- 30 Ekim 2017
- 35
- 3
- 1
- 28
- Konu Sahibi gelecegineczacisi
Dün kötü bir olay öğrendik ve fazlasıyla gergindik. Yeğenlerim gelecek diye pasta yap dedi annem. Onun söylediği pastayı yaparken herneyse şerbeti vardı onu pişirdim. Şimdi annemin şöyle bir huyu var arkadaşlar, istisnasız ben mutfakta bir iş yaparken gelir bakar gözetler sonra da sonucun iyi ya da kötü olup olmayacağını düşünmeden keşke şöyle yapsaydın böyle yapsaydın gibi moral bozucu şeyler söyler insanın hevesini kırar. Ama güzel şekilde değil yanş iğmeleyici bir şekilde. Normal da söylemez böyle iğrenir gibi yani nasıl anlatayım bilemedim. Yüz ifadesi fazlasıyla moral bozucu oluyor zaten. Yine geldi yaptığım şerbette kahve vardı çok afedersiniz içinde pislik varmış gibi bakıp ne var içinde bunun dedi. Bende şakasına sonra anlarsın gibisine birşey dedim. O da kahve mi dedi bende evet dedim, sadece kahve mi dedi bende normal bir şekilde anne şerbet birde kahve işte şerbet neden yapılır dedim. Böyle dememin sebebi de annem gelir güzel bir şekilde sorar konuşturmak için söyledikten sonra açık yakalamış gibi başlar konuşmaya. Bende o yüzden detaya inmedim. Buna taktı işte gerdi ortamı bende ya anneme nolur yine b. aşlama dedim bunu diyen sen misin işte ne gün yüzü göster ne gün yüzü gör gittiğin yerde bulacaksın belayı da işte senin istediğin gibi konuşanlar çıksın karşına filan direkt bedduaya başladı. Dedim anne noldu şimdi diye olmaz olsaydın nereden oldun ki demeye başladı bende dedim anne keşke olmasaydım o zaman diye o da cehennemin dibine olsaydın dedi. Niye böyle bir çıkış yaptığını anlamadım, annemin dilinin ayarı yok genelde ben frenlerim ortamı ama dün nadir olarak zaten o gerici olayın üstüne gelince frenleyemedim. İşte dedim anne abartma filan seninle konuşmayacağım ben malım gerizekalıyım unutur konuşurum yine ama konuşmayacağım dedi. Öylece sustu işte konuşmuyoruz dünden beri. Şimdi şöyle olayın gerginliğiyle belki ben annemi yanlış anladım o da beni fazlasıyla yanlış anlamış niyetim onu terslemek değildi sadece yine bir açık arıyor zannettim huyunu bildiğim için. Ama onun beddua etmesi olmaz ol filan demesi fazlaca abartılı ve gönül kırıcı oldu. Bu nedenle özür dilemeyi düşünüyordum aslında ama çok kırıcı konuştu. Abarttı yani. Şİmdi özür dilemek istiyorum onu çok seviyorum küs kalmayaı beceremem ama hem çok kırgınım hemde gurur yaptım biraz. BUnu nasıl tatlıya bağlarım ya kırıldığımı anlasım hep alttan aldım ama anlasın istiyorum artık. Çok sivir bir dili var kırıcı olduğunu anlasın istiyorum ama ben hep sevdiklerimle kırgınlıkları engellerim yani pişmanlık olmasın diye bu durumdan hiç hoşnut değilim. Kızlar fikri olan? Ne yapabilirim? Gidip özür dilerim kendimi zorlayarak ama benim kırgınlığımın da üstü örtülecek o zaman. İkimizde hatalıyız ama tepkisini ben açıkçası abartılı buldum haksızlık etti.