Annesinin yemeklerini yiyemiyorum diye surat asıyor

wenars

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
1.681
21
66
İçel Mersin
arkadaşlar benim sorunum belki sorun gibi gelmeyecek size ama sorun oluyor malesef
benim bir sevgilim var ve ailesiyle de görüşüyorum devamlı.annesini severim allah var iyi insandır.bana örgüler örer, makyaj malzemeleri falan alır,kadının kızı olmadıgı için bende gidermeye çalışır kız çocugunun eksikliğini.

ama benim sorunum şu; kadıncağızın yaptıgı yemekleri yiyemiyorum. ben Mersinliyim o Balıkesirli.Balıkesir yöresine mi ait o yemekler bilmiyorum ama hayatımda yemediğim değişik değişik yemekleri var. birde bildiğim yemekleri de çok tuhaf yapıyor. yani tatları yenecek gibi olsa yiyeceğim ama olmuyor işte ucundan azıcık alıp bırakıyorum

sevgilim bunu görüyo bana soruyo neden yemiyosun diye bende bigün "annenin yemekleri biraz farklı yani benim pek alısık olmadıgım yemekler o yüzden yabancılık çekiyorum" dedim. demek benim annemin yaptıkları hosuna gitmiyor diye alındı

ama ben en alınmayacağı şekilde söyledim. mesela yemeklerinden bir örnek vereyim; makarnayı haşlar,sonra yağda kavurur tuzsuz,salçasız bir şekilde.o makarnalar sert sert olur böyle bi de tuhaf oluyo ki tadı anlatamam.

her yemekte sevgilim benim kulagıma "şunu dısardan aldık annem yapmadı yiyebilirsin" falan gibi şeyler söylüyo. annesi de geçen gün " wenars hep tabagını bırakıyor hiç yemiyor" dedi.

sevgilim kırılıyo bu konuda ben ne yapsam ki ömür boyu böyle mi olacak? bide kadıncagız duyarsa beğenmediğimi bana küsmez mi

Son düzenleme:
öncelikle mrb.merak ettim acaba sevgilin annesinin yemeklerini severek yiyormu ?gerçi alışıktır annesinin yemeklerine ama eğer imkanın varsa sen kendin yemek yapıp yedirebilirsin belki aradaki farkı görür sana da hak verir.

ne olmus kadin tuzsuz salcasiz kavuruyorsa? .. sanirim sen biraz secicisin.. , sunu ama söylemek isterim buna alis bence.. her yerde yemekler evdeki gibi olmaz insanlar sana görede pisirmek zorunda degil.. bak aliniyorlarmis.. sende disini sIk ve ye ne olmus? mutlaka sevecegin birsey vardir yaptiklarinin arasinda.. ben bunda bir sorun göremedim acikcasi.. bence sorun senden kaynaklaniyor.

canım asıl anlamadıgım da o zaten. sevgilim ve babası gayet iştahlı bir şekilde öve öve yiyorlar acaba bende mi bir gariplik var diyorum bazen. hatta o kadar cok beğeniyorlar ki yemekteyiz e yazdıralım hepsi halt eder falan diyorlar müstakbel kaynanacığıma :89:
ama bir tane erkek kardeşi var sevgilimin o da benim gibi hiç beğenmez. yemekte devamlı kusur bulur. ben onlara bazen gittiğimde kızartma vs. gibi kolay şeyler yaparım bayılırlar bu sefer de wenars devamlı gelsin hep yapsın der babası. ama annesi alınıyor buna. bazen ben bişey yapacak olsam evde yağ yok falan diyo.halbuki var ben görüyorum.

ben zaten zorla yemeye çalısıyorum nimete kusur bulunmaz en büyük günah. ama öyle değişik yapıyor ki gerçekten yiyemiyorum.seçici değilimdir her türlü sebzeyi her şeyi yerim ama mesela patates yemeği yapıyor pişmemiş patates ve kasık kasık yağ içiyorum sırf alınmasın diye. öyle keyfimden yemek ayıracak biri değilim ki.

Ortalama 2 ayda bir yemeğe gitseniz bu bir yılda 6 kez eder, her ay gitseniz bile 12 kez olur bir senede.Yani evlendiğinizde ya da şu anda sabah- akşam onlarda yemek yemeyecekseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.
"Öğlen biraz fazla yemişim, az koyar mısınız?", "Bugün midem biraz ağrıyor, az alabilir miyim? " vs gibi mazeretlerle de geçiştirebilirsiniz.
Ayrıca da kimse kimsenin tarzını, damak tadını sevmek zorunda değil, kendinizin alıştığı tatlardan olmadığını da açıklayabilirsiniz.(Annem, ben ve kardeşim 30 yıl babaannemin yemeklerinden yiyemedik ama babaannem hep annem için farklı şeyler yaptı veya malzeme alıp anneme yapması için verdi)

Beni daha çok sevgilinizin "annemin yemeklerini beğenmedin mi? " tarzı yaklaşımı ilgilendirdi.Ne var yani ? Beğenmeyebilirsiniz, giyimini, kuşamını, konuşmasını bile beğenmeyebilirsiniz.Bu kadar kırılacak, üzülecek bir konu olmamalı.Dünya mutfağında uzman bir kişi olmadığı sürece- ki öyle de olsa damak tadınız uymasa gene beğenmeyabilirsiniz- beğenmemeniz doğal.Bugün "Sen annemin x şeyini beğenmiyorsun diye alınan, yarın "annemin aldığı kazağı neden giymedin, annemin zevkini beğenmiyor musun?, annemin aldığı vazoyu niye buraya koymadın, beğenmedin mi? " demesi riski var sanki.

hmmmmmmm eyer dedigin gibiyse ozaman bence bu kadin YEMEK YAPMASINI beceremiyor/ bilmiyor !!! ... sevgiline yemek pisir ve yedir bakalim ne diyecek.. yazik oda alismis sanirim annesinin bu yemeklerine normal geliyordur.. ama dedigin gibi patatezler cig se yani gercekten sanirim yemek yapmasini bilmiyor bööhhhgg.. sen haklisin ozaman kusura bakma deminki yorumum icin..

ben gerçekten kimseyi kırmamaya çalısıyorum yani yemek yerken kesinlikle belli etmiyorum beğenmediğimi elinize sağlık diyorum saygıda kusur etmem asla. 2seneye yakındır ailesiyle görüşüyorum. en az 20-30 kere gitmişizdir her seferinde ben az yeyince artık hakkımda kötü mü düşünüyorlar bilemiyorum. yani wenars bizi beğenmiyor,elimizden bişey yemiyor gibi düşünmelerini asla istemem.

erkek arkadasım bana artık her yemekte, dısarda bile yemek yerken az yediğimde "bunu annem yapmadı neden az yedin" diye şakayla karısık laf vuruyor. ilerde ne annesiyle ne de sevgilimle sorun yaşamak istemem

bende kayınvalidemin yemeklerini yiyemiyorum
oraya her gittiğimde aç kalıyorum
midem almıyor
benim huyum bu başkasının yaptığı yemeği asla yiyemem
alışmak için cokk zorladım kendimi ama olmuyor yiyemiyorum
seni çok iii anlıyorum canım
ilerde evlenirseniz yemekleri sen yap onlarda aradaki farkı anlasın

canım rica ederim ama gerçekten hiçbir abartı yok kadın ya aşırı pişiriyor herşey bulamaç oluyor ya da hiç pişirmiyor eti bile nerdeyse çiğ yediğim oldu kırmamak için

sevgilime ben çok yemek yaptım börekler açtım, sarmalar sardım çok beğeniyo benim yemeklerimi. ama şu var onlar her yemeği beğeniyorlar yani önlerine çiğ et koysam yine beğenirler bu konuda şanslıyım galiba ilerde yemek seçme derdi olmayacak eşimle aramda

canım kayınvaliden bunu sorun etmiyor mu? yani neden yemiyorsun falan dediklerinde her seferinde bahane bulmak zor olmuyor mu?

Benim en yakın arkadasım balıkesirli hic garip tat bırakacak yemekleri olmadı.
Eskiden bende de vardı baskasının yemeklerini yiyememe teyzemlerin yiyebiliyordum ama halamların yiyemiyordum halada öyledir.

Herkesin damak tadı farklıdır.

Bence bir defa yemeği siz yapın orada... Bugün yemekler benden deyin ve bir makarna haşlayın bakalım tepkileri ne olacak...

belki Balıkesir yöresinden değildir gerçekten hiç bilmiyorum kendi uydurdugu yemekler de olabilir. ben genelde akrabalarımın falan yemeklerini yerim ama tek korktugum ilerde bunun sorun olması. şu an bile duysa alınır dilek teyzecim biliyorum onu kırmayı hiç istemiyorum ama o yemek masasına her oturus ızdırap gibi oldu artık. biri neden az yedin demesin diye ekmek yiyorum uzun uzun çiğniyorum ki göze batmayayım

canım kayınvaliden bunu sorun etmiyor mu? yani neden yemiyorsun falan dediklerinde her seferinde bahane bulmak zor olmuyor mu?

az yerim sık yerim dedim ilk zamanlar onlarda alıştılar az yememe
garipsediler ilk zamanlar sofradan hemen kalkmama
tabağımın bitmemiş olmasna
canım istemiyor midem ağrıyor kahvaltıyı cok ettim
yemekten önce bişeyler atıştırdım yiyesim yok gibi bahanelerle geciştiriyorum
ama eşim biliyor annesinin yemklerini yiyemediğimi

Bence bir defa yemeği siz yapın orada... Bugün yemekler benden deyin ve bir makarna haşlayın bakalım tepkileri ne olacak...

aslında yaptım birkaç kere. hatta ramazanda 3-4 çeşit iftar yemeği hazırladım onlara. sonuç: çok beğendiler. ama dilek teyzemin( sevgilimin annesi ) yemeklerini de çok beğeniyorlar.alısmıslar 30 senedir. valla bazen diyorum tek sorunumuz bu olsun diye ama sevgilim laf çarpıp duruyo.

Bizim okul zamanı ev arkadasımız vardı yemek yapmayı bilmezdi bende bilmiyordum ama ortaya güzel birsey cıkarıyordum. Bir kere corba yapmıs ama corba demeye bin sahit lazım ne bulmussa koymus baharatın her cesidi bide sarımsak koymus corbadan cok, taze fasulyenin suyu gibi görünüyordu. Bide yeyin diye ısrar ediyordu yemedim tabiki benim reflülü mide o corbayı icersem ne hale gelirdi bilmiyorum..

Canım o zaman damak tadıdır. Benim sevgilimde ailesinin salcalı yemekler yaptıgını söyler bizde yemeklere domates koyup yaparız salcalı bir yemegi bir yerde yedigim de bana cok agır gelir mesela.

ben şehrin havasını bahane ettim.ay buraya ne zaman gelsem böööle bi tuhaf oluyom.iştahım kapanıyo tansyonum filan düşüyo.sizlere hayret ediyom ya nası yiyonuz siz?dedim ve her yıl da aynı mazereti kullanırım.sonra da gece süpermarketten alıp çantama zulaladığım müsli cips bisküvileri yerim.ama kardeşim bi yemek yapıyo bildiin odun mubarek.geviş mi getiriyon yemek mi yiyon annamıyon.

beni de garipsiyorlar.
birde erkekler çok yer bilirsiniz 3erkek ve sevgilimin annesi hepsi en az 2-3 tabak yemek yerken ben yarım tabak yeyince daha da garipsiyorlar.
umarım bana alınmadan kırılmadan zamanla az yememe alısırlar sizde oldugu gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…