- 26 Mayıs 2014
- 1.709
- 1.689
- 333
- Konu Sahibi bayangezenti
-
baban para gönderdiğine göre öğrencisin ?
Valla tekrar rıca et canım madem ıhtıyacın var bunlar sana guvenmıyor mu acaba?sabahtan beri durup durup aglıyorumtam sakinleşcek oluyorum gene başlıyo aglamam
buraya cok uzun uzun yazmıcam annemle aramdaki sıkıntıları. aslında pek sıkıntı da yok dillendirilcek kadar.
iki gün önce annemle telefonda konusurken para istedim. tmm dedi babama söylemiş oda onaylamış. salı günü yatırırız dediler. eyvallah dedim. annem de bu sabah beni aradı, istedigim tutardan eksik yollayacaklarını söyledi. neden dedim. baban kendi işine kullancak dedi ( babamın yaptıgı bi iş var ama acelesi yok o işin. bide şimdiden parayı veriyo karşılığını cok zaman sonra alcak... zaten o iş yüzünden kaç aydır elinde dogru dürüst para kalmıyo.. )
bende sinirlendim. e ben nolcam dedim. sen napıyosun aldıgın parayı diye söylenmeye başladı bana. bu bana cok dokundu. ki bu lafı bi kaç kere daha kullanmıştı.
ben ne zaman yanlarına gitsem onlara birsürü şey alıyorum borclanıyodum sırf onlara hediyeler alabilmek icin. hatta babam esprisine bizim kız almanyadan geldi derdi. yani öyle dolu dolu giidyodum yanlarına.. sonra işime döndügümde onlar icin yaptıgım harcamanın borclarını ödüyodum. bu böyle devam ediyodu.
ben yanlarına giderim borclanıp geri gelirim....
en son annemler yanıma gelmişti yine aynı şekilde bi tanıdıgın k. kartını alıp birsürü alışveriş yapmıştık annemlere. sonra kardeşlerime. yani varını yoğunu ailesine harcayan biriyim
bide ben onlara bişeyler alırken onlar beni zorlamıyodu. yani annemin begendiği istedigi seyleri almak zor gelmiyo bana. ben icimden geldiği için alıyordum... Aslında böyle şeyler söylenmez onlar annem babam ama paranı napıyon diye söylemesi cok koydu.. napcam ben parayı size harcıyom işte
işte neyse, telefonda ben napayım bana da para lazım diye söylediğimde bana bagırdı baban napsın diye. sonra bende sesimi yükselttim işim var kapatıyom dedim. bana terbiyesiz diye bagırdı sonra kapattı telefonu
/buarada babamın emekli maaşı cok iyi. köye taşındılar. normalde hic borcları ödemeleri yok./
not: babamın parayı kullandıgı yer, dedigim gibi acelesi olmayan babama yakın zamanda kar saglamayacak bi iş.... ve bu adam elindeki tüm parayı oraya akıtıyo. bide yazın iki dügünümüz var. biri benim biri kardeşimin. yani zaten ciddi masraflarımız olcak.
bunları da buraya niye yazıyorum bilmiyorum ama cok sıkıldım. yarın bekleyen ödemem vs. var. onlar bunu biliyolar ve henüz hesabıma para girişi olmadı. normalde babam o tür işlerini sabahtan hallederdi , yollamayacaklar belli ki
Artik eriskin yetiskin birisin annenden babandan para istemeye niye cekinmiyosun? Bi de az yollayinca trip atiyosun. Kendi kendine yetemiyosan masraflarini kis
Haksızsınız desem kırmış olmam umarım sizi .Hediye elzem bir durum değil ve gerçekten aileni bağlamaz.
bir musibet bin nasihatten iyidir sözüne örnek olmuş yaşadığınız.
Artık siz bireysiniz ve desteğiniz hiç yokmuş gibi yaşamaya alışmanız iyi olur.
Çocuk sayılacak yaştan beri çalışan ve aileden destek görmeyen biri olarak söylüyorum bunları.
Bütçeniz uygun değilken neden bir sürü hediye alıyorsunuz akrabalarınıza?
Çalışan bir kadınsınız ben de annrnizin yerinde olsam nereye gidiyor senin kazandığın para diye sorardım. Hediyeler aldığına göre durumu iyi diye düşünüyorlardır muhtemelen
sabahtan beri durup durup aglıyorumtam sakinleşcek oluyorum gene başlıyo aglamam
buraya cok uzun uzun yazmıcam annemle aramdaki sıkıntıları. aslında pek sıkıntı da yok dillendirilcek kadar.
iki gün önce annemle telefonda konusurken para istedim. tmm dedi babama söylemiş oda onaylamış. salı günü yatırırız dediler. eyvallah dedim. annem de bu sabah beni aradı, istedigim tutardan eksik yollayacaklarını söyledi. neden dedim. baban kendi işine kullancak dedi ( babamın yaptıgı bi iş var ama acelesi yok o işin. bide şimdiden parayı veriyo karşılığını cok zaman sonra alcak... zaten o iş yüzünden kaç aydır elinde dogru dürüst para kalmıyo.. )
bende sinirlendim. e ben nolcam dedim. sen napıyosun aldıgın parayı diye söylenmeye başladı bana. bu bana cok dokundu. ki bu lafı bi kaç kere daha kullanmıştı.
ben ne zaman yanlarına gitsem onlara birsürü şey alıyorum borclanıyodum sırf onlara hediyeler alabilmek icin. hatta babam esprisine bizim kız almanyadan geldi derdi. yani öyle dolu dolu giidyodum yanlarına.. sonra işime döndügümde onlar icin yaptıgım harcamanın borclarını ödüyodum. bu böyle devam ediyodu.
ben yanlarına giderim borclanıp geri gelirim....
en son annemler yanıma gelmişti yine aynı şekilde bi tanıdıgın k. kartını alıp birsürü alışveriş yapmıştık annemlere. sonra kardeşlerime. yani varını yoğunu ailesine harcayan biriyim
bide ben onlara bişeyler alırken onlar beni zorlamıyodu. yani annemin begendiği istedigi seyleri almak zor gelmiyo bana. ben icimden geldiği için alıyordum... Aslında böyle şeyler söylenmez onlar annem babam ama paranı napıyon diye söylemesi cok koydu.. napcam ben parayı size harcıyom işte
işte neyse, telefonda ben napayım bana da para lazım diye söylediğimde bana bagırdı baban napsın diye. sonra bende sesimi yükselttim işim var kapatıyom dedim. bana terbiyesiz diye bagırdı sonra kapattı telefonu
/buarada babamın emekli maaşı cok iyi. köye taşındılar. normalde hic borcları ödemeleri yok./
not: babamın parayı kullandıgı yer, dedigim gibi acelesi olmayan babama yakın zamanda kar saglamayacak bi iş.... ve bu adam elindeki tüm parayı oraya akıtıyo. bide yazın iki dügünümüz var. biri benim biri kardeşimin. yani zaten ciddi masraflarımız olcak.
bunları da buraya niye yazıyorum bilmiyorum ama cok sıkıldım. yarın bekleyen ödemem vs. var. onlar bunu biliyolar ve henüz hesabıma para girişi olmadı. normalde babam o tür işlerini sabahtan hallederdi , yollamayacaklar belli ki
Valla tekrar rıca et canım madem ıhtıyacın var bunlar sana guvenmıyor mu acaba?
annenlere karşı bile olsa rahat harcama yapıyor olman demek ki geliri iyi kazancı iyi kendini rahat çeviriyor düşüncesini oluşturur.değilim. çalışıyorum .örnek veriyorum; 2bin maaş alıyosam en az 1000 lirası onlara gidiyor. annemin bana şunu al bunu al demesinden dolayı. bende istanbul gibi bi yerde yaşıyorum tek başına.
taam çalışansın çalıştığını onlara harcıyorsundeğilim. çalışıyorum .örnek veriyorum; 2bin maaş alıyosam en az 1000 lirası onlara gidiyor. annemin bana şunu al bunu al demesinden dolayı. bende istanbul gibi bi yerde yaşıyorum tek başına.
Annen de arada kalmış
Baban harcıyo sen annene kızıyosun
Muhtemelen senin para istediğini söyleyince babanda annene kızıyodur
Şamar oğlanına çevirdiniz kadını
Borçla hediye mi alınır, alma kendine harca sende
Ben öğrencisin sandımyok bizim evde annemin sözü gecer. muhtemelen o babama bırak yollama demiştir...
borcla hediye alınmaz . cok dogru o benim aptallıgımdan. gec de olsa jeton düşüyo
paran yoksa yetiremiyor çeviremiyorsan onlar için bile almayacaksın.. alıyorsan var sanırlar. yok diyince parayı ne yapıyorsun diye sorarlar. hem annem istemese bile alırım diyorsun hem onlara harcama yapıyorum ondan böyleyim diyorsun. kendi içinde çelişiyorsun..maaşımı fazla sanıyolar galiba :) işte bana dokunan , ben daha onun icin aldıgım seylerin ödemesini bitirmemişken onun bu parayı napıyon demesiydi.
taam çalışansın çalıştığını onlara harcıyorsun
bundan sonra çalıştığını onlara harcama , önce kendine harca ihtiyaçlarını gider ...
sende kalırsa o zaman ailene harcaa...
yani ben ailem para harcadım . onlar bana para göndesin gibi mantık yokk(bana göre)
çalışan insan babasından para istemez size harcadım diyee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?