Annemle görüşmek istemiyorum

sadesadece

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2025
72
142
8
35
Merhabalar,
Nasıl anlatsam bilmiyorum. Annem çok ikiyüzlü bir insan, yıllardır ondan çektiğimizi bir ben bir de ablam bilir ama o kadar iyi rol yapar ki kimse onunla olan ilişkimizi tahmin edemez.
Biz de utandığımız için yıllardır her şey yolunda gibi davranırız. Dışarıdan bakan insanlar hep ne şeker annen var der.
Ancak annem konusunda yalnızca ablamla konuştuğumuzda birbirimizi anlayabiliriz. Babam silik bir karakterdi, annem bizi gün içinde ne kadar yıpratsa da babamın yanında aynı şeyleri yapmaz bir miktarını yansıtırdı babama dolayısıyla o da bizi koruyamadı.

Annemi hiç sevemedim, nasıl anlatsam bilmiyorum ona karşı hiçbir şey hissetmiyorum. Okula giderken gidin bilmem ne yapmaya diyen bi insan onu nasıl sevebilirim?

Kaç beni ağlayarak sokaklara çıkıp saatlerce yürüyüp ağlattığının hesabı yok, çalışkan bir öğrenci olmama rağmen kapasitemin çok altında hissettirmelerinin hesabı yok.

Onu hiç mi hiç özlemiyorum. Beni aradığında telefonunu açmam sadece görev ya da sorumluluk. Onu kendi isteğimle aramak içimden gelmiyor sadece haftada bir mecburiyet benim için.

Tüm bunların orta yerinde onunla mecburi görüşmelerim var ve bunları yapmak istemiyorum. Onu görmek bana hiçbir zaman iyi hissettirmedi.
Ona bir derdimi anlatamadım, bir ilişkimi paylaşmadım şimdi sırf yaşlanıyor diye ona zaman ayırmak zorunda mıyım?

Vicdanen kötü hissetmek istemiyorum, bağlantımı kesmek istiyorum. İmkansız olduğunu biliyorum ama onu gördüğüm gün kendime gelemiyorum bu konuda psikoloğa dahi gitmeyi düşünüyorum.

Ama yıllardır öyle bi sakladı ki kendini bağlantımı kessem herkes benim haksız olduğumu düşünür.

Onun gibi bi anne olmamak için çocuk doğurmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Annenizle ilgili çok büyük bir travmanız var bunu acilen çözmeniz gerekiyor bu nefretten de öte bir durum

Ayyy Allahım benim evladım da arkamdan böyle hissetmez insallah. Hiçbirimiz mükemmel değiliz bunu anne olunca anladım ve annemi kendim için affettim. Travmasiz çocukluk yoktur diye yazı okumuştum. Şimdi çocuğuma her türlü şeyi yapmaya çalışıyorum pedagojik kitaplar okuyorum elimden geldiğince uyguluyorum ama bazen oğlum bile “keşke benim annem olmasaydın” diye söyleniyor daha küçük ama bu yazı beni çok üzdü. Cogumuzun annesj iyi değil
Annenizden daha iyi bir anne olmanız temennisi veriyorum size.

Bir ilişkiyi kurtarmak için bazen tek bir güzel anı yetebilir. Yok mu böyle bir anınız hiç? Muhakkak vardır, ona tutunup en azından tamamen bağlantıyı kesmeden vicdanen rahatsız olmayacağınız seviyede kalabilirsiniz.

Onun gibi bir anne olmazsınız.Cocuk dogurun yada dogurmayin tercih meselesi.Onun gibi olmak için farkında olmamak lazım.Size psikolojik şiddet uygulamış .Bir insanı evladı anlamaya calismanak onun seviyesine inememek onu ruhen kalben ilgisiz bırakmak şiddettir.Travmaniz var anlıyorum.Ama bu tavır size iyi gelmez.Yorumum size anneninize değil .Siz bunları geride birakmalisiniz.Onun bildiği bu bildiği yapabildiği annelik buymuş.Kimbilir onuda nasıl bir anne büyüttü .Onunda psikolojik sorunlarını geçmiş travmalarıni bilemeyiz.Bence hayatta iken sakince hislerinizi ona anlatın.Telafisi olmasa bile kızsa bagirsa bile siz anlatın.Bu size iyi gelir en azından içinizdeki öfkenin size zarar veren kısmı biraz dinginleşir.Kendiniz için

Bu annelerin kızlariyla alıp vermedikleri ne gerçekten anlamıyorum...yada biz denk geliyor...başkalarına bakıyorum anne kız ilişkileri harika...
Benim annemde travma yaşatma konusunda harikaydı...hayatım boyunca...41 yaşındayım hala ayni malesef..
Çocukluğuma genç kizligima hiç girmeyeceğim..
Nedense iki oğlu hep önde oldu..heleki küçük oğlu (30 yaşında)
Maddi manevi herşeyi onda...
Bu yaz yıllar sonra memlekete gittik eşimle kızım gelmedi oda farkında soğukluğun...hiç tanımadığım bir kadın dediki aaa selmanin kizidami vardı ben iki oglu var diye biliyorum...o zaten oglanci falan dedi...üstünde durmadım alışkınım zaten
Yıllardır mesafeliyim ararlarsa işleri düşünce oda mecburiyetten cevap veririm ve pek aramam...
Akşam aramış bana kiracıyı(en kötü evini kiraya verememişti ..bana verdi al SGK ni ode diye(olgusuna siteden sıfır daire alınca bozuldum diye.. sonrasında cok pisman olduda geri istemeye cesareti yok) içindeki kiracıyı çıkartıp bayağı bir masraf ettim ve normal bir fiyata kiraya verdim ev ucra bir semtte değersiz bir evdi aldığımda(tapusu onlarda zaten tamamen vermedi)
Neyse arıyor beni akşam cinnet geçirir vaziyette kiracindan herkes şikayetçi eve adam alıyormuş açık giyiniyormus evde parti yapıyorlarmış bilmem ne bilmem nebir ton iftira kadına kaldiki gerçekte olabilir kimene dedim bir ton söylendi...
Eşimde dediki ver bunların evini alma kiralarini falan... dertleri kirayı geri almak..
Hayır alacağım dedim...ogluslarina veriyorsa bende alacağım ha ihtiyacım yok belki ama hakkım...benden alıp kendini evine sokmayan gelinine yedirecek kimse kusura bakmasın... ihtiyacım yoksa da alir sokak hayvanlarına yedirirm yinede vermem dedim tartıştık..
Bir ton canım sıkıldı..
Yarın arayıp ağzıma geleni sayacağım..eşimin yanında yapamadım..
Yani kisacasi mesafeli olalı cok oldu ama hiç bu kadar sogumamistim..cidden sevmiyorum annemi

Anne olmak o kadar korkunc bir duygu ki bunu sadece yaşayınca anlayacaksınız.

Size naçizane tavsiyem destek alın.

Benimde babam çok kötü bir insandı görüşmem mesela, ama çocuk olayından ona benzer miyim diye tedirgin olmadım. Nasıl bir anne olurum bilmem ama babam gibi bir ebeveyn olmayacağım dedim.

Önümüzde iki seçenek var ya gördüğünüz insan oluruz aynı şeyleri çektiririz ya da Allah’ın verdiği aklı iyi kullanıp iyi olmayı seçeriz.

Belli ki siz iyi bir insan olmayı tercih ediyorsunuz bu konutu açabildiğinizi göre

herhangi bir insan olsa at gitsin derdim ama şuan kızgınlıkla böyle düşünüyor olabilirsin o yüzden vicdan azabı duymayacağın şekilde mesafe koy aranıza, çünkü birbiriniz üzerinde hakkınız var ve böyle olan insanlarda devreye zamanla duygusal yükler de girebiliyor. o yüzden ikinizin razı olabileceği, zamana yayılan bir bağ kesme yap en azından

Annemi kaç yıldır görmediğimi hatırlamıyorum bile. Genç kız olma zamanıydı terkedildik, kardeşim daha 10 yaşına girmemişti. Gitti ve sonra sanki biz hiç yokmuşuz gibi yaşadı. Bizde o yokmuş gibi yaşamaya alıştık. Varken de sadece zararı vardı zaten, ufacık bişeye sinirlense eline oklavayı alır beni bi güzel döverdi, etmediği beddua küfür hakaret yoktu. Oturup TV izlesem hiç kalkamazsın inşallah kötürüm olursun derdi, dışarı çıkacak olsam para vermezdi. Kendi giyimine kuşamına özenir bana bişey almazdı. Resmen düşman gibiydik. Üvey anne olsa bu kadar kötülük yapmazdı belki.. gitti ve hiç yokmuş gibi başımızın çaresine bakmayı öğrendik. Şimdi oğlum var 5 yaşına girecek yakında. Benim yaşadığım üzüntülerin hiç birini yaşamaması için o kadar çok özeniyorum ki. Geçen bana anne sen çok güzel bi annesin bana çok güzel bakıyorsun dedi.. anne olduktan sonra annemden daha çok nefret ettim. Merak etmeyin bu duyguyla yaşayan insan kendine muhtaç yavrusuna kıyamaz .

Bunu duymanız çok güzel olmuş en büyük ödül

Arada koca da kaynıyor demi.
Benim de anne problemlerim var bazılarını görmezden gelsem de artık eşimden saklayamiyorum.gerginligimi üzüntümü hemen anlıyor.birde beni üzdüğünü bildiği için anneme karşı da tavrı çok değişti arada kalıyorum hep.
Elimizde çok seçenek yok belli bir seviyede ilerliyor bende samimi olamıyorum artik olmak da istemiyorum

Hiç unutmam teyzemin eşi 2 çocukla terk etti gitti birçok kadından daha çocuk yaptı. Çocuk yaştan itibaren hiç görüşmediler ve sevmediler birbirlerini kuzenlerimle. Ama adam öldüğünde kuzenim hüngür hüngür ağlamıştı. Velhasıl insan sevmese de görmese de bir yerlerde bir annem bir babam var diyor en azından. Kan bağı çok farklı bir şey. Benim de babamla çok harika değildi aram ama ölünce anladım neyin ne olduğunu. Hiç değilse sizi büyütmüş yedirmiş içirmiş sevmiştir illaki de. Bir de şöyle düşünün o da belki bir travma vs yaşadı da böyle oldu? Daha kaç sene yaşayacaklar ki? Bence idare edin görmezden gelin. Büyütmeyin yaşlıdır diyip geçin. Kaybedince belki çok pişman olacaksınız.

İçte atılanlar bir yaştan sonra bastırılamıyor sanırım. Karşı tarafın yaptıklarını her zaman şartlara göre değerlendirmeliyiz bence;
1-Annenize kendi anası babası nasıl davranmış
2-Annenize yapılan haksızlık teyzenize dayınıza yapılmış mı?
3-Anneniniz kocasından neler çekti duygusal ihtiyaçları karşılandı mı yoksa ev robotu mu oldu hep?
4-Anneninizin size davranmasını istediğiniz gibi ona sizden başka naif davranan oldu mu incitmemek için uğraştılar mı kadını?
5-"Monkey see, monkey do" yani annenizin size iyi davranılabilmesi için ona kız çocuk olduğu halde o dönemde ailesinin iyi davranması gerekirdi ona yapılan ayrımcılık hakısızlık "kendi delirmemek için legal şartlara oturtup legal bulmuş olabilir" yani kendi delirmemek için yaptığı kendine ikna yöntemini malesef kızı olunca yapmak zorunda kalmış olabilir.

ben de ne annemi ne babamı görmek istemiyorum ama o dramayı da çekmek istemiyorum yeter valla onlara verdiğim enerji artık onları bu hale getiren nedir onunla da ilgilenmiyorum ilişkimizi düzeltmekle de ilgilenmiyorum dümdüz bütün yaptıklarının farkındaydılar ve dümdüz kötüler işte amaaaan diyorum birisi suç işleyince onu sorumlu tutuyoruz hukuk sistemi önünde cezalandırıyoruz ceza almasını diliyoruz da iş duygusal suçlara gelince neden suçlu olanla empati kuruyoruz hele ki o insanlar sizi her anlamda hiçe sayıyorlarsa ve sizi dünyaya getirmekten onlar sorumluysa? o sebeple hayatımı onlardan olabildiğim kadar uzak devam ettireceğim hiç sorumluluk hissetmeyeceğim sen de uzakta kendine bir hayat kur silicem edicem triplerine girme onunla da hiç uğraşmaya gerek yok o bile bir emektir o bile vicdani yüktür ara sıra görürsün olur biter beklentiyi bitir değişmelerini de bekleme her şeyin farkındaydılar valla sen gibi ben gibi herkes gibi

Gördüğüm kadaryla anneden yana şanssız olanlar cidden çok güzel anne oluyorlar.

Dünde bir haber vardı; elinde bıçakla 10 yaşındaki kızını kovalayan anne diye.Güya cinnetmiş bence düpedüz deli ve ahlaksız bir kadındı.Böyle insanların da maalesef hep güzel ve akıllı çocukları olur.Çocığa üzüldüm gün boyu.O da annesini bir daha hiç görmez umarım.

Siz de lütfen en azından hissettiklerinizi söyleyin annenize ,yaşattıklarını kusun yüzüne.Anlar mı sanmam ama size iyi gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…