• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annenizin size verdiği öğüt nedir?

Akıllı ol!...Biri sana gel seni annene götüreyim ya da gel seni babana götüreyim derse inanma.Birisi sana yiyecek ya da içecek bişi verirse alma.Dersine çalış.

ya ne güzel diyologlarımız var.okuyunca daha ii anlamdım valla.sıradan gibi gelen şeyler ne kadar özelmiş meğerse.benimannemde allah size sizin gibi evlat versin bakalım nasılmış beni üzdüğünüzde ne kadar üzüleceksiniz der.ve allah senin göğsünde ak kıllar bitirsin.evlatlarında sana 1000 kat fazlasını yapsın.senden incilmedim ben hiç kızım der.herkese herşeyini anlatma der.erkeklerle fazla konuşma sıkı fıkı olmaz der.hangi birini anlatayım.ayrıca annelerini kaybedeb arkadaşlara da allahtan rahmet dilerim.

hatiş canım gözlerim doldu çok duygulandım allah rahmet eylesin ailenede başsağlığı diliyoruma.s.

Teşekkür ederim arkadaşlar sizler sağolun.a.s.a.s.

kız nie bukadar dagınıksın ha azcık düzenliol emı senın evın çöplğk ev olur en çok bunu dio bide kocaanaaaaa güvenme dio erkekler e aldanma dio daha cok sey dıoda annemle aramızda onu cok seviyorum annem sen ıstersen benı uc ögün döv kız bağır ama ben ım basımın üstündesin annem seni çok üzdüm affet annem bugun degerını daha ıyı anladım sen canımsın umarım mutlulugumla senı mutlu edrim sende herseyın en guzelıne kavusursun sen ıyıkı varsın sıcacık koynunu hiç biseye degismem hep bole vıdı vıdı kal senın benle çekismen en güzel şarkıgibi

Akıllı ol!...Biri sana gel seni annene götüreyim ya da gel seni babana götüreyim derse inanma.Birisi sana yiyecek ya da içecek bişi verirse alma.Dersine çalış.

aynen a.s

*biri meyve suyuna ilaç atar sen kendin al içcegn seyi kutu olandan al.
(annecm yok artık o nuri alço devirleri gazozuna ilaç atıyım falan hem adam ilaç parası bulamazken içkime ilaç atsın da bide hapislerde mi çürüsün 5 10 lira vernce bunu yapanlar var zaten adam nie ugrassın gazozla ilaçla davayla felan)

*karsıdan karsıya gecerken dikkat et(18 yasına geldim anne bennn)
*biri cagırırsa sakın ha gitme(annecim ya cocuk deilim ki essek kadar oldum)
*tanımadıgına kapıyı açma
*bana yalan söleme kötü de olsa dogruyu söyle kızmam(iyi de hiç sölemedim ki ,annem :sölemedgni biliorum da hani yine de aklında bulunsun sen söleme sakın:Roflol:)

Arkadaşlar yazılar gerçekten çok güzel çocukluğuma döndüm.çok duygulandım. Benim anacığıda derdiki babası olan kızlar istediğini yapar ama senin yaptığın göze batar--babamı 3 yaşındayken kaybettim-hareketlerine dikkat et .gururundan asla ödün verme,yalan söyleme ve en sık kullandığı ben sizin ciğerinizin nereye döndüğünü anlarım şimdi bende kızıma başladım öğüt vermeye tabikianneciğiminde katkılarıyla....bu arada hatiş başın sağolsun en iyi dostunu kaybetmişsin allah sabır versin canım

ahh kızlar annelerimiz;
nasılda inçe inçe düşünüyolar değilmi,o çoçuk aklımızla inanamadığımız ne yazıkki gerçekte var olan,kulağımızda küpe olan şeyler
canlarım benim nede güzel annelerinin sözlerini hatırlarlarmış
tembihlere devam kızlar.

puahahaha :Roflol: annemin bana verdiği öğütleri ne benim ömrüm yazmaya ne sizin ömrünüz okumaya yeter :Roflol:

büyümeye özenme yavrum

büyümeye özenme yavrum,
elbet birgün büyüyeceksin!
önemli olan,bedenin değil,
büyümesi, aklın ve erdemlerin...

basitliklere ırak ol daima,
mükemmele,iyiye,güzele yakın...
ışığa,fazilete yönel yavrum,
cehaletten ,ataletten hep sakın...

sadık arkadaşların kitapların,
bilgin; kurumayan kaynağın olsun!
cesur ve kuvvetli ol,
dayan dünya cilvelerine,
maddesel olma, gönlünle yücel,
en büyük zenginlik ;gönlündedir insanın...

daima sabırla, metanetle davran,
sonuçta ; sağlam karakterinle,
yıkılmaz,
kale suru gibi ol yavrum...

işte annemin öğüdü.ben bu şiirle büyüdüm.

Arkadaşlar yazılar gerçekten çok güzel çocukluğuma döndüm.çok duygulandım. Benim anacığıda derdiki babası olan kızlar istediğini yapar ama senin yaptığın göze batar--babamı 3 yaşındayken kaybettim-hareketlerine dikkat et .gururundan asla ödün verme,yalan söyleme ve en sık kullandığı ben sizin ciğerinizin nereye döndüğünü anlarım şimdi bende kızıma başladım öğüt vermeye tabikianneciğiminde katkılarıyla....bu arada hatiş başın sağolsun en iyi dostunu kaybetmişsin allah sabır versin canım

ah!! canım bende üç yaşında kaybettim babamısenağlamave aynen benim annemde seninki gibi babalı kızların yaptıklarının üstü örtülü olur,sizin burnunuz büyük olur bir yere sığamazsınız,en masum olayınız bile göze batar akıllı,gururlu,dürüst ve vakur olmalısınız derdi,çok disiplili yetiştik o zaman çok bunalıyordum ama şimdi onu çok iyi anlıyorum benimki hayatta Allah hayırlı uzun ömürler versin anneciğime...........:1hug:şimdi bende oğullarıma sürekli öğüt veriyorum tabii..devir kötü kızı erkeği yok en çok ve ısrarla üstünde durduğum şeyde asla yalan yok,ne kadar kötü olursa olsun doğruyu söyliyeceksiniz ve dürüst olacaksınız derim birde küçük oğlumu okula yollrken kapıda hep koşma,atlama,zıplama dermişim çocuk öyle bunalmışki geçen yıl tam ağzımı açacağım"tamam anne kaz!!dedi...bende şakınlıkla hııı!!o nedir??dedim oda yani koşma,atlama,zıplamanın kısaltılmışı yeter artık anne 5 yıldır hergün aynı şeyi söylüyorsun dedi artık büyüdüm kimseden ikram kabul etmem,kimsenin dediği yere gitmem,annen baban seni bekliyor şurda deselerda asla inanmam,okulun etrafından uzaklaşmam,yabancılarlada konuşmam tam 5 yıldır bunları öyle kazdınki beynime korkarım 40 yaşınada gelsem bu dediklerini yapamıyacağım zaten dedi....bende tamam yavrum sana güveniyorum o zaman sadece "kaz"dedim ufffff anne deyip gitti evladım şimdi bizde sadece "kaz" var yani:)))))))))))

:Benim annem bana hep derdi"bi baş ol kisim ,istersen soğan başı ol..ama bir baş
ol" derdi..Ahhh annem ah o zamanlar nasil fasa fiso gelirdi bu cümle bana..ama ne kadar hakliymişsin be annem..şimdi vah demeye gelmiyor işde..Keşke seni dinleseydimde bi baş olsaydim:bbo:

canım annem benimm..

biri kötü bişey yaptığında üzüldüğümde hep şunu söyler
sen dur kızım kem olan belasını bulur
suratını asma çirkin oluyosun :) herşeyini herkese söyleme içinde hep bişeyler kalsın
herkesle hemen çok samimi olma mesafe koy ama iyi ol
anneler her dedikleri kulağa küpe her konuştukları doğru..
bizi yaşantımızda çıkarsız seven tek insan

ah!! canım bende üç yaşında kaybettim babamısenağlamave aynen benim annemde seninki gibi babalı kızların yaptıklarının üstü örtülü olur,sizin burnunuz büyük olur bir yere sığamazsınız,en masum olayınız bile göze batar akıllı,gururlu,dürüst ve vakur olmalısınız derdi,çok disiplili yetiştik o zaman çok bunalıyordum ama şimdi onu çok iyi anlıyorum benimki hayatta Allah hayırlı uzun ömürler versin anneciğime...........:1hug:şimdi bende oğullarıma sürekli öğüt veriyorum tabii..devir kötü kızı erkeği yok en çok ve ısrarla üstünde durduğum şeyde asla yalan yok,ne kadar kötü olursa olsun doğruyu söyliyeceksiniz ve dürüst olacaksınız derim birde küçük oğlumu okula yollrken kapıda hep koşma,atlama,zıplama dermişim çocuk öyle bunalmışki geçen yıl tam ağzımı açacağım"tamam anne kaz!!dedi...bende şakınlıkla hııı!!o nedir??dedim oda yani koşma,atlama,zıplamanın kısaltılmışı yeter artık anne 5 yıldır hergün aynı şeyi söylüyorsun dedi artık büyüdüm kimseden ikram kabul etmem,kimsenin dediği yere gitmem,annen baban seni bekliyor şurda deselerda asla inanmam,okulun etrafından uzaklaşmam,yabancılarlada konuşmam tam 5 yıldır bunları öyle kazdınki beynime korkarım 40 yaşınada gelsem bu dediklerini yapamıyacağım zaten dedi....bende tamam yavrum sana güveniyorum o zaman sadece "kaz"dedim ufffff anne deyip gitti evladım şimdi bizde sadece "kaz" var yani:)))))))))))

ikinizede çok üzüldüm çanım sizler belki hayal mayel hatırlarsınız,ben doğmadan babam ölmüş kokusunu bile bilmiyorum,babalı çoçuklara her zaman imrenmişimdir,onları güçlü sanırdım,sizleri anlıyorum ve çok seviyorum napalım bizimde annemiz vardı koç gibi aslan gibi.

Annem bana hep dedi ki;

Dört atanın hakkı birdir!!Biz ne isek,eşiyin aileside o,bunu sakın unutma!!

Herkesi aynı kefeye koyma,içlerin ben bazıları bunu her zaman hak etmez,üzüldüğünle kalırsın,bu yüzden kendini başkaları için yıpratma!!

Eviyin içinde her zaman ban haklıyım konumuna düşme!!Eşinin de haklı olduğu noktalar mutlaka vardır!!!

Sakın ama sakın bağırarak,azarlayarak karşındakini susturmaya çalışma!!Haklıyken bile haksız duruma düşersin!!

Elimden geldiğince uyguladım,uyguluyorum...İşe yaradığını kesinlikle söyleyebilirim..(son madde her zaman yaramıyor ama)

Annemin bana ve kardeşlerime söylediği daima söylediği tek bir şey vardı:

Okumadan kendi ayaklarınızın üstüne basmadan kesinlikle evlenmeyin..Bizde öyle yaptık zaten hepimiz üniversiteyi bitirip iş hayatına atıldıktan sonra evlendik.. İyi ki de öyle olmuş.

Hayatta asla doğru yoldan ayrılmayın nefsinize hakim olun derdi..

Bunun dışında annem birde kadın dedidiğin kadın gibi olmalı oturup kalkmasına giyimine konuşmasına çok dikkat etmeli derdi.

Bunları hala da söyler..

ikinizede çok üzüldüm çanım sizler belki hayal mayel hatırlarsınız,ben doğmadan babam ölmüş kokusunu bile bilmiyorum,babalı çoçuklara her zaman imrenmişimdir,onları güçlü sanırdım,sizleri anlıyorum ve çok seviyorum napalım bizimde annemiz vardı koç gibi aslan gibi.
:teselli: evet canım iyiki onların gibi analara sahiptik bu günlere alnımız açık başımız dik gelebildik

annem bize herzaman susan kişinin kazandığını bi yerde susmamız gerektiğini söylerdi.. sanki onu bana söylememiş canım annem susamıyorum naapıyım:)))) haksızlığa tahammülüm yok..

annem göster ama elletme derdi herzaman :Roflol: :Roflol:

şaka bi yana herzaman agır ol kendini kimseye ezdirme derdi ne kadardı haklıymıs ben agır olmayı becerdimde ezdirmemeyi hala ögrenemedim malesef senağlama

valla canım anam bana hiç kimse için üzülmeye değmez hayatta önceliği kendine ver der...bende öyle yapıyorumda ..kayınvalidede sökmüyor bunlar:))

Back
X