- 24 Haziran 2016
- 16
- 8
- 1
- Konu Sahibi Cicekci_kiz
-
Eşinin her dediğini yaparsa zaten burada daha çok konu açar kaptanKadınların en başta kendi kararlarını veren bireyler olduklarını, kocam bana izin vermez lafının saçmalıktan başka bir şey olmadığını öğrenmeleri lazım. Sonra vay efendim kocam bana saygı duymuyor. Daha sen kendine saygı duymuyorsun, adam niye duysun.
Neyse konuyu çok dağıttım, bir dokundun 1000 ah işittin
Kv çok guzel söylemişsin. Eşin de bence gazı ondan almış belli.Tesekkur ederim oncelikle.. bu konuyu daha oncede esimin ailesine actim esimin babasi benim arkamda durdu ve beni hakli buldu. Esime bu konuda kizdi. Ama kv esimin annemle arasinin acik olmasindan adete zevk aliyor. Aileme destek olmak istedigimde de kv oglunu hakli bulmustu bende dedim ki ilerde birgun siz de muhtac olursaniz bu gunu hatirlayin serdiginiz mindere oturursunuz. Dedim. Bana karsi hic kotu davranmazlar cunku ben onlara karsi iyiyim. Yani muhattap olmuyorum karismiyorum ilhilenmiyorum. Ama kocamda ve annesinde asiri derece bnm anneme karsi bi hirslari var iclerinde bi dusmanliklari var cozemedim.
Eşinin her dediğini yaparsa zaten burada daha çok konu açar kaptanKadınların en başta kendi kararlarını veren bireyler olduklarını, kocam bana izin vermez lafının saçmalıktan başka bir şey olmadığını öğrenmeleri lazım. Sonra vay efendim kocam bana saygı duymuyor. Daha sen kendine saygı duymuyorsun, adam niye duysun.
Neyse konuyu çok dağıttım, bir dokundun 1000 ah işittin
Siz modernlesme yolunda gelisiminizi ve birey olma anlayisinizi ilerletin bende Allahin rizasini kazanma yolunda kendimi gelistireyim olur mu. Ben aralarinin duzelmesini ve esimin nankorluk yapmamasini istiyorum bnm derdim bu.
Peygamberimiz kizlarina hep soyle nasihat etmis
Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun.. ben esime hic bi zaman saygisizlik yapmam ama anneme de yapmam. Bekarken annemi umreye gonderdim simdide ayni sekilde ilgilenemedigim icin uzuntu duyuyorum. Esini dinleme sende bireysin maasini verme . Sizin hesap kitap islerinizle ahireti kazanamazsiniz. Ben esimi nasil degistiririm diye sordum siz maasini verme dediniz. Bnm derdim para deil nasil aralarini duzeltirim . Hastalikta saglikta hep destek olurum anneme de oldum bekarken. Isterim simdide manevi anlamda da destek olabilmeyi. Uc seyin rizasi bir Allah rizasi iki anne duasi uc kocanin rizasi. Siz cagdaslasacaz derken iyice erkeklesmissiniz
Peygamber efendimiz buyuruyorişte diyorum da kızınca da kızdı oluyor.
Biraktin mi isi? Biraktin ise...Esim istemiyor. Ailemden uzakta baska bir ilde yasiyorduk o zaman calisiyrdum simdi ailemle ayni sehire tasindik simdi burda calismami istemiyor bir de simdiki isi daha guzel bnm calismama ihtiyaci yokmus.
Oy oy. Bu mesajı yazdığınız iyi oldu. Size yardım edemeyeceğimi anladım. Peki size kocanızı değiştirme yolunda başarılar dilerim.Siz modernlesme yolunda gelisiminizi ve birey olma anlayisinizi ilerletin bende Allahin rizasini kazanma yolunda kendimi gelistireyim olur mu. Ben aralarinin duzelmesini ve esimin nankorluk yapmamasini istiyorum bnm derdim bu.
Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun.. ben esime hic bi zaman saygisizlik yapmam ama anneme de yapmam. Bekarken annemi umreye gonderdim simdide ayni sekilde ilgilenemedigim icin uzuntu duyuyorum. Esini dinleme sende bireysin maasini verme . Sizin hesap kitap islerinizle ahireti kazanamazsiniz. Ben esimi nasil degistiririm diye sordum siz maasini verme dediniz. Bnm derdim para deil nasil aralarini duzeltirim . Hastalikta saglikta hep destek olurum anneme de oldum bekarken. Isterim simdide manevi anlamda da destek olabilmeyi. Uc seyin rizasi bir Allah rizasi iki anne duasi uc kocanin rizasi. Siz cagdaslasacaz derken iyice erkeklesmissiniz
Guzel yorumun ve destegin icin cok tesekkur ederimBem birseyi merak ediyorum.
Eşin basindan begrimi annene tutumu ayni. Yoksa annenin eşini istemedigini fark ettiginden begrimi?
Bak canim. Mesela biz gelinler olarak her nekadar cok ve ciddi sorunlar yasarsak yasayalim kv ile yani eslerimizin ailesiyle, onlar asla ailelerindem vazgecmiyorlar ve destek olmasi gereken yerde (maddi manevi) vermeye devam ediyorlar ve gelnin laf etmeye hakki olmuyor
Simdi senin icimde gecerli ayni seyler.
Damatla nekadar anlasamazsa anlasamasin. Senin ailen canin kanin. Gerektiginde maddi ve manevi destegi vermek zorundasin.
Ki dinimizde kadinin calistigi ve kazandigi paraya kocasi karisamaz. Ama zaten hepimiz dinimize gore yasasaydik zaten ne hak yeme olurdi ne kavgalar olurdu nede anlasmamazliklar :)
Neyse. Esine empati kurmasi gerektigini. Benim senin ailenle aram acik olsa ve senin ailene yardim.etmeni istmesem nasil hissederdin yada bunu demeye hakkim olurmuydu diye sorm oda iyi yada kotu benim annem. Ben erkek degilim diyemi anneme sahip cikamiyorum. Kendim kazandigim halde?
Senin anneme tavrin nasil olursa bundan sonra benimde ailene tavrim oyle olacak dersin.
Onlarin iyi olmalari birsey ifade etmez bu durumda benim acikcasi.
Konusmalisin ciddi bir sekilde. Beni bosanmakla tehtit etmek yerine beni anlamalisin. Uzulmem hic mi umurunda degil dersin.
Ne bileyim.kocan nasil bir insan onuda bilmiyoruz ama yaptigi cok yanlis.
Peygamber efendimiz buyuruyor
"Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir.
Ben kocamin bu kotu davranisindan uzaklasmasi icin onun bu hatasindan cevirmek icin yapmam gerekeni soruyorum derdiniz,gununuz,maas para. Parani verme sende bireysin. Erkek gibisiniz cok iticisiniz. Siz cagdassiniz ben geri kafaliyim.
Tesekkur ederim. Size de erkek fatmalikta basarilar.Oy oy. Bu mesajı yazdığınız iyi oldu. Size yardım edemeyeceğimi anladım. Peki size kocanızı değiştirme yolunda başarılar dilerim.
Guzel kardesim. Iyi hos yazmissinda. KPeygamber efendimiz buyuruyor
"Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir.
Ben kocamin bu kotu davranisindan uzaklasmasi icin onun bu hatasindan cevirmek icin yapmam gerekeni soruyorum derdiniz,gununuz,maas para. Parani verme sende bireysin. Erkek gibisiniz cok iticisiniz. Siz cagdassiniz ben geri kafaliyim.
Iste anlatabilmen gerekiyor ne olursa olsun. Onun senin annen oldugunu idrak etmesi gerekiyor.Guzel yorumun ve destegin icin cok tesekkur ederim
Kocam normalde cok merhametli ve iyi bir insan . Ama annemi sevmiyor ve benim anneme olan asiri sevgimi kiskaniyor. Soruna cvp vereyim canim esim annemin onu sevmedigini bildiginden sonra boyle davranmaya basladi. Yani annemin kendisini sevmedigini biliyor
Esin yonunden gercekten cok sanslisin. Ne guzel dusunmus yorumun icinde tesekkur ederim soylediklerini dikkate alicam canim cok sagolGuzel kardesim. Iyi hos yazmissinda. K
Bak kendin yazmissin. Kocaniza kole olun ki oda kole olsun.
Ama sizde tek tarafli. Fark bu..
Mesele para meselesi degil.
Dine bakarsan. Koca karisinin calisitigi paraya karisamaz. Bunuda din diyor.
Annelerinize babalariniza bakmamizida din diyor.
Eslerinizi uzmeyin diyede di diyor.
Arkadaslarin yazdigi evet mass olabilir. Ama mesele para meselesi degil. Hak meselesi.
Esiniz sizi zor durumda birakiyor ve bosanmakla tehtit ediyor.
Cozumu varmi yokmu? Belliki bekarkenniyi bir evlat bayirli bir evlatmissiniz. Simdide oyle olmasa ugrasmazdiniz bukadar zaten.
Esinle ciddi ciddi konus. Ilerde bende senin ailene maddi yada manevi yuzlerine bakmam de anlasin yani senin hissettiklerini arada kalmani.
Seven insan sevdigini arada birakmaz.
Benim babamin maasina 1 ayligina haciz gelmisiti. Sirf ben agladim diye. O aradada esim ikramiye almisti. Cikardi hic dusunmeden butin ikramiyesini verdi bana ailene ver yeterki sen aglama diye ve borc degil dedi. Onlar benimde annem babam. Onlarin olsun dedi. ALLAH razi olsun.
Yani ne bileyim. Seni cok ama cok iyi anliyorum. Insanin ailesine yardim edememesi elinin kolunun bagli olmasi cok uzucu.. bende calismak istiyorum. Ve calisitigimin bir kismini aileme destek olmak istiyorum. Bir yandanda düşünüyorum esim ne der acaba diye. Haklisin yani. Bizim burdan maasini verme demekle olmuyor.
Tamamen bagimsiz hareket edemiyorsun. Ama bukadarda gaddar olmasin. O da iyi yada kotu bir anne...
Ama anneme de yardim etmek istedim esim annene yardim edersen seni bosarim dedi.
esim annene yardim edersen seni bosarim dedi
sirf esimle aram acilcak diye anneme mesafe koyuyorum
dini bu kadar biliyorsun da eşinin ailenle görüşmene, çalıştığında kazandığın para üzerinde hakkı olmadığını da biliyor olmalısın değil mi?Siz modernlesme yolunda gelisiminizi ve birey olma anlayisinizi ilerletin bende Allahin rizasini kazanma yolunda kendimi gelistireyim olur mu. Ben aralarinin duzelmesini ve esimin nankorluk yapmamasini istiyorum bnm derdim bu.
Canim normalde cok mutlu bir ciftiz yani aramizda baska hicbir sorun yok . Tek,sorun benim aileme anneme duskunlugum . Annem kotu biri deil evlatlari icin canini veren bi anne. Esime gore dunyanin en kotu kadini. Birbirlerinden nefret ediyolar. Annem esim yokken geliyor esim varken beni armaaya bile cekiniyor bnm huzurum bozulcak diye. Bu durum canimi fazlasiyla skiyorKv çok guzel söylemişsin. Eşin de bence gazı ondan almış belli.
Peki siz normal de mutlu bi çift misiniz. Tek sorun annen mi yani ?
Ne biliyim beni seven adam beni nasıl annemden mahrum eder !!
Gerçekten anneniz eşinizin iddia ettiği gibi şeyler yaptı mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?