Annemlerden bilezigimi nasil isterım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar rica ediyorum şu konuda artık geyik dönmesin.
Ayrıca 3nity 3nity lütfen banlanan kişilerin yazdıklarını konuya taşımayın ki konu iyice dağılmasın.
Espri samimi olduğunuz insanlar arasında yapılırsa hoş olur, hiç tanımadığınız birinin dert edinerek açtığı konuda yapılırsa adına rencide etmek denir, herkes herşeye gülmek ve herkes herkesin espri anlayışını bilmek zorunda değildir, ayrıca BDV'de geyik konu dışından banlanma sebebidir değil mi?

Artık BDV'de her topiğe espirileşiyorduk, şaka yapıyorduk adı altında yapılan geyikler sıkmaya başladı, yapanların çoğunluğu da kuralları bilen defalarca bu sebeple uyarı almış eski üyeler olunca şık durmuyor.

Oncelikle konu sahibi, konunuzu bölmüş olacağım icin kusura bakmazsiniz insallah :)

Elciye zeval olmaz diyerek sizlere, 14 gun banlanan @GangstaWalk 'in selamini getirdim.

GW
Bu konuda espri yapanların yaptığı şeye linç denmiyor ama espri yapanların şahsına hakarete varan eleştirilen yapan sizin bu yaptığınız şeye
sjw deniyor, "Social justice warrior" ve bir araya gelerek yaptığınız şeyin eleştirmeye çalıştığınız şey olduğunun farkında bile değilsiniz.

İnsanların tek bir esprisinden (Ki konu sahibi için hiçbir şahsi ima yok, bir
yazım yanlışının komik gelmesi üzerine dönen bir espri, -şahsi çıkarım yok- altını çiziyorum ve hatta kendi yorumumda
-yazım yanlışını eleştirirken yazım yanlışı yapanları- da eleştiren kapsar bir mizah var dönün bakın),
siz hangi yargılamaları yaptınız:

1)Kırmadan, hor görmeden belirtin. (Kırıcısın, hor görüyorsun)
2)Kasti bir şekilde hor görme aşağılama var. (O kadar emin niyetten)
3)Bu psikolojik linçtir! (Kalan 5 sayfa sizin espri yapanları lincinizden oluşuyor dönün bi bakın. İnsanlar kelimeyle eğlendi, siz kişileri hedef aldınız)
4)2 kitap okusalardı empati yetenekleri gelişirdi ve usül öğrenirlerdi. (Yargılar, genelleyerek şahsı hedef almalar :) )
5)Empatiden uzaksınız. (Bi sizsiniz empati bilen, he en çok siz insansınız :)) )
6)Ne meraklısınız kusur aramaya! (Bana sen de meraklı geldin, bir espriden neler çıkarıyorsun)
7)Kelimeler somut veriler öğrenilir ama insanlık empati ince düşünmek maalesef ki öyle hemen öğrenilmiyor O okuduğunuz kitaplarda ki verileri duyguları ve fikirleri gerçek hayatta
kullanamıyorsanız bilgisayar belleğinden bi farkınız yok gerci bilgisayarlar en azından sizin gibi insanlarla dalga geçmiyor.
(Yine bir düşüncesiz, empati yoksunu deme çeşidi usüllüce(!) )
8)Hiç komik değil, ayıp, konu sahibi cevap vermeye tenezzül bile etmemiş sizlere (Tenezzül bile etmemiş, anlıyor musun o derece :) )
9)Şu alay edenleri dil bilgisi sınavına soksak sıfır alırlar yeminle. (Çarpılacaksın boşa yemin etme)

Art arda şahsı hedef alan çıkarımlar...
İyi bakın, linç olan şey bu işte.
Üstelik "Yanlış böyle düzeltilmez, üslubu olur, kırmayın, hor görmeyin" diyerek yapıyorsunuz.
Madem bu tutum yanlış (Ki hiçbir ithamınızı kabul etmiyorum, herhangi bir yanlış tutumum yok, basit bir espri, o sizin aşırı duyarla olayı
abartarak linç girişiminiz bizzat), niçin sizin bu yanlışı düzeltme yönteminiz, tavsiye ettiğiniz gibi kibarlıktan geçmiyor? Hm?
Yargıladınız, kestiniz cezayı espri yapanlara değil mi, ondan biz nezaketi hak etmiyoruz yanlış yapsak filan biz kibirli kötü insanız hım?
:))

Sjwler kendinizle çelişiyorsunuz.

Neyse...
Yaptığım şeyin anlık gelişen basit bir espri olması haricinde herhangi bir başka mana taşımıyor ister inanın, ister inanmayın.
Bana yapılsa, yanlışlıkla yazdımsa gülerek düzeltirim ben de eğlenirim, bilmiyor da yanlış yazıyorsam öğrenirim ve yine gülerim.
Güleceğim şeyin de esprisini de yaparım, basit. Sizin tabirinizle ince(!), benim tabirimle yargılayıcı düşünmüyorum ve mazlum edebiyatı yaparak
-bana komik gelmedi- diye insanları "Empati yoksunusunuz" diye etiketleyip linçletmiyorum. Dönün bi kendi yaptığınıza bakın, zanlarınıza bakın.

Bi de ban yedim bundan (Herhalde bundan yedim bi şey yapmadım da). :KK70: "Horlamayınnn" diyenlerin, tek mesajımın akabinde sayfalarca horlamasıyla hem de. Buldu mu adalet yerini aferin, kurtardınız masum kızcağızı tdk canavarının elinden.
Teşükür ederim.şaka teşekkür ederim. canım 👏👏👏 yazma konusunda çok yetenekliyim demedim. En azından konuma odaklanarak cevap verilirdi.

Annenize ne için verdiğinize bağlı? Bunu pek açıklamamışsınız? Düğün sonrası ben de aileme verdim. Düğün vs oldukça aldım bir iki tane taktım. Tekrar geri verdim. Ama annem hiç sormadı. Çünkü ben onu saklaması için verdim.
Sizin durumda öyle olabilir mi?

Ya çok tatlısınız inşallah alırsınız bileziklerinizi:KK36: başkası olsa kızardı yorumlara konuyu saptırdılar diye
Önemli degil onların ayıbı onlar utansin gerçekten çok güldüm 100' kişi dalga geçmiş konuyuda düzelttim. inşallah konuma cevap bu kadar gelir 😂🤣😂 ama sanmıyorum.insanligin gittiği noktaya üzüldüm. 😥 İyiki, yerimde başkası yoktu. Birde kitap okuyan bir insan empati nedemek bilir. Hepsi okumuş güzel yaziyor. yaa ben iyi yazmiyorum demedim. ama gerçekten trajik komik. 🤔😥🤣🤣

Önemli degil onların ayıbı onlar utansin gerçekten çok güldüm 100' kişi dalga geçmiş konuyuda düzelttim. inşallah konuma cevap bu kadar gelir 😂🤣😂 ama sanmıyorum.insanligin gittiği noktaya üzüldüm. 😥 İyiki, yerimde başkası yoktu. Birde kitap okuyan bir insan empati nedemek bilir. Hepsi okumuş güzel yaziyor. yaa ben iyi yazmiyorum demedim. ama gerçekten trajik komik. 🤔😥🤣🤣
Aynen öyle maalesef durum bu olsun üzülmeyin bileziklerinize de üzülmeyin annenize bir söyleyin arabanız varsa değiştirmeyi düşünüyoruz para lazım falan gibi durumları nasıl ihtiyaç sahibi olup yapamamış da olabilirler altın da son yıllarda oldukça arttı belki düşmesini beklediler beklerken daha da arttı öyle de olabilir

Annemlerde borç olarak verdiğim bilerziklerim var 2.senedir hiç konusu açılmıyor.aklimada gelmiyordu ama insan bir düşünmezmi yaşiyor? eşi birşey diyor mu? diye ama ben istemesem vermezler. biliyorum. bir 10' sene daha durur.
Bilerziğik önemli tabi .Anne bilerziğimi verin deyin

Aynen öyle maalesef durum bu olsun üzülmeyin bileziklerinize de üzülmeyin annenize bir söyleyin arabanız varsa değiştirmeyi düşünüyoruz para lazım falan gibi durumları nasıl ihtiyaç sahibi olup yapamamış da olabilirler altın da son yıllarda oldukça arttı belki düşmesini beklediler beklerken daha da arttı öyle de olabilir
çok teşekkür ediyorum konu başligini değiştiremedim. Daha yeniyim anlamaya çalışıyorum.

çok teşekkür ediyorum konu başligini değiştiremedim. Daha yeniyim anlamaya çalışıyorum.
Yazdığınız yazı değişiyor da başlık değişiyor mu onu ben de bilmiyorum üzülmeyin lütfen
Sizin yine aileniz almış bilezikleri benim arkadaşımın kayınvalidesi düğünden sonra bilezik alıyor kaç tane borç kaç sene oldu vermemişler resmen taktıklarını geri aldılar gibi oldu diyor üstelik de ihtiyaç sahibi değiller varlıklı insanlar gelininden bilezik borcu isteyen

Ne tuhaf insanlar varmış onu gördüm.bir harf hatası basta yazan kişiye güldüm.saka yapıyor diye sonra millet gülecek yer bulmuş.saskinim.annenize söyleyin eşim soruyor annenler ne zman verecek ihtiyacımız var diyor dersin olmaz mı .yada ennenle çok iyiysen sen söyle anne eşim sormadan yapsanız artık alalı baya oldu diye

Yazdığınız yazı değişiyor da başlık değişiyor mu onu ben de bilmiyorum üzülmeyin lütfen
Sizin yine aileniz almış bilezikleri benim arkadaşımın kayınvalidesi düğünden sonra bilezik alıyor kaç tane borç kaç sene oldu vermemişler resmen taktıklarını geri aldılar gibi oldu diyor üstelik de ihtiyaç sahibi değiller varlıklı insanlar gelininden bilezik borcu isteyen
Bazilarida öyle konularıma bakarsanız ben hep saflıgımdan kaybeden bir insanim neler yaşadım. ama artık gözüm açildi. Eşimin ailesi yoktu dügününü yapiyormuş. görüntüsü veren abisinin kizi yedi benim altinlarimi 90 yakındı abisi ölmüş ailesinden kalan tek kişi kadin büyük saftım ben dönere verdik dediler. İnandım. O zaman yaşim 18'di ama birşey görmemiştim. 😂🤣😂🤣 Şimdi 23 herşeyi biliyorum diye düşünüyorum. İnşallah öyledir 🤣😂

Türkçe öğretmenim hep derdi ki okulun bahcesinden iceri girdiğiniz an şiveyi aile içinde konuştuğunuz konuşma tarzınızı bir kenara bırakıp İstanbul Türkçesini konuşup yazacaksınız ilerde sizde toplum içine karışıp mevkilere geleceksiniz hiç bisey olmasanızda anne baba olacaksınız çocuğunuz sizden nasil görürse öyle öğrenir siz onlara güzel örnek olun derdi..bende çok iyi Türkçe konusuyorum demiyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum...şunuda şuraya bırakayım..
Kendinizi geliştirmeyi seviyorsunuz sanırım.Bağlaçlara da çalışabilirsiniz🥰

Konumuz noktalama isaretide degil 3 yaşındaki kizimin bile basit bi bilezik kelimesini koca koca insanlar ne söyleyebiliyor nede yazabiliyor cahilliği savunmak yerine doğruları yazsaniz
Yorumunuzdaki kırıcılığı farketseniz keşke kelimenin doğru yazılışını bilmeseydim demeniz lazımdı! Belli bir öğretime sahip olabilirsiniz ama EĞİTİM çokk başka bişey

Türkçe öğretmenim hep derdi ki okulun bahcesinden iceri girdiğiniz an şiveyi aile içinde konuştuğunuz konuşma tarzınızı bir kenara bırakıp İstanbul Türkçesini konuşup yazacaksınız ilerde sizde toplum içine karışıp mevkilere geleceksiniz hiç bisey olmasanızda anne baba olacaksınız çocuğunuz sizden nasil görürse öyle öğrenir siz onlara güzel örnek olun derdi..bende çok iyi Türkçe konusuyorum demiyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum...şunuda şuraya bırakayım..
İnsanları kınamadan önce ziyaretçi girişinden burayı oku ve şu son cümlene göre bıraktığın yazıdaki hataları mümkünse ban süresi boyunca çalış gel evladım!

Şu alay edenleri dil bilgisi sınavına soksak sıfır alırlar yeminle. Ne meraklısınız yahu. Konu sahibi boşver kalsin be annende. Imkanları olsa verirlerdi zaten diye düşünüyorum..
Haklisiniz çok ayip ettiler 😂🤣🤣🤣sadece gülerek okudum insanlık bitmiş.

O çok bilen arkadaşlar kelimeler somut veriler öğrenilir ama insanlık empati ince düşünmek maalesef ki öyle hemen öğrenilmiyor. O okuduğunuz kitaplarda ki verileri duyguları ve fikirleri gerçek hayatta kullanamıyorsanız bilgisayar belleğinden bi farkınız yok gerci bilgisayarlar en azından sizin gibi insanlarla dalga geçmiyor
👏👏👏👏👏Teşekkür ederim canım iyiki yerimde başkası yoktu ya çok kırılgan biri yazsaydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X