaya ihtiyacım var sabırlı olmam gerekiyor

ah ah, çok iyi anlıyorum seni... sabır sabır sabır...

gün gelecek bu günler geçecek, iki güzel evladın büyümüş olacak... sakin olmaya ve eşinle aranı iyi tutmaya bak...

babana ben halimden memnunum deyip annenden destek almaya bak...

hariçten gazel okumak her zaman kolaydır.

ben sanmıyorum ki hiç bir çalışan anne "parayı " çocuğuna tercih etsin diye çalışsın...

hayat sadece 0-5 yaş kesitinden oluşan bir parametre değil.

çocuğun ömür boyu ihtiyaçlarını düşünüyorsunuz ebeveyn olarak.

Ayrıca Türkiye' deki çalışma şartları ( ister en üst düzey yönetici olsun ister en alt kademe) durun ben 3 yıl çocuğuma bakayım.

sonra geleceğim demeye müsait değil.

yahu sizlerle aynı dünyada mı yaşıyoruz merak ettim. Çalışan anneyi bu kadar kolay yargılayabilmek ilginç.

kimsenin şartları aynı değildir...

ben çalışan annenin çocuğuyum. ve bir gün olsun annemim şevkatinden kendimi eksik hissetmedim.

annemin başımı okşaması, öpücüğü çalıştığı için daha az değildi.

Allah razı olsun ondan. Onun sayesinde okudum. Onun sayesinde hayatın hiç bir alanında eksik kalmadım.

onların birikimleri sayesinde evlenirken maddi desteklerini eksik hissetmedim.

çalışan bir annem olduğu için, iş yerinde nasıl yorulduğumu biliyor.

stres nedir biliyor, arayamazsam kapris yapmıyor.

Ayrıca yapılan araştırmalara göre, çalışan annenin çocuğuna ayırdığı zaman çalışmayanlara göre daha fazlaymış.

çocukla geçirilen kaliteli zaman kavramı bir klişe değil gerçektir. Göz göze dış uyarıcılardan uzak 1 saat geçirmek,

gün boyu televizyon açık, korniş aralarını temizleyen anne modeli görmesinden daha yeğdir.

haa şu var tabi. Gönül isterdi ki Türkiye sosyal bir devlet olsun. Bizlerin iş garantisi olsun. herkesin 0-3 yıl ücretsiz izin hakkı olsun,

ve anneler çocuklarının yanında olsun.

ama olmuyor....

bu öyle 100 metrekarenin keyfi için yapılan bir şey değil!!!

konu sahibine gelince,

ev eve üstünde gerçekten zordur arkadaşım.

babanızı benim babama benzettim. Oda bu tarz şeylere karışırdı.

o zamanlar dengeyi kuramazdım.

çocuğuma bakmaya gelmişler. Benim canım kanıma bakıyorlar. Ben onlara nasıl cevap veririm ki gibi bir psikoloji içindeydim.

eşim ve ben birbirimizden uzaklaşmıştık. Ailemin kıymetlisiyken onlar da beni eleştirir olmuştu.

velhasıl bakıcı gelene kadar herkes çok mutsuzdu.

Bakıcı için maddi destek gerekli ise, her iki aile de ufak katkıda bulunsa?

ayrıca eşiniz anlattığınız kadarıyla size gayet yardımcı.
ama sizi anlıyorum. eşinizi savunsanız belki eşinize aşırı düşkün olmakla suçlanacaksınız.

kimseyi kırmadan, içinde bulunduğunuz durumu anlatıp, açık açık yardım isteyin bence..

sonunda olan size oluyor.
siz kendinizden vazgeçiyorsunuz adeta.
eşinizi mutlu etmeye çalışıyorsunuz.
maddi destek olmak istiyorsunuz çalışıyorsunuz.
çocuklarınıza yetmeye çalışıyorsunuz.
ve bir de aaa bak parayı çocuklarına tercih etti diye bencilce suçlanıyorsunuz..
ve hala dimdik ayaktasınız.
vitamin alın mutlaka.

ben sizi alkışlıyorum...

Son düzenleme:
Sayeste merhaba çok uzun zaman geçmiş şimdi durumlar nasıl ? Ya da buradaki diğer sıkıntışı arkadaşların durumları nasıl ? Bende benzer durjmları yaşıyorum ve sizlerden tavsiye alabilirim diye yazmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…