Annemle yabancı gibi olmaktan yoruldum

Deltavealfa

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2020
4.501
8.449
108
34
Merhaba herkese
Sırf bu konuyu açıp farklı gözlerden yorum almak için üye oldum. Kendimi sorguluyorum acaba sorun bende mi diye. Eğer sorun bendeyse her türlü iyileşme önerisine açığım.

Annemle oldum olası saygılı mesafeli bir ilişkimiz var, ilkokuldayken arkadaşlarımın annelerinde görürdüm böyle ayy tatlım pisi pisi fln 😅 kedi sesi gibi sesler yaparlardı anneleri, arkadaşlarıma özendiğimi hatırlıyorum.

Neyse, olabilir annemin karakteri böyle değildir diye düşündüm. büyüyünce daha anlayışlı oldum, 4 çocuk yoruldu dedim, zor çocuk bakmak dedim.

Ama artık çok mesafeli hissediyorum, örneğin bana geliyor markete gidiyoruz hemen kendi parasıyla ödemek istiyor, anne sağol gerek yok diyorum uzatma kasiyerin yanında diyorum hayır diyor, uzamasın diye tamam diyorum.

Ama bunu mecbur hissettiği için yaptığını düşünüyorum mesela küçük boy zeytin almış, ama bilirim normalde büyük alır hep (markette dağılmıştık ben bebek ürünlerine gitmiştim) o sırada evin ihtiyacı olduğu için büyük zeytin almışım bende geldim kasaya, neyse bırak dedim işte ben öderim yok yok ben ödücem illa diyor.. Tamam dedim uzamasın diye.

Böyle bir yabancı olursunuz ya arkadaşınıza ayıp olmasın diye ödeme yaparsınız sıra olur hani kafanızda (küçük hesaplar) öyle davranıyor hissediyorum.

Acaba diyorum herkes mi böyle annesiyle? Ya da bu küçük hesabı ben mi yapıyorum burda okuyunca nasıl yorumladınız?

Merhaba herkese
Sırf bu konuyu açıp farklı gözlerden yorum almak için üye oldum. Kendimi sorguluyorum acaba sorun bende mi diye. Eğer sorun bendeyse her türlü iyileşme önerisine açığım.

Annemle oldum olası saygılı mesafeli bir ilişkimiz var, ilkokuldayken arkadaşlarımın annelerinde görürdüm böyle ayy tatlım pisi pisi fln 😅 kedi sesi gibi sesler yaparlardı anneleri, arkadaşlarıma özendiğimi hatırlıyorum.

Neyse, olabilir annemin karakteri böyle değildir diye düşündüm. büyüyünce daha anlayışlı oldum, 4 çocuk yoruldu dedim, zor çocuk bakmak dedim.

Ama artık çok mesafeli hissediyorum, örneğin bana geliyor markete gidiyoruz hemen kendi parasıyla ödemek istiyor, anne sağol gerek yok diyorum uzatma kasiyerin yanında diyorum hayır diyor, uzamasın diye tamam diyorum.

Ama bunu mecbur hissettiği için yaptığını düşünüyorum mesela küçük boy zeytin almış, ama bilirim normalde büyük alır hep (markette dağılmıştık ben bebek ürünlerine gitmiştim) o sırada evin ihtiyacı olduğu için büyük zeytin almışım bende geldim kasaya, neyse bırak dedim işte ben öderim yok yok ben ödücem illa diyor.. Tamam dedim uzamasın diye.

Böyle bir yabancı olursunuz ya arkadaşınıza ayıp olmasın diye ödeme yaparsınız sıra olur hani kafanızda (küçük hesaplar) öyle davranıyor hissediyorum.

Acaba diyorum herkes mi böyle annesiyle? Ya da bu küçük hesabı ben mi yapıyorum burda okuyunca nasıl yorumladınız?
Sanki fazla hassassınız ☺️

Merhaba herkese

cok takılmayın ınsanlar yuk olmamak ıstıyosa musade edılmelı. annem bana da oyle yapar. sız kendınız harcayın var bızım paramız dıyıp atılırdı hemen :)) mızacı boyledır. ıkızım annemın agzına gırer ben daha durduk yere sarılamadım.. :)) hassas davranmayın nasıl mutlu oluyorsa oyle yapsın ^^ben hamılelık haftanıza baktım ne yalan soyleyım nasıl 3 hafta ıcınde olunurken ogrendınız?

Size para ödetmek ve yük olmak istemiyor bunda bi anormallik yok her anne böyle düşünür genelde takılmayın bu kadar konu sadece bu ise 🙂

Normal davranıyor bence .benimde abim geldi annemle.ikiside yok yok diye atlıyor her hesaba

Merhaba herkese

Sizin ayri bir aileniz var ve anneniz sizi düşündüğü için ödeme yapıyor. Annemde odemek ister ama ben onu suna baksana bi der gonderir arada odemeyi yaparım sende dondurma ismarla hadi bana derim. Mesafe bu sekilde olmaz annenizle iki kelime konusamiyorsaniz, sarılamıyorsanız, opemiyorsaniz, dertlesemiyorsaniz... bunlar mesafedir. Siz de bazen annenizle cikmaz ona eli dolu gidersiniz. Annenizin mizacı boyle olabilir ama eger yakinlasmak istiyorsaniz ben anneme tipik tipik hareketler yaparım kalbi ısınir o havaya girip güler duygular paylaşarak cogalir. Fazlaca ketum biri degilse deneyin kaybedeceginiz bisey yok

ben sorunu anlamadım

hamilelik duygusallığı mı acaba

hiçbir zaman kimseyle mıç mıç ilişkim olmadı

ilkokula giden oğluma da hiç kimsenin yanında ah canım cicim yapmadım

hatta kırk yıldır görmemiş gibi davranıp kendi çocuklarına sarılan öpen insanlar bana garip gelmiştir

ödemek istedi diye bunu garip karşılamanız zeytini küçük aldı vs çok ilginç şeyler

ben kendi evime de alırken bazen büyük bazen küçük alırım mesela büyüklerin paketi tozlu olduğu için bile almamış olabilir, boyu yetişmemiştir, kenarının boyası dökülmüştür, son kullanma tarihi büyüğünün daha yakındır vs vs

Sizin ayri bir aileniz var ve anneniz sizi düşündüğü için ödeme yapıyor. Annemde odemek ister ama ben onu suna baksana bi der gonderir arada odemeyi yaparım sende dondurma ismarla hadi bana derim. Mesafe bu sekilde olmaz annenizle iki kelime konusamiyorsaniz, sarılamıyorsanız, opemiyorsaniz, dertlesemiyorsaniz... bunlar mesafedir. Siz de bazen annenizle cikmaz ona eli dolu gidersiniz. Annenizin mizacı boyle olabilir ama eger yakinlasmak istiyorsaniz ben anneme tipik tipik hareketler yaparım kalbi ısınir o havaya girip güler duygular paylaşarak cogalir. Fazlaca ketum biri degilse deneyin kaybedeceginiz bisey yok

Evet tam olarak bu, sarılamam öpemem çünkü o sarılmaz öpmez, bir kere içten sarıldığını bilmem. Uzak yoldan gelince hoşgeldin diye sarılır ama böyle uzak uzak olur ya öyle

Size kitap önerisinde bulunayım
Mükemmel ötesi bir kitap
Anne çocuk ilişkilerinde eksik kalan şeyleri sebepleri ile birlikte açıklayıp iyileştirici yöntemler önerisi var.
Okursanız kendinizi iyileştirirsiniz

15984454728481931462981.jpg

Başkalarına karşı nasıl. Özellikle kardeşlerinle ilişkisi.
Yani sana karşı mi böyle, karakteri mi bu.
Herkese karşı böyle, biz büyüdükçe samimi olduğumuzu gördükçe şaşırmaya başladı. Torunları sevmeye başladı onları severken gördüm neşeli halini. Yani bende bir önyargı var çocukluktan kalma, komik gelecek ama biliyorum kendi ödeme yapacağı için küçük boy zeytin almış gelmiş bunun farkındayım neden böyle davranıyor üzülüyorum. Ben zeytine takılmıyorum böyle anlaşılmak istemem, yani maddi olarak kıyamama durumu yok kendini ödemek zorunda hissediyor kafası sürekli dolu. Rahat bırakmıyor kendini hep bir mesafe kafada sürekli düşünceler

Bence kırılgan bir yapınız var anneniz çok soğuk davranıyormuş gibi gelmedi bana
Ya genel annem soğuk, sarılmayız fiziksel temasımız yok çocukluktan beri öyle söyleyim.ben normal bulmuyorum bu durumu.

Tek örnek verdim konuyu uzatmamak için, herkesin annesi ödemek istiyormuş en azından bunu öğrendim :) ama ben ona takılmıyorum zaten ha o ödemiş ha ben, ihtiyacı olunca vs ben alırım düşünmeden etmeden.

Annemi kendisi ödeyecek kafasında böyle kurduğu için küçük az şeyler almış, bunu görünce hesap yaptığını düşündüm açıkçası

Konu sahibi anneniz mesafeli olabilir ama bu markette ödeme yapmak olarak denemez. Belki kendisi büyürken sürekli mıç mıç sevgi gördü ya da tam tersi. O yüzden böyledir. Yani sırf temas sevmiyor diye sizi sevmediği anlamına gelmez. Ben de bana dokunulmasından öpülmesinden ciddi anlamda nefret ederim ama annemle babam sen bizi sevmiyor musun tribi atıyor. Bir şeyimi ailemle paylaşmayı da sevmem. Mesafeliyimdir geçmiş yasantılardan dolayı. Ama bunların hicbiri onları sevmediğim anlamıma gelmez. Huy bu yani. Sevgiyle bağdaşmaz.

Back
X