Annen bile olsa insanlardan bisey beklemeyeceksin.bayanlar lütfen okuyun

Hepsini okuyamadim, anne yuzde yuz haksiz ama anlamadigim seyler oldu.
26 haftalik hamilesiniz takvime göre, annenizde mi kaliyorsunuz?
Karnım burnumda asagi indim vs yazmissiniz. Daha karninizin burnunuza cikmasina cok uzun sure var.
Acaba surekli bu modda gezip biktirmis olabilir misiniz?
Hamileliginizin zor zamanları daha birkac ay sonra baslayacak simdiden o havaya girmeniz sizin icin pek iyi olmaz.

NE anneler var senınkı yıne ıyı benım kı bana yakın oturdugu halde annelıkle alakası yok ölsem gelmez aramaz sormaz

Dogumunuzu yapıncâ
Dogumunuzu yapınca kayınvalidenize gidin.daha dogum yapmadan sizi dogum sendromuna sokuyor anneniz.toparlanınca direk evinize gidin.

Bünyeniz güçlüymüş
İnsan yapmak istesede yapamadığı şeyler oluyor malesef
Umarım siz ve Bebeğiniz sağlıklısınızdır şimdi
Biz çok şükür iyiyiz teşekkürler.. önce Allah'ın izniyle sonra Allah'ın bana verdiği güçle zor zamanları atlattık lohusa Naz'ı yapmak gibi bi keyfim hiç olmadı açıkcası belki sağlıkla Doğum yapsam kendimi dinler ah vah eder ağrım var der dururdum.. Bebeğim eve geldiğinde kimse korkudan kucağına alamadı çok küçük olduğu icin korktular bakımını hep ben yaptım yaşımda 26 ilk bebeğimdi bi tecrübem de yoktu 20 gün emzirme savaşı verdim ama ben kazandım 1 sene emzirdim hamd olsun.. o şiş vücut zamanla indi tansiyonlar düştü bebeğimde bende normale döndük şükür iyiyiz.. benim anladığım iş kafada bitiyor en azından benim öyle oldu..

Kayınvalidenizle kalın daha iyi

Ne anneler var ya.. ben dogumdan sonra anneme gittim 4 ay baktı gece gündüz çalıştığı halde hemde. İşten gelir torunumu ver kocanla beraber çıkın gezin derdi geceleri uykum bolunmesin diye bebegim ağladığında hemen koşar gelirdi bir kere söylenmedi şikayet etmedi yaptığım hicbirseyi elestirmedi canım annem benim
Kvniz nasıl biri bilmiyorum ama annenize değil onda kalın bir süre sonra da kendi evinizde geçin madem.

annenin derdi ne ya? çok sinir oldum şimdi bence doğumu evinize yakın bir yerde yapın, size destek olmak için kv. yanında olsun. 3 gün sonra toparlanır onu da gönderirsin bu hayatta her şeyi tek başına başaracaksın kimseye minnet etme annen bile olsa çok büyük kötülük bu...

Böyle durumların ilerde eşim veya ailesi tarafından önüme sunulma ihtimaline karşı kayinvalidemde de kalmak istemezdim.

En güzeli kendi evine gelmek. Yanına gelmek isteyen çıkar gelir. Yoksa eşin izin alır o ilgilenir.

Ne güzel..
Emzirme olayı en zayıf noktam
Biz beceremedik sen prematüre bebeğini emzirmeyi başarmışsın
İnsanın psikoloji yerinde olmayınca sanırım çok şeyi beceremiyor

Annenin üslubu hoş değil, dikkatimi çekti babanız yok mu? Bir rahatsızlığı mı var? Akrabalarla kavga gürültü mü oldu? Evet annenizin üslubu hoş değil ama o oda konusunda ben annenize hak verdim sayılır. Neticede yeni doğmuş bebek elbette idare edilmeli ama rahatsızlık vermemeye özen göstermek lazım.
Üstteki mesajınızda hastane yakınınızda varmış, madem annenizle böyle bir durum yaşadınız bence kv ye gitmek saçma, birilerine gitmek en son seçenek olmalı. Yakınınızda ki bi hastanede doğum yapmanız en doğrusu olur, birisinde kalmak iyi olabilirdi ama napalım şu durumda mecbursunuz

ızun mu oldu hamilelikte kalıs yada daha kalacakmısınız .her anne kzı anlasamaz herzman

dogum nezman yakınsa yanlsı dediği takvimde aralık gözüküyor belki anı sımıldı size

Ne güzel..
Emzirme olayı en zayıf noktam
Biz beceremedik sen prematüre bebeğini emzirmeyi başarmışsın
İnsanın psikoloji yerinde olmayınca sanırım çok şeyi beceremiyor
İşte iş kafada bitiyor ben kendi kendime dedim bu çocuk emecek 2 kilo bebekle başbaşa kaldım yemez içmez uyanmaz devamlı uyuyordu.. bizde Doğumdan hemen sonra elektronik sağma makinesi aldık 20 gün boyunca 3 saatte bir sağdım o sıcaklarda çok yorucu oldu ama değdi.. bebeğim biberonu bile kabul etmiyordu enjektörle, çay kaşığıyla hep denedik ta ki 20. Günün sonunda kontrol sonrası kayınvalideme ilk gittiğimizde ne sağma makinesi ne süt ne mama vardı yanımızda orda bi denedim emzirmeyi o gün bugündür emiyor.. eğer ben ilk 1 haftada aman emmiyor bu çocuk mamaya dayasaydım anne sütünün damlasına hasret büyüyecekti.. ha süt olur olmaz o nasip işidir ona bişey diyemem herkesin bünyesi bir değil ama emek vermeden olmuyor emmiyor diyen annelere kızmıyor değilim.. 1 yaşına girdi 1 senedir acaba yüz üstü kalkacak mı emekleyecek mi dişi çok mu geç çıkacak Ne zaman yürür konuşur diye diye resmen Şafak saydım..
prematüre bebek annesi olmak zordur..
Sağlık sorunu ile doğan bebek annesi olmak daha zordur ama hamd olsun bizim imtihanımız sadece erken doğması ile oldu bi sağlık problemimiz Yok..
1 arkadasım Doğum yaptı sütüm Yok dedi düzgün uğraşmadı bile az gayret edip sağdığını görsek amenna çocuğunu mama ile büyüttü.. Allah mamayı da başımızdan eksik etmesin gerçekten süt üretimi az ya da hiç olmayan anneler için büyük nimet.. ama gayretli anneleri seviyorum tembelleri değil
2. Çocuğum olursa bir gün onda da gayret edeceğim emzirmek için ha süt gelmez az olur hiç olmaz bilemem elimden geleni yaparım baktım olmuyor tabiki de mama kullanırım..
Normal doğumu da kafaya takmıştım ama doktor sancısız suyu gelen tansiyonu en düşük 16-17 olan kanda ani yüksek çıkan enfeksiyon idrarda yüksek protein ve fil gibi bir bedenle ben, bunun yanında 2 kiloluk kısa bi bebek itemezse kendini kanalda kalma riski yüksek diyerek ödümü kopardı dooooğru sezeryana girdim.. titremekten sedyeden düşeceğimi sanıyordum sedye zangır zangır sesler geliyordu
Ama ben derin nefes aldım yatıştırdım kendimi sedyede dedim ki Allahım başbaşa kaldık belki masadan kalkamam sen beni affet dedim namazda bile öyle bir teslimiyet huşu hissetmedim hiç gören sanır musalla taşı orası.. Azrail sanki baş ucumda bekliyordu nefeslerimi sayıyordum son mu şimdi ki mi son acaba derken sincabım kedi gibi bi ağladı ben bi başladım zangır zangır ağlıyorum ama hıçkıra hıçkıra hop beni uyuttular keşke uyutmasalarmış hayatımın en kötü en acılı ama en güzel anlarıydı zerresine kadar yaşatan Allah'a hamd olsun..
Şimdi ne erken Doğumdan ne sezeryandan ne tek kalmaktan hiç bişeyden korkmuyorum..
Neden mi?
Çünkü ben zoru başardım..
Ben güçlüyüm..
Ben güçlü bir anneyim..
Maşallah bana

Şimdiki kardeşleride anlamıyorum. Annelerin afedersin agzina s*çsa ses etmezler ama olan bize oluyor.
Birşey demeye gelmiyorlar.
Annenizde onlarin gazabindan belli ki korkuyor. Ama neden geldi diye size cikişmasi bi anneye yakisan tavir degil. Ayrica evden ilk cikisinizda kv yanina gidip yolda sancim vardi sicak bunaldim ondan moralim bozuk diyebilirdiniz. Yada serin bir yerde oturabilirdiniz

Kayınvalidenizde kalın. 1 hafta 10 gün sonra kontrole gitmeniz gerekecek bebek ve kendiniz için. Ondan sonra doktorunuz izin verirse ,dikişleriniz iyi durumdaysa dönersiniz evinize. Annenizi hiç karıştırmayın. Torununu özleyince aklı başına gelir.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Yaşadığınız yerde Doğum yapın. Kvden rica edin anne sen kal yanımda diye. Sezeryanlı da olsanız normal de 4 saatlik yol ağır gelir. Hayır kardeşinizin odasında kalmak niye istiyorsunuz ki bebek ağladığında kardeşiniz okula veya işe gidiyorsa sizinle birlikte mi uyansın. Gece uykusuzluğu kadar kötü birşey Yok. Sizde de bencillik var bende anne olsam kabul etmezdim iki çocuğumu da düşünmek zorundayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…