Annesinin Ağzına Bakan Kocalar

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Hemen herkeste olduğu gibi bizde de bayram gerginliği oldu ve kendisi neden gerildiğimizi hala anlayamamakta.
Öncelikle 1 ay önce kayınvalidemler taşındığı için 1 aydır mutlu mesut tadilat ev düzenlemesi falan peşindeyim. Kurban bayramında benim aileme gideceğiz bu bayramı da eşimin ailesinde geçirelim dedik. Dedik ama biz taş çatlasa 2 gece kalabiliyoruz çünkü evcillerimiz var ve planlarımızı buna göre yapıyoruz. Bayramı da buna göre planladık ve 2-3 saat süren yolculukla gittik. Ben normalde çoluk çocuk çok olunca sevmiyorum, gürültülerinden fenalık geliyor ve hemen gitmek istiyorum. Bu sefer görümcemin biri kalmayıp 2 çocuğunu da götürünce ben de büyük bir salaklıkla eşime "istersen eve gidelim, bizimkilere bakalım tekrar hazırlayıp gelelim.2 gün daha kalır şu gün şu saatte yola çıkarız" dedim. Tabi şaşırdı ve kabul etti. Biz de o şekilde yaptık ve geri döndük. Eşim annesini şehir merkezine götürecekti ve " anne çabuk ol biz bugün dönüyoruz" dediğini ve annesinin neden diye sorduğunda da "koalina öyle istiyor" dediğini çook net duydum. Sonra yola çıktılar ve saatlerce gelmediler, güya markete gidecek kayınvalide kuaförlere girmiş bilmem ne. Yola çıkmamız gereken saati yaklaşık 1 saat geçtik. Geldiğimizde de eşim görümcemin yanında neden bugün gidiyoruz, gitme sebebin ne falan diyince "annene zaten direk koalina istiyor diyerek olayı bana yıkmışsın, normalde 2 gün önce dönüyorduk neyin hesabını soruyorsun" dedim ters ters baktı. Görümceme de ben 4-5 gün sonra memlekete gidiyorum bir ton işim var dedim. Sonra kayınvalide beni yakalayıp sen benim yüzümden gidiyormuşsun dedi, ben öyle kalakaldım, ne alakası var evde bekleyenler var sonuçta dedim, 1 gün daha kalsınlar ne olacak dedi ama ben bu organize olaydan dolayı ve eşim neden böyle bir şey söyledi anlamadığımdan dolayı sinirlendim suratım düştü. Pek konuşup muhabbet etmedim de o saatten sonra, eşim de kahvaltıda sus pus oldu. Daha yeni geldik eve ve uyuyor malak gibi.
Genelde böyle sinir olduğumda yaptığım şey yemek yapmamak, kafama göre arkadaşlarla gezip umursamamak ve ne halin varsa gör diyerek evde yokmuş gibi davranmak. Ancak şu an karar aşamasındayım, yazın şunun huyuna suyuna bakıp ona göre devam edip etmeme kararı vereceğimi hep kendime söyleyip durdum ama bundan onun haberi yok. Şu an uyanınca nasıl bir konuşma yapmam gerektiğini bilemedim. Bundan bir yol olmaz diyip zaten düzelmeyeceğini düşündüğüm için yoluma mı baksam yoksa neden böyle yaptığını sorsam mı bilemedim.
(Bu arada oldukça kabız bir insanım, öyle kolay kolay neden bunu yaptım demem çünkü karşımdakinin yaptığı saçmalığı anlaması gerektiğini düşünürüm falan. Bizde olaylar konuşarak çözülmez hatta çözülmez, ikimiz de yatışıp herhangi bir sebepten konuşana kadar susulur. )

klasik erkek

her şeyi çok net söylemek lazım

hayvanlar var diye

ama anlamadım ben

siz iki gece kalıp İstanbul a dönüp tekrar mı geldiniz

yoksa biriniz mi gidip kaldınız

yani o şimdi bir daha gider bir daha gelebilirdik ama koalina eve dönmek istiyor diye mi algıladı acaba

temel sorununuz konuşmamak daha önce de yazdım gerekirse bağıra çağıra kavga edin ama kafanızın içindekileri söyleyin karşıdaki beyin okuyamazzzzz

iletişimsiz sorun çözülmez, olsa olsa üstü örtülür eşin annesine öyle söylerken neden içeri girip müdahale etmedin? şu şu sebepten gidip, geri dönücez demen gerekirdi. böyle olacaktı değil mi, ben yanlış anlamadım?

Evet dönüp geri geldik, zaten 2 günlük kıyafet getirdiğimiz için bir kaç parça daha bir şey aldık. İkimiz de döndük yani zaten çok da güvenemem evcillerimi görmem lazım, hastalandılar mı normaller mi, mantar mı oldular inceleyip ona göre dönecektim. Tekrar gidip gelmek olamaz zaten 2 gün daha uzamış ama kendi istiyorsa seni bırakıp döneyim diye teklif edebilirdi ve biz bunu zaten konuşup karara bağlamışken ben yokken ne konuşuldu da birden bu karardan vazgeçildi bunu anlamıyorum.

Geri dönemeycektik zaten 2 gündü 5 gün oldu kalmamız yeterli bence. Evciller yine kalırdı bir gün ama öyle konuştuk uzatmanın manası yok ve açıklama yapmak zorunda olmamalıydım. Eşimin de Koalina istemiyor dememesi gerekirdi. Yeter bu kadar anne zaten 2 gün uzattık işlerimiz var diyebilirdi.

ben çok büyütülecek bir şey görmedim.
klasik erkek davranışı.
laf uzamasın diye, rastgele kurulmuş cümleler.
konuşulsa daha iyi ama işte çoğu böyle.

anladım, eşin çok hatalı. sen bir durumdan rahatsız olmuş olsan ve bunu onunla paylaşmış olsan bile, annesine öyle dememesi lazım. ortamı germiş. ama şu da var, çocuklu ortamda sıkılmak vs, kafam götürmüyor lafları da doğru değil. daha önce böyle şeyler konuşulduysa yine öyle algılamış olabilir. ailesinden rahatsız olduğunu, vakit geçirmekten hoşlanmadığını falan.

Çok basit ve bir o kadar da sinir bir durum. Olay nedir açık açık söyleyin bakayım, ne geveliyorsunuz ağzınızda? Derdiniz ne sizin? diye cıkışsanız olurmuş sanki. Çok da sağlıklı yorum yapamayacağım, benzerini yaşasam kocası anası tanası demez bana günümü zehir edenlerinin hepsinin bayramını ben de onlara zehir ederdim herhalde.

Kendisi zaten nefret eder yeğenlerinden gelirken bile "şimdi o çocukları çekemem iftara gidelim erken gitmenin manası yok" dedi. Çocuklar olsa kendisi de uzatmazdı zaten kalmayı benden daha tahammülsüz çünkü. O konuda sıkıntı yok.

Son gün öyle oldu zaten, çıkışmadım ama kimseyle de konuşmadım özellikle eşimle hiç vakit geçirmedim. Kayınvalidem anladı sürekli eşime yesene, içsene ne oldu gibi sorular sordu. Hayır anne kalın diyebilir de biz eşimle karar vermişken bunu bozması ve bana danışmaması falan çok gerdi beni gerçekten.

Eşin istisnasız her konuda topu sana atıyo bunu farkediyorum konularında.
Birde bu kayıtsızlığı,yatıp uyuması falan ne bileyim.
Çok sabırlısın gerçekten.

bana göre tuhaf şeyler. eşin yeğenlerinden nefret ediyor, onlardan "o çocuklar" diye bahsediyor. insanlığı zayıf ve bencil. o konuda sıkıntı yok diyorsu ama, aslında karakterine ait cümleler bunlar. ailesine böyle olan, size nasıl olsun ki? ne bekliyorsun? adam tam da kalıbına göre davranmış, annesinde falan suç arama hiç.

Eşinize sordunuz mu peki neden böyle dedin diye?
Sormadım öyle baş başa kalacağımız bir durum olmadı. Uyumasaydı konuşacaktım ama gelir gelmez yattı.

Eşin istisnasız her konuda topu sana atıyo bunu farkediyorum konularında.
Birde bu kayıtsızlığı,yatıp uyuması falan ne bileyim.
Çok sabırlısın gerçekten.
Aynen öyle ama sabrım taşınca da normalde susulması gereken konulara da susmuyorum o zaman daha çirkin bir durum oluşuyor.

Bir an önce konuşun bence, zaman aşımına uğramadan. Araya zaman girince kinci oluyoruz hiçbir şeyi unutmuyor oluyoruz. üste çıkıyorlar hemen.

o zaman net olarak baştan konuşacaksın onların olduğu ortamda

zira çoğu kişi yapar bunu amann bir gece daha kalın diye

genel tavırdır

eşin karar verdik de vır zır demek yerine topu sana atıp annesi dırdır etmesin demiş olabilir

zira sen cool sun sana karışmaz diye de düşünmüş olabilir

yani sorumluluk almıyor kaçıyor azıcık

fakat işte yola çıkacağımız saati bir saat geçti vs de abartılı biraz kusura bakma

ameliyatlar bile saatinde olmuyor yola da bir saat geç çıksanız dünyanın sonu olmaz biraz da alttan almak gerekir öyle gecikmeleri erkekler biz tam 2 de çıkacaktık çabuk bitir işini demez annesine ya da dese de çoğu dinlemez

not: ben bu yorumdan sonra yazılanları okuyunca ekstra bir gün daha kaldınız anladım

o zaman olmaz işte

kararımız böyleydi gideceğiz diye tartışacaktın gerekirse herkesin içinde ki olaylar çözülsün

Bahsettiğim çocuklar azman türden. Zaten ilk gün görümcemin biri kendi çocuğuna tahammül edemedi evire çevire dövdü bolca küfür etti sonra toparlanıp gittiler. Kendi tahammül edemiyor biz nasıl edelim?

Abartı değil çünkü motorla gidiyoruz ve karanlığa kalmadan evde olmamız gerek. Yani en geç 6'da yola çıkmamız gerekiyor o dağ yollarından falan gelebilmek için. İşte ben buna sinir oluyorum, benim annem de bana o bayramda kendi annesine gitsin sen buraya gel diye ısrar etti ama eşme hiç yansıtmadım bile. Ben de o zaman topu ona atsaydım ki anneme asla hayır diyemezdi. Ben yapıyorsam ondan da yapmasını beklerim.

Neden ihaleyi sana yıkmış vallahi manasız ya
Koalina öyle istiyor derse seni herkes yanlış tanır, hiç mi akıl edemiyor. İşin doğrusunu söylese ne olurdu yani? Senin kötü olmanı istemiş resmen zorla.
Uyanınca konuş sor, bu neyin nesiydi diye.

Bir de öyle triplerdeler ki sanki normalde 5 gün kalacakmışız da ben sıkıldığım için 4. gün gidelim demişim gibi oldu. Oysa 2 gün daha uzatalım diyen bendim. İyilik yapmayacaksın gerçekten, kalkıp gelecektik zamanında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…