öncelikle mrb.merak ettim acaba sevgilin annesinin yemeklerini severek yiyormu ?gerçi alışıktır annesinin yemeklerine ama eğer imkanın varsa sen kendin yemek yapıp yedirebilirsin belki aradaki farkı görür sana da hak verir.
ne olmus kadin tuzsuz salcasiz kavuruyorsa? .. sanirim sen biraz secicisin.. , sunu ama söylemek isterim buna alis bence.. her yerde yemekler evdeki gibi olmaz insanlar sana görede pisirmek zorunda degil.. bak aliniyorlarmis.. sende disini sIk ve ye ne olmus? mutlaka sevecegin birsey vardir yaptiklarinin arasinda.. ben bunda bir sorun göremedim acikcasi.. bence sorun senden kaynaklaniyor.
ben zaten zorla yemeye çalısıyorum nimete kusur bulunmaz en büyük günah. ama öyle değişik yapıyor ki gerçekten yiyemiyorum.seçici değilimdir her türlü sebzeyi her şeyi yerim ama mesela patates yemeği yapıyor pişmemiş patates ve kasık kasık yağ içiyorum sırf alınmasın diye. öyle keyfimden yemek ayıracak biri değilim ki.
Ortalama 2 ayda bir yemeğe gitseniz bu bir yılda 6 kez eder, her ay gitseniz bile 12 kez olur bir senede.Yani evlendiğinizde ya da şu anda sabah- akşam onlarda yemek yemeyecekseniz sorun olmaz diye düşünüyorum.
"Öğlen biraz fazla yemişim, az koyar mısınız?", "Bugün midem biraz ağrıyor, az alabilir miyim? " vs gibi mazeretlerle de geçiştirebilirsiniz.
Ayrıca da kimse kimsenin tarzını, damak tadını sevmek zorunda değil, kendinizin alıştığı tatlardan olmadığını da açıklayabilirsiniz.(Annem, ben ve kardeşim 30 yıl babaannemin yemeklerinden yiyemedik ama babaannem hep annem için farklı şeyler yaptı veya malzeme alıp anneme yapması için verdi)
Beni daha çok sevgilinizin "annemin yemeklerini beğenmedin mi? " tarzı yaklaşımı ilgilendirdi.Ne var yani ? Beğenmeyebilirsiniz, giyimini, kuşamını, konuşmasını bile beğenmeyebilirsiniz.Bu kadar kırılacak, üzülecek bir konu olmamalı.Dünya mutfağında uzman bir kişi olmadığı sürece- ki öyle de olsa damak tadınız uymasa gene beğenmeyabilirsiniz- beğenmemeniz doğal.Bugün "Sen annemin x şeyini beğenmiyorsun diye alınan, yarın "annemin aldığı kazağı neden giymedin, annemin zevkini beğenmiyor musun?, annemin aldığı vazoyu niye buraya koymadın, beğenmedin mi? " demesi riski var sanki.
hmmmmmmm eyer dedigin gibiyse ozaman bence bu kadin YEMEK YAPMASINI beceremiyor/ bilmiyor !!! ... sevgiline yemek pisir ve yedir bakalim ne diyecek.. yazik oda alismis sanirim annesinin bu yemeklerine normal geliyordur.. ama dedigin gibi patatezler cig se yani gercekten sanirim yemek yapmasini bilmiyor bööhhhgg.. sen haklisin ozaman kusura bakma deminki yorumum icin..
bende kayınvalidemin yemeklerini yiyemiyorum
oraya her gittiğimde aç kalıyorum
midem almıyor
benim huyum bu başkasının yaptığı yemeği asla yiyemem
alışmak için cokk zorladım kendimi ama olmuyor yiyemiyorum
seni çok iii anlıyorum canım
ilerde evlenirseniz yemekleri sen yap onlarda aradaki farkı anlasın
Benim en yakın arkadasım balıkesirli hic garip tat bırakacak yemekleri olmadı.
Eskiden bende de vardı baskasının yemeklerini yiyememe teyzemlerin yiyebiliyordum ama halamların yiyemiyordum halada öyledir.
Herkesin damak tadı farklıdır.
canım kayınvaliden bunu sorun etmiyor mu? yani neden yemiyorsun falan dediklerinde her seferinde bahane bulmak zor olmuyor mu?
Bence bir defa yemeği siz yapın orada... Bugün yemekler benden deyin ve bir makarna haşlayın bakalım tepkileri ne olacak...
aslında yaptım birkaç kere. hatta ramazanda 3-4 çeşit iftar yemeği hazırladım onlara. sonuç: çok beğendiler. ama dilek teyzemin( sevgilimin annesi ) yemeklerini de çok beğeniyorlar.alısmıslar 30 senedir. valla bazen diyorum tek sorunumuz bu olsun diye ama sevgilim laf çarpıp duruyo.
az yerim sık yerim dedim ilk zamanlar onlarda alıştılar az yememe
garipsediler ilk zamanlar sofradan hemen kalkmama
tabağımın bitmemiş olmasna
canım istemiyor midem ağrıyor kahvaltıyı cok ettim
yemekten önce bişeyler atıştırdım yiyesim yok gibi bahanelerle geciştiriyorum
ama eşim biliyor annesinin yemklerini yiyemediğimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?