- 2 Temmuz 2013
- 15.806
- 18.314
- 248
nafaka verilmiyor cunku kadin baskasiyla evlendi ve o adam evlatlik olarak ustune aldi o cocugu
ikna olmuyorbaban çok sadakatsiz ve güvenilmez bir adammış. çocuğuna da sahip çıkmamış sizleri de perişan etmiş.
erkek kardeşinizi ikna edip o yükü sırtınızdan atın
yoksa huzur bulamayacaksınız gibi görünüyor.
kac kez bavullarimizi hazirladik geri donmek için. zaten evimiz bombostu. bavullar kapida dururdu hep. ama zaten buraya gelis biletini zar zor bulduk babam bile vermedi parasini. gidis icinde paramiz olmadigindan kalakalmistik.keşke babanı defalarca geri dönmesi ikna edeceğinize Türkiyeye dönseydiniz...
işte öyle bir ortamda büyüdüğü için olmuş olabilir.ikna olmuyorkac kez konustum ikna edemedim. annemle babamin her kavgasinda disari kacmayi tercih etti. ben kiz cocugu evde onlarin kavgasini dinledim o ise surekli evden gitti. ve simdide ayrilirlarsa rastgele bi trene biner giderim bi daha yuzumu goremezler diyor. cok asabi oldu o da zaten. kucuk biseye sinirleniyor. psikologa gidelim diyorum deli degilim ben diyor dahada kiziyor :'( :'(
işte öyle bir ortamda büyüdüğü için olmuş olabilir.
okula devam ediyorsa okuldaki rehberlik servisi ya da öğretmenlerinden yardım alın
ergenlik de birleşince iyice asi olmuş.
ama hiç iyi bir evlilik örneği görmüyor.
valla cok duygulandim okurken allah razi olsun. benimde tek istegim kavga etmemeleri. annemi tabikide en iyi ben anliyorum. hicbi zaman anneme sen kotusun yada yaninda degilim artik demedim. hep annemin yanindayim ben. ama nasil yapsamda kavgalarini sonlandirsam. cocuklar olarak agliyoruz susmuyolar kiziyorum ikisinede yine olmuyor. ben napsam bilmiyorum.Baba nefsıne yenık dusmus aldatmış tabi ki onaylamıyorum,gurbet elde annesi o zulme katlanmış çocukları için takdir ederim lakin olan olmuş bir kere durmadan kavga ve huzursuzluk çıkarmanın manası ne,çocuklarınız için birlikteyseniz ,herkes vazifesini yapsın otursun yerine ya,durmadan hır gür olur mu ..olan çocuklara oluyor,faturayı onlar ödüyor..geçmişe son vermek lazım her ne olduysa..burda anne gır gür cıkarmakta haklı değil bir cok arkadaş haklı bulmuş,hatta kızcağıza gurursuz demişsiniz,tuzu kuru olanın agzından laflar laf olsun torba dolsun diye çıkar bu yorumların sahiplerinide anlamak lazım.
asla hakli tarafi yok. annemi o kadar aldatmasina ragmen annem yine yemegini camasirini bulasigini ona gorevini eksiksiz yerine getirmeye calisti. simdi cok hasta heryeri agriyor ve vucudu tukenmis durumda. simdi ona cok uzuluyorum. ama surekli ayni kavgayi duymaktan biz cocuklar olarak yorulduk. dayanamiyoruz artik 13 senedir toplasam iki ay guzel gunumuz olmadiannen iyi dayanmış
sabır mı kalır kadında
sinir stress mutlu bi hayat mı yaşatmış baban ona
haklı tarafı yokki babanın
Allah senden de razı olsun canım benım,tıkandın kaldın ki gelip burda bizimle paylaşıyorsun,eminim çok kez konuşmuşsundur anneni al karşına konuş,geçmişe son vermelisin annecim haklısın ama bu tartışmaların sonu yok diye güzelce sakince konus hem kendini hem bizi uzuyorsun de tane tane anlat ,ahirette hakkını al de ama burda bunu bize yaşatmayın de,babanlada aynı şekilde konuş..bakdın hiç mi olmuyor ,her kavga cıktıgında ya oda ıza gırıp kapınızı kapatın asla mudahale etmeyın,yada musayıt bır vakıtse dısarı cıkın ne yapıyolarsa yapsınlar,sız umursadıkca yapmayın etmeyın dedıkce onlar daha da yapacak en azından umursamıyor gorunun son care bu.valla cok duygulandim okurken allah razi olsun. benimde tek istegim kavga etmemeleri. annemi tabikide en iyi ben anliyorum. hicbi zaman anneme sen kotusun yada yaninda degilim artik demedim. hep annemin yanindayim ben. ama nasil yapsamda kavgalarini sonlandirsam. cocuklar olarak agliyoruz susmuyolar kiziyorum ikisinede yine olmuyor. ben napsam bilmiyorum.
peki neden nafaka ödemeyi bıraktı? Sonuçta babası olduğu ispatlandıysa..Merhaba,
Ben 22 yasindayim. yurtdisinda yasiyorum 13 sene once geldik. babam bizden 3 once geldi buraya 16 senedir burda yaklasik. ve babam yurtdisina geldikten yaklasik bi sene sonra annemi bi fransiz kadinla aldatti. annem turkiyede bunu duydu cok uzuldu biz kucuktuk babama sinirinden bizi doverdi hep. neyse babam kagitlari halletti biz fransaya geldik. ve gordukki fransiz kadin hamile. biz geldigimizde fransizca konusmuyorduk ve bizi her gordugunde rahatsiz etti hep "bu karnimdaki cocuk babanizin cocugu dercesine karnini gosteriyordu. zamanla fransizcayo ogrneneye basladik. herseyi daha iyi anladik.
babam biz buraya geldikten bes ay sonra bizi birakti ve o kadinin yanina gitti. yol iz bilmiyoduk hickimsemizde yok burda.
babam evden gittikce biz babamin pesinden gidip babami eve getirmeye calisiyorduk. hep agliyorduk. babam dort kez bizi birakip birakip gitti 15 gun gidiyodu nerdeyse. kadinin evine gidip yalvariyorduk agliyorduk biz senin icin geldik buraya bizi birakma nolur diye.
konuyu uzatipta basinizi agritmayim. babam kadinla beraber dava acmis babalik testi yaptirmak icin. yapildida. nafaka baglandi 4 sene nafaka odedik. biz evde ac duruyoduk o cocuga para veriliyordu. ac kaldigimizda su sebepten; biz gelmeden 4 tane kredi cekmis ve gelince maasi hep kredilere gidiyodu ve bize bi ay icin bi haftalik yiyecek parasi kaliyordu.
simdi hersey yoluna girdi cok sukur. nafaka odenmiyor artik. evimizde esyamiz yoktu herseyimizde var cok sukur. ama bizim evde kavga hâlâ suruyor. annem surekli o konularda bagli kaliyor. babamla copten dahi olsa kavga cikariyor. annemide anliyorum cani yandi aldatildi. kac kez bosanmayi denedi cocuklarim var diye vazgecti. ama surekli tartisma icerisindeler. ben evin en buyuk cocuguyum. kavgalarinda butun herseylerinde ben vardim. babama gidip onu sakinlestiriyodum aneme gidip onu sakinlestiriyodum. babam bizi birakip gitmesine ragmen hicbi zaman saygisizlik etmedim.
evet bi cok kez kizdim ona bizi birakti diye. ama simdi anneme "yeter anne kavga etmeyin" diyince küsüyor. sen babani hakli goruyosun diye. için için sinirleniyorum ama sesimi çikaramiyorum vucudum beynim yoruldu artik 13 senedir durmadan kavga ediyolar. bosansinlar diyeceksiniz belki ama erkek kardesim bosanirsaniz beni kaybedersiniz diyor.
bi akil verin nolur. nasil bi yol izlemeliyim kavga etmemeleri icin.
uzun oldu hakkinizi helal edin.
İşte kadında sabır kalmamış işteasla hakli tarafi yok. annemi o kadar aldatmasina ragmen annem yine yemegini camasirini bulasigini ona gorevini eksiksiz yerine getirmeye calisti. simdi cok hasta heryeri agriyor ve vucudu tukenmis durumda. simdi ona cok uzuluyorum. ama surekli ayni kavgayi duymaktan biz cocuklar olarak yorulduk. dayanamiyoruz artik 13 senedir toplasam iki ay guzel gunumuz olmadi
peki neden nafaka ödemeyi bıraktı? Sonuçta babası olduğu ispatlandıysa..
Şimdi o kadınla ve çocuğuyla ilişkileri nasıl?
Taktin altinlara kafayi. Vermedim iyi bildin. Benimle ugrasmayi seviyosun demiAnnen boşansın. Gelin türkiye'ye.
Altınları naptın? Verdin mi? Bence vermedin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?