- 3 Ağustos 2012
- 5.353
- 15.376
- 448
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediniz ya "iki kadın naparız" diye. O tarz bir durum olsun abim hemen "eşin yok mu o var ya" derdi. Herkes böyle diyordu. Mesela abim bıçakla kapıma dayanınca kapıyı eşim tuttu, of pof yapmasına bile laf ettiler.Eşiniz de çalışıyor olsaydı evet derdim. Ama eşiniz hastayken bile annenizin ödü kopmuş çocuğa bakmak zorunda kalır diye. Çocuğun ana bakımverini eşiniz, anneniz de o çocuğun anneannesi ve o evde yaşıyor. Arada sırada çocukla oyun oynaması çocuğa bakmak değil, ayıp olmasın diye komşunun çocuğuna bile gösterilecek ilgiyi göstermek.
Tek çocuk gibisiniz zaten. Abiniz son ana kadar ortalıkta yok. Ne kadar akıllıca yuvasını koruyor. Şimdi annesini eve alırsa göndermesinin zor olacağını gördüğü için misafir bile etmiyor. Sizin en büyük hatanız annenizin kalış süresini uzatmak olmuş. En fazla 1 ay içinde abinizle birlikte bir ev tutup düzenini kurmalıydınız. Hatta ben olsam abimin şehrine göndermeye çalışırdım. Bağımlı kardeş gelirse biz iki kadın ne yaparız, abimin yanında ol diye.
Neyse olan olmuş. Bundan sonra şöyle yapsaydım, kullandım mı, vefasız mıyım diye dövünmenin faydası yok. Ayrıca farz edelim ki annenizi kullanmış oldunuz. Ne yapacaksınız? Boşanıp çocuğunuzu da alıp anneniz ve eninde sonunda annenizin zoruyla sizin eve gelecek bağımlı kardeşinizle mi yaşamak istersiniz? Eşiniz gerekeni söylemiş çünkü. Ben olsam bunu daha ilk aydan söylerdim. İnanın çok fedakar bir adam eşiniz.
Esas bakımveren baştan beri hep eşim oldu, annemin de hakkı çoktur oğlumun üstünde ama eşim kadar değil. Ona çorba yapmıştır, oynatmıştır, biz kahve içerken gözetlemiştir, nankörlükten nefret ederim ve asla yapmak istemem. Ama eşim 10 sa annemin 3 tü, altıdır banyosudur üst değişimidir uyutmasıdır asla anneme yüklemedik. Ve çok saçma bir sistem vardı mesela, çok uzun süre yarım saat annem yarım saat eşim oynattı çocuğu

Tabi eşimin "2 senelik bir süreç olsun bu hemen olacak bir şey değil" diye lafa girmesi de yumuşatıcı bir neden benim için, annen işe yaramıyor hemen gitsin demedi. Her şeyi bütüncül şekilde değerlendirip objektif olmaya çalışıyorum.