Annemmi düşüncesiz benmi fazla hassasım bu konuda?

Eşinize güvenmiyorlar, yanlış hatırlamıyorsam kendi aileside yardım etmemişti siz ev alırken yine sizin aileniz yarısını vermiş.

Çok üzgünüm ama eşiniz sıkıntılı bir adam, sebebi çok büyük ihtimalle bu.
Belki doğrudur ama diğer kardeşlerine de aynı muameleyi yapıyorlarmış hepsi mi istenmeyen evlilik? Benim ailem istemedikleri biriyle de evlense ben mutluyum diye ses etmezlerdi. Şimdi ben mutsuz olayım bazen benden çok düşündükleri damarlarını gözleri görmez. Yani bilemiyorum bence birazda karakter meselesi, belki sonradan görmelik 🤷🏻‍♀️

Belki doğrudur ama diğer kardeşlerine de aynı muameleyi yapıyorlarmış hepsi mi istenmeyen evlilik? Benim ailem istemedikleri biriyle de evlense ben mutluyum diye ses etmezlerdi. Şimdi ben mutsuz olayım bazen benden çok düşündükleri damarlarını gözleri görmez. Yani bilemiyorum bence birazda karakter meselesi, belki sonradan görmelik 🤷🏻‍♀️
Konu sahibi kendisi açıklasaydı daha doğru olurdu ama aldatma teşebbüsü vardı diye hatırladığım için yazmıştım.

İstemedikleri biriyle evlenmekten ziyade, mutsuz olunan bir gün nasılsa bitecek bir evlilik gözüyle bakıyor olabilir aile , ona rağmen evin yarı parasını vermişler , diğerlerine de konu sahibine de yağdırmamışlar ama damlatmışlar işte.

Ailenin görmemişliği konusunda haklısın ama çok çiğ hareketler.

Çok çok yakınımda böyle biri var. Baştan belirteyim siz öylesinizdir diye yazmıyorum bunları. Ailesi ne yapsa ona az geliyor. Annesinin her aldığında, gidilen tatillerde vs gözü var. Annesi biraz harcamayı seven sürekli alışveriş yapan bir insan diye bu onu kötü anne yapmaz ama oturup kızını bir dinleseniz anneye düşman olursunuz. Üstelik kız evlenirken ailesi hiç istemedi yapma diye yalvardı haklılardı da. Mesela aynı şekilde kaç tane evleri var biz kiradayız muhabbeti oldu. Sonra öğrendim ki evlerden birinin kirasını direkt kız alıyor. Bakın tekrar ediyorum siz de böylesiniz gibi bir varsayımım yok. Eğer yapılan şeyler var da siz görmüyorsanız size, ha yok tam anlattığınız gibiyse annenize söylenecek bir şey yok. Bazı şeyleri zorla düşündüremezsiniz.

Konu sahibi kendisi açıklasaydı daha doğru olurdu ama aldatma teşebbüsü vardı diye hatırladığım için yazmıştım.

İstemedikleri biriyle evlenmekten ziyade, mutsuz olunan bir gün nasılsa bitecek bir evlilik gözüyle bakıyor olabilir aile , ona rağmen evin yarı parasını vermişler , diğerlerine de konu sahibine de yağdırmamışlar ama damlatmışlar işte.

Ailenin görmemişliği konusunda haklısın ama çok çiğ hareketler.
Bilmiyorum verip vermemek paranın malın sahibinin inisiyatifinde ama var diye de kimsenin gözüne sokmam ben. İşte bu kısım asıl sorun. Konu sahibi de vermemesine değil gözüne sokmasına şikayet ediyor gibi geldi. Tabii konularını falan bilmiyorum belki de damat gerçekten tuz biber oluyodur bakış açılarına

Size bu şekilde anlattığında anne benim derdim nee senin derdin ne diye söyledin mi normal tonda hafif sitemkar bir şekilde yani. Diyelim ki eşinizi istemiyor sevmiyorlar yinede torun var ortada ikinizi es geçip torunları için bir şeyler yapabilirlerdi, mamayı borçla aldık diyosunuz ne kadar zor zamanlar o stres zamanında bile anne olarak yanınızda olmamış.

Aynısını çok samimi arkadaşım yaşadı yıllarca...dedim acaba konu sahibi o mu diye vallahi...oda kira koselerinde süründü kaç kere ev değiştirdi gelinler yurt içi yurt dışı tatillerde,çocuklar özel okullarda,altlarinda isimli plakalı son model araçlar vs vs....ama kız çok ahhh etti...şu an kendide çalışıyor birşeyler yapmaya çalışıyor ama çok zorlandığı zamanlar olmuştu onun da...aynı tas aynı hamam gidiyorlar...

Eşinize güvenmiyorlar, yanlış hatırlamıyorsam kendi aileside yardım etmemişti siz ev alırken yine sizin aileniz yarısını vermiş.

Çok üzgünüm ama eşiniz sıkıntılı bir adam, sebebi çok büyük ihtimalle bu.
Eşiniz adam olaymış da sizi iyi koşullarda yaşatsaymış

Yine de evin yarısını SİZİN anneniz vermiş, yine de yaranamamış

Artık erişkinsiniz. Kimse size yardım etmek zorunda değil
İyi bir meslek edinseydiniz? İyi bir geliriniz olsaydı?

Anneniz bildiğin sizi kendisiyle kiyasliyor, bir anneye yakışmayacak bir davranis. Evlat bile olsaniz, sinir cizmeniz gerekiyor. Ben birisi bana bir konuda şov yapmaya başlayınca (zenginlik, kariyer, aile hayatı vs.) izlemeyi kesiyorum. Zamanim birinin benim uzerinden egosunu tatmin etmesini izlemeyecek kadar değerli. Seyirci bulursa anlatır da anlatır, o yüzden konu buralara gelince acil bir isim çıkıyor yada konuyu değiştiriyorum.

İyi akşamlar hanımlar. Annemle ilgili daha öncede konu açmışlığım var ve yine beni içten içe sıkıntıya düşüren bir durum yaşıyorum.

Babam ve annem yakın zamanda kendilerine villa yaptırmaya başladılar. Şu an inşaat halinde. Güle güle tamamlansın sağlıkla sihhatle otursunlar içinde bunu yürekten temenni ediyorum ama bu kadarı geliyor içimden daha fazlası değil. Ailem çok fazla varlıklı iken beni en zor zamanlarımda görmezden gelirken yapmadiklari iyilekleri! toplum içinde başıma kakarken neler hissettiğimi hala unutmuş değilim çünkü. Mecbur değiller diyeceksiniz elbette değiller ama bunu başkalarinin yanindada mertçe söylemelerini bekliyorum ben. Beni hayat mücadelesinin içinde bir başıma bırakırken elalemin yanında biz şöyle iyi anneyiz böyle iyi babayiz demeleri hiç samimi değil.

Annem her firsatta darlıyor beni. Niye villayı sormuyorsun niye ilgilenmiyorsun. Banyonun fayanslarini şöyle yaptıralım, türk hamamı yaptiralım camları şöyle olsun, havuzu bilmem nasıl olsun. Sende gel beraber karar verelim falan. Ben çocuklarıma iyi bir gelecek sunmak, kaliteli bir hayat yaşatabilmek için afedersiniz bir tarafımı yirtarken annemin oturduğu yerde lay lay lom davranması sonra birde benimde o moda girmemi beklemesi inanılmaz derecede sinir ediyor beni bazen. Ve bunu hep yaptı.

Bilenler bilir ailem çok varlıklı insanlar. Ben ve eşim ise kendi yağında kavrulan insanlarız. Çocuklarımız için dişimizi tırnağımıza takip çalışıyoruz. Eşimle geçmişte maddi olarak zor süreçlerden geçtik ve dibi görene kadar ailelere hiç bir şey belli etmedik. Ne zamanki dibi gördük o zaman aileme sitem ettim (hayatımda ilk kez yaptığım birşeydi bu) ve annemden inanılmaz kırıcı bir karşılık aldım. Bu bahsettiğim dönemlerde biz borca girerek oğluma mama ve bez alırken onlar şu tatil yeri senin bu tatil yeri benim o kuyumcu senin bu kuyumcu benim gezip birde güle oynaya anlatiyorlardı. Annem pahalli pahalli mağazalardan aldığı kıyafetleri gösteriyordu sonrada dalga geçer gibi sanada alacaktım ama bedeninden emin olamadım falan diyordu. Bu tarz olayları kaç kere yaşadım hatırlamıyorum.

O dönem mecburiyetten kırık dökük bir lojmana tasindik. Burdada konusu var. İçi yaşanılacak gibi degildi. Ailemin ise bulundugumuz şehrin en lüks muhitinde 6/7 tane dairesi vardı kirada. Umurlarında olmadı. Üç maymunu oynayıp durdular. Ben ciddi bir şekilde karşılarina çıkınca mecbur hissedip ev almamıza yardımcı oldular. Sağolsunlar bunuda yapmayabilirlerdi ama yüzde 50 biz yüzde 50 onlar karşılamalarına rağmen bunuda fırsat bilip sağa sola biz kızımıza ev aldık diye duyurdular tamamen kendileri almış gibi lanse ettiler. Demem o ki çok fazla birikmiş şeyler var içimde.

Annem'e kızdığım nokta şu. Ben olsam kızımın gücününün asla yetmeyeceği şeyleri gözünün içine bu kadar sokmam. Hoş ben olsam tüm imkanlarımı çocuklarımla paylaşırım ama hadi bunu yapmıyorsunuz bari bu kadar duyarsız olmayın. Anneme çok gördüğümden değil ama böyle düşüncesiz davranması istemsizce sinir ediyor beni. Her ay gidip kuyumcudan 50/60 gramlık altın alışverişi yapıyor sonra gelip bak kendime set aldım, burma aldım, beşi bir yerde aldım deyip gösteriyor onun kadar hevleslenmemi bekliyor. Kendi annesinin ona aldığı altınları gösteriyor bak anneannen bana şu seti aldi bu bileziği aldı falan. Beni aptal yerine koyduğunu düşünerek kızıyorum ama sonra vicdan azabı çekerken buluyorum kendimi oda hevesini benimle paylaşmak istiyor demekki diyorum. Benmi kötü kalpliyim annemmi düşüncesiz karar veremiyorum bazen.
Anneniz cok dusuncesiz sizin icinde kendinizle alakali gram supheniz olmasin icinizde🥰 Siz mama almak icin borc aldiginiz donemlerden ya da yasinizin getirdiginden dolayi yasanmisliklar falan vb dolayi belki kendi gururunuza yenik dusup konusmak istemiyor olabilirsiniz ama ben olsam arsizliga vururdum galiba ya. Aldigi seyi size mi gelip anlatiyor aa bende de yok bana niye almadin, bak bedenim bu ogrendin gittiginde al ya da gel beraber gidelim derdim. Anladigim kadariyla da siz gorusmenizi min. seviye dusurmek istiyorsunuz zaten anneniz paragoz birisiyse sizin bu davranışlarınizdan dolayi o sizden uzak durur.. Insallah Allah karsiniza cok guzel kapilar acar ve ferahliga kavusursunuz 🙏🏻

geçen akşam kızım az yemek yedi sonra gece yattı bir süre sonra yanıma geldi anne karnım aç ondan uyuyamıyorum dedi de başımı taşlara vurup kendimi yoketmek istedim. sizinkiler nasıl anne baba toruna borçla mama alınırken tatil, altın, villa derdinde. yazık gerçekten böyle insanların elinde para olmasını hazmedemiyorum. gerekmedikçe görüşmeyin nasılsa bugün havalandıkları evler altınlar hep size ve kardeşlerinize kalacak. ya da arsız olun. anne kuyumcuda şunu begendim al ben sana aydan aya öderim diyin be ödemeyin napacak boğazınızı sıkıp alacak hali yok

haklsiin ama sana yuzde elli ev vermisler
tabii ki "kizimiza ev aldik" diyecekler
allah razi olsun yani iki cocuklu ailenin icine gireceği ev almak kolay mi? gayet de destek olmuslar.
fazlasindan sana ne ki?
neleri var neleri yok zaten onlar hakkin rahmetine kavustuktan sonra sana ve cocuklarina kalacak.
su kadar evleri var diyorsun ama o evlerin parasiyla geciniyorlar iste. o evlerden birini sana birini abine vs hibe etselerdi belki bu villayi 2 yilda degil 3 yilda yapacaklardi.
ya da evlerin sayisi azken yeni ev alip onlardan aldiklari kirayla yeni evin taksitlerini odeye odeye evlerinin sayısını arttirdilar. yani bu onlarin işi gibi birseyi.
akilli yatırımlar yapmislar. size de senin kayinbaban ve kaynanandan daha fazla vermisler
ama yine kötüler yine kötüler ...
ailelere de yazık.
kaynanan ailenin yaptigin da onda birini yapmamis o hala iyi oglunun gozunde senin ailen neden kötü ki?
bir de bu haliyle bile esin su sekilde isyan etmis
Ertesi gün eteğindeki taşları döktü. Evliliğimiz en başından beri hataymış ayrı dünyaların insanlariymışız. Onun neyine zengin bir ailenin kızıyla evlenmek kendi gibi yokluk görmüş biriyle evlenmesi lazımmış. Benim çıtam çok yüksekmiş kendini bana köle edemezmiş. Kendisini bu evlilikte tutsak gibi hissediyormuş mutlu değilmiş vs. Benim annem ve babam herşeyi beraber yapıyormuş gezmeye gidiyorlarmış o böyle bir gelecek istemiyormuş. Hayalindeki kadın profili evinde oturup kocasınin gelmesiyle mutlu olan fazla beklentisi olmayan kadınmış. Ben böyle düşüncelere sahip olduğunu zaten hissediyordum son dönemlerde ama bunları duymak tokat etkisi yarattı bende.
ailenin yuzde elli ev yardimi bile ezmis kocani, daha cok yardim etseler bu adam sana dunyayi dar ederdi.

İyi akşamlar hanımlar. Annemle ilgili daha öncede konu açmışlığım var ve yine beni içten içe sıkıntıya düşüren bir durum yaşıyorum.

Babam ve annem yakın zamanda kendilerine villa yaptırmaya başladılar. Şu an inşaat halinde. Güle güle tamamlansın sağlıkla sihhatle otursunlar içinde bunu yürekten temenni ediyorum ama bu kadarı geliyor içimden daha fazlası değil. Ailem çok fazla varlıklı iken beni en zor zamanlarımda görmezden gelirken yapmadiklari iyilekleri! toplum içinde başıma kakarken neler hissettiğimi hala unutmuş değilim çünkü. Mecbur değiller diyeceksiniz elbette değiller ama bunu başkalarinin yanindada mertçe söylemelerini bekliyorum ben. Beni hayat mücadelesinin içinde bir başıma bırakırken elalemin yanında biz şöyle iyi anneyiz böyle iyi babayiz demeleri hiç samimi değil.

Annem her firsatta darlıyor beni. Niye villayı sormuyorsun niye ilgilenmiyorsun. Banyonun fayanslarini şöyle yaptıralım, türk hamamı yaptiralım camları şöyle olsun, havuzu bilmem nasıl olsun. Sende gel beraber karar verelim falan. Ben çocuklarıma iyi bir gelecek sunmak, kaliteli bir hayat yaşatabilmek için afedersiniz bir tarafımı yirtarken annemin oturduğu yerde lay lay lom davranması sonra birde benimde o moda girmemi beklemesi inanılmaz derecede sinir ediyor beni bazen. Ve bunu hep yaptı.

Bilenler bilir ailem çok varlıklı insanlar. Ben ve eşim ise kendi yağında kavrulan insanlarız. Çocuklarımız için dişimizi tırnağımıza takip çalışıyoruz. Eşimle geçmişte maddi olarak zor süreçlerden geçtik ve dibi görene kadar ailelere hiç bir şey belli etmedik. Ne zamanki dibi gördük o zaman aileme sitem ettim (hayatımda ilk kez yaptığım birşeydi bu) ve annemden inanılmaz kırıcı bir karşılık aldım. Bu bahsettiğim dönemlerde biz borca girerek oğluma mama ve bez alırken onlar şu tatil yeri senin bu tatil yeri benim o kuyumcu senin bu kuyumcu benim gezip birde güle oynaya anlatiyorlardı. Annem pahalli pahalli mağazalardan aldığı kıyafetleri gösteriyordu sonrada dalga geçer gibi sanada alacaktım ama bedeninden emin olamadım falan diyordu. Bu tarz olayları kaç kere yaşadım hatırlamıyorum.

O dönem mecburiyetten kırık dökük bir lojmana tasindik. Burdada konusu var. İçi yaşanılacak gibi degildi. Ailemin ise bulundugumuz şehrin en lüks muhitinde 6/7 tane dairesi vardı kirada. Umurlarında olmadı. Üç maymunu oynayıp durdular. Ben ciddi bir şekilde karşılarina çıkınca mecbur hissedip ev almamıza yardımcı oldular. Sağolsunlar bunuda yapmayabilirlerdi ama yüzde 50 biz yüzde 50 onlar karşılamalarına rağmen bunuda fırsat bilip sağa sola biz kızımıza ev aldık diye duyurdular tamamen kendileri almış gibi lanse ettiler. Demem o ki çok fazla birikmiş şeyler var içimde.

Annem'e kızdığım nokta şu. Ben olsam kızımın gücününün asla yetmeyeceği şeyleri gözünün içine bu kadar sokmam. Hoş ben olsam tüm imkanlarımı çocuklarımla paylaşırım ama hadi bunu yapmıyorsunuz bari bu kadar duyarsız olmayın. Anneme çok gördüğümden değil ama böyle düşüncesiz davranması istemsizce sinir ediyor beni. Her ay gidip kuyumcudan 50/60 gramlık altın alışverişi yapıyor sonra gelip bak kendime set aldım, burma aldım, beşi bir yerde aldım deyip gösteriyor onun kadar hevleslenmemi bekliyor. Kendi annesinin ona aldığı altınları gösteriyor bak anneannen bana şu seti aldi bu bileziği aldı falan. Beni aptal yerine koyduğunu düşünerek kızıyorum ama sonra vicdan azabı çekerken buluyorum kendimi oda hevesini benimle paylaşmak istiyor demekki diyorum. Benmi kötü kalpliyim annemmi düşüncesiz karar veremiyorum bazen.
Valla kimse kusura bakmasın ama şu devirde zaten geçinmek ev almak hele ki keyfine kuyumcuya gidip altın vs olmak çok zor, durumları iyiyse çocuklarına yardım etmek zorundalar. Olmayan birşey istenmiyor sonuçta en temek ihtiyaç barınma ihtiyacı kirada olan evlerden birini size verebilirdi, maalesef çok gördüm böyle anne baba, ölünce herkes miras derdine düşüyor özellikle yaşları baya ilerleyince ölsün diye bekleyen bile var. Zorla kendilerini bu duruma sokuyorlar insan kim için çalışır biriktirir ki zaten çoluğu çocuğu rahat etsin diye, madem bu bilinçde değilsiniz çocuk yapmayın bu kadar basit. Benim henüz kendime ait evim olmadığı için çocuk bile istemiyorum sebebi ise çocuğum olduğunda kirayla uğraşmayım onum yerine bi bireysel emeklilik başlarız geleceği için bi yatırım yaparız çünkü hayat gittikçe zorlaşıyor buna mecburuz. Sizin ailenize gelirsek sonuna kadar haklısınız imkan varken imkan sağlamayan ailelerin bencilliğinden bıktık artık

kaynanan ailenin yaptigin da onda birini yapmamis o hala iyi oglunun gozunde senin ailen neden kötü ki?
Çok doğru

Ayrıca madem annenizden bu kadar şikayetçisiniz, evin yarısını ödemesini de kabul etmeseydiniz, biraz gururunuz varsa

Ya da annenize çıkarın verin parayı geri
Arkasından atıp tutacağınıza

Eskiye göre çok azalttım görüşmeyi bende. Bir ara hiç aramıyordum (başka sebeplerinde etkisi vardı) ama yakın zamanda babam hastalandı ameliyat oldu. Onlara destek olmak için son günlerde yine sıklaştı görüşmemiz annemde sağolsun hiç bir fırsatı kaçırmıyor. Ya birde görseniz öyle bir anlatım tarzı varki gulermisin aglarmisin. Bana diyorki bak villa neredeyse bitecek daha banyoya nasıl bir sekil vereceğimize karar vermedik seninle. Dalga geçiyor benimle resmen. Ama bununla ilgili en ufak bir imada bulunsam histerik yapısıyla ortalığı birbirine katar biliyorum.
ortalığı birbirine mi katacak KATSIN
@MissCherryBlossom arkadaşımın dediği gibi çat çat söyleyeceksin
yıllardır sıkıntı çekiyorum anne kumam veya eltim gibi hareketler yapma gibi gibi

başka çocuğu var mı ailenizin? onlara karşı nasıllar?

Onun için bir şey yapamadığımız arkadaşımıza, yakınımıza bile söylemeyiz aldıklarımızı, yapacaklarımızı. Annenizin bunu yapmasından hoşlanmadım. Bana çok fazla geldi. Eve de kolayca yardım ettiklerini sanmıyorum. 4 kardeşten hepsine mi böyleler?

Eskiye göre çok azalttım görüşmeyi bende. Bir ara hiç aramıyordum (başka sebeplerinde etkisi vardı) ama yakın zamanda babam hastalandı ameliyat oldu. Onlara destek olmak için son günlerde yine sıklaştı görüşmemiz annemde sağolsun hiç bir fırsatı kaçırmıyor. Ya birde görseniz öyle bir anlatım tarzı varki gulermisin aglarmisin. Bana diyorki bak villa neredeyse bitecek daha banyoya nasıl bir sekil vereceğimize karar vermedik seninle. Dalga geçiyor benimle resmen. Ama bununla ilgili en ufak bir imada bulunsam histerik yapısıyla ortalığı birbirine katar biliyorum.
seninle dalga gecmiyor onun gundeminde o var onu konusuyor
sen de hamileyken mesela gundeminde o vardi eminim farketmeden her konuyu bebege getirdigin icin cevrende senden de sıkilanlar olurdu
bu boyledir yani
ben geçen sene eski, ici cirkin ama bahcesi guzel bir ev tuttum simdiki esim o zamanlarki sevgilime. gundemimiz evi toparlayip insana benzetmekti. KKda bile defalarca yazmisim konuyla ilgili. Hatta yakin zamanda ici kotu evi satin alip güzelleştiren bir arkadasim vardi devamli birbirimize konuyla ilgili seyler anlatirdik. sonra bürokratik bir sıkıntımız oldu epey büyük birsey. gercek dunyaya döndük o zaman da tek gundemimiz buna evrildi, bana hal hatri sorana "yaaa noldu biliyor musun" diye yakındım falan😂😂
dünya boyledir yani arkadasimin cocugu oldu iki sene her konuyi bebege getirdi mesela.
annenin de simdi gundeminde o evin fayansi var onun hakkinda konusmak istiyor. gundeminde babanla kavgasi olsa onun hakkinda konusacakti, umreye gidecek olsa onun hakkinda konusacakti.
benim ailem de yazlik villa yaptiriyor annem de beni hep kitler fayans mayans yerden isitma muhabbetine. gercekten sıkıcı bir konu ama napalim dinliyoruz yani.
madem hosuna gitmiyor mesafe koy gec
bir de 4 kardessiniz. sana birsey yapsa onlara da yapmasi lazim cunku evlatlik nankör bir muessese. kkda da okuyoruz aile ogluna
dugun yapiyor, kacyuz gram bilezik veriyor sonra diger cocuguna bedelli parasi verdi diye cocuklari / gelinleri sinirlenip konu aciyorlar "haksızlık" diye. ya da anne buyuk cocugun cocuguna bakiyor ikicisine bakiyor, ortancanin ilkine bakiyor. "artik yaslandim ccouk bakamam" dedi diye küçüğü küsüyor "annem herkesin cocuguna bakti benimkine el gibi" diye gönül koyuyor
size yarim ev vermis mutlu olmamisiniz
tam ev verse sanki ekonomik sikintiniz bitecek mutlu mu olacaksınız?
tabii ki hayir yine annenizin sizden zenginliği gozunuze batacak yine durumunuz kotu olacak.
size tam ev verse diger cocuklara da verse geriye 2 evleri kalacak. dogru duzgun bir isleri de yokmus tek gelirlerj evmis. eee ne olacak bir anda zora dusecekler
neden yapsinlar ki yasliliklarinj keyif icinde yasayip oradan gelen kira paralariila yeni evler almak varken?
kadinin kazandigi her ev sizin zaten
50 gram altin aliyor gözümün onunde diye üzülüyorsunuz ama takmaya almiyor ki kadin. akarken dolduruyor. yarin o aldigi 50 gramlari bozdurup yeni ev alacak. o ev de onun zenginligine zenginlik katarken mirasta da sizi mutlu edecek

Ben hic coook varlikli insanlarin cocuklarinin bu kadar fakirlikte oldugunu gormedim ya nadirdir. O cocuklarin okul bitince girecekleri işi bile hazir oluyor belli bir cevresi oluyor ee evlendigi de ona göre oluyor.
Ailenizin onaylamadigi şekilde hayatiniza yön verdiniz sanirim ondan destek olmak istemiyorlar mi acaba?
Anne babanız kaç yaşındalar?

Aileniz size eğitiminiz için emek verdi mi? Okul dur, dersanedir vs.. Sonuç ne bir mesleğiniz var mı? Belli ki mesleğiniz kazancınız iyi değil ki zorluk yaşıyorsunuz.

Sanki durum sizin burnunuzu sürtmek gibi bir şey.. Benzeri küçük kardeşime oldu. Üç kardeşiz annem babam çalışıp hepimizi dersanedir okuldur vs. Her konuda destek oldular biz iki kardeş onları ekonomik açıdan çok zorlamadan ilk girişimizde Üniversiteyı kazandık ben Öğretmenim, kardeşim aldığıneğitim sonucunda çok iyi bir şirkette iyi bir maaşla çalışıyor..

En küçüğümüz de ona sunulan şartları değerlendirmedi. Kafası zehir gibiydi, dersleri çok iyiydi ama arkadaş sevdası, gezme sevdası geleceğine baltayı vurdu. Biz ilk sunulan imkanları değerlendirdik o, senelerce dershanelere gitti sonuç bir firmada işçi olarak çalışıyor. Şimdi de hepimize demogoji yapıyor, ailemi nerden turtıklasam diye düşünüyor.

Annemin evinde oturuyor. Kadının dükkanların satma peşinde şimdi şimdi aklı başına geliyor çocuklarıma nasıl gelecek sağlayacağım diye bütün aileyi daralıyor.

Ailenin hiçbir mutluluğuna sevinmez aksine neden bende de yok diye kıskançlık yapıyor.

Şimdi Burda suçlu kim anne, baba mı?

Kusura bakmayın ama sizi de biraz ona benzettim.

Aileniz sizin ya gençliğinizde yaptıklarınıza yada eş seçiminize razı değiller tepkileri de o yüzden böyle.

Onun için bir şey yapamadığımız arkadaşımıza, yakınımıza bile söylemeyiz aldıklarımızı, yapacaklarımızı. Annenizin bunu yapmasından hoşlanmadım. Bana çok fazla geldi. Eve de kolayca yardım ettiklerini sanmıyorum. 4 kardeşten hepsine mi böyleler?
Bir anne bunu evladı ile paylaşabilir. Ben ailemin her şeyini bilirim. Onların tek kızıyım.

Ev dekorasyonudan tutun alacağı ziynete kadar bilirim. Farklı Şehirlerde olmamıza rağmen birçoğunu da birlikte aldık fikir alışverişinde bulunduk. Annem çağırmasa bile ben gider yardım ederim, araştırırım daha iyisini bulu onlara destek olurum.

Aile içinde bunlar çok çok normal.

Yardım etseler ne güzel olurdu ama etmiyorlarsa da diyebileceğiniz bir şey yok maalesef.
Ama konunuzun birinde araba alırken de babanızdan borç aldığınızı yazmışsınız ,ev alırken de evin yarı parasını vermişler ki açtığınız çoğu konuları hatırlıyorum eşiniz ve ailesi çok problemli insanlar buna rağmen eşiniz hala ailesi ile görüşmeyi kesmiyorken siz öyle veya böyle size yardımı dokunan ailenize sinir oluyorsunuz.
Sanırım bir ara yurt dışına taşındınız ve yapamadınız geri geldiniz ,eşinizin aldatma şüphesi vardı,kayınpeder arsa almak istiyordu gibi gibi konular varken belki aileniz eşinizin rahata alışıp iyice zıvanadan çıkmasını istemiyordur.

Tabi. So
Bir anne bunu evladı ile paylaşabilir. Ben ailemin her şeyini bilirim. Onların tek kızıyım.

Ev dekorasyonudan tutun alacağı ziynete kadar bilirim. Farklı Şehirlerde olmamıza rağmen birçoğunu da birlikte aldık fikir alışverişinde bulunduk. Annem çağırmasa bile ben gider yardım ederim, araştırırım daha iyisini bulu onlara destek olurum.

Aile içinde bunlar çok çok normal.
Tabi. Sorun kızının darda olması. Normal paylaşma değil

Back
X