Annemle esim arasinda kaliyorum :( lutfen yardim edin


Siz modernlesme yolunda gelisiminizi ve birey olma anlayisinizi ilerletin bende Allahin rizasini kazanma yolunda kendimi gelistireyim olur mu. Ben aralarinin duzelmesini ve esimin nankorluk yapmamasini istiyorum bnm derdim bu.

Peygamberimiz kizlarina hep soyle nasihat etmis
Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Sen ona hizmetçi ol ki, o sana köle olsun.. ben esime hic bi zaman saygisizlik yapmam ama anneme de yapmam. Bekarken annemi umreye gonderdim simdide ayni sekilde ilgilenemedigim icin uzuntu duyuyorum. Esini dinleme sende bireysin maasini verme . Sizin hesap kitap islerinizle ahireti kazanamazsiniz. Ben esimi nasil degistiririm diye sordum siz maasini verme dediniz. Bnm derdim para deil nasil aralarini duzeltirim . Hastalikta saglikta hep destek olurum anneme de oldum bekarken. Isterim simdide manevi anlamda da destek olabilmeyi. Uc seyin rizasi bir Allah rizasi iki anne duasi uc kocanin rizasi. Siz cagdaslasacaz derken iyice erkeklesmissiniz
 
Kv çok guzel söylemişsin. Eşin de bence gazı ondan almış belli.
Peki siz normal de mutlu bi çift misiniz. Tek sorun annen mi yani ?
Ne biliyim beni seven adam beni nasıl annemden mahrum eder !!
Gerçekten anneniz eşinizin iddia ettiği gibi şeyler yaptı mi ?
 

işte diyorum da kızınca da kızdı oluyor.
 
Bem birseyi merak ediyorum.
Eşin basindan begrimi annene tutumu ayni. Yoksa annenin eşini istemedigini fark ettiginden begrimi?

Bak canim. Mesela biz gelinler olarak her nekadar cok ve ciddi sorunlar yasarsak yasayalim kv ile yani eslerimizin ailesiyle, onlar asla ailelerindem vazgecmiyorlar ve destek olmasi gereken yerde (maddi manevi) vermeye devam ediyorlar ve gelnin laf etmeye hakki olmuyor

Simdi senin icimde gecerli ayni seyler.
Damatla nekadar anlasamazsa anlasamasin. Senin ailen canin kanin. Gerektiginde maddi ve manevi destegi vermek zorundasin.
Ki dinimizde kadinin calistigi ve kazandigi paraya kocasi karisamaz. Ama zaten hepimiz dinimize gore yasasaydik zaten ne hak yeme olurdi ne kavgalar olurdu nede anlasmamazliklar :)

Neyse. Esine empati kurmasi gerektigini. Benim senin ailenle aram acik olsa ve senin ailene yardim.etmeni istmesem nasil hissederdin yada bunu demeye hakkim olurmuydu diye sorm oda iyi yada kotu benim annem. Ben erkek degilim diyemi anneme sahip cikamiyorum. Kendim kazandigim halde?

Senin anneme tavrin nasil olursa bundan sonra benimde ailene tavrim oyle olacak dersin.
Onlarin iyi olmalari birsey ifade etmez bu durumda benim acikcasi.

Konusmalisin ciddi bir sekilde. Beni bosanmakla tehtit etmek yerine beni anlamalisin. Uzulmem hic mi umurunda degil dersin.
Ne bileyim.kocan nasil bir insan onuda bilmiyoruz ama yaptigi cok yanlis.
 

şimdi bize laf mı soktunuz modernsiniz erkekleşmişsiniz diye.
kocaya kul kole olmak hizmetçi olmak çalışma deynce çalışmamak annene yardım etmeyeceksin deyince anneyle arayamesafe koymak... bunlar ne peki?
 
işte diyorum da kızınca da kızdı oluyor.
Peygamber efendimiz buyuruyor
"Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir.
Ben kocamin bu kotu davranisindan uzaklasmasi icin onun bu hatasindan cevirmek icin yapmam gerekeni soruyorum derdiniz,gununuz,maas para. Parani verme sende bireysin. Erkek gibisiniz cok iticisiniz. Siz cagdassiniz ben geri kafaliyim.
 
Esim istemiyor. Ailemden uzakta baska bir ilde yasiyorduk o zaman calisiyrdum simdi ailemle ayni sehire tasindik simdi burda calismami istemiyor bir de simdiki isi daha guzel bnm calismama ihtiyaci yokmus.
Biraktin mi isi? Biraktin ise...
Esin yardim edebilme ihtimalini tamamen elinden almak istemis ve almis. Gozun aydin.
 
Oy oy. Bu mesajı yazdığınız iyi oldu. Size yardım edemeyeceğimi anladım. Peki size kocanızı değiştirme yolunda başarılar dilerim.
 
Guzel yorumun ve destegin icin cok tesekkur ederim
Kocam normalde cok merhametli ve iyi bir insan . Ama annemi sevmiyor ve benim anneme olan asiri sevgimi kiskaniyor. Soruna cvp vereyim canim esim annemin onu sevmedigini bildiginden sonra boyle davranmaya basladi. Yani annemin kendisini sevmedigini biliyor
 

hakaretleri biz etmiyoruz. biz yorum yapıyoruz, sen ben geri kafalıyım diyosun. bizim ağzımızdan öyle bişey çıkmadı, sen kendi kendine kabulleniyosun.

senin kocan koca olsa zaten tamam kul köle ol. ama kocanın hali ortada. düzeltmek için de birey olman ve bunu ona kabullendirmen gerek diyoruz. sen hala Allah, din, hadis vs sayıyorsun. ne alakası var?
 
Guzel kardesim. Iyi hos yazmissinda. K
Bak kendin yazmissin. Kocaniza kole olun ki oda kole olsun.
Ama sizde tek tarafli. Fark bu..
Mesele para meselesi degil.
Dine bakarsan. Koca karisinin calisitigi paraya karisamaz. Bunuda din diyor.
Annelerinize babalariniza bakmamizida din diyor.
Eslerinizi uzmeyin diyede di diyor.

Arkadaslarin yazdigi evet mass olabilir. Ama mesele para meselesi degil. Hak meselesi.
Esiniz sizi zor durumda birakiyor ve bosanmakla tehtit ediyor.

Cozumu varmi yokmu? Belliki bekarkenniyi bir evlat bayirli bir evlatmissiniz. Simdide oyle olmasa ugrasmazdiniz bukadar zaten.

Esinle ciddi ciddi konus. Ilerde bende senin ailene maddi yada manevi yuzlerine bakmam de anlasin yani senin hissettiklerini arada kalmani.

Seven insan sevdigini arada birakmaz.
Benim babamin maasina 1 ayligina haciz gelmisiti. Sirf ben agladim diye. O aradada esim ikramiye almisti. Cikardi hic dusunmeden butin ikramiyesini verdi bana ailene ver yeterki sen aglama diye ve borc degil dedi. Onlar benimde annem babam. Onlarin olsun dedi. ALLAH razi olsun.

Yani ne bileyim. Seni cok ama cok iyi anliyorum. Insanin ailesine yardim edememesi elinin kolunun bagli olmasi cok uzucu.. bende calismak istiyorum. Ve calisitigimin bir kismini aileme destek olmak istiyorum. Bir yandanda düşünüyorum esim ne der acaba diye. Haklisin yani. Bizim burdan maasini verme demekle olmuyor.
Tamamen bagimsiz hareket edemiyorsun. Ama bukadarda gaddar olmasin. O da iyi yada kotu bir anne...
 
Iste anlatabilmen gerekiyor ne olursa olsun. Onun senin annen oldugunu idrak etmesi gerekiyor.

Bunu saglaman gerek.
 
Esin yonunden gercekten cok sanslisin. Ne guzel dusunmus yorumun icinde tesekkur ederim soylediklerini dikkate alicam canim cok sagol
 
esim annene yardim edersen seni bosarim dedi

Kimse kimseye bu tehditle gelemez! Anneden ustun sey var midir? Ha gelene de defol denir anca. Ama unuttum bazilarinin beyleri pek kiymetli. Gozler anneleri falan gormuyor o derece.

sirf esimle aram acilcak diye anneme mesafe koyuyorum

Hayirli evlat nasil olunmaz...

Aferin sana. Bir de marifet gibi yazmissin buraya.
 
dini bu kadar biliyorsun da eşinin ailenle görüşmene, çalıştığında kazandığın para üzerinde hakkı olmadığını da biliyor olmalısın değil mi?
eşine bunların da günah olduğunu hatırlat. belki dinler. ayrıca boşanmakla tehdit etmek de nikahı sakatlayabilir buna da dikkat etsin.

ayrıca bir müslüman iyi insan olmalı, ezik değil. ezik olmakla iyi olmayı ayırt etmek lazım.

yine; Peygamber(SAV) e ebeveyen hakkı sorulduğunda "3 kez analık hakkı, 4. de babalık hakkından" bahsediyor. sıralamada koca hakkı yok.

sen kocan için annenin kalbini kırar üzersen, ahirette hesabını nasıl vereceksin, cennet ananın ayağı altında kocanın değil.
 
Canim normalde cok mutlu bir ciftiz yani aramizda baska hicbir sorun yok . Tek,sorun benim aileme anneme duskunlugum . Annem kotu biri deil evlatlari icin canini veren bi anne. Esime gore dunyanin en kotu kadini. Birbirlerinden nefret ediyolar. Annem esim yokken geliyor esim varken beni armaaya bile cekiniyor bnm huzurum bozulcak diye. Bu durum canimi fazlasiyla skiyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…