Annemmm...

Sorun tatil değil annenizin tutumu. Anlıyorum... Maalesef bazen anne babalar bu ebeveynlik işini abartabiliyorlar. Yaşadığınız durum ülkemizde çok yaygın. "Soyadın değişinceye kadar" cümlesi gerçekten çok kırıcı. Bu ülkede evlenmezsen, başına bir koca gelmezse birey olarak görülmeme durumu... Bir doktor bile bunu yapabiliyorsa diyecek bir şey bulamıyorum. Bence siz neden bu tatile gitmek istemediğinizi annenize sakince açıklayın. Sinirlenmeyin. Kabul etmiyor yine aynı şeyleri mi söylemeye başlıyor? Ya da kapıyı mı gösteriyor. O zaman o tatile gitmeyin. Surat yapsın tavır yapsın aldırmayın. İlk zamanlar bu olacaktır. Ama zamanla sizi kabul etmeye başlayacaktır.

25 yaşında genç bir kadın her durumda araba, kartla tehdit edilmez ki. Bu gercekten yanlış. Beraber yaşamasanız gitmeyin diyeceğim ama aynı evde aylarca surat çekmek kolay olmaz. Gitmeyin bence. Yakin zamanda da kendinize alın bir araba. Mümkün olduğunca maddi destek de almayın.

Sorun tatil değil annenizin tutumu. Anlıyorum... Maalesef bazen anne babalar bu ebeveynlik işini abartabiliyorlar. Yaşadığınız durum ülkemizde çok yaygın. "Soyadın değişinceye kadar" cümlesi gerçekten çok kırıcı. Bu ülkede evlenmezsen, başına bir koca gelmezse birey olarak görülmeme durumu... Bir doktor bile bunu yapabiliyorsa diyecek bir şey bulamıyorum. Bence siz neden bu tatile gitmek istemediğinizi annenize sakince açıklayın. Sinirlenmeyin. Kabul etmiyor yine aynı şeyleri mi söylemeye başlıyor? Ya da kapıyı mı gösteriyor. O zaman o tatile gitmeyin. Surat yapsın tavır yapsın aldırmayın. İlk zamanlar bu olacaktır. Ama zamanla sizi kabul etmeye başlayacaktır.
Evet , yorum yapanların çoğu 3 günlük tatiş git nolacak diyor ama asıl sorunumu anlamıyorlar. O tutum ve zorlama durumu beni bitiriyor. Ki eğer istediği olmazsa aylarca surat çekmek zorunda kalıyorsunuz😒 araba alıcam evet yakın zamanda. Birikimim var , biraz da kredi çekip alacağım. Ama araba da dert değil yani zaten evde 2 araç var . O olmazsa diğeri oluyor. Ama maddi ve nesnel şeylerle birşeylere zorlaması beni daha çok inatlaştırıyor. Yapmayacaksam bile yapıyorum, gideceksem bile gitmiyorum 😒

Sınır koymayı öğrenmeniz lazım. Bu sadece annenize karşı değil ama herkese karşı olmalı. Eğer annenizden başlamanız gerekiyorsa annenizden başlayın. Ben ilk çalıştığım yerdeki insanlar sayesinde öğrendim sınır koymayı 😀Herkesin farklı oluyor işte.
Çok haklısınız 🙏🏻 Bende işe başladıktan sonra farkındalığım arttı bu konuda. Kime ne kadar boyun eğerseniz o kadar başınıza çıkıyor, kullanıyor. Bizdeki de nesnel şeylerle sınıyor. 10 yıldır bunu yapar , çalışmaya başlamadan önce de her olayda bilirdim yani maddi olarak sınayacağını. Ama hiçbir işe yaramıyor, uzaklaşıyorum aksine 🤷🏻‍♀️

Çok haklısınız 🙏🏻 Bende işe başladıktan sonra farkındalığım arttı bu konuda. Kime ne kadar boyun eğerseniz o kadar başınıza çıkıyor, kullanıyor. Bizdeki de nesnel şeylerle sınıyor. 10 yıldır bunu yapar , çalışmaya başlamadan önce de her olayda bilirdim yani maddi olarak sınayacağını. Ama hiçbir işe yaramıyor, uzaklaşıyorum aksine 🤷🏻‍♀️
Elindeki olanaklari alarak cezalandırıyor ne yapsın iğne yaparım mi desin?

İşte aileler yine kendilerine yapıyorlar aslında. Benim çok kendi ailesi ile görüşmeyen kız arkadaşım var. Hatta birçoğu çocuğuna da annesi baksın istemiyor. Sebep ne tahmin edin bakalım? 🤷🏼‍♀️

İşte aileler yine kendilerine yapıyorlar aslında. Benim çok kendi ailesi ile görüşmeyen kız arkadaşım var. Hatta birçoğu çocuğuna da annesi baksın istemiyor. Sebep ne tahmin edin bakalım? 🤷🏼‍♀️
Evet , ben aynı şehirde yaşamak bile istemiyorum bazen. Hatta belki yeri ve zamanı değil ama yurtdışına da bu yüzden gidicem. Yüzde yüz sebep tabiki ailem olamaz, onları atsan atılmaz satsan satılmaz, ilk zor anımda yine onlar koşacak ama yüzde 60 sebep onlar diyebilirim. Annelerinin çocuklarına bakmak istememelerin sebebi onlarında bu şekilde yetişmesini istemedikleri için olabilir mi ki 🤷🏻‍♀️

Evet , ben aynı şehirde yaşamak bile istemiyorum bazen. Hatta belki yeri ve zamanı değil ama yurtdışına da bu yüzden gidicem. Yüzde yüz sebep tabiki ailem olamaz, onları atsan atılmaz satsan satılmaz, ilk zor anımda yine onlar koşacak ama yüzde 60 sebep onlar diyebilirim. Annelerinin çocuklarına bakmak istememelerin sebebi onlarında bu şekilde yetişmesini istemedikleri için olabilir mi ki 🤷🏻‍♀️
Çok büyük ihtimalle evet. Böyle yetişen arkadaşlarımdan birçoğu çocuğu için ya bakıcı tutuyor ya da kayınvalidesinden rica ediyor yada bir süre işe ara veriyor.

Belli olmuyor mu🙂
Ayrı eve çık para kazanıyorsun ne duruyorsun? guvenemiyorsun, şu anki konforundan vazgeçemiyorsun.
Belli oluyor mu 😂 Yooo sadece elimdeki birikimimi yurtdışı masraflarım olacağı için eve yatırmak istemiyorum . Tek sebep bu. Araba alsam en azından giderken satarsınız paranız elinizde kalır ama ev tamamen yük ve giden geri gelmiyor. Sizce bu konforu düşünmek mi yoksa ilerde aileme muhtaç olmak istememek mi? Ama durun ben cevap vereyim sizin yerinize . Ben şimdi kesin onlarsız yaşayamam 🤦🏻‍♀️ Kesin arabasına ihtiyacım vardır ve bana ceza veriyordur 🤷🏻‍♀️Birazdan da ağzıma acı biber sürecek bakın 😂

Korona kol gezerken sizin tatil planiniz neydi?
Benim bildiğim bütün arkadaşlarım tatillerde.Korona falan millet bunalmış çıkıyor.Hergün deniz fotoları görüyorum.O yüzden sanal ortamdan bir kişiyi bu konuda uyarmak bir işe yaramaz.Ayrıca kendine güvenli bir tatil de ayarlamış olabilir.

Evet başlıktan da anlayacağınız gibi sorunum annem. Konuyu özet geçeyim hemen. Fikirlerinize ihtiyacım var. 25 yaşında , üniversite mezunu ve çalışan bir kızım . İki gün sonra kurban bayramı tatilinde 3 günlüğüne Ayvalık tataflarında bir ev kiralamış annem. Fikrimizi sormadan tabi. Ben denizi girmekten hiç hoşlanmam, bunu herkes bilir. Şu 3 günlük tatilimi de bu onlarla giderek öldürmek istemiyorum. Çünkü hiçbir zevk almadan gidip gelmiş olacağım. Sorun şu ki anneme onlarla gitmek istemediğimi söylememe rağmen bunu asla anlamıyor. Hala bir birey olduğumun ve her yere küçük çocuk gibi elimden tutarak götüremeyeceğinin farkında değil. Soyadım aynı olduğu sürece onun kurallarının geçerli olduğunu, eğer istemiyorsam evden gidebileceğimi söylüyor; sunduğu imkanlardan mahkum bırakarak ders vermeye çalışıyor. Arabasını vermemek, kartlarımı iptal ettirmek gibi mesela. Ki ben 1 yıldır kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum, maddi olarak hiçbir talebim ve beklentim yok . Yani konuşulmuyor , kafasında neyse odur doğru. Napacağımı bilmiyorum. Onlarla gitmeyeceğim ama sonrasında aylarca aynı evin içerisinde konuşmayacak, surat yapacak, bunu yaşadım biliyorum ve tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Ne yapmalıyım. Bir birey olduğumu ve kendi hayatımın olduğunu hatırlaması için gitmemekte ısrarcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden .
Bence gitme.Ama ben olsam kaçırmazdım ya Ayvalik mükemmel bir yer👯‍♂️👯‍♂️👯‍♂️

Benim bildiğim bütün arkadaşlarım tatillerde.Korona falan millet bunalmış çıkıyor.Hergün deniz fotoları görüyorum.O yüzden sanal ortamdan bir kişiyi bu konuda uyarmak bir işe yaramaz.Ayrıca kendine güvenli bir tatil de ayarlamış olabilir.
Evet haklısınız ama ben yorum yapmaya değer bile bulmadığım için tenezzül etmedim açıklama yapmaya🙈 teşekkür ederim siz gerekeni söylediniz 🙏🏻

Konu ile alakası yok ama ben de sanki korona bir bize varmış gibi hissediyorum bazen 🙄

Benim tanidigim herkes de tatilde. Ben de bunaldim ama çıkmıyorum. Bu denli cahilligi bunalmak diye diye nitelendiremem. Onlar biraz daha rahatlasin gevşesin diye ben oturdugum yerden risk altinda oluyorum. Takipli hastayim korkumdan aylardir hastaneye gidemiyorum. Kimin ne hakki var buna? Benden daha kötü durumda olanlar var. Yaşlilar var. Yaptiklari bencillik. Denizden havuzdan virüs kapma riskleri yok sanki.

Benim tanidigim herkes de tatilde. Ben de bunaldim ama çıkmıyorum. Bu denli cahilligi bunalmak diye diye nitelendiremem. Onlar biraz daha rahatlasin gevşesin diye ben oturdugum yerden risk altinda oluyorum. Takipli hastayim korkumdan aylardir hastaneye gidemiyorum. Kimin ne hakki var buna? Benden daha kötü durumda olanlar var. Yaşlilar var. Yaptiklari bencillik. Denizden havuzdan virüs kapma riskleri yok sanki.
Konu çok alakasız yerde şu an ama yine de söyleyeyim. Annem koronanın zirve yaptığı süreçte 2 ay eve gelmedi hastaneden eve virüs taşımamak için . Yani evet korunmak önemli kesinlikle önlem alınmalı. Ama virüs sürekli mutasyona uğruyor, evet şu an hala bulaşıyor ama öldürücülüğü azaldı. Ve insanlar bunun farkında , medya bunu empoze ediyor insanlara. O yüzden insanlar artık koronayı hayatlarının parçası gibi , maskeyi dezenfektanı da çantalarında olmazsa olmaz yapmaya alıştılar. Bu hayatımızın bir parçası haline geldi ve insanlar artık bununla yaşamayı öğrendi. Bunu maalesef ne benim bi yerlere gitmemem durdurur ne de sizin evden çıkmamanız. Geçmiş olsun

Konu çok alakasız yerde şu an ama yine de söyleyeyim. Annem koronanın zirve yaptığı süreçte 2 ay eve gelmedi hastaneden eve virüs taşımamak için . Yani evet korunmak önemli kesinlikle önlem alınmalı. Ama virüs sürekli mutasyona uğruyor, evet şu an hala bulaşıyor ama öldürücülüğü azaldı. Ve insanlar bunun farkında , medya bunu empoze ediyor insanlara. O yüzden insanlar artık koronayı hayatlarının parçası gibi , maskeyi dezenfektanı da çantalarında olmazsa olmaz yapmaya alıştılar. Bu hayatımızın bir parçası haline geldi ve insanlar artık bununla yaşamayı öğrendi. Bunu maalesef ne benim bi yerlere gitmemem durdurur ne de sizin evden çıkmamanız. Geçmiş olsun
Gezmeye devam o halde. Kimse kimseye karsi kendini sorumlu hissetmiyor nasilsa. Neyse tadınız kaçmasin. Iyi tatiller size.

Back
X