Annemle babamın kavgası evliliğim etkilenecek diye korkuyorum ..

Babanizin kardesleri yok mu babaanne ölünce elinden alma ihtimallerini hic mi dusunmuyor babaniz ? O yasa gelmis insanların boyle sacmaliklar yapmasina şaşırıyorum. Bir de baslikta yazmışsınız sizin evliliginizle hic bir alakasi yok ki niye sizin evliliginiz zarar görsün?Babaniz gelmeyin dedi diye esiniz size mi küsecek ?

dertleşmek ne zamandan beri dedikodu oldu, baban iyi niyetli gelmedi bana, acaba boşanmayı mı düşünüyor, çünkü ev babaannenin üstüne olursa annen hak talep edemez, başka da bişey gelmedi aklıma, anlamsız bir ısrar
ya da babaanne beni evden atarlar benim üstüme olmazsa diye mi düşünüyor bilemedim
ailede kimse birbirine güvenmiyor gibi
halalarının da hak talep etmeyeceğinden çok emin olma yani, çünkü yasal olarak hakları olacak, bal gibi de isteyebilirler

Baban 25 yıllık eşinin kendi anne babasından gelen 80 bin lirasına resmen zor kullanarak konmaya çalışıyor. Ayıptır günahtır yaaa!! İlla kendi annesine ev alacaksa annenin parasına niye göz dikiyor ki?! Annenin yanında ol mutlaka, bir akıllı sen değilsin de babana, o kadar rahat olup da anneni sıkıştırıp parasını almasına sakın izin verme. Kavga çıkarsa da çıksın.

Zamanında annem babamla beraber oturdukları evin tapusunu "ortak tapu yapalım" dediği zaman babam "sen bana güvenmiyor musun, ikimizin zaten ev, ne gerek var tapu işine?" demişti. Şimdi bırak anneme evin yarısını vermeyi nafaka bile vermiyor, sorulduğunda da diyor ki ,ne hakkı varmış annemin o ev üzerinde???? Kendi babamı 35 yaşımda tanıyabildim.

Erkeklerde maddi konularda hiçbir şekilde güvenmiyorum, babanız da olsa siz de güvenmeyin.. Anneniz kendi hakkını savunamıyorsa siz savunun. Ben yeterince yapamadım. İki gün sonra o paraya annenizin ihtiyacı olur ve elinde koca bir hiç ile kalakalır, herşey insanlar için. En azından anneniz o parayı size versin, banka hesabınızda dursun, babanız dokunamasın, annenize psikolojik baskı yapamasın..

Akillilara bak , kardeş varsa ilerde miras konusunda annenizin 80 bin parası onlara da eşit bölünecek?
Bu adaletli mi annenizi uyarın sakın vermesin parasını. Kendi evini satsın alsin .
Babaniz da çok uyanıkmış.

Almasınlar ev annenin parası kendi üstünde bankada dursun.Babaannen de kaç yaşına gelmiş hala işin kurnazlığında.Dese babana oğlum ben istemem ev senin baban böyle ısrar etmezdi.Babandaki zihniyete bak.Hangi saf kabul ederki bunu.Işte baban gibi erkekler yüzünden kaynana gelin kavgaları bitmiyor.Sonra da gelin saygısız oluyor.Sen anneni destekle,babanda küserse küssün.Bide anneannenleri düşün.Kızına para veriyor ama ev kaynanasının üstüne alınıyor.Hiç böyle saçma şey duymadım yani.

2 tane halam var ikisinin de 3 er tane evleri var evden bişey talep etmezler
İs ciddiye binince oyle bir talep ederler ki inanamazsin. Baban mantiksiz karar vermis. Kendi bes kurus koymadan anasinin ustune ev yapiyor olaya bak. Annen vermesin para falan. Ev alacaklarsa da annen kendi ustune yaptirsin babanin ustune bile olmasin.

Bu olaydan senin evliliğin neden etkilensin? Ayrıca baban çok cingöz bir adammış. Annen sakın öyle bir hata yapmasın. Kadının kendi ailesi vermiş parayı. Baban ne hakla annesinin üstüne almaya çalışır. Bir o mu akıllı bu dünyada. Bir üye babanın adına olsun demiş. Böyle bir olayda babam isterse beni silsin asla onun adına bile olmasına müsaade etmezdim. Kadınlar kolay kolay kötülük düşünmezler. Ama erkekler her şeyi yaparlar. Babanın ,evi annesinin adına yapmak isteme nedeninin altında başka sebepler olabilir. Erkeğe asla güvenilmez. Dikkatli olun derim.

İs ciddiye binince oyle bir talep ederler ki inanamazsin. Baban mantiksiz karar vermis. Kendi bes kurus koymadan anasinin ustune ev yapiyor olaya bak. Annen vermesin para falan. Ev alacaklarsa da annen kendi ustune yaptirsin babanin ustune bile olmasin.
Ya sadece kardeşler için değil ki ilerde diyelim ki boşanma durumu oldu eşide ev annemden diyip kadına hiç birşey bırakmaya bilir . Hiç bir şekilde kadinin garantisi yok yani .
Parasını vermemeli bence.

Ben de söyledim babama da söyledim ne kadar mantıklı baba bu yaptığın dedim sanane diyor annemi üzerken sanenesi olmaz dedim

Baba bu kadar yaptığın ne kadar mantıklı diyeceğin yerde kesinlikle izin vermeyeceğini ve bu işin olmayacağını söyle.. Annen verecek gibi durursa da müdahale et ve parayı kendi üzerine al,sakın babana gitmesin o para.. Seni de bastırıp almasına izin verme.. gerekiyorsa rezillik çıkar yoksa pişman olursun annenle sen..

Ben de söyledim babama da söyledim ne kadar mantıklı baba bu yaptığın dedim sanane diyor annemi üzerken sanenesi olmaz dedim
annen babandan habersiz ufak bir ev alsın.
baban annenden o parayı alana kadar baskı yapacak bence.

Babanne uzerine olursa vefat ettiginde oturduklari ev satilmak zorunda kalinacak biliyorsunuz degil mi? Ayrica 80.000 guzel para, onu pesinat yapip uygun bir krediyle babanne evine bulasmadan da ev alabilirler.

2 tane halam var ikisinin de 3 er tane evleri var evden bişey talep etmezler
O iş öyle olmaz işte. Neden talep etmesin kendilerine otomatik miras kalacak. Kendileri talep etmezse çocukları eder. Saf olmayın kendi malınızın kıymetini bilin. Ayrıca hangisinin malı annesinin üzerinde de cingöz Recai babanız anasının üzerine yaptırmak için uğraşıyor.

ayyyy ayyy essek kadar adam olmus hala mı anam anam dıyor ya ne sacma ev anasının ustune olacaksa karısının 80 mılyarına dokunmasın hayret bısey ya babaanne yarın bırgun vefaat edınce hala amcalar sızın evı sattırmaya kalkarsa ne yapacak acaba baban? Kanunen amca ve halaya hak dogar evden.

Bu durumu çözecek kişi babaanne oda olur mu evladım senin yada gelinin üstüne olsun demediğine göre Allah vicdan merhamet versin ne diyeyim.

Back
X