Hayat tabiki sevgiliden, eşten ibaret değildir. Kimse ailesini atıp satamaz zaten. Bende bir bayan olarak aileme çok bağlıyımdır. Ama bu sadece bana has olan bir şey değil, eşimde aynı şekilde olabilir. Bazen bizler sadece kendi ailemiz varmış gibi davranabiliyoruz. Mesela kendi ailemiz olunca bunalmak bile suç gibi görülebiliyor. Ki bu arkadaş burada kayın validesi veya kayın pederinden şikayet edip bunaldığını dile getirseydi, ona hiç kimse sen eşinin ailesi hakkında nasıl böyle dersin? Onlar onun annesi, babası onu bakmışlar, büyütmüşler vs. demezdi. Bunalmamız için karşımızdaki insanların illa kasıtlı olarak bir şey yapmasına, illa laf çarpmasına, fitne fesatlık vermesine gerek yok ki? Zamanında annelerimiz de bunalmadı mi bizlerden? Zorla baktığı, sevmediği anlamına mı geliyor yani? Ben asla öyle olduğunu düşünmüyorum bizde 2 kardeştik ve kız kardeşimle aramız 1 yaştı sadece, bunalması, yetişememesi çok normal.. Annem bunaldıysa bizi sevmediğinden, bıktığından mı? İnsanın sıkılması çok normal, bunu hemen kötüye yormamak lazım.
Bir taraftan iş, bir tafatan eş, çocuklar, aile olunca konu sahibi darlanmış, özeli kalmaması konusunda doğru insan çekinir, rahat edemez, her zaman temkinli olmak zorunda. Büyük bir ihtimal arkadaşın eşi de bunalıyordur, çekiniyordur ki çekinmesi de normaldir. Ama yapacak bir şey yok, sonuçta bir anne ve baba kendi düzenini zevkten bozar mı? Evladına yardımcı olabilmek için ordalar. Konu sahibine sabırlı davranmak kalıyor. Orta yolu bulmak düşüyor.
selamlar;
benimde yakında bebegim olacak bende sizin gibi evimde 3.kişileri istemedigim için (annem,kv,kp )şimdiden bakıcı aramaya başladım kızım 9 aylık olana kadar ben evdeyim zaten sonrasında da ya özel kreş yada bakıcı bulacagım kimseyle yaşamak istemiyorum hem onlara hem bize eziyet zaten kp kv ile aynı şehirde degilim bakmakk isterlerse beraber yaşamak zorundayız onlar düzenini bozup yanımıza yerleşmek zorunda kalacaklar ki bende böyle bir şeyi istemiyorum, annemde hem bir kulagı rahatsız duymuyo hemde şeker hastası istesede bakamaz yani kendisi bakıma muhtaç gibi( 14:
benim işimde sabah 7 akşam 7 az bir saat degil ki o yüzden eşimlede konuştum kimseyi istemiyorum kendi başımızın çaresine bakalım diye o da kabul etti ev üzerine ev hiç bir şekilde olmazz bende rahat edemem eşimle özelim olmaz paylaşımlarımız azalır diye düşünüyorum bakalım hakkımızda hayırlısı zamn neyi gösterecek bilmiyorum sadece hakkımızda hayırlısı diyorum amin...
canım bence snde çok bunalmışsın eşinle konuş bir an önce bakıcı bul hem senin için hemde eşin için daha iyi olur gibi geldi bana canım:26:
ben zamanında babamın annemin eşime laf sokmalarından o kadra çok çektimki anlatamam,aslında laf sokma değilde düşünmeden eşimin kırılabileceği lafları söylediler hep çekinmeden bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum keşke imkanınız olsada bi bakıcı tutabilseniz...
Ne kadar zor bir durum biliyorum benim de babam böyledir.düşünmeden konuşur hep arada ben kalıyorum artık dayanacak gücüm kalmadı valla niye evlendim ki sanki
bütün yorumları dikkatlice okudum.şu anda tek düşündüğüm konu bu.yakında işe başlayacağım.bebeğime kim baksın,taşınsak mı,kreş mi,işe gitmesemmi die sorularla boğuşuyorum.
sizin yerinizde olsam bakıcı kesinlikle düşünmezdim.ne güzel aileniz bakıyor.bebeğiniz güvende.
ev işlerinde,yemek konusunda rahatmısınız anneniz yardım ediyor mu? bu da önemli.herşey size bakıyorsa bunalmanız normal.ama size alışveriş,yemek,iş,çocuk yani her konuda yardımcı oluyorlarsa sadece sıkılmışsınız diyeceğim bu durumda bir kaç gün eşinizle küçük bir tatil yapın kafanızı dağıtın derim.
Arkadaşın sıkıldığı konular annesinin lider ruhlu oluşu, bir çok şeyi babası yapıyormuş annesi ev hanımı olduğu halde, ve arkadaşa da böyle olması, yani eşinin babası gibi olmasını istiyorlar. Arkadaşta bu yaptırımlardan bir taraftaki ailesi, bir taraftaki eşi olduğu için arada kalıyor, bu yüzden sıkılıyor zaten.
ya ben bu konuya çok duygusal bakıyorum ya da genel olarak düşünceler çok kült.
"ya bilmem kaç sene izin al ya da 2. çocuğu yapma, napıcaksın ikinci çocuğu" diyen bile var.
Arkadaşlar iyi misiniz?
Dünya hayatında 100m2 yere sahip olacam diye minicik çocuklarınızın geleceklerini nasıl yok edersiniz, nasıl kıyabilirsiniz onlara?
Onların size dokunmaya, nefesinizi hissetmeye, ilginize, şefkatinize ihtiyacı var, hatta tek ihtiyaçları bu.Anneleri..
Çalışmak için "çocuk" kadar önemli bi karar nasıl ikinci plana atılabilir?
Çocuğunuzu annenizin, kayınvalidenizin, komşunuzun, bakıcınızın elinde heder edeceğinize (biri baksa neyse, sürekli farklı kişilerden farklı eğitimler alıyor, kafası allak bullak oluyor) hiç mala mülke sahip olmayın bence çok daha kabul edilebilir bi durum.
Anneler çalışmak için çocuklarını 3. şahıslara teslim ettiğinden beri yetişen neslin çocukları annelerine çok rahat karşı gelip, sözleriyle hareketleriyle çatır çatır kırabiliyorlar.Ve bundan zerre pişmanlık duymuyorlar.
Neden?
Çünkü anne şefkatini tadamıyor ki çocuklar, anneyi tam olarak bi anne gibi benimseyemiyorlar ki, çalışan anne eve gelir, eşiyle ilgilenir, eviyle ilgilenir, zaman bulursa kendiyle ilgilenir, zaman kalırsa çocuğunu iki okşar yemek yedirir bitti.. Çocuğa biçilen anne şefkati bu mu?
kimseyi yargılamıyorum yanlış anlamayın lütfen, ama kadınlara biçilen bu rol benim içimde kanayan yara,
kadına bu kadar yüklenilmesi, bu denli sorumluluk yüklenmesi çok zoruma gidiyo.
Çocuk olana kadar tamam ama olduktan sonra erkeklerin gerekirse daha fazla sorumluluk alarak eşlerinden bu yükü almaları taraftarıyım.
Ve ucunda açlık bile olsa annenin herşeyi bi kenara itip evledıyla alakadar olması taraftarıyım.
Sayeste merhaba çok uzun zaman geçmiş şimdi durumlar nasıl ? Ya da buradaki diğer sıkıntışı arkadaşların durumları nasıl ? Bende benzer durjmları yaşıyorum ve sizlerden tavsiye alabilirim diye yazmak istedimevet haklısınız bu durumdan sıkılıyorum eşimi olduğu gibi kabul etmek yerine sürekli başkalarıyla kıyaslıyorlar kendi aile yapılarına benzetmeye çalışıyorlar.ama benim eşim antepli o da öyle görmüş ama yine de yardım ediyor elinden geldiğince daha fazla da yardımcı olabilir ama zamanla diye düşünüyorum.Annem babam da benim iyiliğimi istiyor biliyorum ama gerçekten arada kaldım vallahi ..bol bol duaya ihtiyacım var sabırlı olmam gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?