Annenin çocuğun velayetini istememesi

okuonceci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
60
35
38
Merhaba arkadaşlar size sorum olacak kendim için değil bir arkadaşımın kardeşi için daha doğrusu
Kardeşi 9 yıllık evli 2 çocuğu var biri 4 ,diğeri 7.5-8 yaşında ilkokul 2 ye gidiyor şimdi anlasmali boşanmak istiyorlar her konuda anlasmislar iken şuan da karşı taraf yani çocukların annesi davaya 15 gün kala ben çocukları almam diye demeye başlamış .
Anne çalışıyor ve evi eşyaları,herşeyi alarak terk etmiş olmasına rağmen anlaşma yoluna gittiler.
Erkek olan ise şuan işsiz ve annesi iyilesmeyecek bir hastalığa sahip çocuklara bakacak durumda değiller
Anne istemiyorum derse mahkemede babaya verirler mi?
Bu durumlar karşısında hakimin kararı ne olur?
Çocukların esirgeme kurumuna gitmesinden korkuyorlar..
Bende dedim arkadaşlara soralım bilen vardır belki...
Birlikte okuyacağız...cevaplarsanız seviniriz.
Bu arada çocuklarin annesi çalışıyor baba nafaka ödeme konusunda herseyde anlasmislar ama mahkemeye 15 gün kala anne boyle bir hamlede bulunmuş. .
Ne dersiniz okuyacağız ...arkadaşınız yani halasi baksın diyeceksiniz ama halasının da evliliği çok iyi gitmiyor alacak durumu yok yani

Anne istemiyorsa baba alsın madem velayeti.
Öyle ya da böyle is bulacak çalışacak çocuklarına bakacak yok ben bakamam derse de devlet yurduna verilecek.
Çocuk ille de annede kalacak diye bir durum yok ki.
Annesi anne olsa zaten bakardı evlatlarına.
Yazık günah yahu olan çocuklara oluyor

Anne istemiyorsa baba da bakamayacak gibiyse yurda yerleştiriyor devlet diye biliyorum.Yanlış bilgi vermiyim.Mutlaka bilen biri yazar.Anne çocuklarını neden istemiyor acaba.Yazık kuzulara.

İşte baba yakında il dışına gidecekmis iş bulmak için adamın annesi bakabilecek durumda değil yani hasta bakma durumu hiç yok yani size soralım dedim çok çaresiz kalmışlar tabiki zaten bu tarafın üzüldüğü çocukların durumu

Avukat vasi tayin ede demiş bunun annesini edemeyeceğin göre bayanın annesini mi eder acaba bir de sgk nin şöyle bir uygulaması olduğunu biliyoruz çocuk evde büyüsün biz maaş bağlayalım diye maaş bağladığı ama net değil elbet

Bizim düşüncemiz ailesinin onun evlenmesinı istemesi evlenirken de ayak bağı olmaması ha birde şöyle bi duRum var bu derce ye geldikten sonra bayanın erkeğe çok fazla hakaret vs saygısızlık işte aldatırim seni gibi tehditleri karşısında erkek asla istemiyor....bi ara barissinlar diye hasta falan demişler...Ama 12 saat calisabiliyor

Avukat net bilgi vermiyormuş....Ama adam zaten acınacak halde bende biraz baktım hakimin re'sen karar verdiğine dair 13 yaşına kadar anneye istemese dahi veriyormuş

Şimdi konu sahibi arkadaşım sizin için demiyorum. Ama bu tür anne babalara hastayım. Çocuğu yaparken iyi bakarken mi sıkıntı? Getirsinler biz bakalım. İnsan çocuğu kim alacak diye uğraşır.
Çocuklar için en hayırlısı neyse o olsun inşallah.

Yok tabiki bana değil ama şöyle bişey var adamın zaten yeniden evlilik hali yok durumda yok işin doğrusu ama ben hala anneye hayretlerdeyim insan evladını nasıl istemez

Hakim olsam direk terslerim bakmayacaksın neden doğurdun derim yani yinede diyorum

Baba istiyor ama bakacak durumu yok kendine bakacak durumu dahi yok

o nasıl bir anneymiş çocukları almam diyebiliyor!
yazık günah çocuklara, biri de daha çok küçükmüş...
herkes anne-baba olmamalı demek ki...

benim ailem ben 5 yaşındayken boşandı annem de velayetimi istemedi babama verdiler. annem abimi de istemedi,abim de babamı istememişti çok iyi hatırlıyorum abim için yurt vs konusu geçmişti. benim bildiğim kadarıyla anne de baba da istemezse yurda veriyorlar.

o nasıl bir anneymiş çocukları almam diyebiliyor!
yazık günah çocuklara, biri de daha çok küçükmüş...
herkes anne-baba olmamalı demek ki...

Bizim anlayamadigimizda o zaten sen nasıl annesin?? Ama demekki bunu düşünecek kapasite yok doğur at çok uzucu

Makemede hakim esirgemeye verir diye korkusu babanın annesi bakar en güzel diyor başka bişey demiyor

Ben anlayamadim millet velayeti almak icin kendini parcalar, burda mevzu 2 tarafinda istememesi mi? Yazik ya. Bosanmasalardi, anne vefat etseydi baba cocuklarini cocuk esirgemeye mi verecekti? Cocugu yapmak ne kadar kolay, oh. Biraz sorumluluk. Surda sunun konusulmasi bile ayip, insanlik sucu. Tas tasirim, canimi disime takarim yinede cocuguma bakarim kimseye muhtac etmem. Umarim arkadasiniz kardesinin aklini basina getirir.

Sizi yurda mi verdiler peki

O zaman neden çocuk yapmış baba?
Ben bu durumda sadece çocuklara üzülürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…