Annemle ilişkimizde problemler

junebride

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2019
277
211
103
Merhaba kızlar,
Size bir şey danışmak istiyordum. Annemle çok farklı insanlarız. Ben daha rahat bir yaşamı severken o planlı programlıdır. Evime gelince mesela her defasında bir şeyleri toplar. İyi olsun istediğinden yaptığını biliyorum ama işte yine de sanki ben işimi hiç yapamıyormuşum gibi hissettirebiliyor.
Şu aralar evden çalışıp bir proje yetiştiriyorum, az vaktim kaldı. Aynı zamanda taşınıyoruz ve üstüne üstük bir de hastayım. Yine sağ olsun gelip gidip yardım ediyor. Ama mesela az önce beraber yemek yedik, çok vaktim olmadığı için projeme odaklanmam lazım. İşte öbür taşınacağımız evin halılarından falan konuşup, hangisi gitsin ne kalsın vs. konu açtı ama benim zaten işim başımdan aşkın. Halı hakkında sohbet etmek de umurumda değil açıkçası. Anneme, hadi neyse anne ben çalışacağım dedim. Beni kovmana gerek yoktu, zaten gideceğim demiştim diyerek, gözyaşları içinde çıktı gitti. Ne oldu anlayamadan çıkmıştı.
Ben mi anlamıyorum, bu evden kovmak mı? Birbirimizi anlayamıyoruz adeta, aramızda hep bir gerginlik oluyor. Tavsiyeleriniz olursa okuyor olacağım. Teşekkürler.

Merhaba kızlar,
Size bir şey danışmak istiyordum. Annemle çok farklı insanlarız. Ben daha rahat bir yaşamı severken o planlı programlıdır. Evime gelince mesela her defasında bir şeyleri toplar. İyi olsun istediğinden yaptığını biliyorum ama işte yine de sanki ben işimi hiç yapamıyormuşum gibi hissettirebiliyor.
Şu aralar evden çalışıp bir proje yetiştiriyorum, az vaktim kaldı. Aynı zamanda taşınıyoruz ve üstüne üstük bir de hastayım. Yine sağ olsun gelip gidip yardım ediyor. Ama mesela az önce beraber yemek yedik, çok vaktim olmadığı için projeme odaklanmam lazım. İşte öbür taşınacağımız evin halılarından falan konuşup, hangisi gitsin ne kalsın vs. konu açtı ama benim zaten işim başımdan aşkın. Halı hakkında sohbet etmek de umurumda değil açıkçası. Anneme, hadi neyse anne ben çalışacağım dedim. Beni kovmana gerek yoktu, zaten gideceğim demiştim diyerek, gözyaşları içinde çıktı gitti. Ne oldu anlayamadan çıkmıştı.
Ben mi anlamıyorum, bu evden kovmak mı? Birbirimizi anlayamıyoruz adeta, aramızda hep bir gerginlik oluyor. Tavsiyeleriniz olursa okuyor olacağım. Teşekkürler.
Belki daha önce de bu tarz durumlar yaşadıysanız alınmış olabilir yada başka birşey yüzünden mutsuzdu ve söylediğinizi yanlış anladı ama “hadi neyse anne” biraz bana da kırıcı gibi geldi herkesin algılama şekli farklı da olabilir 🤷🏼‍♀️ Sanırım proje size stres yaptırdı taşınma vs de üstüne gelmiş

Hadi neyse anne ben çalışacağım dese çocuğum, ben de git olarak anlarım. Anne bunu sonra konuşalım mı? Biraz işime odaklanmam lazım desen böyle olmazdı.

Merhaba kızlar,
Sorun tamamen sizde. Kadın gelsin yardım etsin ilgilensin. sen konuşma tersler gibi cevap ver. Hastasın yardım etsin yine de memnun olma.

Evliyim annem evime gelince perdelerime kadar yıkardı ederdi bir kez bile ben işimi hiç yapmıyormuşum gibi hissetmedim. Aksine oh be büyük işlerden kurtuldum dedim.

Annene hadi neyse çalışacağım demek yerine proje bitsin öyle düşünürüz şu an başka bir şeyle meşgul olamam deseydin.

Ki eminim anneniz tam tersi üstelik siz hastayken gelip yardım etmese bu sefer de buna laf ederdiniz.

Söylemek var, söylemek var... Hadi neyse ben çalışacağım cümlesi çoğu insan tarafından anneniz gibi anlaşılır.

Annen hep mi asabi fiziksel rahatsızlık olabilir gizli guatRı mı var?

Belki streslisin bu proje yüzünden ama yine de dikkatli ol konuşmalarında tavırlarında

Merhaba kızlar,
Projen için çok yoğunsun annenle lak lak edecek vaktin yok madem o güzel vaktini anneni arayıp özür dilemek için kullansaydın buraya yazacağına 😏 ben annen olsam ne halin varsa gör der uğramam yanına 😤

Canım kurduğun cümle biraz kovar gibi olmuş gerçekten de. Bence arayıp gönlünü al annenin. Öyle demek istemediğini ve projeden dolayı biraz stresli olduğunu söyleyebilirsin...
Bende olsam bende öyle algılardım şahsen.

Evet elbette projeden dolayı stres altındayım, zaten de annemi gelmesi için kendim aramadım bi uğramıştı kendinden. Genel bakış açısına göre bu lafın sert olduğunu gördüm teşekkürler.
Açıkçası bazen insanın kimseyle konuşacak vakti olmuyor ve iş yerindeyken kimse aranıp sorulmuyor ama evden çalışıldığı an insanın hiç işi yokmuş gibi bir algı var. Anne olsun, kim olursa olsun kimsenin kimseyle oturup havadan sudan konuşma mecburiyeti olduğunu düşünmüyorum ama evet mesajımı "Kusura bakma anne, şimdi bunu düşünmek için kafam fazla yoğun" gibi versem bir problem olmayacaktır.

Back
X