• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annenizin size verdiği öğüt nedir?

irna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
6.730
4
156
Amasya
annenizin size verdiği en güzel öğüt nedir?

bunu bir hatırlayalım bakalım neler denilmiş.

bana annem birilerinin yanında beni bozma derdi.
çokmu salakmışım ne kadınçazı zor duruma sokuyormuşum.affet beni anacım.

Rahmetli Anneciğimin bugün vefatının 3 yılı bugün hüzünlü bir günümdeyim.bu konuyu bulmam demekki tesadüf değil.
Rahmetli Annem aslında bana ve kardeşlerime kendi duruşu ile bir öğüttü.herkesi çok seven sayan kimse ile kırgın olmayan ve çok merhametli bir Anne idi .inş bende onun yolundan gideceğim Annecim mekanın cennet olsun seni çok özleyen tek kız evladın.

hatişçim allah rahmet eylesin canım.üzüldüm şimdi.inşallah yolunda devam edersin.annenin mekanı cennet olsun.

annemin bana en sık kullandıgı kelime beni anne olunca anlayacaksın dı eveeeeet gerçekten onu şimdi çok iyi anlıyorum ve çoooook seviyorum.

Annemin bana sık öğütlediği şey aslında sık sık öğüt verir ama en aklımda kalanı ve aklıma yatanı;çalışma hayatını sakın bırakma,koca parasına güvenme der.Haklıda bana göre kendisi hiç çalışmadığı için bunun zorluklarını yaşamış belki de bu yüzden bunu tembih eder.

annemin tarzı bi öğüt bana ama...ben bu yaşıma kadar ananemin bir öğütüyle yetiştirdim kendimi.. "BİR KIZIN EN GÜZEL ÇEYİZİ ÖPÜLMEMİŞ DUDAKLARIDIR"

hep böyle bi insan olmaktı çabam ama şimdi 24gündür hiç öpülmediğim kadar öpüldüm.."yeni evliyim" de hehehe :):):)

Rahmetli Anneciğimin bugün vefatının 3 yılı bugün hüzünlü bir günümdeyim.bu konuyu bulmam demekki tesadüf değil.
Rahmetli Annem aslında bana ve kardeşlerime kendi duruşu ile bir öğüttü.herkesi çok seven sayan kimse ile kırgın olmayan ve çok merhametli bir Anne idi .inş bende onun yolundan gideceğim Annecim mekanın cennet olsun seni çok özleyen tek kız evladın.

Canim hatisim basin sagolsun..Dilerim mekani cennet olur..
Allah Rahmet etsin arkadasim...

ne olursa olsun evlide olsan çalış iş hayatından kopma kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren hayatta kimin başına ne geleceği belli olmaz rahmetli annemin bu sözleri hala kulaklarımda

benim canım annem her zaman 'anneliğin kıymetini ancak anne olunca anlarsın' derdi ne kadarda haklıymış meğer şimdi hayatta olsa çocukca davranıp onu asla üzmezdim.

aman bilmediğin birinin elinden bişi içme,anneciğim bunu ben evlenen kadar hiç bıkmadan usanmadan tekrarladı:)
sonra,kızlık zarının önemini anlatırdı:))
sonracımaaa,kim o demeden sakın kapıyı açma derdi.( uzun yıllar yalnız yaşadığım için bunu da sık sık söylerdi,oysa blmezdi ki anacığım benim kapım hep açıktı dermişimmmm:)) hatta abartıp kapıya,ne olursan ol gene gel yazmıştım dermişimmm

ne dimek,hatişş sende sağol,annem sustu şimdi kocam başladı,kim o demeden açmasana die:)yavv pat hemen alışmak kolay mı yeni düzene:))

annem bana" öleceğini bilsende yalan söyleme" ve "iki kişi konuşurken araya girme ,konuşmaları bitince sen de söylersin ne söyleyceksen"derdi.başka öğütleri de olmuştur ama bunlar aklıma ilk gelenler.

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun canım..

benim annemde neden boda bilmez ama kızlar damadım çorumlu ve yozgatlı olmasın derdi süprizzzzz benim eşim çorumlu kız kardeşimin eşi ise yozgatlı :dance::dance:

ne olursa olsun evlide olsan çalış iş hayatından kopma kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren hayatta kimin başına ne geleceği belli olmaz rahmetli annemin bu sözleri hala kulaklarımda

bende kızıma aynısını söylüyorum ama nerdeee
sevdiği çalışma dese çalışmıcak ,emeklerim boşa gidecek diye korkuyorum:çok üzgünüm:

annemin öğütlerini yazmaya başlasam roman olur :bbo: en iyisi bir ikisini yazayım

canım annem hep hava kararmadan evde ol der, (ve ben gelene kadar camda bekler) a.s.
hayatta hiç kimseye güvenme ama herkesle iyi ol der
birde hep sevilde sevme der (erkekler için) :Roflol:
sevdik ama ne yapalım ay sonunda da evleniyorum. ve seni çooook seviyorum canım annecim :1hug:

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun canım..

benim annemde neden boda bilmez ama kızlar damadım çorumlu ve yozgatlı olmasın derdi süprizzzzz benim eşim çorumlu kız kardeşimin eşi ise yozgatlı :dance::dance:

husl ,canım güzel temennilerin için teşekür ederim.
Annene gelince galiba büyük konuşmuş ne dersin.
biz 3 eltiyiz ben en küçükleri
kayın pederim 3 cü gelinimi tamamen yabancıdan alacağım demiş yani eltiler akraba olmasınlar diye ,
Allahın işine bak büyük eltim annemin dayısının kızı,
küçük eltimde babamın dayısının kızı.
Dolayısı ile biz 3 eltiler tamamen akraba oluyoruz.

Back
X