Arkadaşlar bu nedir ya böle bize gelince ağızlarına her geleni söyleyen ama annelerine gelince yumoşa dönen git öte diyemeyen erkekler var mıymış?Bilmiyodum öğrendim dışardan bakıştaa hiç anacı babacı durmayan ama bir konu söz konusu olsa onları ilah yapan evlatlar da var şu memlekette kim sorarsa evlenmiş yuva kurmuş sorumluluk almış ama benim tabirimle annesine eşi gibi tapan eşine de annesi gibi bakan bir erkekle mutlu olunur mu?
anlatmak istediğim şu insanın annesi canıdır kanıdır yeri gelir lafını sözünü söylemekten çekinmeyeceği tek insandır o açıdan bakılırsa eş daha narindir daha az kırılması gereken insandır anneler herzaman evlatlarının mutluluğunu ön planda tutmalıdır yeri geldiğinde yoldan çelimesini bilmelidir.Kapris yapmamalı göz yaşına sığınmamalıdır .Eğer ki evlat annesine kıyamıyor gözyaşına dayanamıyor ve bu yüzden eşini bir kenara bırakıyorsa orda bir sorun vardır Eş ağlarsa ağlasın aman anam ağlamasın anlatmaya çalıştığım annenin gösterdiği cefayı eş gösteriyor nazı kaprisi oğlan anneden çekiyor bu tezat değil mi ya.
tabi ki aile büyükleri her zaman için yapıcı olmak zorundadır..kendisini düşünüp çiftleri ayırmaya uğraşmamalıdır..saygı göstermese de kötü annesine..
ama okadarı da fazlaymış..ağlamayı kullanıp kendi tarafına çekmek hiç hoş değil..
ki zaten "taraf" olarak düşünen bi anneyse bu hiç düzeliceni sanmam..
o koca da karısını dışlıyorsa yazık ona nediyim..teraziyi doğru dengelemesi lazım..
Arkadaşlar bu nedir ya böle bize gelince ağızlarına her geleni söyleyen ama annelerine gelince yumoşa dönen git öte diyemeyen erkekler var mıymış?Bilmiyodum öğrendim dışardan bakıştaa hiç anacı babacı durmayan ama bir konu söz konusu olsa onları ilah yapan evlatlar da var şu memlekette kim sorarsa evlenmiş yuva kurmuş sorumluluk almış ama benim tabirimle annesine eşi gibi tapan eşine de annesi gibi bakan bir erkekle mutlu olunur mu?
aslında cevabı çok açık..sen babanla eşini aynı kefeye koyabilir misin? eşine ufak birşeyde kızıp burnundan fitil fitil getirirsin ama baba öyle midir?
Annesine-babasına saygısı sevgisi olan bir adam olsun yanımda olacak olan insan demişimdir bugüne kadar.Onu bakan büyüten insanları bile yok sayabilecek vicdana sahip insan yarın öbür gün bana olan sevgisi bitse neler yapar kim bilir diye düşünürüm.
Ancak çok ince çizgiler var.Kimse anne-babasına laf söyletmez.Ben ailemin yanlış bir tavrını görebilirim,hatta kızabilirim,onlarla konuşabilirim ama bir Allah'ın kuluna laf ettirmem.Bu normal olan her insanda böyledir zaten.Fakat dediğim gibi o ince çizgi var.Sen anne-babanı pamuklara sarıp sarmalarken Allah'ın emaneti eşini üzüyorsan yok yere o olmaz.Dengeyi kurabilmek çok önemli.Bana iyi davranıyor diye ana babaya kötü,ana babaya iyi davranıyor bana kötü davranıyorsa kişiliği tam oturmamış,dengeleri kuramayan biridir.Ki insanın hayatında olmaması gereken bir tiptir dikkat ! çok zararlıdır.