Annemle ilişkimize tavsiyede bulunabilir misiniz?

Dilan98

Yüreğim sana ait ✝
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
94
60
88
Herkese merhaba, öncelikle annemi çok sevdiğimi, hakkının asla ödenemeyeceğini, anneliğin ne kadar zor olduğunu bildiğimi (tamamen bilemem tabi ki) yazarak başlamak istiyorum.
Ben 18 yaşındayım, 49 yaşına girecek bir annem var. Abimi ve beni çok seviyor. Evet, ÇOK seviyor. Burda anormal bir şey yokmuş gibi duruyor ama annem beni o kadar bunaltıyor ki... Her gün öpmek sarılmak istiyor ve yapıyor da ama her gün gelip: "Ben seni hiç sevemiyorum." diyor! Ben soğukkanlı biriyim sevmiyorum o kadar öpülüp koklanmayı kaç kere dile getirsem de ASLA ciddiye almıyor gülüyor "Kız ben seni çok seviyorum" gibi cümleler sarf ediyor. E ne olacak seviyor seni işte diyebilirsiniz ama ben kaç yıldır o kadar darlandım ki şu an bunu yazarken sinirden çatlayacakmışım gibi geliyor. Dışarı çıktığımızda "Oy kurban olurum sana, maşallah kızıma kızım hep çok güzel." falan diyor utanıyorum insanların içinde, ben de artık onunla çıkmıyorum dışarı. Ya ben anlatamıyorum ya o anlamıyor. Kaç yaşıma geldim (daha küçüksün diyebilirsiniz evet çocukluktan daha yeni çıktım ama bana 18 yaşındaymışım gibi davranılmıyor) bi yerde yürüyoruz mesela teyzem var diyor ki: "Teyzesi o beni sevmiyor sen tut elini." Sevip sevmemekle ne alakası var küçük çocuklar tutmuyor annelerinin ellerini ve ben hoşlanmıyorum. Anlaması için bağırıp çağırmam mı gerek? Ki o saygısızlığı yapmam sinirlenince odama ya da banyoya gidiyorum peşimden gelip: "Biz düşman mıyız?" diyor. Dün gece babamla mezuniyet fotoğraflarıma bakıyorlardı bir ara dedi ki: "Biz anne kız gibi olamadık." Böyle diyince içim gidiyor ama anne-kız olmak için illa soğukkanlı olmamak mı lazım? Babam da diyor çok sıkıyorsun rahat bırak kızı diye. Abim üniversiteyi başka bir ilde okudu şu anda da askerde. Ona ayırdığı ilgileri de bana gösteriyor galiba. Abim evdeyken de ya onun odasında ya da benim (annem ev hanımı). Abim annemle daha iyi anlaşıyor bana göre, oturup saatlerce sohbet edebiliyorlar ama abim de isyan ediyor üzerine gidilince ve annem ona bir şey diyemiyor. Ben küçükken de o kadar sıkıldım ki yok sevgilin olmıcak lisede olur liseye geçtim ileride olsun sevgilin şimdikiler geçici vs. Ben zaten ille de sevgilim olsun diye tutturan biri değilim asla da olmadım. Şimdi benim yaklaşık 2 aydır sevgilim var aslında son birkaç haftadır sevgiliyiz. Annem teyzem falan şu an olabilir normal bu yaşta diyorlardı birkaç ay önce ama sevgilim olduğunu söylemeyeceğim. Çünkü anneme söylersem başta mahalle ve sülale olmak üzere dünyadaki herkese yayılacağını biliyorum. Bir şey söylüyorum akşam komşu geliyor bi bakıyorum söylediğim şeyleri anlatıyor ve bunu sessiz yaptığını düşünüyor ama duyuyorum tabi. Ve daha pek çok şey var beni rahatsız eden. Nasıl konuşacağımı bilmiyorum ki konuşmak istediğimi de bilmiyorum aslında buraya yazdıklarımı ona okutabilme cesareti gösterebilsem (korkudan falan değil çekindiğim için) belki az da olsa anlar. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim, varsa tavsiyelerinize açığım.

benim 11 aylik kizim var opup duruyorum sariliyorum elimde degil simdilik onunda hosuna gidiyor sevildigini bilmek..annelik ic gudusu iste..
insallah sizin yasiniza gelincede sarilir operim cekinmem.oda kalbimi kirmaz insallah..
gecenlerde bi konuda bi uyemiz annesine soruyormus anne niye bizi opup koklamadin sarilmadin bunun eksikligini hissediyoruz simdi diye..bence keyfini cikar..

Yaş 18..
Kac senedir biktim diyor...
Annesi başında cok şükür. ..
Ve onu cok seviyor bunu belli ediyor..
Ama ergen kizimiz bundan bunaliyor dışarda utaniyor rezil oluyor..
Off off dicek laf cokta kalbini kirmiyim hadi ramazan vakti.
Allah yoklugunu göstermesin annelerin..

Ergenlik sonu tripleri gibi geldi seninkiler biraz bana:) az kaldi gecicek
Burda anneleriyle ilgili sevgisizlik, kirginlik dolu konular var onlari bi okumani tavsiye ederim. Ben annende sorun gormedim, evet biraz sevgisini gostermesi abartili olabilir ama bu kadarina da tahammul edemiyor musun annenin? Hem de olumsuz degil olumlu tavrina?
Bu durumu biraz yasinin naif donemlerde olausundan dolayi abartiyorsun. Annen yaninda ve seni seviyor oldugu icin ona saril ve sen de kocaman bi op. Mutlu olsun kadincagiz

Tabi ki göstermesin. İnsanlar nelerle uğraşıyor ne dertler var ama ne yaşadığımı da ben biliyorum ve gerçekten can sıkıcı bir durum.

20'li yaşların ortasına kadar her gün istisnasız annesinin kucağına oturup kendini sevdirmiş bir kadın olarak diyorum ki değerini bil annenin. Ben soğuk bir insanım diye ergenlik tripleri atma. Sevilmek güzeldir her yaşta. Allah eksikliğini göstermesin.

Ayrıca ufak bir türkçe dersi;

Soğukkanlı: olaylar karşısında sakinliğini koruyabilen, ılımlı davranabilen kişi.

Soğuk: Duygudan, sevgiden yoksun olan, yakın ve içten olmayan kişi.

Son düzenleme:
Ne kadar şanslısın ama bunu göremiyorsun
İş hayatına atıl,evlen ,başka bir aileye karış o zaman anlarsın annenin kıymetini

Annesiz büyüyenler,annesini hiç görmemişler,buzdolabı anneye sahip olanlar var ..Yapma ...Böyle şikayet etme ..Çok ararsın bu günleri..

Tabi ki göstermesin. İnsanlar nelerle uğraşıyor ne dertler var ama ne yaşadığımı da ben biliyorum ve gerçekten can sıkıcı bir durum.

Cnm ben de çok çok micmic opulmeyi sevmediğim icin sana katılıyorum
Çok ta yapabileceğiniz bişey oldugunu sanmıyorum değişmez çünkü

Sadece annenle tatlı dille konuş opusmekten hoslanmadigini söyle
Paylastiklarini komşulara soyledigini bildiğini bir daha yaparsa ona hicbirseyini Anlatmaya çağını söyle

Sephora size bisey sormak istiyorum, son zamanlarda hayatinizda ciddi olumlu biseyler, bi degisiklik falan oldu mu?

Seni anlıyorum çünkü benimde 16 yaşında ergen bir kızım var.sokakta sarılıp opulmekten kendisi ile ilgili herhangi bir özeli başkası ile paylasmamdan hatta ona sormadan kendi facebook hesabımda onun resimlerini bile paylasmamdan nefret eder.ona bir çocuk gibi değil yetişkin bir birey gibi davranmami ister.kizimi tanıyorum oda beni tabi..biz aramızda bunları konuşarak hallettik.ona anlayış göstermek zorundayım. Sevgi gösterisinin de bir sınırı olmak zorunda.kızım dahi olsa onun istek ve düşüncelerine saygılı olmak zorundayım diye düşünüyorum.
Annenle bu konuyu onu kırmadan güzel bir şekilde konuşmalisiniz. Eminim seni anlayacaktır.
Ama konuşurken dediğim gibi cirlamadan sakince konuş..

Hmmm, nerden çıktı ki bu, şaşırdım?
Bildiğim kadarıyla olmadı, olcak mı, müjde mi veriyosun bana?

Garip oldu farkindayim
Son zamanlarda bi pozitif geliyor yorumlarin, sanki bi havasi degisti daha bi olumlu oldu sanki ya da bana mi oyle geldi
Yoksa ben guzelim kafam guzel sen guzelsin mi oldum ben
En iyisi Allah soyletti diyelim de, yakin zamanda guzel gelismeler olsun hayatinda

çoğunluk karşı çıkmış ama ben sana katılıyorum

senin gibi genç falan da değilim yani iki katın yaşındayım 36 yaşındayım

ben de sevmem mıç mıç ayy kurban olurumlu ilişkileri

kimseye öğle sarılıp öpmem vs

sevgilimin bile öyle elini tutayım sarmaş dolaş gezeyim bir halim hiç olmadı

sevgili olduğumuzu bilenler bile inanmazdı bunlar nasıl sevgili diye

biz böyleyiz

annen de böyle kabul etmeli seni

bu arada benim de çocuğum var

onu da öyle harpten çıkmış yıllardır görmemiş gibi sarılıp öpmem

yani sabah okula bırakırken yüz yıllık veda akşam okuldan alırken 3 yıllık ayrılık sonrası kavuşma modum olmadı ve olmayacak ki oğlum 5 yaşında daha

annene biraz daha sabret

aranızın iyi olduğu bir anda anlat sen beni seviyorsun bunu biliyorum ben de seni seviyorum ama sevgini gösterme şeklini artık yaşlarımıza göre ayarla diye

azıcık da idare et artık bu yaştan sonra değişmesi zor

etrafın duymasını istemediğin şeyleri de anlatma

ketum birisiyim hatta burada da yazdım hamile olduğumu bile 4-5 aylık olunca söylemiştim anneme

anne olması tüm hayatımız hakkında bilgi sahibi olması zorunluluğunu içermiyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…