Annenin hamileyken yediklerinin çoçuk üzerindeki tesirleri..

evet arkadaşlar balık, süt, peynir, yoğurt, ceviz, fındık, sebze bunlar hamilelikte çok yararlı besinler. ben et ağırlı beslenmemeye çalışıyorum. hiç yemiyor değilim ama daha faydalı şeyler yemeğe çalışıyorum...yerimseniben

merabalar bende 6 haftalaık hamileğim hamileliğimi öğrendiğimden beridir farkettim ekşi ve tuzlu yiyecekler yiyorum sizce bebişimin cinsiyeti hakkında bilgisi olan varmı sizde nasıl oldu bu süreç
allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder bebişlerimizi amiiiinnnnnn

Yediklerinle alakası olmaz bence cinsiyetin, her hamile ilk aylarında bol tuzu ve ekşiyi ister, ben 7 haftalıkken bırak tatlıyı görmeyi ismini duymayı istemezdim, etten ve tatlıdan midem bulanıyordu ama bebeğim erkekmiş. Şimdi tatlıyıda yiyorum ama ekşiyi daha çok yiyorum, limonu alıp meyve yer gibi yiyorum.

bilgiler için çok teşekkürler.. bende ayva yedim hurma yadim ama bilmeden....
isabet olmuş...yemeye devam...

benim de öyle olmuştu.içimde kızım var.kaydirigubbakcemile5:asigim:

canım bence o kişiden kişiye değişiyor.. Bir oğlum var ona hamileyken deli gibi limon yiyordum, sanki şeker gibi geliyordu bana kaydirigubbakcemile3 Gecenin bi yarısı uykudan uyanıyordum limonun tadı ağzımda kalkıp bir limon yiyip yatıyordum. Günde bazen 1 kiloyu buluyordu yediğim limon-tatlicadiarzu- Tatlılara ise bakmak bile istemiyordum...

Şimdi yine hamileyim ve ne ekşi ne de tuzlu görmek bile istemiyorum, varsa yoksa tatlılarcokacimcoook doktor kız büyük ihtimalle dedi ama birdahaki kontrolda kesin belli olacak inşallah...

Sağlıcakla kucaklarız inşallah hepimiz yavrularımızı:1hug:

elmada bebegin ilerde astım olmasını onluyormus ayrıcada cigerleri icin cok faydalıymıs. elmaya yiyin kızlar bebisler hastalanmasın dogunca

ablam hamileliği bayunca salatalık tüketti..
ama ne tüketme ben saştım kaldım..
sonra yeğenim oldu...
şu an 10 yaşında ama cildini görseniz öyle güzel öyle yumuşakki...
salatalık kesinlikle bebeğin cildine yarıyor...

bende baya bir ceviz incir yedim yani .. nerdeyse cevizden öööğğ geldi.. ama herşey bebiş için.. bu aralarda badem kuru incir hurma yiyorum.. hurmayı duymuştum.. ayvanında reçelimni yoyrum onunda faydası olurmuki acep:))hergün bir yumurta yiyiorum.. süt içiyorum.. balık eh işte diyebilirim..ettde yiyorum.. onunda faydası var.. sebze kurubaklagilller falan..

kızlar bana doktorum balık tavsiye etti ama kesinlikle büyük balık yememelisin dedi. büyük balıklardaki civa oranı yüksek oluyormuş küçük balık yersen zararı değil faydasını görürsün dedi bence bunada dikkat edin doktorunuza sorun mutlaka!

birde geçenlerde bir yazı okudum hamileyken annenin yemediği şeyleri bebek doğduktan sonrada reddedip yemeyebiliyormuş anne karnında tadına alışırmış sonra zorlanmazmış...

o yüzden süt çok önemli bence

bende kavun cok yiyorum .. canım cekiyor resmen. ayvayı duymamıstım ama severim .. badem ve fındık yiyorum.birde her gun sabah aksam 1 er bardak sut iciyorum. yogurtla ve peynirlede aram iyidir. haftada 2 kere balık yiyorum. onun dısında beyaz et tuketmeye ozen gosteriyorum.. ve bol bol sebze meyve

NUTELLA YIYIN KIZLAR:)))BEBSINIZ TATLI OLSUNNkaydirigubbakcemile3 şaka bı yana bende yumrta süt et tavuk balıktan öööööööööööö geldı ...ama hıc ayva yemedım duymadımda.cevızı bılıomm.ve sütü su sısesının yanına koydum susadıkça içiom mecbur kalıpp..9 ay insan bıkıo valla:)))hersey bebsler için:))) ama nutellasız olmazdelikafadulden

yazdıgın doğru bir yaklasım arkadasım.cünkü benim basıma geldi.ben ıspanak,pırasa,semizotunu.. hiç sevmem.özlellikle ıspanagı hiçbir şekilde asla yemem.hamileykende bunların hiçbirini yemedim.su anda 2,5 yasında bir kızım var.kızımada bunların hiçbirini hala yediremiyorum.benneyaptımki

tam hatırlamıyorum ama geçen sene öpd dersinde hocamız söylemişti... arı sütü yada arı poleni olması lazım... bunu hamileyken tüketen kadınların bebişlerinin zekası diğer bebişlere göre çok daha fazla oluyormuş...

Ben önceleri çok çok sevmeme rağmen hamile kaldıktan sonra peynir yoğurt yumurta cevizden nefret ettim...Ama nasıl nefret...Görünce tiksiniyorum. Nasıl oldu anlamadım.Görmeye tahammülüm yok.Sütü zaten hiç sevmezdim. 10 haftalık hamileyim ve kendimi çok kötü hisseediyorum.Yani vicdanen.Umarım bebeğime zarar vermiyorumdur Hayır yani gıcıklık yapar gibi en yenmesi gerekenler bende sıfır...

bunları yiyemiyorsan doktorun takviye vitaminlerle telafi eder
ben bile yeterince yediğimi düşünüyordum süt, yoğurt, peynir
kalsiyum seviyem alt sınırda çıktı vitamin haplarına başladım....
sen de üzülme....

bende hamileyken sosisten tiksinmiştim.bende önceleri cok seviyordum.simdi hala sosisin kokusuna bile tahammül edemiyorum.kızımda aksine cok seviyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…