annen de olsa, değmiyomuş kendini yıpratmaya :(

bayangezenti

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
1.709
1.689
333
sabahtan beri durup durup aglıyorum tam sakinleşcek oluyorum gene başlıyo aglamam
buraya cok uzun uzun yazmıcam annemle aramdaki sıkıntıları. aslında pek sıkıntı da yok dillendirilcek kadar.

iki gün önce annemle telefonda konusurken para istedim. tmm dedi babama söylemiş oda onaylamış. salı günü yatırırız dediler. eyvallah dedim. annem de bu sabah beni aradı, istedigim tutardan eksik yollayacaklarını söyledi. neden dedim. baban kendi işine kullancak dedi ( babamın yaptıgı bi iş var ama acelesi yok o işin. bide şimdiden parayı veriyo karşılığını cok zaman sonra alcak... zaten o iş yüzünden kaç aydır elinde dogru dürüst para kalmıyo.. )
bende sinirlendim. e ben nolcam dedim. sen napıyosun aldıgın parayı diye söylenmeye başladı bana. bu bana cok dokundu. ki bu lafı bi kaç kere daha kullanmıştı.

ben ne zaman yanlarına gitsem onlara birsürü şey alıyorum borclanıyodum sırf onlara hediyeler alabilmek icin. hatta babam esprisine bizim kız almanyadan geldi derdi. yani öyle dolu dolu giidyodum yanlarına.. sonra işime döndügümde onlar icin yaptıgım harcamanın borclarını ödüyodum. bu böyle devam ediyodu.
ben yanlarına giderim borclanıp geri gelirim....
en son annemler yanıma gelmişti yine aynı şekilde bi tanıdıgın k. kartını alıp birsürü alışveriş yapmıştık annemlere. sonra kardeşlerime. yani varını yoğunu ailesine harcayan biriyim
bide ben onlara bişeyler alırken onlar beni zorlamıyodu. yani annemin begendiği istedigi seyleri almak zor gelmiyo bana. ben icimden geldiği için alıyordum... Aslında böyle şeyler söylenmez onlar annem babam ama paranı napıyon diye söylemesi cok koydu.. napcam ben parayı size harcıyom işte

işte neyse, telefonda ben napayım bana da para lazım diye söylediğimde bana bagırdı baban napsın diye. sonra bende sesimi yükselttim işim var kapatıyom dedim. bana terbiyesiz diye bagırdı sonra kapattı telefonu

/buarada babamın emekli maaşı cok iyi. köye taşındılar. normalde hic borcları ödemeleri yok./

not: babamın parayı kullandıgı yer, dedigim gibi acelesi olmayan babama yakın zamanda kar saglamayacak bi iş.... ve bu adam elindeki tüm parayı oraya akıtıyo. bide yazın iki dügünümüz var. biri benim biri kardeşimin. yani zaten ciddi masraflarımız olcak.

bunları da buraya niye yazıyorum bilmiyorum ama cok sıkıldım. yarın bekleyen ödemem vs. var. onlar bunu biliyolar ve henüz hesabıma para girişi olmadı. normalde babam o tür işlerini sabahtan hallederdi , yollamayacaklar belli ki

Son düzenleme:
Haksızsınız desem kırmış olmam umarım sizi .Hediye elzem bir durum değil ve gerçekten aileni bağlamaz.
bir musibet bin nasihatten iyidir sözüne örnek olmuş yaşadığınız.
Artık siz bireysiniz ve desteğiniz hiç yokmuş gibi yaşamaya alışmanız iyi olur.
Çocuk sayılacak yaştan beri çalışan ve aileden destek görmeyen biri olarak söylüyorum bunları.

Annen de arada kalmış
Baban harcıyo sen annene kızıyosun
Muhtemelen senin para istediğini söyleyince babanda annene kızıyodur
Şamar oğlanına çevirdiniz kadını

Borçla hediye mi alınır, alma kendine harca sende

Valla tekrar rıca et canım madem ıhtıyacın var bunlar sana guvenmıyor mu acaba?

Bütçeniz uygun değilken neden bir sürü hediye alıyorsunuz akrabalarınıza?

Çalışan bir kadınsınız ben de annrnizin yerinde olsam nereye gidiyor senin kazandığın para diye sorardım. Hediyeler aldığına göre durumu iyi diye düşünüyorlardır muhtemelen

yok kırılmam. evet haklısınız. hediye elzem değil. annem bana şunu al bunu al deyince heveslenip alıyorum. içimden gelerek . yani harcamalarım genelde o yönde oluyo. sonra da ben sıkışıklık yaşadığımda ona söyledigimde parayı napıyosun demesi tuhafıma gidiyo. istanbulda yaşıyorum tek başına...

ama siz gercekten haklısınız. hediye almak mecburiyeti hissinden kurtulmam lazım

haklısınız. o benim salaklıgımdan kaynaklı. cok kızıyorum kendime. zaten yeni yeni kafama dank ediyo. benim hoşuma gidiyodu annemin istedigi seylerden almak ama cok da şeyetmemek gerekiyomuş. anne de olsa mesafeyi korumak gerekiyomuş parasal anlamda özellikle.

Anne ve baba, bana göre her şeydir. Düşün ki onlar bizi okuttu meslek sahibi yaptı, emek verdi bu yaşa onlar getirdi. Nice kızlar var bırak okumayı insan yerine bile koyulmuyor. Cebimde ki son kuruşu anneme babama versem içim hiç acımaz. Sevgilimiz olunca hediyeler alıyoruz dimi hatta gözümüze bile gelmiyor. Anne baba olunca zorumuza gidiyor. Annen baban sana mecbur diil bunu unutma, onlar elinden geleni senin için yaptılar ama sen annene babana mecbursun , seni kötü şeylere itemedikleri sürece onlara of bile deme. Lütfen anneni babanı kırma hep başının üstünde olsunlar.

değilim. çalışıyorum .örnek veriyorum; 2bin maaş alıyosam en az 1000 lirası onlara gidiyor. annemin bana şunu al bunu al demesinden dolayı. bende istanbul gibi bi yerde yaşıyorum tek başına.
annenlere karşı bile olsa rahat harcama yapıyor olman demek ki geliri iyi kazancı iyi kendini rahat çeviriyor düşüncesini oluşturur.
kesen müsait değilse hediye dahi olsa demek ki gereğinden fazlasını almaman gerek. sonuçta sen çalışan kadınsın kendi keseni kendin ayarlamakla mükellefsin. baban maaşı iyi de olsa emekli maaşı olan bi adam. yıllarca çalışmış sizi büyütmüş şimdi kendi parasını istediği gibi harcar onlara güvenip iş yapmaman lazım.
tamam annenin tavrı daha ılımlı olmalıydı ama sen ters çıkınca o da tepki göstermiş belli ki.
ayrıca para babanın ise ve istemende bir mahzur yoksa direk babanla iletişime geçmelisin. anneni ortaya aracı olarak koyup babandan para istemen de bence yanlış.

değilim. çalışıyorum .örnek veriyorum; 2bin maaş alıyosam en az 1000 lirası onlara gidiyor. annemin bana şunu al bunu al demesinden dolayı. bende istanbul gibi bi yerde yaşıyorum tek başına.
taam çalışansın çalıştığını onlara harcıyorsun

bundan sonra çalıştığını onlara harcama , önce kendine harca ihtiyaçlarını gider ...

sende kalırsa o zaman ailene harcaa...

yani ben ailem para harcadım . onlar bana para göndesin gibi mantık yokk(bana göre)
çalışan insan babasından para istemez size harcadım diyee

yok bizim evde annemin sözü gecer. muhtemelen o babama bırak yollama demiştir...

borcla hediye alınmaz . cok dogru o benim aptallıgımdan. gec de olsa jeton düşüyo

yok bizim evde annemin sözü gecer. muhtemelen o babama bırak yollama demiştir...

borcla hediye alınmaz . cok dogru o benim aptallıgımdan. gec de olsa jeton düşüyo
Ben öğrencisin sandım
Çalışıyomuşsun, kendi kendini geçindirmelisin
Geçinemiyosan ailenle yaşa
Bu kadar yani

maaşımı fazla sanıyolar galiba :) işte bana dokunan , ben daha onun icin aldıgım seylerin ödemesini bitirmemişken onun bu parayı napıyon demesiydi.
paran yoksa yetiremiyor çeviremiyorsan onlar için bile almayacaksın.. alıyorsan var sanırlar. yok diyince parayı ne yapıyorsun diye sorarlar. hem annem istemese bile alırım diyorsun hem onlara harcama yapıyorum ondan böyleyim diyorsun. kendi içinde çelişiyorsun..

doğru söylüyosunuz. benimde profesyonel anlamda iş hayatında ilk senem.. para idaresini yapamadım sanırım.

Ben onlara şu kadarlık hediye verdim
Ay sonunu denkleştiremeyince bi teleofn açayım bana para yollasınlar diye iş mi olur
Hediyelerinin parasını geri ödüyo gibi olmuş
Hiç hediye alma daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…