• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneniz misafir sevmiyorsa naparsiniz

Kadın kendi evine misafir istemiyor diye niye kötü bir anne oluyor o kısmı anlayamıyorum ben? Kızına özel bir durum değil ki bu kadın evine misafir istemiyor. Belki insan sevmiyor. Ama kötü bir anne olduğunu göstermez bir insanın bu durum. Ha başka sebeplerle kötü bir anne olabilir evet belki konuda da kötü bir annedir zaten ama bu sebeple değil
Ay benim kız nasıl sosyal nasıl sosyal biz tatile arkadaşlarınida alıp götürüyoruz başbaşa tatil yapamaz olduk ne diyorsun 🤣😅Ben bide her arkadaşına öpücük canım cicim yapıyorum modum ne olursa olsun hadi diyorum ergen idare et 😅🤣fakar inan böyle gulumsemekten Batman deki joker karakteri varya bilirsin ona döndüm ben ilerde bilmiyorum ne oluruz 😅🤣

Sizin eviniz de önce anne babanızın evi burda ne deniyor boşandım baba evine dönmek ağır geliyor neden çünkü belli yaştan sonra olmuyor .O zaman anne babanızda gitsin babalarının evine olurmu olmaz .İnsanlar bu nedenle aile kurar çocuk büyütür büyüten çocuk yuvadan uçar illa evlilik değil işi gücü olur kendine hayat kurar .Siz nasıl 2 yaşında gibi giyinmek yıkanmak için ailenize muhtaç değil artık yetişkin fikirleri arkadaşları olan yatıp kalktığı saate karisilmayacak bir bireyseniz ailenizde yaş alıyor bununla birlikte tahammülü Sabri düşüyor aynı evde çatışmalar kacinilmaz oluyor süre uzadıkça sorunlar büyüyor insanlar bunu demeye çalışıyor şu an annemin evi benim evim değil mesela anneme bişey olsa ölüm hak miras helal ablam var .Fakat sizin evim dediğiniz yer ölene kadar sizin evinizdir fark bu
Birlikte yaşıyorlar, ev ortak alınmış, annesinin sıkıntıları var diye bırakıp gitmekte istemiyor ne yapsın yani? Her neyse benim mevzum; ailemin evi benim evim, nasıl yok değil diyorsaniz bende benim evim var diyorum neyi ikna etmeye çalışıyorsunuz ki 😂 sizin eviniz olmayabilir ama benim evim var yani aynı fikirde olmamız gerekiyor mu 😂

Birlikte yaşıyorlar, ev ortak alınmış, annesinin sıkıntıları var diye bırakıp gitmekte istemiyor ne yapsın yani? Her neyse benim mevzum; ailemin evi benim evim, nasıl yok değil diyorsaniz bende benim evim var diyorum neyi ikna etmeye çalışıyorsunuz ki 😂 sizin eviniz olmayabilir ama benim evim var yani aynı fikirde olmamız gerekiyor mu 😂
Ev ortaksa bilemem daha zor o zaman anne yaş da alacak çok daha zor olacak kimseyi birşeye ikna etme derdim yok .Buna çözümü bulmalı anne tavır değiştirmez beraber yaşamak her Zaman sorundur her insana göre birşey değil bu .Ortak ev işi baştan sakat zaten burda gelunlere bile yazılıyor ortak ev almayın damat ailesi ile diye .Mecburi öyle olmuş sada idare edilecek başka çözüm bulunacağını sanmıyorum

Ev ortaksa bilemem daha zor o zaman anne yaş da alacak çok daha zor olacak kimseyi birşeye ikna etme derdim yok .Buna çözümü bulmalı anne tavır değiştirmez beraber yaşamak her Zaman sorundur her insana göre birşey değil bu .Ortak ev işi baştan sakat zaten burda gelunlere bile yazılıyor ortak ev almayın damat ailesi ile diye .Mecburi öyle olmuş sada idare edilecek başka çözüm bulunacağını sanmıyorum
Ya damat ailesiyle falan ev ev üzerine olmaz zaten çok haklısın asla kabul etmem eşimle falan ev ev üzerine, burada bekar kadın annesi de sağlıksız, birlikte yasiyorlar ayda yılda gelen bir misafir de tolere edilmeli

Ya damat ailesiyle falan ev ev üzerine olmaz zaten çok haklısın asla kabul etmem eşimle falan ev ev üzerine, burada bekar kadın annesi de sağlıksız, birlikte yasiyorlar ayda yılda gelen bir misafir de tolere edilmeli
İşte bilemeyiz orasını ayda yılda birmi nedir bilemeyiz yani annede olsa belli yaştan sonra huyu suyu değişiyor insanların kadın depresyonda olabilir Allah korusun yaş tan bağımsız demans hafiften başlamış olabilir .Ölüm korkusu sarmış olabilir bir sürü olasılık var .Geçmişin yükü bazen öyle bir yıkılıyor öyle bir pismanlik sarıyor ki kadınları bunun altından kalkmak zor idare etmiyorsa etmeyecek kavga sorun kaçınılmaz nereye kadar çekerselet artık birbirlerini her anne kız iliskisi her kardeş ilişkisi kendimizdeki kendi ailemiz gibi değil yani .Bu kadar yorum yapabilirim gittikçe zorlaşacak bu durum

Başlığa cevaben; Hazırlığımı kendim yapar misafir gittikten sonra da kendim toparlardım her şeyi. Anneme odasında durabileceğini, gelenlere de annemin hasta olduğunu yattığını söylerdim kimse kimseyi görüp katlanmak zorunda kalmazdı.
Öyle olmuyor malesef o işler. Benzer arkadaşım var. Annesi sürat asiyormus gelenlere, ya da koridorda duyacaklari şekilde soyleniyormus . Yedi yedi bitirdiler ya da bunlara yemek mi verilir çay içsin gotsinler gibi gibi. Öyle bir eve de kimse misafir olarak gitmez.

27 yaşındasınız annenizle yaşıyorsunuz aile evi ama düşünün misafir davet edemiyorsunuz gelse bile gönül rahatlığı ağırlayamıyorsunuz gözünü dikip size bakar sert sert vakar bazen ilgisiz davranır suratını asar hatta bazen hoşgeldin demeye bile tenezzül etmez insanlar kalkana yakın otursaydiniz yemek yapsaydık filan yapar dalga geçer gibi . bırakın eş dost arkadaşlarımı ben bir kere davet edemedim evime bu yaşıma kadar hep içimde kaldı yeri geldi arkadaşlarımla mesafe koydum mahcup hissettim çünkü onlar hep evlerini açtılar bana .ben mutfağa girip bir seyler hazırlamak istesem peşimden gelir söylenir yapma der gibi engel olur olmasa bile maksimum hani bir çay ikram edebilirim .kendi aile bireylerimizide öyle ağırlarken bile utanıyorum bırakın eli.Ailemdeki insanlar genelde bilir çoğu Zaman hatta buna göre davranır ama yabancılar karşı mahçup oluyorum çok zaten eve çat kapı misafir geleceği şekilde bir ev temizliğide yapmaz onu geçtim işte mahcupluk hissediyorum. Yarın bı akrabamiz aradı bı ekstra misafir ile ziyaret edeceğini söyledi bende açık açık dedim sıkıntı yapabilir annem olsun biz seni görmek istiyoruz dedi o kişiden de hiç haz etmez yarın umarım beni huzursuz etmez ben mesela anneme söyleyemiyecem şimdi onlar gelcek diye çünkü benimle tartışmaya başlayacak. ANNEM SIKINTILI İNSANLAR ANLAYIŞSIZ BEN YORGUN HİSSEDİYORUM ARTIK AİLE EVİ GERÇEKTEN BİR SURE SONRA OLMUYOR.
(Annemin psikolojik olarak çok iyi değil daha öncede bahsetmiştim ama bu benim sosyal yaşamımi etkiliyor her zaman)
Bazi anneler ne yazik ki o evin evlatlarinin sa evi oldugunu kabul edemiyor. Umarım kendi evinize cikacaginiz gunler de gelir

Kızlar misafirler geldi annem onlar gelmeden soyledim ilk duyunca söylendi mutfağa gitti kapıyı kapadı onlariin yanına gelmedi ben ikram hazırlamak için mutfağa gittim dedim ayıp en azından hoşgeldin de işte gitti dedi yanlarında oturdu biraz sonra bende ikram hazırladım vs uğurladım onlar gittikten sonra biraz yine söylendi tabi sürat asiyor bana da yapacak bir şey yok :)

Öyle olmuyor malesef o işler. Benzer arkadaşım var. Annesi sürat asiyormus gelenlere, ya da koridorda duyacaklari şekilde soyleniyormus . Yedi yedi bitirdiler ya da bunlara yemek mi verilir çay içsin gotsinler gibi gibi. Öyle bir eve de kimse misafir olarak gitmez.
Ay ne kadar değişik insanlar var. Böyle yapanın ne evine gidilir ne davet edilir. Konuşulmaz bile. Annesiyle yani. Arkadaşınız için üzüldüm mahçup oluyordur

bence bir evi başkalarıyla paylaşıyorsanız ; aile veya arkadaş.Eğer onlardan biri eve misafir istemiyorsa, diğerleri o eve misafir çağırmamalı.dışarda buluşun...Bende anneniz gibi, kesinlikle misafir sevmeyen biriyim.Onu anlıyorum.

Ama aile bireylerimize bile öyle davranıyor öz bizim bir sorunumuz bile yok annemin evi neden oluyor bu bakış açınız doğru mu :/
Yanı ben cok mısafır severdım herzamanda agırladım. Bı kek yapsam karsı komşumu cagırırdım mesela. Cocuklarımda kucuktu hem tertemız evım jemde bırsuru mısafırım olurdu
Yaş 40 oldu cocuklar lıse cagında ınan bırkısıyı bıle cagırmak ıstemıyorum
Kımseyede gıtmek ıstemıyorum
Goruseceksem dısarda bı kahve ıcıyoruz mıs gıbı
Düşünüyorum o kucuk cocuklarla bıle neler yapıyormusum ,şimdi neden boyleyım acaba
Evın yemegını zor yapıyorum. Cogunlukla dısardan yıyoruz
Annenı bu konuda anlıyorum diyecegım ama sizde bu evde yasıyorsunuz
Hanı ortalıgın temızlıgı ve mısafıre hazırlık konusuyla sız ılgılenıyorsanızda bırsey dememsı gerekır
Ama tüm yük onun omzundaysa inan bir yaştan sonra zor gelebılıyor
Dısarda gorusun nıye evde ılla
Pandemiden sonra mısafırlık pek kalmadı sankı hepımız dısarda buluşmaya alıstık
Benım annemlerın bıle gunlerı dısarda oluyor okadar yani

27 yaşındasınız annenizle yaşıyorsunuz aile evi ama düşünün misafir davet edemiyorsunuz gelse bile gönül rahatlığı ağırlayamıyorsunuz gözünü dikip size bakar sert sert vakar bazen ilgisiz davranır suratını asar hatta bazen hoşgeldin demeye bile tenezzül etmez insanlar kalkana yakın otursaydiniz yemek yapsaydık filan yapar dalga geçer gibi . bırakın eş dost arkadaşlarımı ben bir kere davet edemedim evime bu yaşıma kadar hep içimde kaldı yeri geldi arkadaşlarımla mesafe koydum mahcup hissettim çünkü onlar hep evlerini açtılar bana .ben mutfağa girip bir seyler hazırlamak istesem peşimden gelir söylenir yapma der gibi engel olur olmasa bile maksimum hani bir çay ikram edebilirim .kendi aile bireylerimizide öyle ağırlarken bile utanıyorum bırakın eli.Ailemdeki insanlar genelde bilir çoğu Zaman hatta buna göre davranır ama yabancılar karşı mahçup oluyorum çok zaten eve çat kapı misafir geleceği şekilde bir ev temizliğide yapmaz onu geçtim işte mahcupluk hissediyorum. Yarın bı akrabamiz aradı bı ekstra misafir ile ziyaret edeceğini söyledi bende açık açık dedim sıkıntı yapabilir annem olsun biz seni görmek istiyoruz dedi o kişiden de hiç haz etmez yarın umarım beni huzursuz etmez ben mesela anneme söyleyemiyecem şimdi onlar gelcek diye çünkü benimle tartışmaya başlayacak. ANNEM SIKINTILI İNSANLAR ANLAYIŞSIZ BEN YORGUN HİSSEDİYORUM ARTIK AİLE EVİ GERÇEKTEN BİR SURE SONRA OLMUYOR.
(Annemin psikolojik olarak çok iyi değil daha öncede bahsetmiştim ama bu benim sosyal yaşamımi etkiliyor her zaman)
O zaman bir yetişkin olarak kendi evinize çıkın ve istediğiniz kişiyi evinizde ağırlayın ya da anneniz misafir sevmiyorsa zorlamayın dışarda görüşün. Bu kadar basit çözümü varken kendinizi de annenizi de yormayın bence. Şahsen bende sevmem evde misafiri düzenim bozuluyor rahat edemiyorum çünkü çalışan biriyim yoruluyorum haliyle evde kafamı dinlemek istiyorum.

Annem kimseyi sevmiyo 😅
Kizim. Bir yasinda olmasa senmisin kizim derdim 😃 bende insan sevmiyorum çünkü gelip acik arıyorlar hayatın dan bir köşeden bir mesele yakalayip baskalarina anlatıyorlar evinin temizliğini yemegini cocuklarina kadar konusuyorlar bu savunma mekanizması mi bilmiyorum ama ben genelde insanlara mesafeli olurum evime de kolay kolay kimseyi almam çünkü cok agzim yandi

Misafir çağırıyorsunuz anneniz de sevmiyor madem,kendi hazırlığınızı, temizliğinizi yapın.
Annenize de tabi ki söyleyin şu kişi gelecek diye kadın şok olmasın.
Annenizin değişmesi zor bu yaştan sonra. Bu sebeple kendi işinizi kendiniz görün,anneniz misafir sevmiyorsa ondan temizlik,hizmet beklemeyin.

elini öper şükür namazı kılardım😂çok aşırı misafir ağırlanan bir evde büyüdüm,sabah ayrı,öğlen ayrı,akşam yemekli yemeksiz ayrı misafir gelirdi, her misafir sonrası ev it oynamış yonca tarlası gibi olurdu, annem sürekli misafir ağırlayıp temizlik yapardı çünkü kimse çekinmezdi çat kapı gelirdi.Maddi durumumuz iyi değildi ama herkesi padişah gibi ağırlardık.ya gerçekten annem yemez yedirirdi.annem buzdolabını misafirler için ağzına kadar doldururdu.Şimdi yaşlanmadı ama gücü yok kadının.misafire uğraşmaktansa sizle ve kendimde ilgilenseydim keşke diyor.Bende yaşlanınca sizin anneniz gibi olmayı hedefliyorum.çok göresi varsa koskoca 27 yaşındaki kızım çıksın dışarda görüşsün ben çekmek zorunda mıyım aaaaa?

Ben ailemle yasiyorsam orası nasıl benim evim olmuyor, evlenip gitsem de geri dönsem de orası benim de evim, nasıl "onun" evi, ben de evladiyim ve orası benim de evim. Şu ayrı eve çık, anne babadan ayrı yaşa, senin evin sayılmaz olayı da iyice sacmalaşmaya başladı.
Kesinlikle 👍🏻

Back
X